Şimdi Ara

PlayStation Network Aşamalı Olarak Açıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
7.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [html]


     
         Sony Computer Entertainment, PSN hizmetinin geri gelmesinden önce artırılmış güvenlik önlemlerini devreye sokuyor.

         Sony Computer Entertainment (SCE) ve Sony Network Entertainment International (SNEI, şirket), bugün PlayStation Network ve Qriocity hizmetlerini bölgelere göre aşamalı olarak geri getirmeye başlıyor. Aşamalı geri dönüş süreci ülkeden ülkeye değişiklik gösterecek ve Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda ve Orta Doğu'da başlayacak.

         Kuzey Amerika ve Avrupa'da hizmetlerin geri getirilmesi sürecinin ilk aşaması şunları içerecek:

    • PlayStation Network ve Qriocity hizmetlerinde oturum açma ve şifrelerin sıfırlanması.
    • PlayStation 3 ve PSP genelinde çevrimiçi oyun oynama özelliğinin geri gelmesi.
    • PS3, PSP ve Media Go'da PlayStation Store Video Store'dan (PlayStation Store Video Mağazası) kiralanmış video içeriğinin kiralama süresi içinde oynatılması.
    • Mevcut aboneler için PS3 ve PC'de Q Music Unlimited.
    • VidZone ve MUBI gibi üçüncü parti hizmetlere erişim.
    • PS3'te Arkadaş Listesi, Sohbet işlevi, Trophy (Kupa) Karşılaştırması vb. içeren "Arkadaşlar" kategorisi.
    • PlayStation Home.

         Artırılan Güvenlik Önlemleri

         Şirketin San Diego, California, ABD'de bulunan veri merkezine yapılan kriminal siber saldırının sonucunda, SNEI konuyla ilgili araştırma başlatmak ve ağın altyapısının güvenliğinde genel iyileştirmeler yapmak için 20 Nisan 2011 tarihinde PlayStation Network ve Qriocity hizmetlerini kapattı.  

         Dışarıdan bir dizi saygın güvenlik firmasıyla yakından çalışan şirket, izinsiz faaliyetlere karşı daha fazla koruma sunan ve tüketicilerin kişisel bilgilerini daha iyi korumalarını sağlayan yeni ve ilave güvenlik önlemlerini uygulamaya koydu.

         Şirket veri güvenliğinde kayda değer gelişmelere imza attı. Bunların arasında gelişmiş güvenlik teknolojilerini güncellemek ve yenilerini eklemek, gelişmiş yazılım takibi, izinsiz giriş ve güvenlik açığı testleri, artırılmış şifreleme düzeyleri ve ilave güvenlik duvarları bulunuyor. 

         Şirket ayrıca ağa izinsiz girme teşebbüslerini işaret eden olağandışı faaliyetlere karşı erken uyarı sistemini de içeren diğer önlemleri ağ altyapısına ekledi.

         Sony Corporation Başkanı Kazuo Hirai, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Bu olayın yarattığı rahatsızlık için derin üzüntülerimi bildiriyor ve onarım süresince göstermiş olduğunuz sabır için sizlere teşekkür ediyorum.

         Bu süre içinde göstermiş olduğunuz sabır ve destek için ne kadar teşekkür etsem azdır. En sadık müşterilerin bile bu durumdan usandığını, Sony ürünlerini ve hizmetlerini yeniden kullanmak için sabırsızlandığını biliyoruz. Bu olaydan kaynaklanan sorunları ele almak için tüm düzeylerde agresif bir tutum izliyor ve müşteri verilerinin korunmasını şirket genelinde tam zamanlı olarak ele alınan bir konu haline getiriyoruz."

         Symantec'in Kurumsal Güvenlik Grubu başkan yardımcısı Francis deSouza ise şunları söyledi: "Geçtiğimiz 18 ayda siber saldırıların sayısında, bu saldırıların kapsamında ve şirketler üzerindeki etkilerinde ciddi bir artış gördük. Siber suçlara karşı koymak için güvenliğe evrimsel biçimde yaklaşmak gerekiyor. Bu yaklaşım güvenliğe iyi entegre olmalı, riske karşı açıkları azaltmalı ve verimliliği artırmalı. Günümüzün siber suç saldırıları önceki yıllara göre daha gizli, daha hedefe yönelik ve daha örgütlü. Veri merkezlerinin taşınması esnasında Sony ile çalışırken, ileriye dönük adımlar atarak güvenlik risklerini azaltan önlemler uyguladıklarını açık olarak gördük." 

         Ek bir önlem olarak, Sony Global Solutions Inc. (SGS) başkanı Fumiaki Sakai, SNEI'ın Bilgi Güvenliği Başkanlığı vekilliğine getirildi. Bay Sakai, SGS'deki mevcut görevine ek olarak, SNEI'daki görevinde şirketin ağ altyapısı genelinde genel bilgi güvenliğini daha da güçlendirmek için çalışacak. 

         Bay Sakai, SNEI'ya yeni ve kalıcı bir BGB bulmaya yönelik işe alım çalışmalarına liderlik edecek. BGB olarak Bay Sakai SNEI başkanı Tim Schaaff'a ve Sony Corporation Bilişim Kurulu Başkanı Bay Shinji Hasejima'ya rapor verecek. 

         Hirai konuşmasına şöyle devam etti: "Hizmetlerimizin geri getirilmesinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız, ancak bunu gelişmiş güvenlik önlemlerimizi kapsamlı ve agresif bir şekilde denemek pahasına yapmamak için acele etmedik. Tüketicilerimizin güvenliği bizim için her şeyden önce gelmeye devam ediyor. Müşterilerimize kişisel bilgilerinin günümüzün en iyi güvenlik teknolojileriyle korunduğuna dair güvence vermek istiyoruz, bu sayede PlayStation Network ve Qriocity hizmetlerini kullanan herkes kendini rahat hissedebilir." 

         Hizmetlerin Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda ve Orta Doğu'da geri gelmeye başlamasıyla birlikte, tüketiciler hem PlayStation Network hem de Qriocity hizmetinin sunduğu bazı çevrimiçi işlevleri kullanmaya başlayabilecek. Şirket, hizmetlerin Mayıs 2011 sonuna doğru tamamen kullanıma açılmasını bekliyor. 

         Şirket, müşterileri için kayıtlı tüm PlayStation Network ve Qriocity account (hesap) hizmetlerine bir "Welcome Back" (Tekrar Hoş Geldiniz) hizmet paketi ve özel içerik sunacak.  

         Programın ayrıntıları kısa bir zaman içinde eu.playstation.com/welcomeback adresinde açıklanacak. 

         Tekrar PlayStation Network'ü kullanmaya başlamadan önce...

         PSN'i geri getirirken uygulamaya koyduğumuz güvenlik önlemi uyarınca, PSN'i yeniden kullanmaya başlamadan önce PlayStation Network account (PlayStation Network hesabı) şifrenizi değiştirmelisiniz.

         Bir PlayStation®3'e sahipseniz, sistem yazılımı sürümünü 3.61'e yükseltip XMB™ (XrossMediaBar) Menüsünden PlayStation Network'te oturum açarak değişiklik işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için eu.playstation.com/ps3/support/system-software adresini ziyaret edin.

         Bunun dışında, PC'nizden https://store.playstation.com/login.gvm adresini ziyaret ederek şifrenizi değiştirebilirsiniz. Değiştirme işlemi en fazla birkaç dakikanızı alacaktır. Daha fazla yardım almak istiyorsanız eu.playstation.com/psppsn adresindeki adım adım kılavuzu takip edebilirsiniz.

         Sorularınız için lütfen tr.playstation.com/psnoutage adresinden bizimle irtibata geçin. PlayStation Network ve Qriocity hizmetlerine yapılan izinsiz giriş ve onarımla ilgili daha fazla bilgi almak için blog.eu.playstation.com adresindeki PlayStation.Blog'u, twitter.com/PlayStationEU adresini ve en son güncellemeler için eu.playstation.com adresini takip edin.
     
         Basın Bülteni...

    [Kunye=367-5][/html]







  • Sonunda.25 gün oldu dilekolay.Ancak ben 2'den beri uğraşmama rağmen daha açılmadı bazı girenler varmış bölge bölge değişiyormuş ve bu 1-2 gün sürecekmiş sanırım inş. çabuk açılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quexstre48 -- 15 Mayıs 2011; 3:46:01 >
  • Ülke saatlerine göre arada oynamalar olabilir. Bekliyoruz. Bu arada PS3 için 3.61 güncellemesi yayınlandı 177 MB boyutundaki güncellemeyi aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

    Link:http://tr.playstation.com/ps3/support/system-software/detail/item371072/G%C3%BCncelleme-%C3%B6zellikleri-%283-61-s%C3%BCr%C3%BCm%C3%BC%29/
  • O zaman şimdi daha tam olarak gelmedi değil mi?Yavaş yavaş gelicek bende hala girmiyorda.
  • Sonunda :)
  • arkadaşlar 3.61 güncellemesini yaptım.psn açılmadı türkiyede ne zaman açılır.
  • Hediye oyun ne olacak?
  • Bende 3.61i anında yaptım :)
    UK,ALMANYA,TR heesaplarım var hiçbirin de de açmıyor adha ama olsun :)
    40 gözle bekliyorum :)
  • Benim TR hesabıma girmeyi denedim olmadı. :P
    UK hesabımda var onada bi benim TR hesabım açılsın bakarım. :D
  • Birde online girebilen (uptade hariç) olursa lütefn buraya Mesaj atsın ki herkez girsin :)
  • inşallah bugun içerisinde açılırda bıkana kadar oynarız
  • selam yüklemeyi yaptım acılmadı xmb xrossmediabar . bu neresidir ordan girin diyo nerde o bilen varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRDRIVERS78

    selam yüklemeyi yaptım acılmadı xmb xrossmediabar . bu neresidir ordan girin diyo nerde o bilen varmı


    Xross media bar

    PS3 ün menüsü :)

    Evet daha online servisler yok şimdilik "sadece" 3.61 Firmwaresi download edilip yüklenebiliyor
  • belçikadan denedim bendede sadece guncellemeyi yapti sifreyi de degistiremedim olmuyor daha galiba
  • çok şeyde gözüm yok online oynamaya başlayalım yeter store sonra açılsada olur :D
  • yaa arkadaşlar şifreyi bir türlü değiştiremiyorum bsc nin verdiği linklerde çalışmıyor
  • İSTE BUUU!!!
  • multiplayera girebilern varmı arkadaşlar bn daha denemedim ama youtubede gördüğüm kadarıyla bi kaç kişi girmiş ama onlar amerikadan giriyo galiba girebilen varsa yazarsa iyi olur
  • update gece 3.30 da yaptım trden az kaldı sabır arkadaşlar kademeli olarak dediği saat farkı olabilir bugün kesin gözüyle bakıyorum ben
  • beyler şuan çoğu yerde açıldı ancak türkiye'de daha açılmadı ben siteden takip ediyorum açıldığında direkt buraya yazacağım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.