Şimdi Ara

Samsung I9003 Galaxy SL >ANA KONU<Yeni 2.3.6> (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.474
Cevap
11
Favori
284.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrdisiplin

    2 saat kiese baglanmadi baglandiktan sonra yarim saatte orjinal yazilimi zor yukledi sonra actim baktim telefon ayni tlf.biraz erken aciliyor.sahinken porshe olmadi yani.kafa yormaya bile degmez.aylardir rus roomuna taktiniz zaman harcamaya degmez bir takinti bu sonu yok.

    Açılış süresi ciddi anlamda kısalmış evet. Onun dışında bir hızlanma görmedim ben de.

    Factory reset+wipe cache partition+sd kart format

    Bu üçlüden hangilerini uyguladınız?
  • Hicbirini uygukamadim.usb pc ye taktim 2kere kiesi kurmak zorunda kaldim telefonu gorunce guncelleme cikti yukledi bayagi uzun surdu.bitti dedi cikardim hafiza kartini taktim bu kadar
  • Hicbirini uygulamadim.usb pc ye taktim 2kere kiesi kurmak zorunda kaldim telefonu gorunce guncelleme cikti yukledi bayagi uzun surdu.bitti dedi cikardim hafiza kartini taktim bu kadar.sms sorunu olmadi
  • Rom güncelleme sonrası onları uygulamak lazım. Yaşadığımız yavaşlık ve takılmalar ondan kaynaklanıyor.

    Bu arada cache partition dahil androide ait tüm partitionlar hakkında detaylı bilgi içeren bir link paylaşıyorum arkadaşlar:

    http://www.addictivetips.com/mobile/android-partitions-explained-boot-system-recovery-data-cache-misc/
  • Aynı kullanımla 2 günde bir sarja taktığım telefon 2.3.6 ya geçtikten sonra , sarjdan çıkarmamdan 72 saat geçmesine rağmen %30 da hala.. Bu bile bence akıllı telefonlar için güzel bir oran..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 74barto

    merhaba arkadaşlar.
    24.12.2011 de yani geçen cumartesi galaxy s i9003 aldım ve dün baktıgımda telefonda bir ölü piksel mevcuttu cihazı aldığım magazayla görüştüm kendileri cihazı servise vermem gerektiğini söyledi vs. vs. işlemler. ölü piksel sorunu yaşayan varmı yaşayan varsa nasıl yol izlediniz. yada ne önerirsiniz. şimdiden teşekkürler.

    Arkadaşlar bu durumu yaşayıpta bir aksiyon alabilmiş birisi varsa paylaşabilir mi durumunu.
  • beyler Wipe Data Ve Format atmak istiyosanız *2767*3855# bu kodu yazmanız yeterli , hem wipe data yapar hem hard format atar

    şu an 2.3.6 ya geçtim açılış süresinde bi kısalma varmı pek anlamadım ama telefonun performansında bi artıs var orası kesin :)
  • Beyler internette gezinmek berbat olmus tarayici performansi cok kotu hic akici degil !! Eskiden daha guxeldi smdi berbat olms



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 3 Ocak 2012; 13:47:06 >
  • sonunda başardım rus romundan türk romuna geçişini
  • selam arkadaşlar
    ya 1 hafta kadar ortalardan kayboldum durumlara bak ne değişiklikler olmuş
    samsung tr için uğraşlarımız cevap vermiş bunları gördüğüme çok sevindim.

    şimdi Türk romunu kurup kurmamakta kararsızım tavsiyelere açığım gerekli bişey yoksa benim de rus romundan dönmeme gerek yoktur

    işin aslı yazılanlardan okuduğum kadarı ile geçmenin de bi fayda sağlayacağı yok gibi görünüyor. sadece garanti işlemim gerekirse geri dönüş yapmalıyım gibi hissettim ben.
    birde geçen gün talihsiz bir kaza yaşadım telefonum elimden kaydı direk yere sol alt köşeden vurdu ( ekrana bakarken sol alt köşe) sonra ince tarafı üzerinde takla atıp kenarlarını yere vurmasını izledim her bir parçası bir yana dağıldı yakalayamadım

    kenar kısmının üzerinde bulunan metal çerçevede darbeler var kenarlarda eziklik oldu
    bu tarz bir durumu düzeltebilmem için ( görsellik düzelsin diye yani ) yapabileceğim bişey var mı.

    şahsen telefonu kullanmayacaktım i phone 4 aldım kendime ama hanım el koydu ben gene kendi telefonuma kaldım ne yazık ki
    tavsiye verebilecek varsa düzelttirmek istiyorum bi öneri lütfen. ( bir i phone 4 daha alamam bu ay sınırlarım çok zorlandı )

    ardicli 2000 seni de faal bir durumda görmek çok sevindirici.
    ben 2.3.6 ya geçtiğimde wipe data yapmamıştım hatırlarsın. :)
    benim de mesaj yazarken takılmalar oluyordu nedenini şimdi öğrendim ama biraz daha beklemek istiyorum şimdi temizlik yapacak durumda değilim.
    her bişeyi sil yeniden yüklemeye çalış çok sıktı beni biraz daha idare etsin sakin bi günde yaparım artık . SSsubayı ve sanrupid de aynı durumdan bahsetmişler eğer veriler silinmeden yapabilecek olsam vallaaa yaparım hemen veri kaybetmekten yoruldum :)))




  • Telefonda ki takılmayı factory reset ve diğer uygulamayı tekrar yaparak hallettim.Şu anda takılma olmuyo.Rus romuna geçtiğim zaman yapmıstım ama tekrar yaptım.
    Bide çoğu arkadaş şarjın 2 günden fazla gittiğini söylemiş nasıl beceriyolar acaba bunu :)

    Ben yapılabilecekleri uyguladım.Msjlaşmaktan başka bişey yapmıyorum telefonda.Ama 2 günü bulmuyo :S
  • %75 sarjla yirmi saattir acik.film tv gps internet borsa aktif olarak 12 saattir kullandim pil manyak olmus. 50 kez bitmisti.orj romda can sikan bir nokta yok.gps sansmi bilmem 1 kez denedim aninda acti
  • Arkadaşlar, daha önce defalarca yazıldı çizildi, ancak hala bazı şeyleri tekrar tekrar soranlar var. Sonunda tecrübe eden biri olarak 2.3.6 Türk romu incelemelerimi sizlerle paylaşıyorum. Umarım kafalardaki soru işaretlerini giderebilirim:

    1- Rus romu kullananlar ve Türk romuna geçmeye değer mi diye soranlar:

    Çalışan sisteme dokunmayın! Bunu konu dahilinde kişisel görüşü olarak yine ilk ben yazmıştım, bazı arkadaşlar da desteklediler. Garanti haricinde size hiçbir extra getirisi olmayacak. İşlem sırasında sorun yaşamanız da olası. Zaman kaybınız da cabası. Sizin yerinizde olsaydım bu işlemle uğraşmazdım. Rus romu ile gelebilecek güncellemeleri yine ilk kullananlar siz olacaksınız.

    2- Şarj süresinin azaldığını söyleyenler:

    2.3.6'da arka planda çalışan servisler arayüzü değiştiği için, eskiye oranla daha fazla gereksiz servis ve uygulama çalıştığını gözlemledim. Bunlar froyo'da daha etkin şekilde kapatılabiliyordu. Yeni arabirim görselliğe oynamış ancak etkinlik olarak sınıfta kalmış bence. Kapatsanız da, telefon arka planda (daha sonra açılmasını hızlandırmak için) saçma sapan programları ön belleğe alıyor çaktırmadan. Siz de o programa tıklayınca çat diye açılıyor ve "2.3.6 adeta uçuyor arkadaşlar" diye kendinizden geçiyorsunuz. Yok öyle bir şey. Bu işlem direkt olarak şarjdan yiyor. Sistem kaynaklarını en etkili biçimde kullanmanın ve telefonu hızlandırmanın yolu kesinlikle bu olmamalı.

    3- Mesaj yazarken telefon yavaşladı ve geç tepki veriyor diyenler:

    Güncelleme: Mesaj yazarken tuş sesini açtığınızda problem ilginç bir şekilde düzeliyor!

    Eğer üstteki yöntem sorununuzu çözmezse:

    Rom update sonrası Wipe cache partition + Factory reset + Sd card format üçlüsünü yapmayınca bu sıkıntı yaşanıyor ne yazık ki. Samsung hem kies üzerinden güncellemeyle verilerimizi kaybetmeden rom güncelleme seçeneği sunuyor hem de saçma bir şekilde veri kaybetmezseniz performans alamazsınız diyor. Diğer markalarda da bu böyle mi bilmiyorum ama bu saçmalığı yapsa yapsa samsung icat etmiştir diye düşünmeden edemedim açıkçası. Ne de olsa adı yazılım güncelleme konusunda dokuza çıkmış bir firma.

    4- Foroyo'da GPS problemi yaşayanlar:

    Türk romu da rus romu gibi bütün sorunlarınızı çözüyor. Bağlanmayan gps'in bağlanmasını, geç bağlanların da hızlanmasını sağlıyor. Bu kadar pahalı bir telefonda, daha fabrika çıkışında bizlere bu sorunu yaşatan samsung'a tekrar sonsuz teşekkürler....

    5- Foroyo'da Kies'e bağlanma problemi yaşayanlar:
    Froyoda bir launcher programı kullandığınızda, kiese bağlanabilmek için önce launcher programını kapatmanız gerekiyordu. Çünkü launcher arabiriminde "kies ile pc'ye bağlanma arayüz ekranı" çıkmıyordu. Hatta bazı durumlarda harici sd kartı unmount etmeden (çıkartmadan) de kiese bağlanmıyordu. Kies sürekli "bağlanıyor" diye gösteriyordu. Ben launcher'ı kapatmadan ve sd kartı unmount etmeden kiese hiç bağlanamamıştım. Yeni rom ile bu iki hata da giderilmiş. Sorunsuz bağlanıyor.

    Eklenmesini istediğiniz bilgi varsa yine yardımcı olurum arkadaşlar...

    Edit: Güncelleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanrupid -- 5 Ocak 2012; 19:48:05 >




  • Çoğu yerde garantiye ihtiyac duymuyosanız Türk romuna geçmeyin.Garanti dışında hiç bir getirisi yok diye yazıyor.
    Fakat burda okuduklarımız arasında rom yüklemenin garantiyi etkilemediği,rom yüklenmiş telefonların garanti kapsamında servise gittiğinde sorun çıkmadığı servisin bunu önemsemediği gibi yazılar vardı.

    Bende 15 günlük telefonuma garanti dışı kalmıyo diye rom yükledim ama şimdi garanti için tr roma dönebilirsiniz yoksa gerek yok diye yazılar görüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EngiN 71

    Çoğu yerde garantiye ihtiyac duymuyosanız Türk romuna geçmeyin.Garanti dışında hiç bir getirisi yok diye yazıyor.
    Fakat burda okuduklarımız arasında rom yüklemenin garantiyi etkilemediği,rom yüklenmiş telefonların garanti kapsamında servise gittiğinde sorun çıkmadığı servisin bunu önemsemediği gibi yazılar vardı.

    Bende 15 günlük telefonuma garanti dışı kalmıyo diye rom yükledim ama şimdi garanti için tr roma dönebilirsiniz yoksa gerek yok diye yazılar görüyorum.

    Yukarıda yazdığım yazının içeriği de, sizin okuduğunuz "rus romu yüklü telefonu servise verdim sorun çıkarmadılar" yazılarının içeriği de doğrudur.

    Servise verilen cihazın normalde öncelikle orijinal rom yüklü olup olmadığı kontrolü yapılır, ancak, yazılımsal kaynaklı problemlerle başvuran kişilerin cihazlarında her servis bunu yapmıyor. İş yoğunluğu vs gibi nedenlerle, direkt stock rom yüklemesi yapıyorlar. Kaldı ki, cihazınız sadece yazılımsal bir problem çıkartacak diye bir şey de yok. Donanımsal bir arıza yüzünden garantiye vermiş olabilirsiniz. Diyelim ki bir gün siz rus romu yüklü cihazınızla servise gittiniz ve (bahtsız bedevi şansı diyebilirsiniz) serviste birinin kontrol edeceği tuttu. İşte o an cihazınız garanti kapsamı dışına alınıyor. Bu (düşük de olsa) bir risktir. Forumlarda okuduğum kadarıyla her iki durumla karşılaşan insanlar var.

    Bizim amacımız, eksik bilgilerle insanları yanlış yönlendirmek değil, her ihtimali gözler önüne serip ona göre bir yol izlemelerini sağlamak. İnanmak, güvenmek ve aksi durumları sizin insiyatifinizdedir. Tavsiyelerimiz sonucu şimdiye kadar pişman olan bir forum kullanıcısı görmedim ben.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanrupid -- 3 Ocak 2012; 19:46:33 >




  • Neyse şu an sizin de söylediğiniz gibi en iyisi çalışan servise dokunmamak olacak sanırım. İnşallah gerek kalmaz ama olur da ilerde garantiye ihtiyacım olursa telefona orjinal rom yükleyip öyle gönderirim servise.

    2.3.6 'da şarjı uzatmak için eklemek istediğiniz bir şeyler var mı peki?


    Edit : Donanımsal sorunlarda yapılıyor mu rom kontrolü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EngiN 71 -- 3 Ocak 2012; 19:49:53 >
  • Ya arkadaslar intenete girnce eskiden bu kadar kasmiyodu bu sorun bi tek bendemi var biri bi ardim.etsin kod ile format.attm ama hala bi duzelme yok .. Menulerde de taklmalar oluyo arada ayni yazilimi tekrar yukleme sansm varmi kiesten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 3 Ocak 2012; 19:53:33 >
  • @EngiN71, yapılabilir. Örneğin sensörlerden biri arıza yaptı, direkt anakartı yada sensörü değiştirmezler. Eğer cihazınız o an açılabilir durumdaysa, problemin yazılımsal olup olmadığını anlamak için kurulu programlara, cihaz romuna bakabilirler. Donanımı değiştirmeden önce önce olayı yazılımsal olarak çözmeye çalışırlar.

    @TheJudgé, sadece kod ile format sorunu çözmeyebiliyor. SSsubayı arkadaşımızın yazdığı yöntemlerle 3 şekilde format atacaksınız. Bu arada, hangi browser'ı kullanıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanrupid

    @EngiN71, yapılabilir. Örneğin sensörlerden biri arıza yaptı, direkt anakartı yada sensörü değiştirmezler. Eğer cihazınız o an açılabilir durumdaysa, problemin yazılımsal olup olmadığını anlamak için kurulu programlara, cihaz romuna bakabilirler. Donanımı değiştirmeden önce önce olayı yazılımsal olarak çözmeye çalışırlar.

    @TheJudgé, sadece kod ile format sorunu çözmeyebiliyor. SSsubayı arkadaşımızın yazdığı yöntemlerle 3 şekilde format atacaksınız. Bu arada, hangi browser'ı kullanıyorsunuz?

    standart tarayıcıyı kullanıyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanrupid

    @EngiN71, yapılabilir. Örneğin sensörlerden biri arıza yaptı, direkt anakartı yada sensörü değiştirmezler. Eğer cihazınız o an açılabilir durumdaysa, problemin yazılımsal olup olmadığını anlamak için kurulu programlara, cihaz romuna bakabilirler. Donanımı değiştirmeden önce önce olayı yazılımsal olarak çözmeye çalışırlar.

    @TheJudgé, sadece kod ile format sorunu çözmeyebiliyor. SSsubayı arkadaşımızın yazdığı yöntemlerle 3 şekilde format atacaksınız. Bu arada, hangi browser'ı kullanıyorsunuz?

    standart tarayıcıyı kullanıyorum .

    Dolphin HD tarayıcıyı ile test yapabilir misiniz?




  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.