Şimdi Ara

Gelin Oylama Yapalım Sizinde Yardımlarınızla Gerçek Tüketici Yorumlarını Oluşturalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumdada gördüğünüz üzere sürekli her model her klima için ayrı başlık açılıyor.bu klimanın bu modeli nasıl vs gib.Ve en büyük muzdaripliklerden bir taneside sürekli çok kaliteli klimalar üzerinden yorum yapılıyor ucuz segment klimalar hakkında iyi veya kötü pek bir yorum veya cevap yok.Ama şu zamanda %70 müşteri gamı orta ve düşük segment diye tabir edilen çin malı klimaları kullanıyor memnun yada değil.Bunlar üzerinden sizde klimanızdan memnuniyetinizi veya memnuniyetsizliğinizi alttaki formda yazın herkes toplu olarak bakarak yararlansın.Yazılanlar belli süre aralıklarla ilk sayfada güncellenecektir.1+ klimanız varsa eğer farklı şekilde alt alta yazabilirsiniz.


    Nick :
    Yaşadığınız Şehir :
    Klimanızın Markası :
    Klimanızın Modeli:(bilmiyorsanız boş bırakabilir veya klimanızın yan tarafında yazan kodu okuyabilirsiniz )
    Klimanızın Gücü: (Btu/h veya kw olarak )
    Kullandığınız metraj/alan :
    Tipi : Inverter veya standart :
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : günlük ortalama şu kadar saatte aylık x TL etkiledi.
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : (Çok uzun olmamkla birlikte özet olarak memnun olup olmadığınızı artılarıyla eksileriyle nedenleriyle )

    Yukardaki formu copy/paste ile alıp cevaplarınızı yazarsanız bütün klima kullanıcılarına çok geniş yardımcı bir döküman halina gelir.
    Eğer forma eklemek istediğimiz birşey varsa mantıklı koşullarda ekleyelim hep beraber oluşturalım.İstediğiniz model klimada varsa eğer aşağıda belirtirseniz kullanıcısı araştırılıp üste eklenebilir.

    Ben örnek olarak başlayayım isterseniz.

    Nick : eina
    Yaşadığınız Şehir : Antalya
    Klimanızın Modeli: Daikin
    Klimanızın Modeli:FTY25
    Klimanızın Gücü: 9.000 Btu/h
    Tipi : Standart
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Klimamdan kesinlikle çok memnunum.En zor koşullarda bile Antalya da çok fazla soğuk yok ama - derecelere düştüğü an bile çok nadir defrosta girdi cihaz ve kesinlikle ısıtmasından bi kayıp olmadı.Ben özellikle soğutmadan çok ısıtmada kullandım.24 C de bile 16 metrekare alanı hamama çeviriyor diyebilirim.Kesinlikle çok sessiz bir makina eski serilerden zaten alalı uzun süre oldu.Daha şu ana kadar ne ses nede herhangi bir soğutma yada ısıtma arızası yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 25 Haziran 2011; 17:08:23 >



  • Nick : egenin_efesi
    Yaşadığınız Şehir : Denizli
    Klimanızın Markası : Arçelik
    Klimanızın Modeli: 6210 YS
    Klimanızın Gücü: 25400 soğutma-26500 ısıtma
    Tipi : Standart
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Klimanın soğutmasından çok memnunuz. 38 metre kare, gün doğumundan gün batımına kadar güneş gören salonu birkaç dakika içinde buz gibi yapıyor. Hava temizleme özelliği iyi. Bunu plasma filtreye bakınca anlayabiliyorum. Kışın çok nadir kullanıyoruz. Ancak kaloriferlerin yanmaya başlamadığı kasım ayı başı ve mayıs ayında soğuk günler olursa gibi birkaç gün kullanılıyor. Isıtmadan iyi verim alabilmek için ısıyı 28-30 derece gibi ayarlamak gerekiyor yoksa hemen termostat devreye girip klima kapanıyor. Bu özelliğini pek sevmedim. Isıtmada sıcak kalkış denilen özellik yok, çalışır çalışmaz hava üflemeye başlıyor, olumsuz bir özellik. Çok da sessiz diyebileceğim bir cihaz değil. Daha eski modellerinin iç üniteleri fısıltı sessizliğinde çalışırken bizdeki model "ffffff" diye ses çıkarıyor ama çok da rahatsız edici değil :)) Annem başka klimaları gördükçe bizimkinin iç ünite sesini sürekli eleştiriyor. Dış ünite sesi ise standart seviyede. Klimayı 5 yıldır kullanıyoruz, şu ana dek hiç bir sorun çıkartmadı. Sonuç olarak bazı olumsuz yanlarına rağmen soğutmasından memnunuz. Bizim için zaten soğutma önemli, elektrik faturasına ise günlük 5 saat ve 27-28 C kullanımla 15-20 lira fark yaratıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 1 Mayıs 2013; 7:29:17 >
  • Nick :sendomi
    Yaşadığınız Şehir :balıkesir
    Klimanızın Markası : diamond electric
    Klimanızın Modeli:2 tane DSH 09RV / DUH 09 RV
    Klimanızın Gücü:soğutma:9000(3100-11400)/ısıtma:10000(3200-13500)
    Tipi :inverter
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : 2 klima biri 24 saat açık diğeri 12-15 saat açık 180tl ısıtmada gelen fatura(yani 130tl gibi etkiledi faturayı)
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz :

    klimayı bir öneri üzerine aldım ilk olarak standart bir model aldım ancak sesten kafayı yedirtti dış ünite neyse değiştirdim ve yine diamond electric aldım(airfel yada beko 90064 alabilecekken,sırf iyi niyetimden dolayı aldım)neyse klimaları aldım gelip taktılar biri arka ordaya biri ön taraftaki odaya,klimaları ısıtmada kullandım performansı tatmin etti,gelen elektrik faturam ayda ortalama 180tl oldu(klimalardan biri 24 saat diğeri 12-15 saat açık şekilde ve evin diğer eşyalarının tüketimi,ayda 1 hafta falan bilgisayar 24 saat açık şekilde)faturalar beni tatmin etti,soğutma dersem eğer tabi ki bu konuda daha iyi 18 metrekare yeri birkaç dakikada buz yapıyor 25 dereceye ayarlıyken,ses düzeyi dersek dış üniteler sessiz eskisine göre içeri ses gelmiyor,iç üniteler en düşük hızda çok hafif ses yapıyor normal ancak en yüksek hızda baya sesli ancak klimanın debisi iyi,fatura olayından dolayı klimadan memnunum ancak arkasındaki şirket rezalet ötesi konu klima niye şirketi yazıyorum peki çünkü burda anlattığıma bakarak almak isteyen insanlar olabilir onlara engel olmak için bunu yazıyorum,bir malın kalitesi önemli ancak arkasındaki destek ve firma çok daha önemli bunu unutmayın,köylü memet aganın açtığı sonrada adına şirket dediği yerlerden uzak durun aynı diamond electric gibi klima iyi olsada servis ve firma rezalet ötesi onun için burada yazdım aman almayı düşünüyorsunuz uzak durun,forumda konu açmıştım çok uzun yazmıştım mevzuyu ordan bulabilirsiniz

    NOT:eina hocam klimaların elektrik tüketim değerlerine yazsak daha iyi olacak hatta gelen elektrik faturalarınıda yazarsak çok daha iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendomi -- 17 Haziran 2011; 12:10:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi



    NOT:eina hocam klimaların elektrik tüketim değerlerine yazsak daha iyi olacak hatta gelen elektrik faturalarınıda yazarsak çok daha iyi olur


    Güzel bilgi onuda ekledim yukarıya bu arada paylaştığın içinde teşekkürler.
  • bu konu bu yaz baya tutulur
  • Nick : wildermess
    Yaşadığınız Şehir : istanbul
    Klimanızın Markası : mitsubishi
    Klimanızın Modeli:SRK50ZJ-S
    Klimanızın Gücü:
    Tipi : Inverter
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : 10-15 tl fark
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : olağanüstü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi

    bu konu bu yaz baya tutulur


    Tutulsun ki bütün cihazları tek bir yerde direk kullanıcı yorumları ile okuyup insanlar klima alsınlar.Her model için farklı konu açılıyor açılan konulara cevap veriliyor yada verilmiyor.Bu yüzden önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildermess

    Nick : wildermess
    Yaşadığınız Şehir : istanbul
    Klimanızın Markası : mitsubishi
    Klimanızın Modeli:SRK50ZJ-S
    Klimanızın Gücü:
    Tipi : Inverter
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : 10-15 tl fark
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : olağanüstü


    bu mudur kliman hakkındaki yorumun olağanüstü nerede klima gücü nerede tüketim değeri ha oda 10-15tl miş miş miş miş günde 2 saat kullanıyorsun herhalde
  • Başlık hayırlı olsun,ben sonra yazarım bilgilerimi,zaten benim klimalar(4 adet)hepsini toplasan bunlardan fazla bir cacık olmaz diyeceğim ama 2 Vesteli şutladım bu arada,diğer ikisinide bu kış şutlarım herhalde

    "Klima tavsiye" başlığının içine etti bir kaç kişi,bende hergün papaz oluyorum bu tiplerle

    Eyvallah
  • Nick :9 köyden kovuldum
    Yaşadığınız Şehir : İstanbul
    Klimanızın Markası: Daikin, Mitsubishi electric 2 adet. Zibro
    Klimanızın Modeli:FTYN25 GX, MZS GC12, MSH GA12, 1526.
    Klimanızın Gücü: 9.000 Btu/h,12000 Btu/hx2, 9000 Btu/h
    Tipi : 3 Adet Standart. 1 Adet inverter
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Daikin ve Mitsubishi electric ler denenmiş 3,4 yıllık. Cihazlardan çok memnunum. yakıt durumlarını ölçmem için belirli cihazlarım olmasına rağmen doğru düzgün güncel şartlarda ölçme fırsatım olmadı. Ama gayet makul olduğunu özellikle soğutmada söyleyebilirim. Isıtmada ise mitsubishi electric i ilk aldığım yıl 2007de test ettim hiç kapatmadan ayda 100 tl getirdi gündüz 24C gece duruma göre yükseltiyordum. Zibro daha yeni soğutma performansı montaj harici daha denenmedi ama diğer markaları yakalayacak gibi yakalamazsa ayıp çünkü. bu markayı sadece yıllarca kullanmış olduğumuz gaz sobasına güvenerek aldım arkasında toyota grup var. birazda fiyatı uygundu made in japan olması çok önemli olmasada oda güzel bir artıydı. bu yaz sınavdan geçeceğine eminim. çünkü istanbulda havalar bu yıl klimacıları böyle giderse batırıcak hala serin. yanlız geçen yılda benzerdi havalar gene bomba sıcaklar olacak tabi.
    herkezden özür dilerim biraz sonradan görmelik olsada öyle gözüksede buraya 4 adet klimayı yazmak. yeri gelince rahat anlatım olur. eina kardeşimizde foruma gelmişken konusuna katılmamazlık olmazdı:)) eina kardeşim sendede 1 tane klima olmadığını biliyorum bari sende düzeltte klima sayını ortada kalmıyim. ben yazdım yeri gelince özelliklerinden olsun iyiliğinden sorunlarına kadar bahsetmak açısından. selamlar herkeze.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi


    quote:

    Orijinalden alıntı: wildermess

    Nick : wildermess
    Yaşadığınız Şehir : istanbul
    Klimanızın Markası : mitsubishi
    Klimanızın Modeli:SRK50ZJ-S
    Klimanızın Gücü:
    Tipi : Inverter
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : 10-15 tl fark
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : olağanüstü


    bu mudur kliman hakkındaki yorumun olağanüstü nerede klima gücü nerede tüketim değeri ha oda 10-15tl miş miş miş miş günde 2 saat kullanıyorsun herhalde


    budur , itirazınmı var
  • Arkadaşlar gerginlik için değil de insanlara yardımcı olmak için yazalım.değiştirmek istediğin bi yer varsa değiştirin.Toplanan bilgiler belki bu yaz değil seneye mükemmel bir döküman olarak kalıcak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eina

    Arkadaşlar gerginlik için değil de insanlara yardımcı olmak için yazalım.değiştirmek istediğin bi yer varsa değiştirin.Toplanan bilgiler belki bu yaz değil seneye mükemmel bir döküman olarak kalıcak.



    hocam bende gerginlik olsun istemem , bende burdaki arkadaşların yardımıyla bu cihazı gittim aldım bugün tam 1 ay oldu ve elektrik faturasına yansıması 12 tl oldu.düşüncem ise muhteşem çok memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildermess


    quote:

    Orijinalden alıntı: eina

    Arkadaşlar gerginlik için değil de insanlara yardımcı olmak için yazalım.değiştirmek istediğin bi yer varsa değiştirin.Toplanan bilgiler belki bu yaz değil seneye mükemmel bir döküman olarak kalıcak.



    hocam bende gerginlik olsun istemem , bende burdaki arkadaşların yardımıyla bu cihazı gittim aldım bugün tam 1 ay oldu ve elektrik faturasına yansıması 12 tl oldu.düşüncem ise muhteşem çok memnunum.


    Teşekkürler yorumunuz için o zaman
  • Nick : donanımcı123
    Yaşadığınız Şehir : Mersin
    klimanızın Markası : Arçelik
    Klimanızın Modeli: 90040 ve 180040 active plasma plus
    Klimanızın Gücü: 9.500 btu / 19.000 btu - soğutma
    Tipi : Standart mono split
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : 90040 - Günde 8-9 saat kullanım, 6 saat aktif kullanım 2 saat termostat (23-24 derece), 180040 haftada 4-5 saat kullanım 1-1.5 saat termostat (24 derece) Faturaya 40 lira kadar ekleniyor.
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : Geçen yaz taktırdık, mersin geçen yaz felaket derecede sıcaktı nem oranı çok yüksekti ona rağmen tık demeden çalıştı, ev yalıtımının iyi olması avantajıyla oldukça hızlı şekilde soğutma işlemini yapıyordu iki klimamızda, 180040 modelimizin dış ünitesi biraz sesli çalışıyor 90040 modelimiz daha sessiz sadece fan sesini duyabiliyoruz. Kışın çok fazla soğuk olmadığı için ısıtma konumunda nadiren kullandık 2 klimayıda yine performansından memnunduk. Bu yaz malum havalar bir türlü ısınamadı o yüzden klima kullanım ortalamamız oldukça düştü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Haziran 2011; 12:50:24 >
  • hadi arkadaşlar paylaşım yapalım konu ölüp gitmesin arada,birçok insan bu konudan faydalanacak özelliklede seneye
  • Nick : t-una
    Yaşadığınız Şehir : Antalya
    klimanızın Markası : Mitsubishi Heavy Industries
    Klimanızın Modeli: SRK20ZGX-S , SRK35ZGX-S , SRK50ZJX-S
    Tipi : Hyper Inventer , Hyper Inventer, Hyper Inventer
    Klimanızın Gücü: 7.000BTU, 12.000BTU, 17.000BTU
    Soğutma / Isıtma
    2.530-9.554 / 2.730-15.696
    2.530-13.307 / 2.730-17.401
    2.388-21.154 / 2.388-30.026
    Ses Seviyesi: 21-42db , 22-44db, 26,45db
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : 7.000BTU 25° 6 Saat, 12.000 Gece 26° 8 Saat = En fazla etkisi +70TL oldu,
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : 11,5 m² Oturma Odası 7.000BTU, 22m² Yatak Odası 12.000BTU, 24m² Salon 17.000BTU şeklinde kullanıyorum.
    9.000BTU satın alındığında odanın kullanım amacı misafir yatak odasıydı ama epeydir odayı amaç dışı 3-4 kişi kullansamda klima tamamiyle yeterli ve faturaya artısını yukarıda paylaştım. 12.000 BTU 22m² için küçük gözüksede tamamiyle gece kullanıyorum ve hyper inventer tercihiyle kesinlikle kullanım amacıma uyuyor.
    Salon 17.000BTU şuan aktif kullanamıyorum, ama bütün klimaların kullanım boyu ses seviyesinden çok memnun olduğumu kesinlikle dile getirmeliyim.
    Bu konu önemli olduğu için bence burada da ayrı bir satır ile paylaşılmalı.
  • Nick:fiestateam
    Yaşadığınız Şehir : İzmir
    klimanızın Markası : sharp
    Klimanızın Modeli: ay12xpfr
    Tipi : Inverter
    Klimanızın Gücü:12.000BTu

    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi :2009 da almıştım iki yıldır 12-13 m oturma odasında akşamları ısıtma amaçlı kullandım full kullanım nadir oldu ama aylık faturama etkisi 40tl yi geçmedi bu sene akşamları ısıtmada ve yazın soğutmada kullandım eşim işe başladı gündüz evde yokuz faturaya yansıması 10-15 lira oluyor klimadan çok memnunum. ses sıkıntısı yok. şimdi yeni evime 35mlik salonum için MHI SRK50ZJP-S POPÜLER İNVERTER klima aldım onu eve taşındıktan sonra kullanacağım inşallah sharptan sonra hayal kırıklığına uğramam
  • Yaşadığınız Şehir : İstanbul
    klimanızın Markası : Arçelik
    Klimanızın Modeli: 3910 AA
    Tipi : Standart Neo Plasma
    Klimanızın Gücü: 9000 btu
    Soğutma / Isıtma : 9500-10000
    Ses Seviyesi: bakmadım
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : bilmiyorum üzerinde soğtma 950w ısıtma 875w yazıyor

    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : 14 m2 oturma odasına taktım ve fazlasıyla yetiyor hatta bazı geceler salon ve mutfağın kapısını kapatarak bütün evin odalarını rahat bi şekilde uyuyacak şekilde serinletiyor.3 yılı geçti alalı toplasanız 20 defa kullanmadım bizim bulunduğumuz yer baya bi havadar olduğu için çok sıcak zamanlarda kullanıyorum bu yüzden tüketime vs etkisini bilmiyorum ama cihazdan hiçbi şikayetim yok açıkçası
  • Nick : fast-man
    Yaşadığınız Şehir : izmir
    klimanızın Markası : daikin
    Klimanızın Modeli:(daikin d inventer )
    Klimanızın Gücü: ( 12000 Btu/h veya kw olarak )
    Tipi : Inverter veya standart : inventer
    Klimanızın Aylık Faturaya Etkisi : kışın enfazla tüm ev elektriği ile beraber 136 TL geldi etkiledi.
    Klimanız Hakkındaki düşünceleriniz : (daikin ısıtmada bir numara )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.