Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (376. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.459
Cevap
593
Favori
2.275.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mrt008500

    Merhaba
    Piyasada çok marka var. Açıkçası burada bütçe önemli.
    Kaliteli bir çerçeve düşünüyorsanız.
    -Silhouette
    -Flair
    -ray-ban
    -etniabarcelona
    Kaliteli ürünler
    Dediğim gibi yüzlerce marka var. Bu söylediklerim %1 i
    Camda kaliteli ürün istiyorsanız. Direk önceliğiniz zeiss olabilir.
    Online alabilir miyiz peki? Gözlükçüler genelde kazık atıyor. Gözlerimin arasındaki mesafeyi ölçüp, onlara göndermem yeterli mi?

    Bu arada -6.5 numara miyop ve -1.5 astigmatım var. Her yönden görüş sağlayan, ultra inceltilmiş camlar ortalama ne kadar?
  • Mrt008500 M kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 senede öncede çok yardım etmiştiniz, siz olmasanız o süreci o kadar kolay çözemezdim.

    Biasferik cam ve %45 inceltme konusunda kararlıyım. Birde çerçeve seçerken şu an kullandığım çerçeveye denk bir model olursa iyi olur.

    Zeiss en üst nokta, oraya kadar çıkmayı düşünmüyorum. Hoya ise çok duymadığım ve hakim olmadığım bir marka. Seiko ve Nikon arasında tercih yapacağım.

    Nikon'un avantajı şu, her zaman gittiğim optikçi İşbir / Nikon bayisi. Hem normalde uygun fiyat çıkartıyor hem de bayisi olduğu üründe daha fazla indirim yaptırabiliyorsunuz. Markayı biliyorum ama gözlük camları hakkında standart bilgiler dışında birşeye ulaşamadım.

    Seiko'ya gelirsek, standartın biraz fazlası bilgiye ulaşabildim. Mesela Essilor kendini çok iyi tanıtıyor ve aklınızdaki bütün soruları cevaplıyor ama bu iki markada bunu göremedim.

    Nikon ile Seiko arasında, Seiko aklıma biraz daha çok yattı. Gideceğim optikçide olup olmaması ve varsa ikisinin arasındaki fiyat farkı belirleyici olacak.

    Hem koronanın kontrol altına alınıp hayatın biraz daha normale dönmesi hem de gözlükçüler ve optisyenler günü dolayısıyla indirim yakalamak için 1.5 ay sonra gitmeyi düşünüyorum. O yüzden şimdiden araştırmaya başladım. Umarım uygun bir fiyat yakalarım ve herşey sorunsuz ilerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 1 Mayıs 2020; 0:44:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaskoo_87

    Arkadaşlar selamlar,

    Babam, kendisi için 9.00 astigmat cam yaptırmak üzere anlaşmış bir optikçide.

    Novax Pixar Bluv diye bir markanın camı, %65 inceltme, tır sürücüsü olmasından mütevellit, sürüş esnasında kendisini rahat ettirecek tüm filtreler, mavi ışık filtresi dahil, kolay çizilmeyen, buhar ve nem tutmayan cam diye pazarlanmış ve 3.000 lirada anlaşmışlar.

    Cam özellikeri şunlar:


    Bu camlar için 3000 lira bana çok pahalı geldi, sizce de öyle mi?

    Başka optikçilere sordum, benzer özelliklere sahip seiko, nikon gibi bilindik camlara bile 1400 civarı fiyat verdiler. Bu kadar fark olması normal midir?
    Arkadaşlar, alıntıladığım mesajımla ilgili çok acil yorum ve desteklerinize ihtiyacım var.




  • Benim göz hastaligim var alacakaranlıkta en iyi görüyorum.nunarali cam boyatiyirum ama kötülüğü yeterli gelmiyor.cok çok koyu cam olması gerek tam fayda sağlaması için.tavsiyeniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrt008500 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, çok teşekkürler cevabınız için.

    Bir sorum daha var. Cam kalınlığı çerçeveye göre karar verilecek bir husus demişsiniz.
    Peki duymuş olduğum söylenti doğru mu? Camı incelttikçe çizilmeye karşı daha dayanıksız oluyor diyorlar.
    İkinci olarak da Camı çok incelttikçe camın heryerinden alınan netlik seviyesi de artıyor diyorlar. Yani ne kadar çok inceltirse görüntü kalitesi de o kadar artarmış.
    Bu 2 bilgi doğru mudur?
  • Bilgisayar ışınlarına karşı dayanıklı olan bir gözlük camı önerdi gözlükçü. Numaralı olarak 2 çift cama 350 gibi bir fiyat söyledi. Çerçevesi bende var halihazırda, fiyat çok mudur acaba ve değer mi? teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar.

    Zeiss marka gözlük camı ve çerçeve almak istiyorum. Bunun için Ankara'da Zeiss marka gözlük camı ve çerçevesi satan bir yere gideceğim ama bir kaç sorum var.

    Miyopum ve astigmatım var. İstediğim gözlük camının mümkün olduğu kadar ince olması ve camın her yerinden aynı görüntü kalitesi vermesi. Yani gözümü oynattığım zaman netliğin bozulmaması gerek.

    Bana ortalama bir çerçeve ve camlar ne kadara malolur? Ortalama bi fiyat bilmek istiyorum sadece. Kazıklanmak istemediğim için.
  • Selamlar.

    Zeiss in office camlarını deneyimleyeniniz var mı ? hani şu sadece blue filtresi olan düz camlardan bahis etmiyorum. progresivin bir tık ötesi olanlardan sözediyorum. progresive camlar PC de orta mesafede dalgalanma yapıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mrt008500

    Merhaba
    - Cildiniz yağlı olduğundan bahsetmişsiniz. Piyasanın en iyi camını alsanız dahi sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    - camın her yerinden net görüntü almak istiyorsanız. Zeiss marka kişiye özel camlar mevcut. Seıko da bi-asifeeik veya a-zone camlarını tercih edebilirsiniz
    - Söylediğim markalarda çizilmelere karşı dirençli kaplama seçenekleri mevcut ama çizilmez diyemeyiz.
    - incelik konusunda kullandığınız çerçeveye göre cam tercihi yapmanız lazım. Gözlükçünüz sizi yönlendirmesi lazım. 1.67 - 1.74 arasında incelik olarak tatbiki fark var. Ama dediğim gibi çerçeveniz uygunsa 1.74 indekse hiç gerek kalmaz 1.67 indeks yeterli olur. Burada gözlükçünüzün işi iyi bilmesine bağlı.
    hocam ben 20 yıldır gözlük kullanıyorum.

    iki camda +3 numara, astigmat yok. bana kemik çerçeve için hafif olması adına 1.61 yada 1.67 için cam fiyatı verebilir misin? kargo ile cam yaptırabilirim fiyat uygun olursa.

    ayrıca cam taktıran varmı kargo ile arkadaşlar.




  • Slm arkadaşlar.40 yıldır gözlük takan biriyim.İlk defa bir cama 3000 tl para verdim.Numara değişikliği artık olmadığı için uzun yıllar gidebilecek cam ve çerçeve aldım.Bu arada çerçeveye de 1000 tl olmak üzere toplamda gözlüğe 4000 tl vermiş oldum.

    Numaralarım +3.50 ve +0,5. Cam olarak zeiss aldım. Daha önceki canlarım nikon idi.Amam zeiss nikon dan bir gömlek üstün.Camlar Almanya da kişiye özel üretildi ve 20 günde geldi.Son üç dört çerçevem misinalı idi.Ama ufak defek düşmelerde bile misinalı kısımdan camlar hasar gördü hep. O yüzden yuvarlak ince metal ile çevrili camları olan çerçeve aldım.Camlar mükemmel ötesi net bir görüşsağlıyor.İnceltmeyi öyle güzel ayarlamışlarki iki cam arasında baya numara farkı olmasına rağmen kalınlık ve ağırlık olarak aynı.O yüzden çerçeve tam olarak oturuyor yüze.Daha camları alalı 3 ay olduğu için sağlamlık ve çizilme durumunu zaman içerisinde göreceğiz bakalım.Ama size tavsiyem uzun süre numara değişikliğiniz olmayacak ise zeiss veya nikon cam öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diveman -- 27 Nisan 2020; 21:13:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • interneto07 kullanıcısına yanıt
    ne kadara aldınız?
  • MeHcKeR kullanıcısına yanıt
    Çifti 700₺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • interneto07 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun, kullanım durumu nasıl? bende o markadan almayı düşünüyorum.
  • güncel cam fiyatları nedir arkadaşlar, bana +3.00 numara lazım direkt, optikçi varsa markası ile birlikte dm atsında kargoyla uygun fiyat verirseler yaptırmak isterim.
  • MeHcKeR kullanıcısına yanıt
    Son 1.5 senedir aynı markanın camlarını kullanıyorum, memnunum. Çizilme gibi şeyler olmadı. Leke tutuyor maalesef ama leke tutmayacak cam yoktur diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba Hayırlı Ramazanlar,
    30 yıldır gözlük kullanıyorum. eksi -1.25 miyop gözler..çerçevesiz gözlüğüm...yaş 43 yavaş yavaş çok azda olsa yakında çok hafif bozulma var...Zeiss almak istiyorum ama hangisi..işim genelde pc başında

    ankaradaki gözlükçüler sadece miyopi için Zeiss 1.53 Trivex Platinium STOK cam önerdiler fiyatı 1300-1750 arasında çifti bu cam konusunun gayet yabancısıyım derdim parama değecek beni rahat ettirecek uzun zaman kullanacağım bir cam almak...

    Zeiss 1.53 Trivex Platinium Stok cam uygun mudur? fiyat olarak uygun mudur? fabrikada yapılan cama ihtiyaç var mı varsa onuda alabilirim ne tavsiye edersiniz?
    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugrulbatirer -- 30 Nisan 2020; 18:13:43 >
  • bu arada bu stok cammış..var mı bir sakıncası yada daha iyisini fabrikada yapılanı almaya gerek var mı?
  • forumdan öneri tavsiye gelmeyecek mi
  • Mew The Legend kullanıcısına yanıt
    Bana da lazım camlar çok çizildi. Gözlüğüm 4 yıllık. Camın özelliği ne yazabilir misin mavi ışığa mı duyarlı? En son kaça alabildiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlardan bilenlerden optisyenlerden yardım bekliyorum tavsiye öneri bekliyoruz ama yazan olmadı..bekliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.