Şimdi Ara

Türkiyedeki kitap pahalılığı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben mümkün olduğunca arkadaşlarımla takas yapmaya çalışıyorum
  • Bide ders kitapları var...
  • arkadaşlar kitap fiyatları türkiyede gerçekten çok pahalı ben haftada iki hatta bazen üç kitap okuyan birisi olarak maaleseef zaman zaman korsan kitap almak zorunda kalıyorum bide bulunduğumyer şehir merkezine 40 km uzakta. geçen burda bi kitapçıya gittim bana korsan kitabı % 50 indirim var diyip korsan kitabı 15 tl ye satmaya çalıştı doğal olarak 40 km yol tepip şehir merkezine ggidiyom yol parası felan derken 10-12 tl ye geliyo korsan kitap bile kesinlikle kitap fiyatlarının düşmesi gerek...
  • talep fazla olsa fiyatlarda dusus olur elbette, ama talep az olunca napsin yayinevleri pahaliya satip durumu kurtarmanin pesine dusuyorlar. yani esas mesele su ki arkadaslar turk insani olarak okumuyoruz zaten. avrupada amerikada tonla okuyucu oldugu icin adam artik surumden kazanmaya basliyor. bunun tam tersi sekilde isliyor olabilir mi durum? yani amerikada avrupada fiyatlar ucuz oldugundan talep fazla da bizde fiyatlar pahali oldugu icin mi talep az? kucuk bir ihtimal bunun da payi var tabii. ama bir dolar= 1,5 tl ye satsan o kitaplari turkiye'de yine alici cikmaz. oyle bir ulkeyiz. bunu kabul etmek lazim. millet lan bari aliyim de dolabima koyarim bile demiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herr18

    talep fazla olsa fiyatlarda dusus olur elbette, ama talep az olunca napsin yayinevleri pahaliya satip durumu kurtarmanin pesine dusuyorlar. yani esas mesele su ki arkadaslar turk insani olarak okumuyoruz zaten. avrupada amerikada tonla okuyucu oldugu icin adam artik surumden kazanmaya basliyor. bunun tam tersi sekilde isliyor olabilir mi durum? yani amerikada avrupada fiyatlar ucuz oldugundan talep fazla da bizde fiyatlar pahali oldugu icin mi talep az? kucuk bir ihtimal bunun da payi var tabii. ama bir dolar= 1,5 tl ye satsan o kitaplari turkiye'de yine alici cikmaz. oyle bir ulkeyiz. bunu kabul etmek lazim. millet lan bari aliyim de dolabima koyarim bile demiyor.


    kitap okumak istiyen biri bu kitap pahalıymış okumıyım bunu demiyo zaten bi yolunu buluyo okuyo ikinci el yada korsan ama ben kitap fiyatları düşerse okuma oranının az yada çok artıcağına inanıyorum
  • katılıyorum kesinlikle kitaplar çok pahalı. korsan almaktan başka çare bırakmıyorlar insana. normalde 20 lira olan kitabı 5 liraya görünce alıyorsun ister istemez. koyuyo insana 20 lira bi kitaba bayılmak ki hızlı da okurum ben. bi ay önce tatildeydim. küçük bi kasabada kesinlikle öneriyorum ''akçay'' diye bir yer. balıkesir sınırları içinde olmalı yanlış hatırlamıyorsam. tüm kitapçılarda kitaplar 4.99 ve günde bi kitap bitiriyordum. dayılar sürümden kazanıyor neden şehirde böyle değil anlamıyorum.
  • takasx.com bayağıdır kullanım dışı açıkçası burdan başka kitap takası yapılan sitede bilmiyorum buna benzer site bilen yada ne zaman aktifleşeceği konusunda duyumu olan var mı ?
  • Aynen katılıyorum gerçekten çok pahalı. Durum böyle olunca zaten her şey ortaya çıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebuduk

    katılıyorum kesinlikle kitaplar çok pahalı. korsan almaktan başka çare bırakmıyorlar insana. normalde 20 lira olan kitabı 5 liraya görünce alıyorsun ister istemez. koyuyo insana 20 lira bi kitaba bayılmak ki hızlı da okurum ben. bi ay önce tatildeydim. küçük bi kasabada kesinlikle öneriyorum ''akçay'' diye bir yer. balıkesir sınırları içinde olmalı yanlış hatırlamıyorsam. tüm kitapçılarda kitaplar 4.99 ve günde bi kitap bitiriyordum. dayılar sürümden kazanıyor neden şehirde böyle değil anlamıyorum.


    bende geçen ay akçaydaydım ve o 5 ile 8 tl olan kitaplar korsan kitaplardı :) orjinal olanlarıda normal fiyattan satıyorlardı. Lakin korsan kitapların kalitesine baktım orjinale yakındı yani 5tl ye çok iyi durumda kitaplar vardı. istanbulda korsan kitaplar 10tl kitap almaya akçaya mı gitsem diye düşünmedim değil :)
  • Kitap Takas yoluna giriyorum, yapcak bir şey yok durumlar ortada
  • Evet gerçetende kitap fiyatları pahalı ama artık ben çok dert etmiyorum D&R ve DOST kitapevlerinden istediğim kitabı fiatı ne olursa olsun orjinal olarak alıyorum hiç yıpratmadan okuyup geri satıyorum kitap başı 4 5 lira zararım oluyo onuda okuduğum için sıkıntı etmiyorum korsancıya kazandıracağıma yazara kazandırayım daha iyi
    kendimde kitap yazdığım için ne zorlukla yazılıyo öğrendim 1 kitap için yıllarca emek verilebiliyor korsan okuyarak bu emeğe saygısızlık yapmayalım arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

    Evet gerçetende kitap fiyatları pahalı ama artık ben çok dert etmiyorum D&R ve DOST kitapevlerinden istediğim kitabı fiatı ne olursa olsun orjinal olarak alıyorum hiç yıpratmadan okuyup geri satıyorum kitap başı 4 5 lira zararım oluyo onuda okuduğum için sıkıntı etmiyorum korsancıya kazandıracağıma yazara kazandırayım daha iyi
    kendimde kitap yazdığım için ne zorlukla yazılıyo öğrendim 1 kitap için yıllarca emek verilebiliyor korsan okuyarak bu emeğe saygısızlık yapmayalım arkadaşlar


    bende okuyup satıyorum sattığım parayla üstüne ekleyip yenisini alıyorum korsan almış gibi oluyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreazz -- 2 Ağustos 2011; 14:36:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreazz


    quote:

    Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

    Evet gerçetende kitap fiyatları pahalı ama artık ben çok dert etmiyorum D&R ve DOST kitapevlerinden istediğim kitabı fiatı ne olursa olsun orjinal olarak alıyorum hiç yıpratmadan okuyup geri satıyorum kitap başı 4 5 lira zararım oluyo onuda okuduğum için sıkıntı etmiyorum korsancıya kazandıracağıma yazara kazandırayım daha iyi
    kendimde kitap yazdığım için ne zorlukla yazılıyo öğrendim 1 kitap için yıllarca emek verilebiliyor korsan okuyarak bu emeğe saygısızlık yapmayalım arkadaşlar


    bende okuyayorum satıyorum sattığım parayla üstüne ekleyip yenisini alıyorum korsan almış gibi oluyorsun


    aynen dediğin gibi sanki korsan almış gibi oluyoruz tek fark kütüphanede durmuyo kitap

    zaten korsan oluşmuş kütüphaneye kütphane denmesi bence doğru olmaz
  • ben önce 20-30 kitaplık bir liste hazırlıyorum sonra kitapyurdundan istiyorum kitapları.Az da olsa indirimli oluyor piyasaya göre.E-kitap okumayı hiç sevmiyorum.Korsan kitaplar da o kadar ucuz değil.Sevdiğim beğendiğim yazarın kitabını kesinlikle orjinal alıyorum.
  • insanı korsana zorluyorlar :( ama en iyi yöntem aldığın kitabı takas etmek. Tek kötü yanı bir kütüphanen olmuyor
  • şimdi mini cep kitapları çıktı, ama onu okumak kitap okumanın verdiği tadı vermiyor. Korsan almamak için 2. el kitaplara bakıyorum ama yeni çıkan kitapların 2. eli yok, insanı zıorla korsana teşfik ediyorlar. Sonrada çıkıp korsana hayır! Sen korsan kitap satışını engellemek için bir girişim yapıyo musunki hayır diyorsun, bi indir bakalım fiyatları o zaman korsan kitap satılacak mı?
  • Asgari ücretin 600 küsür lira olduğu memlekette kitap fiyatları 30 lira. Yani adam bir günlük kazandığının tamamını verse yine bir kitap alamıyor. Bunun düzeltilmesi şart ama maalesef kitaba olan ilgi oldukça az olduğu için pek takan yok.
  • evet korsan kitap almak yazara haksızlıktır ama yayınevleride kendilerine çeki düzen versin olan yazara oluyor memlekette kitap okuyan insanlar ya öğrenci ya memur onlarında maaşları gelirleri belli durum böyle olunca korsan kitap almak kaçınılmaz oluyor bende orjinal kitap alma taraftarıyım kitaplığımda korsan kitap sayısı çok düşük ve genelde korsan aldığım kitaplar yabancı yazarların kitapları türk yazarların kitaplarını korsan almak istemiyorum tuhaf bi durum ama yabancı yazarlar zaten yurtdışında parayı kazanıyor... bu durum kendini kandırmak gibi bişey ama napalım elimizden geldiğince orjinal kitap almaya çalışıyoruz.
    Birde orjinal kitaplardan yazarların çok fazla kazanmadığıda ortada verdiğimiz paranın kaçta kaçı yazara gidiyor ki bu durumun düzeltilmesi gerekir.
    Her zaman bir araştırma yapılıyor ya hangi iller ne okuyo ne kadar okuma oranı var ülkenin okuma durumu nedir gibisinden sonuçlar hep kötü hep kötü ama bu durumu düzeltmek için hiçbir çaba harcanmamasıda devletin suçudur bence olan okumak isteyene oluyor olan yazara ve onun emeklerine oluyor.
  • Orijinal kitap fiyatlarini dusurecek olsa bile yayinevleri, toplumumuzda okuma seviyesinde cok bir artis olmayacaktir. Ha belki gelecek nesillerde bu durum degisir onu bilemem. Fakat kisi genelde ana babasindan nasil goruyorsa ona gore yasiyor. Okumayan bir toplumuz zaten, gelecek nesillerde de bu durum yavas artislarla gerceklesecektir. Kimse fiyatlar dustu diye bir okur patlamasi beklemesin. Ben bir universitenin kitapcisindan aliyorum, cesitli kredi kartlarina taksit yapiyorlar. Gayet de rahat oluyor. Zaten isim gucum var, oyle gunde 1 kitap bitirebilecek ne vaktim var ne potansiyelim var. Hizli okuma kurslari da cogu para tuzagi. Guvenilir bir yer bulmak lazim. Zaten gunluk gazete haftalik, aylik dergilerle en azindan sahsim ve benim gibi gazete, dergi okurlari adina soyluyorum ki yeterince okudugumuza inaniyorum ben. Ayda da 40-60 tl arasi bir rakam kitaplara verilebilir. Anlasilan bu forumdaki cogu arkadas polat alemdar gibi 500 600 sayfalik bir kitabi 3-5 saat icerisinde bitirebiliyor. Ne diyeyim, helal olsun.
  • asıl mesele okumak isteyipte kitapların pahalı olması sebebiyle kitap alamamak ya da okuyabileceği potansiyel kitap sayısının altında kitap okumak zorunda kalanların sıkıntısıdır bu.

    Fiyatlar tabi ki okumayan adam için fiyatlar bi anlam ifade etmez ama okumak isteyen ama maddi sıkıntısı olan insanlar için kitaplar çok pahalı bee

    Yalnız internet üzerinden online satışların olması işi bi miktar düzeltiyor Allahtan onlar var onlarda olmasa millet kitapsız kalacak :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raskolnikov-34 -- 3 Ağustos 2011; 4:03:58 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.