Şimdi Ara

DH Forum Saati Projesi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
3
Favori
21.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git

DH Forum Saati Projesi


(En Son Oy Tarihi: 4.3.2015)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rıfgı

    dar gelirliliğin alemi yok ben foruma dağıtırım.


    eski nick- mesaj uyumsuzluğu


    Bu arada arkadaşlar bende Vostok Amphibia modelini beğendim, malum bütçe şimdi bir sorum olacak modifiyeli ve kargo dahil ortalama ne kadara mâl olur Vostok Amphibia?
  • Model güzel de ben eskisi kadar istekli olur muyum bilemiyorum...
  • Aviator'un
    Aviator Gents World Cities Watch AVW5839G6 model saatinin kronometresizini freeshopta 100€ ya görmüştüm. Pek beğenmemiştim açıkçası.
  • Visceroid neden tenzil-i rütbe'ye maruz kaldın?? Ve niye hevesin kaçtı?? Bu arada o 330 dolar fazla geldi banada.
  • Biraz pahalı ama adet sınırımız yok. Vostok amphibia ile ilgili Kevin's Russian Time'a sorduğumda 100 adetten aşağısı için yapılmıyor cevabını almıştım. Bizim 100 adet sipariş toplamamız çok çok zor görünüyor.

    Bu Aviator'lerde de bizim traveller modeli gibi mekanik alarmlı 2612 mekanizma var. Bence özel bir proje için değer.
  • Yalan olur'a doğru gidiyor yavaş yavaş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank
    Bir de konuyla ilgili daha detaylı bir inceleme aşağıdaki linkte mevcut. Oldukça tatmin edici görünüyor;

    http://forums.watchuseek.com/f54/vostok-amphibia-analysis-design-methodology-491757.html




    öncedende googlela çevirdim ama açıklamaya yetmiyor.
    google çeviri: suya karşı koyarak değil suyun basıncını kullanarak sugeçirmezlik sağlıyor . geçekten böylemi yazıyor. en önemli noktalraını biraz çevirmeni rica edebilirmiyim

    ekleme:akrilik camın faydaları?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 9 Ağustos 2011; 12:40:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: visceroid

    Yalan olur'a doğru gidiyor yavaş yavaş...


    Sende mi @ Brütüs

    Çalışmalar devam ediyor Hocam. İşte iki yeni model çıktı. Hem de adet limiti de yok. Katılacaklarla yaptırırız saatimizi. 10 tane de olsa yaptırırız. İlla 100 kişi bulacağız diye bir kaygımız yok. Şu zamana kadar yetiştireceğiz diye bir kaygımız da yok.

    Bu işi neticelendirmek elimizde.

    Ben şahsen ilk modeli çok beğendim. Vervito Vostok fabrikasına da soracak. Ondan sonra neticeye göre bakar, artık bir model seçip yaptırırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 9 Ağustos 2011; 15:29:08 >
  • anket modelleri geçerli değilse bunu ilk mesajda düzenlersek iyi olur, son durum hakkında net bilgiyi oradan almış oluruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sifujack


    quote:

    Orijinalden alıntı: burbank
    Bir de konuyla ilgili daha detaylı bir inceleme aşağıdaki linkte mevcut. Oldukça tatmin edici görünüyor;

    http://forums.watchuseek.com/f54/vostok-amphibia-analysis-design-methodology-491757.html




    öncedende googlela çevirdim ama açıklamaya yetmiyor.
    google çeviri: suya karşı koyarak değil suyun basıncını kullanarak sugeçirmezlik sağlıyor . geçekten böylemi yazıyor. en önemli noktalraını biraz çevirmeni rica edebilirmiyim

    ekleme:akrilik camın faydaları?


    Özellikle dalgıç saatlerinde, saatin suya batırılınca su sızdırmazlığı kadar, dalışta suyun basıncının saatin kasa, cam, kurma kolu, arka kapak üzerinde oluşturduğu kuvvetlere dayanıklılığı da önemli bir etken.

    Vostok diver modellerinde hem su sızdırmazlığını sağlayacak, hem de yüksek derinliklerde oluşan basıncı özellikle arka kapakta su sızdırmazlığına olumlu katkı yapacak şekilde basıncın malzeme üzerindeki baskı ve genleştirme/sıkıştırma özelliklerine göre tasarım yapılmış.

    Mesela söz konusu makalede;

    Saatin camı ile ilgili olarak;

    Kullanılan akrilik malzemenin aslında şeffaf termoplastik polimer olduğu, kısaca PMMA (poly methyl methacrylate) olarak bilinen bu malzemenin özelliğinin su basıncı arttıkça esneyerek homojen bir şekilde çapının genişlemesine imkan verdiği, 200 metrede cm2 başına düşen 20 bar basıncın camı yaklaşık 0,5 mm içeri doğru ittiği, dizaynın bu esnemelerde saatin deforme olmayacağı ve saatin düğme/tij gibi parçalarına zarar vermeyecek şekilde teknik olarak ayarlandığından bahsediliyor. Ayrıca scuba modellerinde kullanılan kubbeli (domed) cam yapısı da, ayna etkisini gidermenin dışında, basıncın daha rahat yayılması ve etkisinin azaltılması açısından ideal oluyor.

    Yine aynı yerde standart mineral ve safir kristal camların ise söz konusu basıncın stresini kaldıramayarak özellikle safir camın kırıldığı, yine bu camların basınca göre stres dağılımı ve genleşmelerinin akrilikteki kadar başarılı olmadığından, bezelin sıkıştırmasıyla beraber cam üzerinde fazlasıyla stres oluşturduğundan bahsedilmiş. Bu nedenle Vostok'da kullanılan akrilik camın neden en uygunu olduğu anlatılmaya çalışılmış.

    Yine arka kapak ve contayla ilgili;

    Fazlasıyla teknik olmakla birlikte, standard dalgıç saatlerinde kullanılan tek parça arka kapak ve ince o-ring (conta) ile, contanın hem yuvasında sıkıştırılması hem de vidalı arka kapağın oluşturduğu dikey kesme kuvvetinin etkisiyle zamanla deforme olduğu ve dayanıklılığının azaldığı, Vostok Diver'lar da ise, bu sorunun düz ve kalın bir conta kullanılarak, arka kapağında iki parça olarak tasarlanıp, bütün kapağın döndürülmesine gerek kalmayacak şekilde önce arka kapağın kasanın üzerine direk oturtularak iki anahtar noktadan kilitlendiği, sonra ince dış parçanın döndürülerek sabitlendiği, böylece conta üzerinde sadece sıkıştırma kuvveti bulunarak, dikey kesme kuvvetinin elimine edildiği ve bu durumun conta deforme olmayacağı için, her bakımda conta değişimi ve test gerektirmediği, yani contanın deforme olmadan değiştirilmeye gerek kalmadan uzun yıllar kaldığı,

    Kalın conta ve iki parçalı arka kapak;

     DH Forum Saati Projesi


    Yüksek basınç altında arka kapağında biraz bükülerek conta üzerindeki sıkıştırma oranını % 20 - 30 arttırdığı, ancak bu durumun su geçirmezliği olumsuz yönde etkilemediği, asıl sorunun tekrar su üstüne çıkarken normal lastik contaların tekrar eski haline dönmelerinde yaşandığı, bu durumu önlemek için, Vostok Diver modellerinde kullanılan Contaların lastik malzemesinin ince toz veya taş tozu (fine dust) denilen malzemeyle yüksek ısı ve basınç altında karıştırılarak kaynaştırıldığı,

    hususlarından bahsetmişler.


    Yani sonuç olarak, sade ve basit görünümlerine karşın Vostok Diver modelleri, yazılanlar doğruysa tam bir teknik ve mühendislik harikası diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 22 Ağustos 2011; 15:18:48 >




  • Arkadaşlar imkanlar dahilinde bende projede sizlerle olmak isterim.
    Teşekkürler .
  • Yalan olmuş galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı


    Yalan olmuş galiba


    Sanırım evet ama isteyenler Türk Saat Forumu'ndaki Rumî Saat Projesi'ne bakabilirler. İlk saat numuneleri gelmiş bile.
  • Katılım düşük olunca biraz öyle oldu. Düzgün fiyata özel model sipariş verebilmek için en az 100 adet talep toplanması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.