Şimdi Ara

VW JETTA 1.2 TSİ ????? 41.000 tl (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
52.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vwjetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aydoğan*

    Bu araba yok satıyor, doğrudur ama rakamlar öyle söylemiyor.

    Kaynak: arabam.com

     VW JETTA 1.2 TSİ ?????   41.000 tl


    fluence'dan sonra 2. sırada iyi bakın.

    "vwjetta" nickle paylaşımcı sanal dostum,

    Önceki mesajıma bulup cevap vermeniz beni sevindirdi.

    Çok üzülerek söylüyurum; Jetta çok abartıldı. Vw, DSG ve Dünya satış lideri hayaliyle ürettiği araçların kalite sorunlarıyla

    yara almaya devam ediyor.

    Ayrıca, kullandığım özel araç Laguna ııı 1.5 dCİ. Üye profiliim sürekli açık.

    İlginize teşekkür ederim.




  • Bu ve benzer başlıkları ben de arabayı almadan önce okumuştum. Şimdi arabayı aldıktan sonra sırf görüşlerimi paylaşmak adına foruma üye oldum. Almayı düşünen arkadaşlarla ilk ağızdan tecrübelerimi paylaşmak istedim. Benim araç hakkındaki düşüncelerim şu şekilde.

    Yılbaşında Jetta 1.2 Comfortline aracımı aldım. İstanbul içinde kullanıyorum, sürekli 2 yaka arasında gidip geliyorum, köprü trafiğinde beklediğim de oluyor. Öncelikle amacım 35-40 bin tl arası dizel bir araç almaktı, punto evo'nun en full olanı 40000'tl ye yakın bir fiyatı vardı onu düşünürken karar değiştirip bunu aldım. İyi ki de almışım diyorum, araçtan çok memnunum. Araç şu an 5000km'de ve bu ana kadarki izlenimlerime göre en çok sorulan 2 soruyu yanıtlamak istiyorum.

    İlk soru sanırım "1.2 motor o kasayı çekiyor mu" sorusu. Bunu almadan önce ben de düşünüyordum açıkçası, test sürüşü yapınca şüphelerim kayboldu. Sürekli 2.0 ve 150beygir üstü araç kullanmış olan arkadaşlara düşük gelmiş olabilir belki onların da hakkı vardır belki bilmiyorum ancak benim önceden kullandığım araçlar genelde 1.4 ve 1.6 araçlardı, benim görüşüm performans 1.6 dizeller ile pek bir farkı yok, hatta düşük devirlerde biraz daha iyi bile olabilir. Özellikle 2000-4000 devir arası oldukça seri. Neticede performans arabası olarak alınacak bir motor değil zaten, hitap ettiği kitle biraz daha ekonomik bir çözüm arayan kullanıcılar. Ancak bence standart kullanım için son derece yeterli bir motor, almak isteyenlerin test sürüşü yapmalarını öneririm mutlaka.

    İkinci konu da yakıt tüketimi. Motorun alıştırma sürecinde dikkatli kullandım diyebilirim. İlk 1000km 1000-2000 devirde kullandım. İkinci 1000km 2000-3000 devirde ve üçüncü 1000km'yi de 3000-4000 arası kullandım. 3000-5000 arasını da karışık kullandım. Çok aşırı hızlı süren birisi değilim, dengeli sürmeye çalışıyorum. Şu anki duruma bakınca ilk 5000km'nin yakıt tüketimi ortalaması 6 litre olarak görünüyor. Köprü trafiğinde beklersem, 7.5 litreleri buluyor tüketim. Ancak dikkatli kullanırsam evden işe kadar (23km yaklaşık(5km şehiriçi+18km tem)) 4.5-5litre ortalamayı yakalıyorum. Dikkatli kullanımdan kastım, aracın vites değiştirme uyarılarına uymak, gaza idareli basmak, 100km'yi geçmemek. Aracımda hız sabitleme yok, eminim hız sabitleme ile daha tasarruflu kullanmak mümkün olabilir. Özellikle uzun yolda kullanılacaksa... Birde klasik yöntemle anlatayım. Benzini hep aynı opet'den alıyorum, 95 oktan ve her defasında fulletiyorum. Son aldığımda 785 km yol yaptıktan sonra (ki henüz ışık yanmamıştı) tekrar fullettim, 215tl tuttu. 215/785=0.27 tl gibi bir rakam yakıyor demek ki kilometrede. Bu benim ilk sıfır aracım, bazı arkadaşlar sıfır araçlarda 5000'den sonra yakıtın düşeceğini söylüyorlar ama daha düşer mi bilemiyorum. 10000 olduğumda bu başlığa son durumu eklerim inş. Şunu söylemeden de bitirmeyelim, aracı sürekli spor kullanırsanız bu değerleri yakalamanız zor, spor kullanımda 7-8 litre civarı yakıyor. Araba soğukken ilk 10dk veya ilk 5km tüketim yüksek oluyor, sonra düşüyor. Uzun yolda deneyemedim henüz. Eğer sürekli mahalle arasında ve kısa mesafe kullanıyorsanız tüketim bundan yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Şunu da ekleyim ki ben genelde tek kullanıyorum, en fazla 1 yolcu oluyor. Sürekli 4-5 kişi binecek olsa yakıt artacaktır muhtemelen.

    Dizel yerine bunu seçerken şunları düşündüm.
    - Yıllık yaklaşık 15000km yol yapmayı planlıyorum. Bence çok fazla değil.
    - Mazot ile Benzin fiyatları birbirine yaklaştı diye düşünüyorum. Dizele göre aylık 50-100tl gibi fazla bir benzin parası ödüyorum ama bu paraya alabileceğim benzer özelliklerdeki dizel araçlarla bu araç arasında çok ciddi bir fiyat farkı var. O nedenle sorun etmiyorum.
    - 1.2 aracın vergisi çok düşük (yıllık 450 lira civar sanırsam)
    - Aracın tüketimi fena değil. Değerleri yazdım yukarıda.
    - Dizeller 10000'de bir bakıma giderken, bunlar 15000'de bir bakıma gidiyor. Bakım bedeli de düşük yani.
    - Sessiz çalışıyor, dizeldeki rölanti sesi yok, araç dururken duymuyorsunuz bile, yıllardır dizel kullandıktan sonra değişik geldi :)
    - Fiyatına göre son derece güzel bir araç. Ben özellikle güvenlik özellikleri bakarak tercih ettim. Ağır araba, esp vs herşey var. (Fiyatı ucuz değil ama, diğer arabalarla kıyaslamak lazım. Öyle arabalara öyle rakamlar istiyorlar ki)
    - Ben ilk yatırım maliyetini değil de sabit giderlerini de hesaplayarak aldım. VW marka değerinden ötürü satarken de çok zarar edeceğimi sanmam.

    Aracın eksileri; (benim şahsi görüşlerim)
    - Kapı döşemeleri sınıfına ve eski jetta'ya göre kalitesiz bence, (ancak aracın fiyatı ve rakiplerin fiyatı düşünülürse kabul edilebilir geldi alırken)
    - Sanırım eski modellerde Comf. donanımda hız sabitleme vardı, bunda kaldırmışlar. Highline almak gerekiyor hız sabitleme için.
    - Trend olan aşırı boş, tavsiye etmiyorum, bu seviye bir araç alıyorsak bence en az comf. alınmalı.
    - Kalkarken titreme sesi gibi bir şey geliyordu, servise götürdüm, 1-2 saatlik bir iş var dediler, hallettiler. Şu an sıkıntı yok. (tabi bu münferit bir olay)
    - Yüksek hızlarda benzer arabalardan biraz daha fazla yol sesi geliyor sanki. Ses izolasyonu daha iyi olabilirdi.
    - Kol dayamasına kol dayanamıyor :) Golf'deki çok daha güzel, ayarlı. Bunda sabit bir şey koymuşlar, koluma denk gelmiyor, aşağıda kalıyor.
    - Serviste ilave parça takmıyorlar, 2012 olanları aldığınız gibi kullanmanız lazımmış. Hız sabitleme istedim, takmadılar, taksak da beyin görmüyor dediler. Ender Elektronik takıyormuş ama nasıl iş anlamadım, orada taktırınca da garantiye zeval gelir mi bilmem.


    Sonuç olarak; bana sorarsanız.
    Bu araç alınır mı? Evet. (Ama en az Comf. alın.)




  • Volkswageni severim.sevmediğim iki modeli vardır biri malumunuz söylemeyeyim
    Diğeri de jetta.
    Malzemeden vs çalmışlar resmen.
    Ayrıca doğuşun servis politikasını da unutmamak gerek.
    Biz 1.33 corolla comfort aldık ve gayet memnunuz.
    Sana da tavsiye ederim.
    Fiyatı da sanırım 40k civarlarında dolanıyor.
    Toyotanın mükemmel servis kalitesi sorunsuzluğu iyi sayılabilecek donanımı da cabası.
  • TSİ motorlar yeni nesil devrim yaratan bir motordur... passat 1,4 tsi kullanıyorum arabaya binen 1,4 olduguna inanamıyor...Kullanmayan bilemez kullanıncada vazgeçemez...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Volkswageni severim.sevmediğim iki modeli vardır biri malumunuz söylemeyeyim
    Diğeri de jetta.
    Malzemeden vs çalmışlar resmen.
    Ayrıca doğuşun servis politikasını da unutmamak gerek.
    Biz 1.33 corolla comfort aldık ve gayet memnunuz.
    Sana da tavsiye ederim.
    Fiyatı da sanırım 40k civarlarında dolanıyor.
    Toyotanın mükemmel servis kalitesi sorunsuzluğu iyi sayılabilecek donanımı da cabası.

    Evet toyota'yı da çok beğeniyorum. Auris alacaktım bir ara, sırf vites yeri yüzünden almadım :)
  • Arkadaşlar 2 hafta önce jetta'ya yazıldım 1.2 tsi jetta higline aracın liste fiyatı 49000 lira forumu okudum da bu aracın şurası kötü burası kötü 1.2 motor motor şöyle 1.6 motor böyle diyenlere sağdece gidip yeni jettayı test etmelerini teklif ediyorum test etmeden bence burda atıp tutmayalım 1.2 jetta tsi teknolojisi ile 1.6 motorlardan daha performanslı ve daha ekonomik yok arkadaş ben 1. viteste koydummu ucarım diyenlere eyw. jetta da 1. vites yok ama 2. 3. 4. 5. için diicek laf yok aracın kötü bir tarafıda 3 kafalık olması ama arabanın 4 kişilik olması kol dayama ve klima aracın ortada oturan kişinin rahatını bozacak şekilde geride ama tekrardan söylüyorum performas ve yakıt açısıdan jetta şuan itibari ile bezinlide tartışılmaz..
  • arkadaşlar ben jetta 1.2 comfort almayı düşünüyorum sıfıraraç benzinli benim tüp takıntım var tüpsüz arabaya binmiyorum benim sorum bu araca tüp takılıyormu serviste. garanti bozulmadan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ukose019

    arkadaşlar ben jetta 1.2 comfort almayı düşünüyorum sıfıraraç benzinli benim tüp takıntım var tüpsüz arabaya binmiyorum benim sorum bu araca tüp takılıyormu serviste. garanti bozulmadan


    maalesef bu araca LPG olmuyor bildiğimce Vialli diye LPI oluyordu o da epey tuzlu ama bence TSI da LPG ye gerek yok gayet az yakıyor..
  • 1.2 tsi kullandim bugun. Arac kesinlikle gitmiyor 160 dan sonra tikaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacosse

    Arkadaşlar 2 hafta önce jetta'ya yazıldım 1.2 tsi jetta higline aracın liste fiyatı 49000 lira forumu okudum da bu aracın şurası kötü burası kötü 1.2 motor motor şöyle 1.6 motor böyle diyenlere sağdece gidip yeni jettayı test etmelerini teklif ediyorum test etmeden bence burda atıp tutmayalım 1.2 jetta tsi teknolojisi ile 1.6 motorlardan daha performanslı ve daha ekonomik yok arkadaş ben 1. viteste koydummu ucarım diyenlere eyw. jetta da 1. vites yok ama 2. 3. 4. 5. için diicek laf yok aracın kötü bir tarafıda 3 kafalık olması ama arabanın 4 kişilik olması kol dayama ve klima aracın ortada oturan kişinin rahatını bozacak şekilde geride ama tekrardan söylüyorum performas ve yakıt açısıdan jetta şuan itibari ile bezinlide tartışılmaz..

    1.4 al pisman olmazsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz6


    quote:

    Orijinalden alıntı: arjen553


    quote:

    Orijinalden alıntı: kuşburnu


    quote:

    Orijinalden alıntı: sezginaydogan

    Bu araba yok satıyor, doğrudur ama rakamlar öyle söylemiyor.

    Kaynak: arabam.com

     VW JETTA 1.2 TSİ ?????   41.000 tl


    Linea ne kadar tutuldu böyle yahu


    hem dizel arabayı benzinli fiyatına veriyor hemde kötü bir araba değil fiata ön yargılı yaklaşmayan kişiler tarafından çok alınıyor.ben araba alacak olsam şu jettayı alacagma lineanın fullünü alırım daha iyi

    Ben olsam öyle birşey yapmazdım.

    walla su siteyi hep takip eden bir kişiyim ilk kez bir şey yazma gereği hissettim ama jetta ile lineayı kıyaslama yapan biri nede nasıl yanlış düşündüğü anlatırım onuda gerçekten bilemedim.Model olarak bile geçtim markaları bile aynı kefeye koyamam ben.

    1.2 jettayı yaklasık bir ay önce aldım bende aractan ciddi anlamda beklentilerimin üstünde bir araç cıkttı Çekişinde gidişinde vs hiç bir sorun sıkıntı yasamıyorum benzin konusundada cok az yakan bir araç diyemem.Ama araca yüklenmez her dakika nekadar tüketimdeyim turboya yüklenmeyim şeklinde nekadar gidebilirim diye kullanan arkadaslar tabiki benden daha memnunlardır.Ben okadar uğrasamadım acıkcası birazda keyfini sürmek istedim arcın suan 1 depo ile yaklasık 540 km civarı yapabiliyorum.Oda yaklasık kmde 45 kurusa denk geliyor.Ben şikayetçi değilim herkezede tavsiye edebileceğim bir araçtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperacr -- 11 Aralık 2012; 23:27:29 >




  • bende dundan bir tane almak istiyorum da param yok yau.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcugum

    1.2 tsi motorlu bir jetta almam, kimseye de tavsiye etmem. 1.6atmosferik motorlar varken ne gerek var turbolu çekirdek motora?

    turbo cekırdek dedıgın motor sehır ıcı 7 lıtre yakıyor atmosferık 9 lıtre.1.2 nın vergı avantajıda var.ayrıca performansı cogu 1.6 dan daha ıyı.alınmaması ıcın sebep ne.ben kullanıyorum cok da memnunum bundan sonrada atmosferık almam.
  • merhaba arkadaşlar

    şahsi görüşüm; küçük motorlar yüksek devir istiyor ve hem hızlanmak için hemde yokuşlarda motoru sıkıştırmış oluyosunuz fazlasıyla bu da çok yıpranmasına yol açıyor eskisi gibi sağlam metalden yapılmıyor artık motorlar ve motor sıkışınca yakıt 2 katına çıkıyor 1,6 atmosferik motorlar en iyi seçim bence

    beygire gelicek olursak. mesela kendi aracım 5500 devirde 100 beygiri veriyor düşük devirde hiç performansı yok dizel motorlarda ise 3500 gibi bi devirde motor tüm beygir gücünü ortaya koyuyor turboyla birlikte ama dizel 180 km hıza anca ulaşırken benzinli 5000 deviri geçmeye başladığında 210 km ye kadar ulaştırıyor aracı beygir farkı sadece yüksek süratta işe yarıyor dizel ve benzinli karşılaştırmasında

    gelelim tork'a ben ani hızlanma diyorum tork için en yüksek hız değil çabuk ulaşılan hız daha önemlidir bence sunuçta uzun yol dışında 120 km ve üzerine çıkmıyoruz

    gelelim konuya 1,2 tsi motor beygir olarak ve tork olarak gayet başarılı gözüküyor ama düşük devirlerde bunu sağlıyormu onuda deneyip görün derim

    yokuşlarda araç doluyken çekiş gücü motordan ziyade birde şanzumanına bağlı olabiliyor bazen

    arkadaşlar araç almadan önce kiralığını bulup rahat rahat test edin derim

    iyi günler... allaha kasasız belasız günler nasip eylesin...




  • ÖNCELİKLE BENİM JETTAM YOK.

    Almayıda şuan için düşünmüyorum. ( tercih meselesi )

    fakat bir arkadaşım 15 000 km de jetta 1,2 tsi aldı. işe gelip giderken ve haftasonu gezilerimizde birlikte dolaşırız ve aracı aldığı günden buyana birlikteyken genelde ben kullanırım.
    benimde 1,2 konusunda şüpelerim vardı fakat araçla şehir içi ve dışı yaklaşık 3000 km yaptıktan sonra aracın gerçek yüzünü görmeye başladım.
    birkere performans konusunda lütfen kimse kullanmadan yorum yapmasın. araç gayet performanslı. yakıt olarak değişken bir yapıya sahip. sıkıştırmazsan 5,6 lt görüyor. çok zorlarsan 8-9 ları görüyor.
    bence bu değerler benzinli için çok iyi.
    aracın geneli olarak eski jettalara göre iç malzemede kalite düşüşü var fakat bu durum sizi yanıltmasın çoğu araçtan kaliteli.
    son olarakta motorun sağlamlığı konusunda avek serviste çalışan bir arkadaşımın verdiği bilgiye dayanarak konuşucam. 1,2 tsi motor yeni çıkan bir motor değil wv nin 7 yılı aşkındır bu motor üzerinde çalıştığını belirtti. seminerlerde kendilerine verilen bilgiye dayanarak bu motorların 500 000 - 600 000 km ye kadar dayanabileceğini belirtiyor. şirketlere verilen kiralık araçların bakım için kendilerine geldiğini ve özellikle leon 1,2 tsi motorlarda 250 000 km lerde bakıma gelen araçlar olduğunu ve bir sıkıntılarının olmadığınıda ekledi.




  • 1.6 atmosferiklerin verdigi 150-160 tork taaaa 4000 devirlerde. 1.2 tsi ise bu torktan daha fazlasini 1700-4000 devir araliginda ve sabit egride verirken atmosferik motorlarin daha keyifli, ekonomik, mantikli oldugunu savunan proflar japoncudur kesin. Ben 1.6 atmosferik kullaniyorum 5 yildir. 1.2 tsi de kullandim, surusune doyamadim. Artik bu devirde imkanin varsa rampada bayilmayan, gidecem diye anirmayan, 9 -10 lt yakmayan tsi ya da fordun 1.0'i alinir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semdear

    merhaba arkadaşlar

    şahsi görüşüm; küçük motorlar yüksek devir istiyor ve hem hızlanmak için hemde yokuşlarda motoru sıkıştırmış oluyosunuz fazlasıyla bu da çok yıpranmasına yol açıyor eskisi gibi sağlam metalden yapılmıyor artık motorlar ve motor sıkışınca yakıt 2 katına çıkıyor 1,6 atmosferik motorlar en iyi seçim bence

    beygire gelicek olursak. mesela kendi aracım 5500 devirde 100 beygiri veriyor düşük devirde hiç performansı yok dizel motorlarda ise 3500 gibi bi devirde motor tüm beygir gücünü ortaya koyuyor turboyla birlikte ama dizel 180 km hıza anca ulaşırken benzinli 5000 deviri geçmeye başladığında 210 km ye kadar ulaştırıyor aracı beygir farkı sadece yüksek süratta işe yarıyor dizel ve benzinli karşılaştırmasında

    gelelim tork'a ben ani hızlanma diyorum tork için en yüksek hız değil çabuk ulaşılan hız daha önemlidir bence sunuçta uzun yol dışında 120 km ve üzerine çıkmıyoruz

    gelelim konuya 1,2 tsi motor beygir olarak ve tork olarak gayet başarılı gözüküyor ama düşük devirlerde bunu sağlıyormu onuda deneyip görün derim

    yokuşlarda araç doluyken çekiş gücü motordan ziyade birde şanzumanına bağlı olabiliyor bazen

    arkadaşlar araç almadan önce kiralığını bulup rahat rahat test edin derim

    iyi günler... allaha kasasız belasız günler nasip eylesin...

    Bir motor max. Torkunu 1500-2000 devirde vermeye basliyorsa o motoru neden sikistirasin? Ayni devirlerde rampada olen atmosferigi daha mi az sikistirirsin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.6 atmosferigin 9 yaktigi yerde 1.2 tsi 7 yakiyorsa, rampada tsi atmosfeeikten daha seri ise, habire vites istemiyorsa ben tsi tercih ederdim. Hem dizele yakin yakiti olacak hem de benzinli devir ataligi olacak. Dahe ne... illa kucuk diye tutturuyorsan 1.4 turbolar var. Onlar da atmosferiklerden daha guzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykr -- 29 Haziran 2014; 3:25:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.