Şimdi Ara

**--Bosch KGN57P72NE No Frost Buzdolabı İncelemesi--** (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
8
Favori
122.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben 2010 da aldım aynı dolabı... nazar değmesin taş gibi... bir sorunum yok

    üstelik hopa gibi çok nemli bir yerde yaşıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacar08 -- 3 Ekim 2015; 18:10:37 >
  • Konuya mesaj attıktan yıllar sonra ekleme yapayım; hayatındaki 3 pişmanlığın ney diye sorsanız birisi bu buzdolabını almak derim....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musti87

    Bu buzdolabı almayı düşünen ve forumu okuyan arkadaşlar, ben forumda yazanlara itibar etmedim, siz edin ve bu buzdolabını sakın almayın.

    Bosch'un çamaşır makinesini de bulaşık makinesini de kullanıyoruz en ufak bir sıkıntımız yok ama bu dolap tam bir facia. Eylül ayında verdiğim 2000 TL'nin her kuruşuna acıyorum.

    Bir kere buz kırma sesi kesinlikle büyük bir eksi. Olur olmadık vakitlerde mutfaktan çat çut diye ses geliyor. Zaten kullanım kılavuzunda da bir kaç farklı sesin karşılığına neden geldiğini yazmışlar ve bu sesleri normalleştirmişler.

    Bir de bu ramazan ayında resmen soğuk su sıkıntısı çektiriyor bize alet. Buzdolabına şişeleri dizeli 4 saat oldu soğutucu kısmını super moduna getirdim su soğumadı sadece biraz serinledi.

    Cihazın elle tutulur tek özelliği sebzeleri ve meyveleri uzun süre taze tutması.

    Buzdolabında arçelikten şaşmayacaksın. Birkaç arkadaşımın evinde bir model gördüm soğutucu 8 derecede bizim bosch'un 4 derecede soğuttuğundan çok daha iyi soğutuyor. Üstelik otomatik buz yapma özelliği var. Dondurucu bölmesi hacmi Bosch'un iki misli.

    http://www.arcelik.com.tr/ankastre-inoks-buzdolaplari-2486-CEI-Buzdolabi.html

    Almayın hocam ben ettim siz etmeyin


    KESİNLİKLE KATILIYORUM

    3 YILLIK AYNI MODEL BUZBOLABIM GARANTİSİ BİTER BİTMEZ BOZULDU VE 3 AYDIR ARIZALI.

    BOSCH BUZDOLABI AL MA YIN




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanberber53

    arkadaşlar merhaba dün itibariyle annemin evindeki buzdolabıda bozuldu ekran çalışıyor ama soğutma yok
    servis geldi 485 lira fiyat verdi bizde yaptırmadık 35 lira servis parası verdik gönderdik sorun aynı eritme sistemi eritemimişte falan filan beyin değişicek kart değişicek arkadaki boru değişicek falan diye anneme bişiler saymışlar bende fişi çektim beklemeye başladım sonumuz iyi olur inş garanti bitti sorun başladı 500 lira az para değil :(

    Aynı sorun bende de var arkadaşım, sonuç ne oldu?
    Ben henüz servisi bile çağırmadım dolap 3 aydır yatıyor.
    Ama kim olursa olsun artık bosch u kimseye tavsiye etmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamachicho

    Ben böyle buzdolabı yapanın...
    3-3.5 yıldır kullanıyorum. Garanti süresince hiç bir sorun yaşamadım (şaka gibi) garantisinin bittiği hafta buzdolabı "yeter artık soğutmayacağım" dedi sanki, sıcak suyla buzu erittik olmadı fişi çektik iki gün bekledik ve düzeldi. Sevindik ama bu başlangıçmış her bayram öncesi, ramazan öncesi hatta davetler öncesinde ayarlanmış gibi bozulmaya başladı. Sonra anladım dolabın içini doldurduğumda veya kapak uzun süre açık kaldığında ben bu arızayı alıyorum. Arıza aldığımda servisi aradım "abi kartı değişecek yok sensörü değişecek yok şunu değişecek" falan filan velhasıl 200-400 TL masraftan bahsediyor masrafı kabul etmedim tekrar araştırmaya başladım. Bu linkte bir arkadaşın sorunun kondansatörden kaynaklandığını ve değiştirildiğinde çözülebileceğini belirtiyor. Umarım bu çözüm KGN modeli için de geçerlidir. Kondansatörün nerede olduğunu bulursam eğer işlemi gerçekleştirdiğimde sonucu sizinle paylaşacağım.
    http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/329929-bosch-buzdolabi-sorunlari-ve-cozum-onerileri-nelerdir.html



    Not: Benim buzdolabım zannediyorum ki özellikle geceleri buz kırıyordu evim 270m2 mutfak bir uçta yatak odası diğer bir uçta öyle bir buz kırıyor ki arkadaş çıkan sese uyanıyorum bunu haftada birkaç kere yapıyor sağ olsun. Eve hırsız girse buzdolabı buz kırıyor zannedip uyumaya devam edeceğim adeta :)

    Arkadaşım aynı sorun bende de var, garanti biter bitmez arızalandı ve 3 aydır dolap yatıyor.
    Sen ne yaptın sonuç ne oldu?




  • Şeytan kulağına kurşun...

    Sorunsuz dertsiz gayet memnun şekilde kullanıyorum.

    Yazılanları okudukça ürperiyorum.
  • hamachicho H kullanıcısına yanıt
    Oldukca gec bir geri donus oldu.

    Sensor ve termal sigortayi degistirdim hic bir sorun kalmadi hatta ayni ariza bir tanidigimda oldu ondan 400 tl istemisler onunda sensorunu ve termal sigortasını degistirdik. Masallah 1 yildir sorunsuz calisiyor. Sensor + termal sigorta birbirine cok benzeyen iki parca degistirdikten sonra sorun cozuluyor.

    Kisaca sorunun tanımı:
    Buzdolabı soğutmuyor, buzluk kısmında karlanma başlamış olabilir. Çata küte buz kırma sesi kesilmiştir. Sesin kesilmesi kötü bir durum.
    Kabaca, buzdolabının üst bölümünü soğutan koridor donmuş ve hava akımı gerçekleşmiyor.

    Sebebi: Termal sigorta atmış veya bozulmuş. Taktıkları dandik sensörde büyük ihtimalle ölmüştür.

    Çözüm: Çok basit evapatörün olduğu bölümü açıyorsunuz kibarca çıkardıktan sonra termal sigorta ve defrost sensörü karşınızda. Durum resimdeki gibi:


     **--Bosch KGN57P72NE No Frost Buzdolabı İncelemesi--**


    Çıkaracağınız parçalar:
    soldaki termal sigorta sağdaki defrost sensörü
    (önemli: çıkardığınız parçaların soket girişini ve pozisyonlarını unutmayın)

     **--Bosch KGN57P72NE No Frost Buzdolabı İncelemesi--**


    Şimdi sıra geldi elimizdeki malzemelerin yenisini almaya. Ben ikisini birden değiştirme taraftarıyım keza ikisi en fazla 35-40 TL. Eğer ölçüm yapabiliyorsanız siz bilirsiniz.

    Şiddetli tavsiyem yetkili servislerden almayın! Bosch-Siemens-Profilo-Lg-Samsung bir çok ortak modele sahipler ve piyasada malzemeleri yetkili servisin yarı fiyatı!
    Ayrıca piyasadaki ürün daha kaliteli benim şahsi fikrim! Bu konuda yetkili servislerin yaptığı manipülasyonlara inanmayın!

    Alacağımız malzemeler tam olarak şunlar:
    1. termal sigorta görüntü aşağı yukarı aynı:
     **--Bosch KGN57P72NE No Frost Buzdolabı İncelemesi--**



    2. Defrost sensörü görüntü biraz orjinalinden farklı:
     **--Bosch KGN57P72NE No Frost Buzdolabı İncelemesi--**



    Malzemeler tamam montajıda gerçekleştirdikten sonra sorun ortadan kalkıyor.


    Daha eski bir Bosh marka modelde yaşadığımız sorunda aynıydı ve aynı şekilde çözdük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamachicho -- 12 Ağustos 2016; 15:58:32 >




  • İyi günler hamachicho bey aynı buzdolabi var bayramda ust bolum sogutmamaya basladi. Buzlugu actim baktim karlanma yapmis.fisi cektim buzlari erittim taktim fise duzeldi fakat 4 gun sonra tekrar etti . yazinizi okudum sensor ve sigortayi degistirdim fakat yine karlanma yapiyor. Sensor biraz farkli geldi acaba montaj ta bi hata mi yaptim. Sensorun ucundaki siyah plastigi sökecek miydik acil cevaplarsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamachicho H kullanıcısına yanıt
    İyi günler ayni buzdolabi bendede var bayramda ust bolum sogutmamaya basladi. Buzlugu actim baktim karlanma yapmis.fisi cektim buzlari erittim taktim fise duzeldi fakat 4 gun sonra tekrar etti . yazinizi okudum sensor ve sigortayi degistirdim fakat yine karlanma yapiyor. Sensor biraz farkli geldi acaba montaj ta bi hata mi yaptim. Sensorun ucundaki siyah plastigi sökecek miydik acil cevaplarsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, yaklaşık bende 5 yıldır bosch marka kgn57p72ne serisi bu dolabı kullanıyorum ama bir kaç aydır bazı sıkıntılar var neden olabilir.

    - Dolabın üst kapağını her açtığımda ve her kapattığımda bip uyarı sesi veriyor / soğutmada sorun yok ekranda alarm yok ??
    - 2-3 saattir dijital göstergede dondurucu kısmının sıcaklığı -18 sürekli yanıp sönüyor ama alarm sesi yok uyarı yok ??
  • Aynı sorun bendede var, buzdolap önce üstü soğumaya başladı sonra alt dondurucu ve sonuçta alarm ötmeye başladı.
    Servis geldi buzu çözdü, dolap kendini toparlar dedi 40 tl aldı,dolap düzeldi ama 20 gün sonra aynı problem başladı dün yine servis geldi önceki servisin yaptığının geçici çözüm olduğunu bir kaç parça (termik,rezistans vs) değişmesi gerektiğini söyledi hala bekliyoz, olan bizim dolap içi malzmelelere oldu ikidir içinde ne varsa artık çöpe...
    Dolap 4 yıllık yorumlara bakınca şuna karar verdim bir daha bosch marka dolap almam ve hatta Yurtiçinde üretilmiş hiçbir dolap almam...
    Kapı yönünü değiştirmek istiyorum bilen arkadaş varsa yardımcı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis geldi yukardaki resimde bulunan iki adet sensörü değiştirdi bunlara artı alt plastik tavayı komple değiştirdi toplam 258 tl tuttu,yaklaşık 2 saat oldu olup olmadığını zaman gösterecek çünkü karlanma 10-15 gün sonra soğutmayı engelleyecek seviyeye geliyor. şu an alt taraf -12 derece üst taraf 20 dereceye düştü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdas71 -- 30 Temmuz 2016; 20:02:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmetgenco98 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle buzdolabının buzları iyice çözmesini beklemek gerekli zaten başka türlü parçalara erişemiyoruz sanırım sen de öyle yapımışsındır bir de o sensörün kılıfı konusunda bende aynı sorunsalı yaşadım ve söktüm fakat arkadaşımın buzdolabına sökmeden taktık ikisindede yaklaşık 1 yıldır problem yok. sanırım montaj esnasında bir hata yaptın.
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    -18 derece yanıp yanıp söndüğünde alarm tuşuna basınca buzluk kısmının o anki derecesini sana gösterecek.
    Soğutmada sorun olmadığı halde benimkinde de arasıra -18 yanıp sönüyor basıncada -12, -10 gibi uyarı veriyor ardından düzeliyor ben de anlamış değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamachicho

    Merhaba öncelikle buzdolabının buzları iyice çözmesini beklemek gerekli zaten başka türlü parçalara erişemiyoruz sanırım sen de öyle yapımışsındır bir de o sensörün kılıfı konusunda bende aynı sorunsalı yaşadım ve söktüm fakat arkadaşımın buzdolabına sökmeden taktık ikisindede yaklaşık 1 yıldır problem yok. sanırım montaj esnasında bir hata yaptın.

    Bir de önemli bir uyarı arkada bir hazne var orda su birikince daha çok uyarı veriyor biriken suyu bulaşık süngeri ile alabiliyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamachicho

    -18 derece yanıp yanıp söndüğünde alarm tuşuna basınca buzluk kısmının o anki derecesini sana gösterecek.
    Soğutmada sorun olmadığı halde benimkinde de arasıra -18 yanıp sönüyor basıncada -12, -10 gibi uyarı veriyor ardından düzeliyor ben de anlamış değilim.

    Deniyeyim hocam teşekkürler 15 günü geçti hala yanıp sönüyor -18 sanırım dolap sapıtmaya başladı kapağı açtığımda dijital göstegede anlık gidip geliyor silikleşiyor başımıza iş açıcak belli :((

    çalışma gücü ortada bunu arttırmak gerekirmi ?
  • Konu hortlayacak ama yukarıda bahsedilen soğutmama sorununu ben de yaşadım. Yakın zamanda bir arkadaşım da yaşamış servisi çağırmış. Servis malum kısmı açıp kurutma makinesi tutup 180 lira para istemiş. Arkadaşın eşi de vermemiş. Neyse sonra bosh gm aranıp ücreti vermeyeceğim demiş.

    Şunun için yazdım, garantili ürün için bile "arıza yoksa veya kullanıcı hatası" ise 45 TL servis tespit ücreti isteniyor. Kesinlikle vermemek lazım.

    Bende de benzer sorun olunca önce dolabı 2 gün beklettim. Donları çözüldü. Dolap 7-8 gün kadar sorunsuz çalıştı ama sonra aynı problem gene ortaya çıktı. Ben de servisi aradım daha önceden beklettiğimi yeniden tekrarladığını belirttim. Yanlarında sensör ile gelmişler. Ölçüm yaptılar bozuk çıktı. 280 lira istediler. Allahtan ek garanti yaptırmıştım. Ücretsiz şekilde değişti. Bakalım bekliyorum şu anda dolap çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı sorun benim kgn57 buzdolabında da çıktı, servis termik, sensor ve izolasyon değişecek dedi ve 340₺ masraf çıkardı

    Forumdakileri okuyunca kendim değiştirmeye karar verdim bugün parçaları 28₺ aldım ve değiştirdim bakalım olup olmadığını birkaç güne görecez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarınızı okudukça ürperiyorum.

    Şeytan kulağına kurşun tıkır tıkır çalışıyor.
  • Garantisi biter bitmez bozulan alet..BOSCH pişmalıktır almayın..

    Benim dolap soğutmamaya başladı. Motor devamlı çalışıyor.İç taraf tüm karlandı. Ama bölümler soğumuyor. Motordan çıkan soğuk boruya elliyorum evet orası buz gibi. Bugün yukarda bahsedilen sensörleri değiştirmeyi denicem.Umarım sensörleri bulabilirim. Yoksa bana bulmam konusunda yardımcı olabilirmisiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamaha1100yzf -- 21 Ağustos 2017; 10:21:15 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.