Şimdi Ara

İTÜ - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği (Robotik-Elektrik-Elektronik-Bilgisayar ilgisi olanlar) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
26
Favori
78.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Geçinip gidiyorum :D, ilk sayfaya işim ve arkadaşlarımın işleri ile ilgili geçen yıl ekleme yapmıştım. İlk yazının altlarına doğru göz gezdirirsen sorularının cevaplarını göreceksin. Hala AVL TR'de devam ediyorum çalışmaya
  • XMERTCANAVAR2X kullanıcısına yanıt
    Hocam yıldız teknik üni yi tavsiye edermisiniz iş yerinizde ve sektör de ytü den mezun olup çalışanlar var mı ve iş verenler tarafından ytü tercih edilen bir okul mu bilginiz varsa bilgilendirebilir misiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

    Hocam yıldız teknik üni yi tavsiye edermisiniz iş yerinizde ve sektör de ytü den mezun olup çalışanlar var mı ve iş verenler tarafından ytü tercih edilen bir okul mu bilginiz varsa bilgilendirebilir misiniz
    Şuan çalıştığım şirkette YTÜ mezunları. İşlerini de gayet iyi yapıyorlar
  • Ben de bu sene yerleşeceğim ve kontrol ve otomasyonu yazmayı düşünüyorum ama bu sene İTÜ ye aynı bölümün ingilizcesi açılmış önceden olan bölüm %30 ingilizceydi sanırım. Sizce yeni açılan %100 ingilizceyi mi yoksa %30 ingilizce olanı mı tercihlerimde öne yazmalıyım? avantaj ve dezavantajlarıyla yazarsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matraxx1

    Ben de bu sene yerleşeceğim ve kontrol ve otomasyonu yazmayı düşünüyorum ama bu sene İTÜ ye aynı bölümün ingilizcesi açılmış önceden olan bölüm %30 ingilizceydi sanırım. Sizce yeni açılan %100 ingilizceyi mi yoksa %30 ingilizce olanı mı tercihlerimde öne yazmalıyım? avantaj ve dezavantajlarıyla yazarsanız sevinirim.
    2010 yılından beri %100 ve %30 ingilizce olarak eğitim veriyor bölüm. Geçen sene sadece %30a mı geöçildi bilmiyorum ama benim dönemlerimde öyleydi.

    %30 görünen bölümde o %30 en az anlamında. Benim zamanımda %30 sabitti ingilizce yoktu bir sonraki sene %100 açıldı ama ben %30 okumama rağmen aldığım seçmeli derslerden vb. %50ye yaklaştı ingilizce oranım

    Avantaj dezavantaj konusu için bir fikrim yok açıkçası, belki %100ün şöyle bir avantajı olabilir. Bazı Alman üniversiteleri eğer ingilizce bölüm(%100) okuduysanız ingilizce yeterlilik belgesi istemiyor yüksek başvurusunda. Bunun gibi yurtdışı için kolaylıkları oluyor olabilir

    Bunların dışında aynı bölüm direk ikisi de, sadece bazı bölüm dersleri türkçe/ingilizce olarak veriliyor. Eğitim, projeler ödevler vb. aynı oluyor.

    Bu %30 ingilizce ders programıhttp://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/KOM/201810.html
    Bu %100 ingilizce http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/KOME/201910.html


    Diplomaya gelince, 2015ten itibaren diplomanın üstünde hem türkçe hem de ingilizce oluyor bütün yazılar.

    Düzeltme: Ekleme yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 7 Ağustos 2018; 21:35:41 >




  • Bu bölümün iki yıllıgı da iş yapar mı sizce İstanbul Üniversitesi kontrol ve otomasyon teknolojisi
  • XMERTCANAVAR2X kullanıcısına yanıt
    Peki bu konudaki şahsi öneriniz nedir %30 ingilizce mi yoksa %100ingilizceyi mi yazmalıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gegehthtvsshas

    Bu bölümün iki yıllıgı da iş yapar mı sizce İstanbul Üniversitesi kontrol ve otomasyon teknolojisi
    Hayır, 4 yıllık lisans mezunu mühendis olarak alıyor şirketler. Biri mühendis olurken diğeri teknisyen için olan bölümler çünkü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matraxx1

    Peki bu konudaki şahsi öneriniz nedir %30 ingilizce mi yoksa %100ingilizceyi mi yazmalıyım?
    %100 okursan daha çok ingilizceye alışırsın, iş hayatında rapor vb. hazırlarken daha az sıkılırsın ama bölümü okurken de gına gelebilir staj defterini bile ingilizce yazmaktan
    o nedenle gerçekten ben birşey öneremem
  • XMERTCANAVAR2X kullanıcısına yanıt
    konuyu açıp yıllar sonra bile ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Çoğu kişi ben mezun oldum banane diyip kimseyi takmıyor yaptığınız iş gerçekten örnek davranış tekrar teşekkürler.
  • Eger yüzde yüz ingilizce okursan ve yurt dışında yüksek lisans düşünüyorsan, bazı üniversiteşer ingilizce sınav puanı istemiyorlar.
  • hocam kazancınız ne kadar ayıptır sorması, memnun musunuz işinizden zevk alıyor musunuz? özelde çalışma saatleri, koşulları vs. zor oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aidenholmes19

    hocam kazancınız ne kadar ayıptır sorması, memnun musunuz işinizden zevk alıyor musunuz? özelde çalışma saatleri, koşulları vs. zor oluyor mu?
    Maaşı söylemek uygun olmaz maalesef, İşimden zevk alıyorum hala aynı şirketteyim. Amerika ile çalışıyorum o nedenle ayrı bir keyifli. Her şirket ayrı bu konuda ama AVL'de çalışma saatleri konusunda çok rahatım. AR-GE Merkezi olduğu için haftalık 45 saat zorunlu çalışma var, öğle aralarıyla bu haftada toplam 50 saat oluyor. Esnek çalışma saatleri olduğu için 8de gittiğim de oluyor 11de gittiğim de, ona göre mesaiye kalıyorum. 50 saati neredeyse istediğimiz gibi tamamlamaktayız, Yani bir gün 7 saat çalışıp diğer gün 13 saat de çalışabilirsiniz, projeye+toplantılara bağlı. Benim projem Amerika'daki şirketler ile olduğu için geç gitmem aslında şirkete yarıyor çünkü amerikadakilerin işe gelmesi bizim öğleden sonra 3e denk geliyor. Toplantılar vb. için geç çıkmam daha iyi. Ama istediğim zaman rahatça izin alabiliyorum en güzel kısımlarından biri de bu herhalde.

    Proje teslim zamanları çok yoğun olabiliyor, üst üste toplantılar raporlar testler kodlar vb. ama bir şekilde hallediliyor




  • XMERTCANAVAR2X kullanıcısına yanıt
    daha çok hangi alan üzerine yoğunlaştınız peki hocam? iyi ki bu bölümü okudum diyor musunuz? bölümde yazılım dersleri ne düzeyde?
  • XMERTCANAVAR2X kullanıcısına yanıt
    Hocam YTÜ de Mekatronik Mühendisliği ve bu bölüm arasında kalıyorum. Mekatronik ve kom arasındaki temel farklar nedir ? Türkiye şartlarında hangi bölümün önü daha açık sizce ?
  • Abi 2011 den bu yana insanları bilgilendirdiğin için çok teşekkur ederiz senin sayende insanlar vizyon aliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheGreenArrow

    Hocam YTÜ de Mekatronik Mühendisliği ve bu bölüm arasında kalıyorum. Mekatronik ve kom arasındaki temel farklar nedir ? Türkiye şartlarında hangi bölümün önü daha açık sizce ?
    İlk sayfada farklarını yazdım. Bence çok benzer bölümler, bu nedenle ikisinin de önü çok açık. Ders programlarına göre seçebilirsin hangisi daha çok hoşuna giderse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ripendis

    Abi 2011 den bu yana insanları bilgilendirdiğin için çok teşekkur ederiz senin sayende insanlar vizyon aliyor
    Çok teşekkür ederim, umarım faydam oluyordur
  • XMERTCANAVAR2X kullanıcısına yanıt
    hazır siz cevap yazmışken şunlari sormak istiyorum







    # Okuldayken sizlere kaç çeşit plc öğretildi HMİ ve scada da öğrettiler mi ?



















    # Mezun olduğunuz zaman okul size çok tecrube kattimi yoksa siz bu tecrubeyi sahada mı edindiniz ?
  • ripendis kullanıcısına yanıt
    Endüstriyel kumanda sistemleri dersinde SIEMENS S7-1200
    Endüstriyel otomasyon dersinde SIEMENS S7-1200
    Endüsriyel ulaşım sistemleri SIEMENS S7-200/300
    Control System Design Project Beckhoff CX1010 0011
    Servo Motorlar dersinde Allen-Bradley Logix5563 ve motor sürücüleri
    Rockwell lab.taki stajımda AllenBradley Compact GuardLogix L43S

    SIEMENS ve Beckhoff için HMI hazırladık. Hele şu ilk derste HMI'ları çok tatlı yaptığımızı düşünüyorum eğlenceliydi baya. SCADA'da öğrendik tabi ki.

    İTÜ Kontrol bölümü uygulaması çok fazla olan bir bölüm, bütün lab.lar aktif kullanıyor ve gördüğün gibi üç markanın PLCsinde de çalışmak zorunda kaldık. Okul çok fazla şey kattı tabi ki. Otomasyon alanına yönelseydim direk işe girebiliyorum gördüğün üzere ki ALTINAY Robotikte staj yaparken SIEMENS PLC kullanılıyordu hiç zorluk çekmedim stajda. Ama ben otomasyoncu olmak istemediğim için otomasyon işlerinden uzak durdum (Öyle diyorsun ama sürekli PLC çalışmıssın diyebilirsiniz :D ama derslerde zorunluydu kaçış yok. Diğer derslerde de programlama yaptım, MATLAB/SIMULINK kullandım bol bol).

    Şimdi şöyle de birşey var, bu derslerde mesela Control System Design dersinde proje olarak ball&beam seçtik. Hoca direk getirdi önümüze koydu Beckhoff PLC de yapcaksınız diye. Şimdi bizim bu BEKCHOFF PLC ile ilgili hiçbir dersimiz bilgimiz yoktu, otomasyon derslerinde hep SIEMENS üzerinde çalışmıştık ve PLC mantığını kapmıştık. Ki belki çalışan bilir BECKHOFF hiç de user-friendly bir PLC değil. SIEMENS'e göre çok zordur. Ama mesela üff kim öğrencek bunu şimdi, ne araştırcam da öğrencem, bunu öğrenmek istemiyorum vb. demedik. Her hafta o lab. saati oturduk başına çalışa çalışa öğrendik, çok zordu ama öğrendik. Ama bizim gibi BECKHOFF verilen başka bir takım daha vardı, onlar hiç çabalamadı. Bunun sonucunda da projeyi de yapamadılar BECKHOFF'u da kullanamadılar, ortalama bir not ile geçtiler.
    Diyeceğim şu ki, aslında okul size fırsatları sunuyor hep ama bunu kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış. Hocalar kimsenin peşinde evladım lütfen çalışın öğrenin diye koşcak değil. Size olanağı sağlar, başlamanız için birkaç bilgiyi verir geri kalanı siz araştırarak deneyerek çalışarak öğrenirsiniz.

    Bunların dışındaki derslerimde ve öğrendiklerimde şuanki iş yerimde çok rahat ve donanımlı durumda olduğumu düşünüyorum




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.