Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Bayi MTV 2011/1'i sehven mükerrer yatırdı, Vergi Dairesi MAHSUP ETTİ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
9.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde


    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    bayiye söyleyin, gelsinler sizi evinizden alsınlar.
    beraber vergi dairesine gidin.
    dilekçeyi verin.
    sonra sizi evinize bıraksınlar.



    Ancak işyerimden alabilirler, sabah 08:00 ve akşam 18:00 arasında işyerimdeyim, vergi dairesi de öyle sapa bir yerde ki, benzer bir olay 2001'de başıma geldi, o zaman Anayasa Kitapçığını fırlatma krizinden ötürü devlet MTV'yi 1 defaya mahsus 2 defa alma cihetine gitti, yatıran yatırdı, yatırmayan kumar oynadı, yatıran kaybetti, kumar oynayan kazandı, Anayasa Mahkemesi düzenlemeyi iptal etti, herkes parasını ya iade aldı, ya da bir sonraki yıl için mahsup ettirdi, o zaman vergi dairelerinde iğne atsan yere düşmezdi, ortalık hengâmeye dönmüştü...

    Bayi Doğuş Otomotiv değil, TEMSA'nın bayisi.

    MTV'yiwww.gib.gov.tr sitesinden ödemek için vatandaşa sunulan imkanı kurumsal şirketlerin, hatta bayinin kendisinin kullanması ve bunu yaparken de bocalaması, sonra telefon edip kem küm ehüe ehüe demesi, kendisi iade almaya çalışmak yerine, "alamazsak mahsup ettiririz, siz de bize ödersiniz" gibi "para kurtarma" şeklinde bir girişim yapması, aslında beni aramalarının amacı "mahsup ettirirsek paramızı alabilir miyiz acaba...?" sorusuna peşinen cevap aramaya çalışmaları ("acaba Taner Göde paramızı öder mi, öder değil mi, öder öder..." --- "yok ödemez...!" "hayret birşey...").

    Dün akşam bacanağımın aracının MTV 2011/2. taksidiniwww.gib.gov.tr sitesinden AXESS'le ödedim, hatta iki ekran açık tuttum, deneme mâhiyetinde. Kredi kartı bilgilerini girdim, ödeme onayı gelir gelmez diğer ekranı yeniledim, ilgili taksit anında ödenmil göründü. Halen bu adamların AYNI TAKSİDİ İKİ DEFA NASIL YATIRDIKLARINI anlayamıyorum.

    Bugün kendileri uğraşacaklar, akşama kadar vakit var, İADE mi, MAHSUP mu, bakalım ne olacak...


    Taner bey; mükerrer ödeme yaptığını idda eden şahıs ve/veya kurum sizi dolandırmak istiyor olabilir.

    zira; ekran gitsede gelsede herşey elektronik ortamda kayıt altında olduğu için ve ödeme yaılan yerdeki ekranın gidip gelmesi GIB deki kayıtları etkileyemeceği için mükerrer ödeme yapma ihtimal yok, isteseler dahi bunu başaramazlar




  • bence ödeme hangi bankanın kredi kartı ile yapılmışsa o banka ile görüşülmeli banka ödemenin birini geri çekebilir ve sorun daha kolay halledilmiş olur..aynı tarzda bir ödeme benim kredi kartımdan da olmuştu kurum yanlış hatırlamıyorsam telekomdu, oradakiler bana banka ile görüşmemi söylediler görüştüm ikinci ödeme iptal oldu sorunsuz..bence bayi bir an önce bankayla bir görüşme yapmalı..
  • Sonuc ne oldu? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deniz

    Sonuc ne oldu? :)


    Az öncewww.gib.gov.tr sitesinden baktım, herhangi bir değişiklik yok. Bayi de beni aramadı, Cuma gününe kadar bekleyelim, bir hareket olmaz ise dilekçe yazıp elemanla vergi dairesine göndermeyi düşünüyorum.
  • Ödeme tuşuna 2 kez basmış olabilirler mi aceba ? Temsa bayisinin 350 tl için dolandırcaklarını sanmıyorum
  • Vergi dairesinde çalışan birisi olarak yardımcı olmak isterim. Öncelikle araç sanırım sizin üstünüze kayıtlı. Bu durumda vergi dairesi ödeme yapılan kredi kartının kime ait olduguna bakmaz. İşlemi sizin yapmanız gerekir. Bağlı bulundunuz taşıtlar vergi dairesine durumu anlatan bir dilekçe yazın. Sehven mukerrer ödeme yaptiginizi belirtin. Vergi dairesinde muhasebe servisiyle görüşmeniz gerekecek. Onlar fazla ödemeyi bulurlar. Bu durumda sizin talep edebileceğiniz seyler iade veya mahsup. Soz konusu olan devletten para almaksa bürokrasi cok yavaş islet. Onun için hazır 2. taksitte gelmişken mahsup istemeniz daha iyi ve zahmetsiz olur. Burda alehinize olan bankaların taksit imkanından yararlanamayacaksiniz. Bence bayiye durumu anlatıp onlara taksitlede ödeyebilirsiniz.
  • Ayrıca dilekce ile bizzat kendiniz başvuru yapmalısınız. Vekaleti olmayan biriyle dilekce yollarsanız kabul edilmez. Ayrıca mukerrer ödeme şansı yok denmiş. Gecen hafta bizzat benim bir mükellefim başvuruda bulundu. 6111 taksitini oderken ekrarin dondugunu bu surecte odeme yap kismina tekrar bastigini ve mukerrer ödeme yaptığını belirten bir dilekceyle başvuruda bulundu. İşlemi muhasebe Servisi'nin yapacagını söyledim büyük ihtimal 2. Ödemesi 2. Taksitten düşmüştür. Yani bu olayın olma ihtimali var. Kısaca söylemek gerekirse yapılacak tek şey dilekceyle başvurup 2. Taksitin ödenmesini sağlamak.
  • Sayın "brandnew" arkadaşım,

    Çok değerli bilgiler için teşekkür ederim. Babamdam öğrendiğim bir atasözü vardı; "Kurda 'boynun neden kalın' demişler, 'kendi işimi kendim yaparım da ondan' demiş." Ben de bu nedenle sabah ÇUKUROVA VERGİ DAİRESİ MOTORLU TAŞIT VERGİSİ 1. BİRİM'e telefon ettim, bana "iade olmaz ama mahsup olabilir, onun için de dilekçeyle bizzat başvurmanız gerekiyor" dedi telefondaki beyefendi, ben de aşağıdaki dilekçeyi yazdım:

     [ÇÖZÜLDÜ] Bayi MTV 2011/1'i sehven mükerrer yatırdı, Vergi Dairesi MAHSUP ETTİ.


    Bu dilekçe vewww.gib.gov.tr ilewww.turkiye.gov.tr sitelerinden indirdip yazdırdığım bazı belgeleri de yanıma alarak kliması çalışmayan Kiremithane Dolmuşuna binerek Çukurova Vergi Dairesine gittim.

    Dilekçemi havale ettirdim (Türkiye'nin "BORCU YOK KAĞIDI" sendromundan sonra en önemli unsuru "EVRAK KAYIT" işlemi) ve harıl harıl trafik cezası işleyen bayan memurelerin yanına gittim. Bu işlemin adı bizde MAHSUP ama Vergi Dairesi Lûgatında "BİRLEŞME" olarak geçiyor.

    Hanımefendi çok nazikti, işimi yapmak için seferber oldu (şaşırdım ve sevindim) ve tüm işlemler tamamlandıktan sonra karşımıza KIRMIZI ÖLÜM EKRANI çıktı!!!

    "İNTERNETTEN YAPILAN ÖDEMEDE BİRLEŞME İŞLEMİ ÖDEME TARİHİNDEN EN ERKEN 20 GÜN SONRA YAPILIR" uyarısı çıktı. 29 Haziran + 20 Gün = 19 Temmuz'dan önce bu işlemin yapılamayacağı ortaya çıktı. Ben de Küçük Emrah'ın "Boynu Bükükler" filminin enstantanesi olarak Vergi Dairesinden çıkarak işyerime geri gittim.

    - Açıkça "Hemen gel!" dediler, "Hemen" geldim.
    - Gizlice "Hemen git!" dediler, "Hemen" gittim

    Tam 1 saatten fazla dolandım ve dolaştım, çay dahi ısmarladılar, sordular da "kaçak mı, yerli mi?" diye, yerli içtim tabi...!

    Şimdi Gelecek hafta bugün bir defa daha gideceğim. Bakalım nasıl olacak...

    Saygılarımla,

    Taner Göde




  • Bu 20 günlük süreden haberim yoktu. Muhasebe servisine sordum bu durumu mtv ödemelerinde farklı bir durum varmis. Direk mükellefin hesabına ödeme geçmiyormuş. Daha sonra bir islemle aktarım yapilmaktaymis. Bu 20 günlük sürede bunla ilgili. Zaten sistemin hata verdigini gormussunuz. Ne yazikki mükellefin alehine ne zaman bir sorun olsa mükellef en az 2 kez vergi dairesine gitmek zorunda kalır. Mutlaka bisey çıkar. :-) umarım en kısa zamanda sorun giderilir. Bu arada Ulkemizde ki vergi sistemi ne yazikki cok hantal o kadar gereksiz is yapiliyo ki gerekli islere bazen zaman bulmak da zorlanıyoruz. Evrak kayıt da zaten hala ne kadar ilkel bir yapı olduğunun en güzel kanıtı sanirim.
  • 20 günlük süre internetten (www.gib.gov.tr) yapılan ödemelerin banka ve kredi kartı kurumu tarafından vergi dairesine yapılan ödeme için geçen süreden ibaret. 29.06.2011 tarihinde internetten yapılan ödeme banka tarafından vergi dairesine 20 gün sonra ödeniyor, bir nev'i tediye intikal süresi de demek mümkün. Yani para kredi kartından hemen çekiliyor, internetten makbuz da bastırabiliyorsunuz ve borcunuzdan da hemen düşüyor ama banka parayı 20 gün sonra vergi dairesine ödüyor. Bu nedenle mahsup işlemi (birleşme) yapılmadı, çünkü vergi dairesi internetten parayı kredi kartından aldığını belirtti, makbuz da verdi ve borç hanesinden de düştü ama paranın kendisini henüz bankadan almadı, bunu da dikkate alarak mahsup işlemini gerçekleştirmedi.

    Devlet parasını gerçekten sağlam kazığa bağlıyormuş!!! "Hele para bir gelsin, ondan sonra bakarız..."




  • brandnew arkadaş konuya gereken bütün cevapları yazmış bende bunları yazmak için girmiştim.
    aynı olay benimde bir kez başıma geldi sistemde bu şekilde bir hata olabiliyor nasıl oluyor bilmiyorum ama bende aynı vergiyi 2 kez ödedim.
    kredi kartı özetinde durumu görünce ikinci 6 aylığa mahsup işlemi yaptık
  • Merhaba arkadaşlar,

    Konu çözüldü, çok şükür. Vergi dairesi İADE etmedi, ancak MAHSUP etti, onu da 20 günlük mecburi bekleme süresinin bitmininden sonra yapabildi.

    Vergi dairesine BENİM (araç sahibi sıfatı ile) gitmem gerekiyordu, aracı satan (ve hatayı yapan) bayinin bunu kendi başına dilekçe ile takip etip neticelendirmesi mümkün değilmiş.

    İşlemin maddi kayıp olmadan sonuçlanması ve 1 dilekçe ile 1 hafta beklemeyle halledilebilmesi işime geldi. Bu sorun da böylece ortadan kalktı.

    Değerli fikirlerini ileten ve katkıda bulunan tüm DH halkına teşekkür ederim.

    Selam ve sevgiler,

    Taner Göde




    Muhasebe meraklılarına not: Devletin bu işten tam 1,00 TL kârı oldu (3 güb geç yatırmadan ötürü alınan 1,00 TL faiz iade ve mahsup edilmedi), benim de dolmuşla git gel 2,50 TL maddi ve 1 saat de işyerimden uzakta kalmamdan dolayı manevi zararım oldu, ki artık bu zarar olarak addedilebilirse tabi...


     [ÇÖZÜLDÜ] Bayi MTV 2011/1'i sehven mükerrer yatırdı, Vergi Dairesi MAHSUP ETTİ.


     [ÇÖZÜLDÜ] Bayi MTV 2011/1'i sehven mükerrer yatırdı, Vergi Dairesi MAHSUP ETTİ.




  • Taner abi peki sen bu parayı bayiiye ödemicek misin? Yani 6 taksit kampanyasından faydalanamıcaksın bunu yazmamışsın kayıp kısmına :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzzY®

    Taner abi peki sen bu parayı bayiiye ödemicek misin? Yani 6 taksit kampanyasından faydalanamıcaksın bunu yazmamışsın kayıp kısmına :)


    Bayiye ben bu parayı "bir ara" (........) öderim...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.