Şimdi Ara

Seat Ibiza 1.2 TSI DSG (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
7
Favori
105.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykırı58

    Benim merak ettiğim ibiza 1.2 tsi dsg de kaç hava yastığı var 2 mi 4 mü yan hava yastığı var mı , copa plus modelinde 2 tane var galiba öyle diyor sahipleri:(
    Peki 665tl verip perde hava yastıklı aldığımızda yan hava yastıksız mı oluyo bu araçlar
    Sitede style modelinde yan hava yastıklarından bahsetmemiş
    Nerden çıkıyor yan hava yastıkları anlamadım:( ayrıca henüz Bi espsiz araç kullanmadım espsiz ibiza tsi nasıl var mı değerlendirecek arkadaş

    1.2 TSI DSG Style son makyajlı kasa kullanıcısıyım. Toplam 4 hava yastığı var ama 2si perde değil. Koltuklarda sanırsam öyle biliyorum. Ama 4 adet olduğundan eminim.
  • yakıt tüketimi şehir içi şehir dışı nasıl beyler poloyla ibiza arasında kaldıkda
  • Çok önemli eksikleri var standart en üst donanımda. Arka diz mesafesini de beğenmedim. Daha iyi bir araç yapılabilirdi. Hill holder'sız DSG'li araç veriyorlar. Yıl 2012.
  • DSG problemleri ibizada nasıl kullananlar bilgi verirse sevinirim. tam karar vermişken DSG almayın diyen çok kişi var
  • arkadaşlar düşünen olursa diye mesaj atayım dedim Makyajsız Kasa 2012 model ibiza 1.2 SC 105 bg DSG+17" jant+ 2 yıllık bakım hediye beyaz renk sıfır araç 37500 lira fiyat çok mantıklı geldi makyajlı kasasının liste fiyatı 40500 lira ve artıları olmadanki fiyatı doğuş maslakta gördüm düşünen olursa özelden mesaj atarsa ilgili arkadaşın telefonunu verebilirim
    bende aynı aracın 4 kapısı var süper araç çok memnunum ve düşünmeden tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snakeeyes

    DSG problemleri ibizada nasıl kullananlar bilgi verirse sevinirim. tam karar vermişken DSG almayın diyen çok kişi var

    hocam ben seat ibiza 1.2 TSI Style + donanım ile aracımı geçtiğimiz cumartesi aldım. 5 gündür kesintisiz kullanıyorum. İstanbulda hem trafikte hem de açık alanda kullandım test ettim.
    Şunu söyleyebilirim, DSG şanzıman araçta kesinlikle vites geçişlerini hissetmiyorsunuz. Yani hangi viteste olduğunuzu vites geçişlerini takip etmeye çalışarak anlayamazsınız. Ancak ekrana bakıp vitesin kaç olduğunu görebilirsiniz. Bu yönden kesinlik süper diyebilirim. DSG olmayan otomatik vites araç (peugeot 508) kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki kesinlikle DSG şanzıman!! Diğer otomatik şanzımanlar manuel vites gibi vites değiştiriyor bu da çok sinir bozucu.

    Tek eksik olarak gördüğüm şudur. İstanbul trafiğinde malum yer yer yol açık seyrederken, birden trafik yoğunlaşıp, tekrar trafik açılabiliyor. Bu geçişlerde eğer ani bir fren yapmayıp yavaşlarsanız araç hızlı bir tepkime verip vitesi düşürmüyor. Şöyle ki 7. viteste trafik yoğunluğunda dolayı yavaşladığınızda (frene normal bastığınız durumda) ve akabinde trafik açıldığında tekrar hızlanmak istediğinizde vites 7 de kalabiliyor. Bu da aracın ivmelenmesinde bir durağanlık yapıyor. Bu durumun olmamasını istiyorsanız (ki eğer benim gibi performans seven bir kullanıcı iseniz bu kesinlikle istemeyeceksiniz) yapacağınız iki şey var. Ya gaza olduğundan daha fazla yüklenip aracın tepkime vermesini sağlayacaksınız, ya da vitesinizi normal moddan spor moda geçirterek aracın otomatik olarak vitesini düşürtüp yüksek devirlerde seyir etmesini sağlayacaksınız. Bu bahsettiğim olay DSG nin bir eksiği değildir diye düşünüyorum. ama sonuçta böyle bir durum var.

    Bilginize.

    Eğer başka bir sorunuz varsa elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.

    İyi günler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasiraktas

    İyi günler...

    öncelikle cevabınız ve ilginiz için teşekkürler. aracınız hayırlı olsun ve güle güle kullanın. DSG kullandım 1.6 tdi leon ve 1.6 tdi polo da kısa süreli kiralamalarda=) kullanım ve rahatlık açısından bir sıkıntım yok zaten. gerçekten çok keyifli ve çok güzel. benim asıl sorunum DSG'nin çıkaracağı arızalar.. DSG den çok yakınan var arıza konusunda,ibiza için hiç görmedim ama sorunun DSG olduğunu düşündüğümde ibiza da da her an olma ihtimali korkutuyor.. garanti süresince tamam ama garantiden sonra diye düşünmeden yapamıyorum




  • uzun yolda a5 1.8tfsi otm aracla 120 hızla 6 lt yakıyordum sehırdısında cidden hacım ek farketmıyor :)
    sehir ıcındede istanbulda 10lt direk :D
  • Clio 4 1.2 otomatik bekleme taraftarıydım ama DSG şanzıman ve TSİ motor aklımı çeldi. tek korkum 2. elin olmayışı ve servis doğuş grubunda pahalıya mal oluyor söylentileri. test sürüşü için sabırsızlanıyorum.

    Siz hangisini tavsiye edersiniz clio 4 mü ibiza 1.2 TSİ-DSG mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snakeeyes

    DSG problemleri ibizada nasıl kullananlar bilgi verirse sevinirim. tam karar vermişken DSG almayın diyen çok kişi var


    gerçekten bu kadar problemli bir şanzıman mı?
    almaya değmez mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chtzdmr

    isteyene mail adresini özel mesaj ile gönderirse excel tablosunu mail atabilirim.
    başka araçlar i,çin hesap yapabilirsiniz.


    muhteşem bir çalışma yapmışsın, ellerine sağlık

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocamaz_06

    Arkadaşlar Seat 1.2 tsi Dsg sahibiyim ankaradayım aracım 10000de her türlü sorularınızı sorabilirsiniz....


    şehir içi yakıt tüketimi ne kadar?

    quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Evet arkası dar. Keşke arka koltukları 10-15cm geri kaydırma kolu olsa. Bagaj yerine arka diz mesafesi olur. Bence arka koltuklara da ileri geri kaydırma koymaları lazım.

    Onun dışında konsol güzel. Deri direksiyon güzel. Göstergeler güzel. TSI çok güzel.

    Arkası biraz daha geniş olsa hemen alırdım.


    sport tourer modelinde de arka koltklar çok mu dar?




  • Geçen hafta bakıma girdi araç 12binde mi neydi, hemen bir not astılar plakadan sorgualyınca, DSG yazılım güncellemesi gelmiş, yazılımı güncellediler, hoş benim araçta bir sıkıntı yoktu ama. Şanzımanı her türlü kombinasyonla test ettirdim, dinlettim, oradaki arkadaşa şu şu sıkıntılar var duyduğum dedim, o da sağolsun şunlar bunlar da oluyor diye anlattı ve beraber test ettik, bizimkiler yeni tip olduğu için şimdilik pek sıkıntı vermiyormuş.Yeni yazılımla tepkileri daha iyi olur abi dediler.


    Copa Plus etiketi taktırdım, düşmüştü O harfi, sonra takıldı bekledi, tekrar yıkamaya gitti, tekrar düştü


    Copa Plus donanımlı güzel aracım çok seviyorum ama, acaba satıp 1.2 TSİ GOLF mi alsam diye düşünmüyor dğeilim. Şimdi makjaylısı ile arasında çok fark yok, aynı araçlar, makyajlı Seat İbiza Style 37.500 TL.

    Copa Plus ile Style arasında 1500TL fark var yaklaşık, olsaydı 39bine satılırdı diye düşünüp, 1 yıllık 12binde sıfır sorun araç 33bine iyi fiyat değil mi*

    Bir de tabii heralde 2013 modeller 1500 lira zamlanacakmış sanırım, o haliyle 33-34 bin fena değil?

    1 yılda 5.500 TL zararla satmak ne dersiniz?

    Ben araç alırken 34 vermeye razıydım ama bir tane temiz ikinci el DSG bulamamıştım. Şimdi kıyamıyorum ama GOLF'te beni cezbediyor. 1.2 Tsi DSG Comfortline+park sensörü+xenon far+sunrooflu siyah bir GOLF istiyorum




  • Şimdi ben Sitedeki değerlere göre hesapladım
    1,2 TSI DSG Motorla: Şehir Dışı:1022 Km
    Şehir İçi:642 Km Gidersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 1 ay önce Seat ibiza SC 1.2 Tsi DSG aldım. Araci istanbuldan alıp Gaziantep'e 150-160 ile geldim. 100 Km de 10 LT yaltı. Tamamen şehir içinde 19 km hız ortalaması ile 8,8 Lt yaktı, Dün Gaziantep Konya/Ereğli arası (400 Km) gidişte 140'a sabitledim 50 km falanda 150 ile gittim. 8,3 LT yaktı, Dönüşte sabit 130 ile geldim. 7,8 LT yaktı. Bu hızda daha az yakmasını beklerdim. çünkü 130 da 7. viteste 2800 devirde, ve yol tamamen otoban ve akıcı. Araçta bir problem olabilir mi? Çünkü 1.2 TSI jettası olanlar çok daha az yaktığını söylüyorlar.. Uzun yolda 120 yada daha az deneme şansım olmadı. kısa mesafe bir yere gitmem lazım bunun için. 130 la bile gelmek çok zor oldu:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suleymanaydin

    Merhaba. 1 ay önce Seat ibiza SC 1.2 Tsi DSG aldım. Araci istanbuldan alıp Gaziantep'e 150-160 ile geldim. 100 Km de 10 LT yaltı. Tamamen şehir içinde 19 km hız ortalaması ile 8,8 Lt yaktı, Dün Gaziantep Konya/Ereğli arası (400 Km) gidişte 140'a sabitledim 50 km falanda 150 ile gittim. 8,3 LT yaktı, Dönüşte sabit 130 ile geldim. 7,8 LT yaktı. Bu hızda daha az yakmasını beklerdim. çünkü 130 da 7. viteste 2800 devirde, ve yol tamamen otoban ve akıcı. Araçta bir problem olabilir mi? Çünkü 1.2 TSI jettası olanlar çok daha az yaktığını söylüyorlar.. Uzun yolda 120 yada daha az deneme şansım olmadı. kısa mesafe bir yere gitmem lazım bunun için. 130 la bile gelmek çok zor oldu:)

    aracını acenteden aldıysan normal. 5000 den sonra azalırmış yakıt ben ilk depoda 8 yaktım .ikincide 7.8. üçüncüde 7.5. sonra bıraktım ölçmeyi.yani 3 depoda 1500 civarı yol yaptım. şu anda 3000 e yaklaştım bir ara kontrol edecem yine 7.5 lt altına düşmüştür heralde.




  • Aracı 2. el aldım şu an 29.000 de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suleymanaydin

    Aracı 2. el aldım şu an 29.000 de

    benim merak ettiğim dsg. 29 000 deki aracında dsg sorunu varmı.birçok insan dsg sorunlarından yakınıyor.sanırsınki dsg sahiplerinin % 70 - 80 i araçlarından şikayetçi oysaki şikayeti olmazaynların büyük bir bölümü beğenilerini nette paylaşmaz diye düşünüyorum. başına bidert gelenlerin ise (evda pc si varsa ki muhakkak her evde var artık) derdini paylaşacak ortam arar. bu durumda her kez dsg dertlisi gibi gösteriliyor. senin dsg ile ilgili bir sıkıntın varmı. çekiş düşmesi. sallantılı kalkış. bozuk yolda gürültü .... vsveya arabada memnun olmadığın başka bir nokta. benim arabam henüz 3000 de 2012 tsi-dsg makyajlı kasa. ben şimdilik çok memnunum. ama hep aklımın köşesindede DSG var açıkçası:)




  • Ben 1.2 tsi dsg style ve skoda citigo arasinda takildim kaldim.

    her gun sehirici 20 km yapacak biri olarak citigonun sehirici 5 litresine karsi ibiza' nin sehir ici 8-9 litresi kafa karistiriyor. bununla birlikte ibiza daha cok arabaya benziyorken, test suruslerine istinaden soyluyorum citigo surusu daha rahat ve sofor acisindan konforlu bir otomobil :) ikisi arasindaki kredi geri ödemesi de hesaplaninca net fark tam 8.000 lira.

    zor durumdayim
  • Bende de aracın 2012 model yeni kasa 1.2 TSI -DSG Style paketi mevcut. Aracımı gerek iç - dış tasarımı gerekse yol tutuşu ve sürüş keyfi açısından oldukça seviyorum. Fakat yakıt tüketimi biraz fazla maalesef. Diyebilirsiniz ki yavaş ve sakin kullan ancak aracı bırakın spor modu normal modda bile kullanırken oldukça seri bu yüzden kendini tutamıyor insan ve agresif kullanmayı tercih ediyorum. :D Sürekli agresif kullanamıyorum çünkü benzin pahalı ve aracın yakıt tüketimi iyi değil. Ülkemizde yakıt tüketiminin önemi benzin fiyatlarından dolayı oldukça önemli.

    Kuzenim ABD'de yaşıyor benzinin litre fiyatı 1 dolarmış. Kendi ülkenizde kendi paranızla aldığınız benzinin litre fiyatının 1 lira olduğunu düşünün. Ne ortalama yakıt tüketimini konuşurduk ne de benzine verdiğimiz paradan yakınırdık. Yani kuzenim benzine verdiği paranın düşüklüğünden dolayı çok keyifli olduğunu aktarıyor bana Türkiye'de olsam benzin alırken çok rahatsız oluyordum ama burada depoyu tam dolduruyorum ve kafam rahat bir şekilde araç kullanıyorum. Tatil günleri veya seyahatlerde keyifli keyifli araç kullanıyorum diyor.

    Neyse sözün özü benzin konusunda sıkıntım olmaz diyenler için çok keyifli bir araç ama benzine vereceğim para benim için önemli diyorsanız eğer başka bir araç bulmalısınız. Ben tasarım ve belli başlı birkaç etkenden dolayı özellikle bu aracı seçtim ama yakıt tüketimi canımı sıkmaya başladı.


    Teknik konulara hakim arkadaşlara sormak istiyorum. Aracı aldıktan 1 hafta sonra İstanbul'dan Ankara'ya gelirken çok fazla olmasa da spor modda 190 kim hız yaptım. Konuyu bazı arkadaşlarıma ve akrabalarıma danıştığımda çok büyük bir hata yaptığımı söyleyenler oldu. Acaba bu hata ciddi bir hata mıdır ve bu bir hataysa nelere sebep olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 27 Mart 2013; 12:19:36 >




  • Selamlar

    Bugun dogus a ugradım.1.2 tsi dsg beyaz style + esp paketli araca 38300 fiyat verdiler .Henuz baska bir yere sormadım.Görüyorum ki burada ki arkadaşlar benden daha bilgili bu konuda.Acaba daha uygun fiyat alabileniz varmı?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.