Şimdi Ara

F1 de renault şov yaptı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bildiğim kadarıyla forumda volkwagen ve toyota çok övülüyor.Renault yerin dibine batırılıyor. Ama bugün başlayan f1 yarışlarında redbul( renault motoru) 1. ve 5. ve renaulttan petrov 3. oldu. Madem toyota ve volkwagen iyi motor yapıyorlar neden formula yarışlarına girmiyor? (Pardon toyota geçmiş senelerde yarışlardaydı ama hep sonlardaydı sonrada işi bıraktı.) Amacım polemik yaratmak değil ama sonuç ortada işte. Renault motoru 1 numara



  • Bazı dönemler çok yakından takip ettiğim oldu aşağı yukarı 10 yıldır ilgi alanım bu süre içerinde rakiplerini motor teknnolojisi ile tokatlayan 2 markaya şahit oldum biri BMW diğeri Ferrari.
    hele ki o bmw yokmu şanssızlıkların takımı eski adı ile williams bmw
  • Vw'nin Türkiye'de kendisine rakip olarak gördüğü Renaulttur. Renault ile vw'nin karşılatırılmasına bile tahammül edemeyenleri, forumda çok görüyoruz.
  • Formula 1'de olay sadece motor değil. Şasi, aerodinami ve elektronik yardımlar da rol oynar.
    Formula 1'de kullanılan teknolojilerin birçoğu şu andaki birçok araçta kullanılmıyor. 10 yıl sonra araçlara donanım yada teknoloji olarak ekleniyor.
    Formula 1 motorları 1000-2000km civarı ömrü olan makinalardır.
  • Tebrik ederiz tüm yarışanları.
  • Formula 1 her firmanın kaldırabileceği bir organizasyon değil.
  • Lotus takımı da Renault motoru kullanıyor o neden Mercedes ve Ferrari'nin gerisinde kaldı?
    Güçlü Ferrari motoruna Adrian Newey tasarımı harika şasisi ile karşı koyuyor Red Bull aracı.Yoksa motor olarak rakiplerinden zayıf olduklarını kendileri de biliyorlar.
  • Williams Bmw yi kullanan o dönemde Montoya çok hızlı sürücü ama çok motor patlatmıştır yarışlarda.Daha sonra birdenbire çekildi yarışlardan. Özellikle schumacher e rakipti.
  • Renault fabrika takımı olarak toyota'nın yarıştığı dönemlerde her zaman toyotanın önünde yer alışmıştır. Hem motor hem aerodinamik yapı olarak. Zaten toyotada bu işi beceremedi yarışlardan çekildi.Bu yıl renault takımı ilk 3'ü zorlayacak gibi birde öbür sürücüsü yer almadı bu yarışta. O adam daha iyi petrovdan. Kubica.
  • renault motoru güçlü bir motor değil 2005-2006 yıllarında kütle amortisörü denen sistem sayesinde çok hızlandılar ve sistem 2006 yılı ortasında yasaklanınca hızları sona erdi..
    ve o tarihten bu yana nal toplamaktalar..
    aynı motoru kullanan redbul ise tasarım şaheseri diyebileceğimiz bir konseptle diğerlerine meydan okumakta geçen sene egzos beslemeli difizör esneyen ön kanatlar vs.. bu sene ne yaptılar bilemiyorumm..

    petrova gelirsek start anında button eğer Alonsoya doğru kırmasa petrov rüyasında bile göremezdi podyumu.

    zaten yarış bitimine 2 tur kala petrov yusufları oynamaya başlamıştı vede reno.

    bu görüp göreceği ilk ve son podyumdur bakın ve görün
  • Yarışın sonlarında petrovun lastikleri bittiği için alonso yaklaşmaya başladı. İlk start anında ok gibi fırlayıp alonso ve ferrariye sol çekti.
  • Geçen sene redbull da esnek kanatlar vardı ama bu yıl yasak. Bu yıl açılır arka kanat var. Öndeki arabayı geçmek için yaklaşıldığında devreye giriyor ve rüzgar direncini azaltıp hızı artırıyor. Ayrıca kers denilen sistem var aracı 180 beygir artırıyor belli bir süre için.Pilot bunu hızlanmalarda kullanıyor genelde ve daha iyi ivme kazanıyor. Renaulttan çok şeyler bekliyorum bu yıl
  • Tüm motorlar 17.000 - 18.000 civarında gezinirken BMW baraj denilen 19.000' i aşmış 19.200 çevirmişti
    Renault motorları genelde beygir fakiri olarak anılırdı ancak yarışlarda rakebitçiydi tabiki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulasseven

    Yarışın sonlarında petrovun lastikleri bittiği için alonso yaklaşmaya başladı. İlk start anında ok gibi fırlayıp alonso ve ferrariye sol çekti.

    ilk starta petrov sağ içte Alonso buttonun sıkıştırması ile virajın solunda kaldı.

    reno 2 ferrari 3 pit stop yaptı

    ferrarinin yarış hızı hem düzlüklerde hemde diğer sektörlerde renodan iyiydi.

    petrov ballıydı diyelim hızlı değil

    bir kaç tur daha olsaydı podyumda hayal idi veya button massaya agresif hareketler yapıp ceza almasa

    bu arada aynı yarışımı seyrettik yoksa başka bir yarıştan mı bahsediyoruz

    bu sabah 08:00 suları başladı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulasseven

    Geçen sene redbull da esnek kanatlar vardı ama bu yıl yasak. Bu yıl açılır arka kanat var. Öndeki arabayı geçmek için yaklaşıldığında devreye giriyor ve rüzgar direncini azaltıp hızı artırıyor. Ayrıca kers denilen sistem var aracı 180 beygir artırıyor belli bir süre için.Pilot bunu hızlanmalarda kullanıyor genelde ve daha iyi ivme kazanıyor. Renaulttan çok şeyler bekliyorum bu yıl

    kers 80 hp ilave güç üretiyor 180 ibaresi yanlış
    düzeltelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Formula 1'de olay sadece motor değil. Şasi, aerodinami ve elektronik yardımlar da rol oynar.
    Formula 1'de kullanılan teknolojilerin birçoğu şu andaki birçok araçta kullanılmıyor. 10 yıl sonra araçlara donanım yada teknoloji olarak ekleniyor.
    Formula 1 motorları 1000-2000km civarı ömrü olan makinalardır.




    1-Sebastian Vettel Redbull Racing Renault
    2-Louis Hamilton Mc Laren
    3-Vitaly Petrov Renault

    Renault sadece F1 de değil RS modelleriyle avrupa pistlerinde gerçekleşen yarışlarda da çok başarışı oluyor.Ayrıca formüla 1 de motyor performansı kadar dayanıklılığı da önemlidir.Renault motorlarını asıl bu dayanıklılıktan ötürü tebrik etmek gerekir.Geçtiğimiz yıllarda mercedes Raikonnen ile en hızlıydı ama ne oldu ?Doğru düzgün yarış bitiremez hale gelmişti mercedes motor gümlüyordu.
    Redbull Renault motoru ile geçen yıl tarihi bir başarı elde etti.Renault motorlarının ezici üstünlüğü ile yeni bir F2004 vakasıyla karşı karşıyayız bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shark45 -- 27 Mart 2011; 20:17:53 >
  • Açıkça söylemek gerekirse Red Bull'un bu başarısının arkasındaki en önemki unsur Adrian Newey dir. Aynı zamanda çift katman difüzör e en son geçen firmalardan biridir. RB5'te gelişmiş RB6'da kullandıklarında şampiyon olmuşlardır. Renault motorları başarısız motorlar değildir. 2 sezon öncesine kadar teknik sorun çıkarmamış olan Ferrari motorlarını ve dayanıklı Mercedes ve Bmw motorlarını zamanla yakalamışlardır. Şuan limitler yüzünden her motor aşağı yukarı aynıdır.2-3 sezondur Aerodinami daha çok ön plandadır.
  • f1 şampiyonu aracın motoru da renault ama şu fluance araçları üreten de renault. demek ki renaultun garezi Türk halkına. başka türlü bu araçların açıklaması olamaz.
  • Madem renault'un motorları bu kadar iyi o zaman maçası yiyorsa WRC yollarında görelim kendilerini...

    WRC demişken bu benim için gerçekten üzüntü verici bir durum,zira koskoca WRC de 2 tane üretici var mitsu , subaru , peugeot , Lancia , toyota nerdesiniz ?

    Petter Solberg , Marcus Gronholm , Richard Burns , Tommi Makinen , Colin McRae , Didier Auriol , Carlos Sainz Sizler neredesiniz ? Hepinizi çok ama çok özledim...
  • Ne yani red bull birinci oldu diye renault motorları iyi mi oldu şimdi? F1 ile günlük kullandığımız motorların ne alakası var?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.