Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.220
Cevap
33
Favori
218.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nurkan58 N kullanıcısına yanıt
    onu kolayca internetten veya mağazalardan bulursun. çokça satılıyor. ama 100 lira çok hakikatten. çıkmacılara da bakmanı öneririm.
  • Herkese iyi forumlar Corsa B sahibi hocalarım.
    Bir konu hakkında soru soracaktım: Yakın zamanda arabasında "TRİGER SETİ DEĞİŞİMİ" yapan oldu mu?
    Olduysa ne kadar süre(km veya yıl) sonra değişim yaptınız. Triger kayışı ne kadar süre yada km dayanıyor. Ortalama fiyatları nelerdir(parça+işçilik) Modeliniz nedir(GLS 1.4 16V - 1.2 Swing vs.) gibi bilgiler verebilirseniz çok sevinirim.

    Benim TRİGER SETİM 2013 Ocak ayında değişmiş. Değişeli yaklaşık 40 bin km oldu ve 6 yıl geçmiş değişmelimiyim? Şimdiden teşekkür ederim.. :)
  • h_ozkilinc H kullanıcısına yanıt
    Hocam bulabilsem direk yapışacağım aramadığım çıkmacı kalmadı.8 ay önce bitmiş üretimi.
  • Nurkan58 N kullanıcısına yanıt
    başka marka modellerin aynı panelleri kullandıkları oluyor. chevroleye bakın. hatta opel combo da aynı şekilde.
  • E_Aydin35 kullanıcısına yanıt
    Benimki 2011 mayısta gergi + dayco trigerle değişti+devridaim ama benim yaptığım km o günden beri 20 bin falandır ondan öncesinde GM marka gergi ve kayışla değişti 2004 te sanırım hatta değiştiren çok sevdiğim yaşlı bir ustamdı rahmetli oldu ,2011 de o kayışı değişirken çıkaran usta bile şaşırdı çatlak dahi yoktu üstünde ,yabancı forumlardan da öğrendiğim kadarıyla corsa b lerin kayışları o kadar zorlanan bir parça değil 6-7 sene kullanlar var ama tabi tam bir kumar ,eğer değiştirir sen kesinlikle devridaimle beraber değiştir bir daha işçilik vermemen için ,kayış aynı zamanda devridaim çarkınıda çeviriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geberit

    Benimki 2011 mayısta gergi + dayco trigerle değişti+devridaim ama benim yaptığım km o günden beri 20 bin falandır ondan öncesinde GM marka gergi ve kayışla değişti 2004 te sanırım hatta değiştiren çok sevdiğim yaşlı bir ustamdı rahmetli oldu ,2011 de o kayışı değişirken çıkaran usta bile şaşırdı çatlak dahi yoktu üstünde ,yabancı forumlardan da öğrendiğim kadarıyla corsa b lerin kayışları o kadar zorlanan bir parça değil 6-7 sene kullanlar var ama tabi tam bir kumar ,eğer değiştirir sen kesinlikle devridaimle beraber değiştir bir daha işçilik vermemen için ,kayış aynı zamanda devridaim çarkınıda çeviriyor.
    Hocam cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle.

    Yani açıkçası 2011 falan yazmışsınız şaşırdım 7 8 yıl olmuş neredeyse ve hala tik yok öylemi. Onun önceside 2004'den 2011'e oradan da bi 7 yil maşallahi varmış hocam.



    Benim 1.4 16V 90Hp Corsa B modelimin de 2013 Ocak'da değişmiş. Ben km yi baz alıyordum hep. 86 binde değişmiş. Şuan araç 125 binde daha 15 20 bini var diyordum. Ancak geçen bi ustanın "olurmu öyle şey bu bi plastik kayış bunun bi raf ömrü var km yapılmasa dahi 4 5 yilda bir degismeli" diyince ben bir korkar oldum arabaya binerken artık çünkü 6 yıl olmuş benim de kayisim. Yani acaba beni bi süre daha idare edermi onun cevabını merak ediyorum tabi bu çok değişken bi durum ama arabayı öyle çok zorlayan çok zor şartlarda kullanan biri değilim tek zorluğu sanırım gece soğuk gündüz sıcak olması kayisın omrunu tüketecek faktör. Ama buna rağmen beni bi 1 2 ay daha götürürse çok iyi olur bunu anlamanın yolları varmıdır hocam sokup.bakması kolaymı hiç deneyimledinizmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Aydin35 kullanıcısına yanıt
    Bendeki araç 1.4 8v olan ,sizdeki biraz daha teferauatlı bendekinden sizde çift gergi bilyası, var mesela bende tek diğerleri aynı ,1-2 ay daha götürür bence ama daha fazla uzatmanın anlamıda yok ,yolda koparsa çok masraf açar bunu iyi hesap edin.Bende aracı çok zorlamam mesela o faktörde çok etkili. Anlamanın tek yolu kayışı sökmek 2. bir yolu kayışın ön yüzündeki kayış markasının silinmemiş olması ,mesela ben V kayışı ile bir değiştirdim v kayışına baktığımda daha hala markası net okunabiliyor kayışın ama buda gene tam anlayabileceğin bir yöntem değil.



    Normalde servis periyodu 5 yıl veya 60 bin km dir hangisi önce dolarsa ,fakat servis periyodlarının her araç için günümüzdede eskidende hata payı eklenerek yazıldığını söylemek isterim.kullanıcıya göre veya aracın nasıl kullanıldığına göre değişir ,araç çok uzun yol mu yapıyor yoksa kısa mesafelerle sık ısınıp soğuyormu ,çok zorlanıyor mu gibi......bütün bunlar hesaplanarak servis periyodu hazırlanır.

    triger önemlidir bu yüzden değiştirmeni öneriyorum sadece masraf açtığından değil motorum orj bozduğundan dolayı. dediğim gibi 1-2 ay idare edebilir ama sakın ihmal etme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 18 Aralık 2018; 13:47:18 >
  • E_Aydin35 kullanıcısına yanıt
    merhaba. benim corsa b gsi 1.6 16v. adanada işçilik 250 devirdaim ve triger 250ye değiştirdim. ama dolar o zaman 4.5 civarıydı. şunu eklemek isterim. triger kayışı biraz yıpransa bile yolda olmana gerek yok, marş basma anında motorun dünya masraf açabilir. açmayabilir de. transitle gidiyordum. direksiyon sertleşmeye başladı, şehir içindeydim kenara çekeyim dedim fren çok sertleşmiş, biraz sonra motor teklemeye başladı. durduk. ustalar baktı, triger kopmamış ama yoluk yoluk olmuştu. o zaman bize başka masraf açmadı ama belli olmaz. triger çok hassastır. böyle hassas bir parçayı neden kayışla yapmışlar anlaşılmaz tbii. biz ikinci el araç aldığımızda satan kişiye kaç yıldır bindiğini sorarız, triger geçmişini bilip bilmediğini sorarız, bilmiyorlarsa ve o arabayı almışsak en kısa zamanda direk triger değiştiririz.
  • bu corsa bnin ses yalıtımını yorumlayıp başka araçlarla kıyaslayabilecek olan varmı. biraz ses yalıtımı yapmayı düşünüyorum. direk içlerine kaportadaki küçük boşluklara da köpük veya sünger sıkıştıracağım. önerilerinizi bekliyoruz. iyi çalışmalar.
  • h_ozkilinc H kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı model araç sanırım 1.4 16V. Siz degistirdigniz sırada üstünden çıkan kayış kaç yıllıktı yada kaç bin km yapılmıştı üstünde biliyor musunuz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Aydin35 kullanıcısına yanıt
    kaç yıllık olduğunu bilmiyorum. ama en az 30000 km yapmış ve ne zaman takıldığını bilmiyorlardı. bizim milletimizde bir kısım vatandaş olaya şöyle bakıyor. arabayı al, 2 yıl kullan, bakım yaptırmadan sat. oyüzden 2. el araç alırken geçmişi bilinmiyorsa temkinli yaklaşmak lazım. ben değiştirdim. çıkan parça diri duruyordu. tabii hiç belli olmaz.

    bu arada 1.4lerin bir kısmı zincirliymiş. zincirin km ömrü 100.000 km diye duymuştum. siz de bir araştırın belki zincir olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_ozkilinc -- 21 Aralık 2018; 12:17:24 >
  • E_Aydin35 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,konuyu yeni gördüm,Bende konu hakkında yazayım,Bende 2000 gls corsa var,önceki yıl (20016) servisimin dışında bir tamirciye gitmiştim,16 yıllık aracımın üzerindeki orijinal triger kayışını görünce zaman ve km gündeme geldi,değişim önerdi,km daha 60 bin yoktu( şu an 68 binde),zaman çok olmuş deyince,yolda sorun çıkarmasın diye,her hangi bir sıkıntı yok iken değiştirdim,yani orijinali 16 yıl ,55 bin km civarı üzerinde kaldı,her hangi sorun olmadan,(Bende 4.yılıydı)Bilgi mahiyetinde paylaşmak istedim.@E_Aydin35
  • Arkadaşlar, merhaba.

    Aracım 1996 1.4 Swing. 250.000 km'de. Fabrika çıkışından beri bende. Bir kere hararet problemi yaşadım. Bir kere de triger kayışı koptu. Ama bu arızalar yapıldıktan sonra bu güne kadar sorunsuz kullandım. Son zamanlarda aracımda bir çekiş sorunu yaşıyorum. Boştayken gaza bastığımda 6000 devire kadar sorunsux çıkıyor. Ama yolda giderken, sanki arabayı tutan, gitmesini engelleyen tuhaf bir şey var. Gaza basıyorum, geç devirleniyor. Devir 3500'ün üstüne çıkmıyor. Araba hızlanmıyor. İyice sıkıştırıyorum. Zorla 110-120 km'ye çıkıyor. Ama rampalar tam bir eziyet. 60 km'ye kadar düşüyor hızım. Oksijen sensörü, vuruntu sensörü, enjektör, bujiler, buji kabloları, komple eksoz boruları ve susturucular, fren diskleri, kampanalar, debriyaj balatası vs.vs. bir sürü şey değişti. Ama sorun devam ediyor.

    Nedir bu sorunun kaynağı sizce?

    Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yda20 -- 29 Aralık 2018; 23:40:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahinmert kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınızı okurken 16 yıllık kayışın üstünde durduğu kısmı bi kaç kez okudum.. Gerçekten çok sasirtici. Evet km dolmamış ama işte kayışın bi plastik ömrü olduğu ve sıcak soğuk ile zamanla aşınıp çatlayıp koltuğu gibi şeyleri okuyunca bende tedirgin olsun açıkçası. Benim de değiştiğinden itibaren 40bin km olmuş ama işte yıl olarak 6 yıl olmuş. Ve geçen yılda V kayısı rulman dağıttı. Acaba V kayısı ve triget kayısı aynı anda değişti geçen yıl V kayısı omrü doldu sıra triger demi düşünmüyor değilim. Ama yüksek ihtimal V kayısı çok daha önce değişmişti cunku servis kaydında yoktu.



    Bende yakın zamanda değiştiricem beni bi 250km daha idare etse yeter. Sadece sanayide acaba durumu şöyle bi gözlemleme şansları varmı ustaların merak ediyorum açıkçası. Bir keresinde araç almaya giderken sanayide bi ustaya arabayı göstermiştim. Oda steteskop ile triger kayısının olduğu bolgeyi dinleyip iyi durumda demişti. Ne kadar bilimsel bilemiyorum ama rulmanların kayışın ve diğer parçaların sesinden yola çıkarak omrü ile ilgili bir yorum yapmak olası bi ihtimal olabilir :) Sanırım o kısmı sokup bakmak zor geldi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yda20 Y kullanıcısına yanıt
    Aracınızda lpg varmı hocam ?

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 1998 model 1.4 litre 60 beygirlik 120 bin km.de swing almayi dusunuyorum. Araca hic LPG takilmamis.

    Aklima takilan konular 60 beygirlik modelden cok bulunmamasi ve aşırı yakit tuketimi. Yedek parca sıkıntısı yaşar miyim ve Lpg taktirsam bile yakit tuketimi benzer fiyattaki başka araçlara nazaran facia olur mu.

    Sizce bu model beni bu konularda uzer mi dusunceleriniz nelerdir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgc -- 16 Ocak 2019; 23:5:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • corsa b gsi debriyaj halatı yerinden çıktı.

    merhaba.

    başıma gelen ilginç bir olaydan bahsedeyim. aracım corsa b gsi. lazım olursa birilerinin işine yarar. umarım kimse ihtiyaç duymaz. aracın lastiğini sökmek için krikoyla kaldırdım. işim bitip aracı toplayıp hareket etmek istediğmde debriyaj takılı kaldı. halat kopma ihtimali çok düşüktü. bu halatlar çok kalın ve daha değiştireli birkaç bin km olmuştu. aracın altına yatıp aradım taradım debriyaj halatını bir türlü bulamadım. 2 haftalık ustalar süründürüp eve gelmeyince bir gece kafam attı. gece gece tekrar lastiği davlumbazı söküp, altına uzandım aracın. sol ön tekerin teker ön hizasına gelen yerde hemen davlumbazın arkasında çatal var. halat çataldan kurtulmuş. bir daha öyle kafasına göre çıkamasın diye plastik kelepçe ile sabitledim.
  • Merhaba arkadaşlar. 2000 model gls sahibiyim araç 2 yıldır bende14 yıllık sahibinden aldım 133000 km de kaporta hariç 10500 lira masraf yaptım. Boya ön çamurluk 20 cm var. İstemediğim nedenlerden dolayı satmam gerekiyor. İhtiyacı olan düzgün bir arkadaşımıza nasip olsun istiyorum. İlgilenen olursa telefondan detayları görüşelim 0539 687 0866

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt üzer net söliyim 10 litre trafikte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.