Şimdi Ara

Tüm ZOOM X6 lar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
0
Favori
94.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar zoom x6 var elimde wpa şifreleme açıkken yerel ağdaki arkadaşıma (arkadaş yan odada) 400mb ve üzerinde 1 dosya yollamaya çalıştığımda wireless bağlantısı kopuyor dosya aktarılamıyor 1-2 dk sonra bağlantı geri geliyor
    ancak dosya transfer olmuyor sizlerden ricam sizlerinde warsa böyle bir imkânı denemeniz olacaktır. sizlerde de aynı sorun var mı diye merak ediyorum
    modemimi servise gönderdim yapıldı diye gönderdiler değişen birşey yok sadece reset atmışlar sanki tekrar göndermeden önce sizden kontrol etmenizi istiyorum kolay gelsin
    Çok Teşekürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknick -- 3 Ocak 2007; 2:42:04 >



  • Bende zoom X5 5654 var bende gelebilirmiyim
  • sen hazir bir soru sormusken bende bir soru sorayim. bende laptop alacagım sebeple x6 aldım. WPA parolasi koydum ama artik wlan isigi yanmiyor. o kullanamya baslayinca mi yanip sonmeye baslayacak?

    gordugun gibi senin problemini deneme sansina sahip degilim.
  • Daha önce forumda bu konuyla ilgili yazmıştım. Benim de X6 ile sorunlarım var. 1 kez servise gönderdim kartı değişti ama değişen bişey yok.

    Benim sorunum emule ile başlıyor. Sanırım downloada yüklenince veya yüksek dosya transferinde karşılaşılıyor bu sorunla.

    Şimdi yeni bir sorun da başladı; modemi restart edince kendine gelmesi en az 3 dakikayı buluyor.

    Bir sorun olduğu kesin.
  • bu arada konuyla alakalı değil ama zoom un sayfasından son firmware i indirirseniz türkçe olarakta yapmışlar yani web console u türkçe kullanabilirsiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nemecek

    Daha önce forumda bu konuyla ilgili yazmıştım. Benim de X6 ile sorunlarım var. 1 kez servise gönderdim kartı değişti ama değişen bişey yok.

    Benim sorunum emule ile başlıyor. Sanırım downloada yüklenince veya yüksek dosya transferinde karşılaşılıyor bu sorunla.

    Şimdi yeni bir sorun da başladı; modemi restart edince kendine gelmesi en az 3 dakikayı buluyor.

    Bir sorun olduğu kesin.

    emule sorununa care bullabiliriz bende sorunsuz çalışıyor ama bu wpa olayı baya önemlii dediğin gibi yüksek dosya transferinde oluyor herşey bazen bilgisayarı açık bırakıp gidiyorum downloadlar insin diye geliyorum moddem kitlenmiş downloadlar aynen duruyor.
    ve yerel ağdaki dosya transferinde de bağlantıyı kopartıp tekrar açıyo ama dosya transfer olmuyor
    Arkadaşlar imkânı olan bi bunu denesin lütfen yoksa gidip kafalarında kıracağım modemi!!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: evrim

    sen hazir bir soru sormusken bende bir soru sorayim. bende laptop alacagım sebeple x6 aldım. WPA parolasi koydum ama artik wlan isigi yanmiyor. o kullanamya baslayinca mi yanip sonmeye baslayacak?

    gordugun gibi senin problemini deneme sansina sahip degilim.

    modemin içinden kablosuz'a gir (büyük ihtimalle seninki de turkçedir) oradan wirelesss açık mı bak kapalı ise yanmaz ışık açıksa sürekli yanar veri akışı varsa yanıp söner!!!
  • Merhaba,
    Başka konularada yazmıştım ama buradada belirteyim öncelikle zoom web sayfasından amerika için yazılan firmware indirip onu kurun modeminize. sorunlarınızın büyük bir kısmı çözülecektir.Kitlenmelerinin sebebi ise ben görebildiğim kadarı ile dos üzerinden portlarınıza gelen saldırıların süreleri uzarsa modeminizin kendini korumaya alıp resetleme yada kitlenme yapabiliyor.Bunu anlayabilmeniz için modemin log dökümünden takip edebilirsiniz.

    Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım çünkü bu modemle bayağı bi boğuştum diyebilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mors

    Merhaba,
    Başka konularada yazmıştım ama buradada belirteyim öncelikle zoom web sayfasından amerika için yazılan firmware indirip onu kurun modeminize. sorunlarınızın büyük bir kısmı çözülecektir.Kitlenmelerinin sebebi ise ben görebildiğim kadarı ile dos üzerinden portlarınıza gelen saldırıların süreleri uzarsa modeminizin kendini korumaya alıp resetleme yada kitlenme yapabiliyor.Bunu anlayabilmeniz için modemin log dökümünden takip edebilirsiniz.

    Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım çünkü bu modemle bayağı bi boğuştum diyebilirim.


    dediğini önceden yaptım amerika firmware ini yükledim ancak onda da kitlenmeler daha çok oldu ve wpa şifrelemede onda da aynı şekilde dosya aktarması yapamadı
    dediğin gibi loglara önceden de bakmıştım birsürü saldırı gösteriyor
    ancak bu saldırılar yüzünden ben modemimi kullanamayacak mıyım?
    Mors Arkadaşım imkânın varsa eğer bi wpa şifreleme varken yerel ağdan dosya aktarımını dener misin?




  • Dostum öncelikle bu kitlenme her transferde oluyormu yoksa arada birmi oluyor onu sormak istiyorum.Bendeki durumda wpa şifrelemede taklaşık 500 mb indirdim ama küçük dosyalar halinde ve ard arda flashgetle. Bütün bir dosyayı wirelessten transfer etmem şu an mümkün değil ama en kısa zamanda denemeye çalışacağım.Yanlız port scanları ve saldırılarda genelde kitlenme yaptığına denk geldim.Mesela 2-3 gün devamlı açık kaldıktan sonra modemin setup'una girmeye kalkınca aradağınız sayfaya ulaşılımıyor hatasını aldığım anda explorerdan modem kendi kendini resetledi.Hatta bu saldırıları farketmem internetin durduk yere feci yavaşlamasını farketmemle oldu.Sanırım donanımın yada yazılımın bi handikapı var.Net çözemedim.Yanlız amerika yazılımında extra bir özellik olarak ağ adını gizleyebilme özelliği var.Buda sana wireless üzerinden gelen saldırıları bayağı bir azaltma imkanı veriyor.Malum modemim sinyali çok iyi ve kuvvetli.Ortamını bilemiyorum ama benim ortamında saldırı çok oldu gizlemeden önce.Neredeyse iade edecektim modemi ama amerika yazılımında gizleme özelliğini keşfedince yükledim hemen.Ayrıca Intrusion Detection Setting ayarlarından saldırılara karşı koyma yada gelen saldırının ip'sini yansıtma ayarlarındaki sürelerle oynama yapmanda kitlenme sürelerini değiştirebiliyor.Birde ısınmakla ilgili bir sorunda olabiliyor her ne kadar az ısınıyor gibi görünsede.tamanının yere yakınlığı havalanmasına pek izin vermiyor gibi.Ben şimdi modemi yan diktim öyle deniyorum.Bu ısınma sorunu daha önce zyxell modemdede başıma gelmişti.Aynı yan yatırma yöneti bayağı işe yaramıştı.Ayrıca bir not daha iletmek istiyorum x6 kullanıcılarına. Eğer modeme ethernetten bağlanıyorsanız vede 1.portu kullanıyorsunuz modemin içinden çıkan 4 telli pach kabloyu kullanın mutlaka.Eğer 6 damarlı utp kablo kullanırsanız vede sadece 1.porta bağlanıyorsanız alet zırvalıyor.Benim başıma gelen sağlamlığından emin olduğum standart 6 damar utp pacj kablo ile 1.porttan bağlıysam vede kablonun diğer ucu boşta yada bilgisayarınıza takılı olsa bile bilgisayarınız kapalıysa ya telekom modemiyle buluşmuyor yada en kısa sürede düşüyor.

    Şu ana aklıma gelenler bunlar diğer yaşadıklarımıda isterseniz eğer aklıma geldikçe ekliyeceğim ama şunuda belirtmek istiyorum piyasadaki tüm modem markalarında bir takım sorunlar var buna emin olun ama bu sorunları sıradan kullanıcılar değilde bizim gibi tam tabiri ile modemin cılkını çıkaranlar farkedebiliyor.Ama bir gerçek var benim için en önemli şeylerden biride sinyalin kuvvetli ve stabil olması bunuda bana bu modem verdi.Kendimde ve çevremde 2-3 wireles modemi kurcalama şansım oldu.(Sorunları oldukları için benden yardım istemişlerdi...) Bu modemin sinaylinin kuvvetli vede stabil olması çok önemli.Bu şekilde alıcı durumundaki bilgisayarımızın wireless kartını hatta bilgisayarımızı fazla yormuyor.Cep tellerinden düşünün düşük vede değişken sinyal seviyesi pillerimizi çok çabuk bitirir hatta böyle düzensiz sinyal olan yerlerde konuştuğumuzda tel.imizide pili dahil ısınma meydana gelir...

    Bu kadar şeyi okuduğunuz içinde teşekkür ederim...




  • Aklıma sonradan gelen bir sorunu daha eklemek istedim.Eğer modemin ayarlarını yaptığınızda wireless ağını aktive edip modemin flash ına yazdırdıysanız (Dikkat save demiyorum write setting flash olayı...) modemi kapatıp açtıktan sonra modemin setup'ına tekrar girip wirelessi disable etseniz bile modemdeki wan ışığı yanmaya devam ediyor.Takii tekrar flasha yazdırıp resetleyene kadar.Ama tersini uygularsanız yani wireless disable iken flasha yazdırırsanız tekrar modemin setup'una girdiğinizde wirelessi enable/disable etmenize modemin üzerindeki wan ışığıda cevap veriyor yani enable de yanıyor disablede sönüyor.Malum hafta sonu kafam dağınık biraz umarım anlatabilmişimdir.

    Teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mors

    Dostum öncelikle bu kitlenme her transferde oluyormu yoksa arada birmi oluyor onu sormak istiyorum.Bendeki durumda wpa şifrelemede taklaşık 500 mb indirdim ama küçük dosyalar halinde ve ard arda flashgetle. Bütün bir dosyayı wirelessten transfer etmem şu an mümkün değil ama en kısa zamanda denemeye çalışacağım.Yanlız port scanları ve saldırılarda genelde kitlenme yaptığına denk geldim.Mesela 2-3 gün devamlı açık kaldıktan sonra modemin setup'una girmeye kalkınca aradağınız sayfaya ulaşılımıyor hatasını aldığım anda explorerdan modem kendi kendini resetledi.Hatta bu saldırıları farketmem internetin durduk yere feci yavaşlamasını farketmemle oldu.Sanırım donanımın yada yazılımın bi handikapı var.Net çözemedim.Yanlız amerika yazılımında extra bir özellik olarak ağ adını gizleyebilme özelliği var.Buda sana wireless üzerinden gelen saldırıları bayağı bir azaltma imkanı veriyor.Malum modemim sinyali çok iyi ve kuvvetli.Ortamını bilemiyorum ama benim ortamında saldırı çok oldu gizlemeden önce.Neredeyse iade edecektim modemi ama amerika yazılımında gizleme özelliğini keşfedince yükledim hemen.Ayrıca Intrusion Detection Setting ayarlarından saldırılara karşı koyma yada gelen saldırının ip'sini yansıtma ayarlarındaki sürelerle oynama yapmanda kitlenme sürelerini değiştirebiliyor.Birde ısınmakla ilgili bir sorunda olabiliyor her ne kadar az ısınıyor gibi görünsede.tamanının yere yakınlığı havalanmasına pek izin vermiyor gibi.Ben şimdi modemi yan diktim öyle deniyorum.Bu ısınma sorunu daha önce zyxell modemdede başıma gelmişti.Aynı yan yatırma yöneti bayağı işe yaramıştı.Ayrıca bir not daha iletmek istiyorum x6 kullanıcılarına. Eğer modeme ethernetten bağlanıyorsanız vede 1.portu kullanıyorsunuz modemin içinden çıkan 4 telli pach kabloyu kullanın mutlaka.Eğer 6 damarlı utp kablo kullanırsanız vede sadece 1.porta bağlanıyorsanız alet zırvalıyor.Benim başıma gelen sağlamlığından emin olduğum standart 6 damar utp pacj kablo ile 1.porttan bağlıysam vede kablonun diğer ucu boşta yada bilgisayarınıza takılı olsa bile bilgisayarınız kapalıysa ya telekom modemiyle buluşmuyor yada en kısa sürede düşüyor.

    Şu ana aklıma gelenler bunlar diğer yaşadıklarımıda isterseniz eğer aklıma geldikçe ekliyeceğim ama şunuda belirtmek istiyorum piyasadaki tüm modem markalarında bir takım sorunlar var buna emin olun ama bu sorunları sıradan kullanıcılar değilde bizim gibi tam tabiri ile modemin cılkını çıkaranlar farkedebiliyor.Ama bir gerçek var benim için en önemli şeylerden biride sinyalin kuvvetli ve stabil olması bunuda bana bu modem verdi.Kendimde ve çevremde 2-3 wireles modemi kurcalama şansım oldu.(Sorunları oldukları için benden yardım istemişlerdi...) Bu modemin sinaylinin kuvvetli vede stabil olması çok önemli.Bu şekilde alıcı durumundaki bilgisayarımızın wireless kartını hatta bilgisayarımızı fazla yormuyor.Cep tellerinden düşünün düşük vede değişken sinyal seviyesi pillerimizi çok çabuk bitirir hatta böyle düzensiz sinyal olan yerlerde konuştuğumuzda tel.imizide pili dahil ısınma meydana gelir...

    Bu kadar şeyi okuduğunuz içinde teşekkür ederim...


    Öncelikle ben Teşekkür ederim
    Soruna Gelince modem kendi kafasına gire kitleniyor ama dediğin gibi daha çok kabloyu takınca sadece wireless ta olunca modem kitlenmiyor kablo 8 pinli switch kablosu
    Ayrıca bendeki wireless bağlantı kopması saldırılardan olduğunu sanmıyorum Hatay/Antakya da öğrenciyim burada herşey çok geri allahtan adsl var gerçi onda da sürünüyoruz ama idare eder neyse burada herşey çok geri ppek wireless kullanan görmedim aramalar yaptığımda da en ufak bir wireless izi de bulamadım insanların doğrudüzgün bilgisayarları bie yok wireless saldırısı olduğunu sanmıyorum yani saldırılar internetten geliyor. dosyayı da internetten indirirken değil yerel ağda transfer ederken çıkıyor bağlantı hızı mbits lerle ölçüldüğü için o kadar yüksek bağlantıyı kaldıramıyor tahminiimce!!!
    garantiye yollamıştım reset atıp yollamışlar!!!
    senin yerel ağdan başka bir bilgisayara wireless wpa şifrelemesi ile 500mb gibi bir dosya aktarman mümkün mü?
    hey için şimdiden çok teşekkürler




  • Ayrıca Mac Filtering yapabiliyormuyuz?
    öyle bir menu göremedim!
  • arkadaşlar şu WPA şifrelemede bi dosya aktarımını deneyeniniz yok mu ya?
  • merhabalar..
    modemim bu sabah elime ulaştı.
    bu forumda konuşulan herşeyi deneyip buraya yazmaya çalışacağım.

    görüşmek üzere
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xbulletx

    merhabalar..
    modemim bu sabah elime ulaştı.
    bu forumda konuşulan herşeyi deneyip buraya yazmaya çalışacağım.

    görüşmek üzere

    sağol xbulletx hayırlı olsun dicem
    inşallah hayırlı olur benimkinden pek hayır gelmedi çünkü, çileden çıkarttı iyice beni
    2 bilgisayarın varsa eğer bi wireless tan diğer makinaya dosya göndermeyi dener misin 500 mb kadar büyüklüğünde daha büyük te olur ama küçük olmasın bu arada wireless ta WPA şifreleme açık olsun
    şimdiden teşekkürler
  • X5 TEN DAHA ÖNCEKİ İŞ YERİMDE MEMNUN OLDUĞUM İÇİN BURADA X6 ALDIRDIM. ALDIĞIM GÜNDEN BERİ GÜNDE 2-3 KEZ KİLİTLENİYOR. WIRELESS KAPALI 4 PORT OLARAK KULLANIYORUM. 30-35 KİŞİ HİZMET ALIYOR. ARAYÜZÜNÜ TR YAPTIM YOK. OLUŞUMU ARADIM AĞINIZDA VİRÜS VARDIR FİLAN DİYORLAR. GARANTİYE GÖNDERSEM SAĞLAM DİYE GERİ GELECEĞİNE EMİNİM. KENDİ MALIM OLSA VURUP YERE KIRACAĞIM. ÇÖZEN VARSA YASZIN LÜTFEN...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: POLMEN

    X5 TEN DAHA ÖNCEKİ İŞ YERİMDE MEMNUN OLDUĞUM İÇİN BURADA X6 ALDIRDIM. ALDIĞIM GÜNDEN BERİ GÜNDE 2-3 KEZ KİLİTLENİYOR. WIRELESS KAPALI 4 PORT OLARAK KULLANIYORUM. 30-35 KİŞİ HİZMET ALIYOR. ARAYÜZÜNÜ TR YAPTIM YOK. OLUŞUMU ARADIM AĞINIZDA VİRÜS VARDIR FİLAN DİYORLAR. GARANTİYE GÖNDERSEM SAĞLAM DİYE GERİ GELECEĞİNE EMİNİM. KENDİ MALIM OLSA VURUP YERE KIRACAĞIM. ÇÖZEN VARSA YASZIN LÜTFEN...

    Polmen çok doğru söylüyorsun eski işyerindeki X5'i al buradaki x6 ile yerdeğiştir sonra bak x5 le de kitleniyor mu? eğer kitleniyorsa sorun cidden virüstedir oluşumun dediği gibi ama hiç virüsten olduğunu sanmıyorum virüsten modem neden kitlensin? eğer kitlenme yoksa oluşuma mail at ve durumu belirt aynı şeyi x5 ile yapıyorum sorun olmuyor hala sorun sistemde mi sizce bana modemde gibi geldi de!!
    bu mail onlara kapak olacak ve modeminizi bize gönderin diyecekler ayrıca modeminin seri numarasını almayı unutma altında yazar modemin hiçbirşey yapılmadan geri geldiğini anlarsan seri numarasını ver ve bu modeme neler yapıldığını öğrenmek istiyorum diye mail at bakalım neler yapmışlar!!!




  • Polmen iş yerinde wireless lı makina var mı?
  • Daha önce dediğim gibi bu tip kitlenmeler modeminize gelen port ataklardan kaynaklanıyor.Ben logları takip ediyorum devamlı.Kitlenme olmadığı zamanlarda loglar hep temiz.Adwanced setup/Intrusion Detection Setting ayarlarındaki süreleri değiştirmekle düzelebilir sanırım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.