Şimdi Ara

vestel pixellence tv de renk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaşlar bende vestel pixellence 40 inç tv var. Ama maalesef bu tv den pek memnun değilim. Renkleri bana çok kızıl geliyor. Oyun oynarken bu durumdan rahatsız oluyorum.Bu problemi naıl çözebilirim acaba bilen var mı ? Galiba servis menüsünden ayar yapmam gerekiyor ama tvnin servis menüsüne girdiğimde fiçbir ayar yapamıyorum. Çünkü hiçbişey aktif değil. Acaba o ayarları nasıl aktif ederim ?



  • hocam pixellence her giriş için ayrı açılır. O açık mı kontrol et. Eğer hala soğuk ise ayarlardan renk gamutunu soğuk olarak ayarla.
  • Oyun oynarken TV'nin ekstra özelliklerini kapatmayı da deneyebilirsiniz. Pixellence bir özellik mi bilmiyorum ama bence kapatmaya bu özellikle başlayın.
  • Hocam maalsef pixellence açık kapalı farketmiyo açık olunca tv çok parlak oluyo renkler de değişiklik olmuyor. Tv yi oyun moduna aldığımda renkler dahada soluk ve kırmızımsı oluyor. Bence bu sorun tv nin color kalibrasyonundan kaynaklanıyor. Bunu da ancak tvnin servis menüsünden halledebilirim diye düşünüyorum. Tvnin servis menüsüde 4725 olarak giriyorum. Bir sayfa açılıyor ama hiçbirşey aktif değil.İşte benimn öğrenmek istediğim şeyde o aktif olmayan deerleri nasıl aktif edebilirm.
  • Müşteri hizmetlerini arayın veya televizyonun modeline göre google'da aratın. O değerleri aktive etmenin mutlaka bir yolu vardır.
  • Hocam daha önceden bu sorun için servisi aramıştım. Vestelden iki kişi geldi tv ye baktılar ama bir sorun yok dediler. Şaşırdım doğrusu renklerden memnun değilim dedim hatta bizzat tvyi gösterdim ama genede bi sorun bulamadık dediler ve gittiler. Bende sizin dediğiniz gibi googleden arattım ama bu sorunla ilgili pek bişey bulamadım. Sadece bir yerde vestelin servis menüsünden ayarlayabileceğim yazayordu ama deminde yazdığım gibi ayarlar aktif değil.
  • Eve gelen servislerden pek bir performans beklemeyin zaten. Samsung gibi bir firmanın bile bizim buraya bakan servisi, mahalle TV tamircisinden farksızdı zamanında. Sonra şikayetler sonucu servisliğini aldılar.

    Eğer TV'de gerçekten bir sorun olduğuna inanıyorsanız, merkezle bağlantıya geçmenizi öneririm. Hatta imkanınız varsa, aynı modelde başka bir TV'de test etmenizi öneririm. Bu sayede o modellerde genel bir durum olup olmadığından emin olabilirsiniz. Servis menüsüne giriş yollarına göre, aktif olan veya olmayan seçenekler olabiliyor. Bazı servis seçeneklerine uzaktan kumandadan bazı tuşlara ard arda basarak ulaşılabiliyorken, bazı servis ayarlarına özel aksesuarlarla ulaşılabiliyor. Samsung'larda böyle ama Vestel'de durum nedir bilmiyorum. Bu konuda da servisten bilgi almak zorundasınız.
  • Hocam benim tv nin aynısını başka bir mağazada gördüm. İnanın benim tv den çok daha güzel görüntü veriyordu. Renkleride tam istediğim gibiydi. Zaten o yüzden sizden servis menüsü ayarlarını istiyorum. Sonuçta iki tane aynı tv ve iki farklı görüntü olamaz değil mi illaki bir ayarsızlık var benim tvde. Yarın vestelin müşteri hizmetlerini arayacağım eğer bir sonuç alırsam buraya yazarım.
  • Normalde TV'ler fabrika çıkışlarında aynı ayarlarla çıkarlar. Sizin TV'de servis menüsünde daha önce değişiklik yapılmadıysa, bir arızası da olabilir. Müşteri hizmetlerine bu konuda da bilgi verin. Aynı modelden gördüğünüzü ve ondaki görüntünün daha iyi olduğunu söyleyin. Bir şekilde sorunu çözeceklerdir er ya da geç.
  • hocam oyun ve film modunu da kapayın.
  • keşke vestel almasaydın. vestel tv alınılır mı hiç hocam ?
  • bende bu tv nin 82 sini almayı düşünüyordum değmez mi yani pixellence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarihcix

    bende bu tv nin 82 sini almayı düşünüyordum değmez mi yani pixellence

    Değmez hocam bendede bu modelden vardı sanırım bu tv lerin genel özelliği kızılımsı görüntü ben tavsiye etmem.
  • Kalibrasyon olayi hassas bi olay kas yapacam derken goz cikarabilirsiniz..ben uyarayim da nolur nolmaz :)
  • hocam o fabrika hatasıdır. Bende hiç böyle bir sorun yok. Servis değil merkezi arayın.
  • peşin 850 tl kadıköy de vestel bayinde konuştuğum kişiler tamircilerle akraba olursun diyorlar vestel deyince
  • quote:

    Orijinalden alıntı: depboy28

    Slm arkadaşlar bende vestel pixellence 40 inç tv var. Ama maalesef bu tv den pek memnun değilim. Renkleri bana çok kızıl geliyor. Oyun oynarken bu durumdan rahatsız oluyorum.Bu problemi naıl çözebilirim acaba bilen var mı ? Galiba servis menüsünden ayar yapmam gerekiyor ama tvnin servis menüsüne girdiğimde fiçbir ayar yapamıyorum. Çünkü hiçbişey aktif değil. Acaba o ayarları nasıl aktif ederim ?

    Eski bir konu ama hortlatayım.

    Bahsettiğiniz renk meselesini hiç bir şekilde çözemezsiniz. TV'nin panelinin renk tonları o şekilde yapılmış. Panelden kaynaklı bir sorun. Ayrıca bu durum arıza kabul edilmiyor. Ben de 45 gün önce Vestel aldım. Evimde bundan başka 2 tane de LG TV var. Vestel'in renkleri daha bir sıcak, daha bir canlı geldi. Göz zevki ile ilgili bir durum aslında. Özellikle maç yayınlarında daha belirgin oluyor. LG TV'de yeşil biraz daha soğuk ve çiğ grünürken, Vestel'de sıcak ve olgun görünüyor.




  • Dediğin doğru hocam. Ben de çözümü lg 4k alarak çözdüm. Şu an problem yok çok şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarları nasıl aktif edersin bilemiyorum ama oyun moduna alman lazım.
  • Tv yi sattım bir daha vestele bulaşmam herhalde. Yeni tv ile sorunu hallettim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.