Şimdi Ara

De Blob 2 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: İçinizdeki ressamı ortaya çıkarın.

     
        2008 yılında THQ, de Blob isimli platform oyununu çıkardığında, firmanın çok basit ama keyifli bir fikri vardı; her rengi absorb eden vücudunuzu kullanarak etrafınızdaki renksiz dünyayı rengarenk yapmak!.. İlk başta bu fikir sadece çocukların üzerinde uygulanabilirmiş gibi gelebilir, ancak oyunu deneyen çoğu kişi için yapımın derinlik sahibi olduğunu ve bunun eğlenceye dönüştüğünü farketmesi uzun sürmedi. Orjinali sadece Wii için yapılan de Blob'un devam oyunu yapımcı Blue Tongue tarafından yapıldı, Blue Tongue sazı eline alıp daha iyi bir deneyim ortaya koymak için kollarını sıvamıştı ve de Blob 2 geçtiğimiz günlerde çıkışını Wii'nin yanısıra Xbox 360 ve Playstation 3 için yaptı. Xbox 360 sürümü dışında PS3 ve Wii'nin harekete duyarlı kontrol yapısını özünde taşıyan de Blob 2, bizlere nasıl bir deneyim vaat ediyor?
        
         Oyunumuzun hikayesi ilk oyundaki olayların kısa bir süre sonrasını konu alıyor. Oyunun açılış videosundan da az çok anlaşılabileceği üzere Blob ve robotik arkadaşı Pinky, bir zeplinde uçuş hâlindeyken acil bir mesaj alıyorlar ve INKT'nin eski lideri Comrade Black'in rengarenk havasıyla ünlü Paradise Island'ın yakınlarında görüldüğü rapor ediliyor. Comrade Black'i araştıradururken, Papa Blanc adındaki başka bir liderin de renklere karşı olduğunu öğreniyoruz. Renklerin koruyucusu ve avukatı olan Blob ve Pinky ise tekrar kendilerini bu şehri rengarenk bir dünyaya çevirmek üzere adıyorlar.
     


    ''



     
        Temel oynanış dinamiklerinin ilk oyundan bu yana çok fazla değişmediğini görmekteyiz. Blob olarak siz, şehirdeki renksiz beyaz vatandaşlar olan Graydian'ları ve binaları çevreden bulduğunuz renkler ile hayat vermeye çalışacaksınız. Bunu yapabilmek için ise renk göletlerine veya robotlara dokunarak renk absorb etmelisiniz. Üzerinizde tutabileceğiniz renk miktarı bir puan sistemiyle belirtilmiş durumda. Her dokunduğunuz obje bu puanlardan belli bir kısım alıyor. Bariyer veya heykeller ise bunların arasında en fazla puan isteyenlerden. Çeşitli renk göletlerine girebileceğiniz gibi bazı robotlara dokunduğunuzda renkleri karıştırma yeteneğini de elinize geçirmiş olacaksınız. Blob'unuzun boyutu ise o an üzerinizdeki renk miktarıyla doğru orantılı şekilde büyüyor. Oyundaki neredeyse her şeye dokunarak renklendirmeniz mümkün ancak uzak durmanız gereken şeyler de var. Örneğin mürekkeplenmiş suya girerseniz, tüm renkleriniz uzaklaştığı gibi dokunduğunuz her şeyi siyaha çeviriyorsunuz. Ayrıca sudan da gerektiği zamanlarda uzak durmanız gerekiyor. Su ise üzerinizeki tüm rengi silerek zaman kaybetmenize yol açıyor.


    ''



        Orjinal de Blob'dan bu yana değiştirilen bir kaç şeye değinelim şimdi. Artık sıradaki bölüme ulaşmak için yeterli sayıda puan toplamanıza gerek yok. Bunun yerine diğer bölüme geçmek için bir dizi görevi yerine getirmek zorunda bırakılıyoruz. Oyunda bir tanesi gizli olmak üzere toplam 12 bölüm bulunuyor. Tüm bölümler 3-D dünyalarda geçerken bazen binalara girip 2-D bakış açısından da de Blob 2 keyfinizi sürdüreceksiniz. Artık power-up'ların oyundaki rolü daha büyük. Power-up'lar sayesinde mürekkep zehirlenmesinden kendinizi geçici bir süre koruyabilir, kendinize bir kalkan oluşturabilir, sınırsız 'dash' yapabilirsiniz veya bunun gibi farklı geçici yeteneklere muhaffak olabilirsiniz. Son olarak eklenen yeni özelliklerinden biri ise Blob'u 'upgrade' yani geliştirebiliyor olmamız. Oyunda kazanacağımız çeşitli puanlar sayesinde Blob'a yeni yetenekler kazandırabiliyoruz. Bunlar arasında daha fazla boya tutabilme, objeleri kırabilmek için gerekli olan boya sayısında azalma ve 'Continue' ekranı çıkmadan önce daha fazla can kazanma gibi özellikler mevcut.
     


    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • tşkler güzel olmuş
  • sayın donanım haber yönetcileri küçük bir hata farkettim
    reklamlarda CRYSIS 2 reklamına tıklayınca araldaki HOMEFRONT A götürüyor url değişmi yaparsanız daha iyi olur :)
    sizi çok seviyoruz ailecek çekirdekleri alıp pc basına geçiyoruz her akşam
  • 2 gündür oynuyorum baya sardı oyun. Bu tarz oyunları sevenler için kesinlikle tavsiye ediyorum.
  • İlk oyun çok güzeldi. Umarım 2.'si de aynı güzelliktedir...
  • İLkini oynamamıştım ama ikinciyi Ds'te oynuyorum çok hoşuma gitti.
  • Arkadaşlar bu oyunu PS3'de oynamak için move gerekli mi?

    Normal PS3 ile oynayabilir miyiz?

    Eşim Wii özgün oyunlarını seviyor. Bu oyun da o tarz sanırım. Bu nedenle almayı planlıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sp@wn

    Arkadaşlar bu oyunu PS3'de oynamak için move gerekli mi?

    Normal PS3 ile oynayabilir miyiz?

    Eşim Wii özgün oyunlarını seviyor. Bu oyun da o tarz sanırım. Bu nedenle almayı planlıyorum.


    Normal joypadle oynayabilirsin. Move desteği var mı bilmiyorum...
  • Küçük kuzenim için almıştım sonra ondan çok oynar oldum aynı şeyleri yaptırıp sıkmasa şaheser bir oyun olabilirmiş ama 2-3 gün oynadıktan sonra aşırı derecede sıkıyor kuzenime geri verdim .
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.