Şimdi Ara

i5 2500k stok fan 50 derece sıcaklık normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
6.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i5 2500k stok fan 50 derece sıcaklık normal mi? Fazla ısınmıyormu işlemci?



  • yuk altındamı ortam sıcaklıgı kaç ona gore
  • Bios monitoring değerleri bunlar, henüz sistem bile kurmadım. Bilgisayarın çalıştığı ortamda, cpu'nun ısınmasına katkı sağlayacak bir sıcaklık yok.
    Bu işlemcide bu kadar sıradan bir fan kullanılması hayal kırıklığı yarattı.
  • sen bi yük altına sok ole bak gerç, baya yuksek
  • hangi stok fanı taktın? ufak olanımı kule tipinimi?
  • sogutucuyu mu tam yerlesrtıremedın yada teması engelleyen bısey warmı? sogutucu macun durumu ne alemde? surulumuydu?
  • OC falan yaptınmı ? 50 derece çok iyi kötü hiç değil.
  • i5 2500k içinden küçük bir fan çıkıyor, kule tipi fan i7 2600k'da çıkıyor.
    O.C. yok, fan evet oturdu, boşluk sorunu yok, idle 50 derece ise, yükte düşünemiyorum, iki günde yanar bu alet :)
  • ac dene kendını resetlemezse algılıyacıda sorun vardır en fazla kendını resetler buda demektırkı ozaman teknoloji bu sans işi bırazda hepsı kusursuz cıkacak dıye bısey yok dogruu garantıyeee. vakıt kaybetme bence. calıstırınca bırde performans testı ıle kararlılıga bakın belkı algılıyacıda sorun vardır sadece calısmaya devam eder.
  • 800w fsp epsilon psu
    8gb gskill 1.5v ddr3 ram
    asus p8p67 evo
    corsair f120 ssd
    ...
    Kitlenmeye de başladı sistem.. Hadi hayırlısı.
  • everestten sıcaklık degerlerını kontrol ederek bır kararlık testı uygulayın işlemcı eger yanıyosa bence ıslemcıyı ıade edın
  • Bir saçmalık olduğu kesin, power düğmesine basar basmaz, çok gürültülü şekilde cpu fanı dönmeye başlıyor, uzunca bir süre devam ettikten sonra normale dönüyor ve boot etmeye başlıyor, zaman zaman power düğmesine bastıktan sonra gürültülü şekilde fan dönmeye başlıyor, duruyor sonra yeniden dönmeye başlıyor ve sistemi açıyor.

    Sistem'de GSkill 8gb cl9 1.5v 1600 Mhz ram var, anakart auto modda bunu 1333Mhz görüyor, manual olarak 1600Mhz yaptığımda windows 7 ana ekranında bir süre çalıştıktan sonra sistem kitleniyor. Bazen hiç bir şey yapmaya gerek kalmadan windows ekranı kitleniyor.

    Bu konuda bir fikri olan varmı, donanım arızasından şüphelenmelimiyim; yada bir yerde montaj hatası mı yaptım diye düşünmeliyim.

    Sistem sırasıyla : Asus p8p67 Evo, i5 2500K, Gskill 8gb 4x2 1600Mhz 1.5v Ddr3, Corsair f120 SSD, Fsp Epsilon 800W, 8800Gt..




  • p8p67 serisi sandy bridgelerin hatalı olduğu duyurldu bunla bi alakası olabilir kardeşim
  • Sata 2 portunu kontrol eden cougar chip setinde sorun var evet de ben sata 6.0/sn portlarını kullanıyorum, belki bios hatası olabilir. Şöyle düşünün anakart çıktı, chip setlerde fabrika hatası olduğu duyuruldu, bunun birde bios versiyonunu düşünün, giriş seviye bioslar her zaman sorunludur, büyük ihtimalle bunda da bios sorunu var. Sonuçları yazarım, eğer hem resetleme hem kilitlenme hem de sıcaklık sorunlarında bir düzelme olursa paylaşırım. Ki umarım düzelir, servet verdik makineye neredeyse. Para kazandıracağına halen zaman kaybettiriyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: By_ChaTLaK

    p8p67 serisi sandy bridgelerin hatalı olduğu duyurldu bunla bi alakası olabilir kardeşim
  • Olayın portlarla alakası yok. Benzer sistemler kullandığımızdan kendi görüşlerimi yazayım.

    Öncelikle bios update' i yapın. Sonra biosta öncelikle RAM' i 1600' de tutarak ve XMP seçeneği ile açmayı deneyin. Diğer seçenekler AUTO' da kalsın. Windows altında ise bütün Asus driverlarını yenileyin. Ayrıca Corsair F120 için de 2.0 sürüm firmware çıktı. Bunu da yüklemenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD91AF42D -- 9 Şubat 2011; 14:47:53 >
  • Ben driverları yeniden kurup biosu güncelerken mesajın gelmiş. Corsair frimware güncellemesini nasıl yapabileceğimi yazarmısın, ilgin için teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Apache40

    Olayın portlarla alakası yok. Benzer sistemler kullandığımızdan kendi görüşlerimi yazayım.

    Öncelikle bios update' i yapın. Sonra biosta öncelikle RAM' i 1600' de tutarak ve XMP seçeneği ile açmayı deneyin. Diğer seçenekler AUTO' da kalsın. Windows altında ise bütün Asus driverlarını yenileyin. Ayrıca Corsair F120 için de 2.0 sürüm firmware çıktı. Bunu da yüklemenizi tavsiye ederim.
  • Sitesinden buldum;http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=90759 budur sanırım?
  • Stok fandan ne fayda olur ki,caydanlik kapagi kadar,idare etsin niyetine veriyorlar,bilincli kullanici paraya kiyip kule tipi fan aliyor.
  • K serisi bir işlemci almamın nedeni çarpan kilidinin olmaması, bu durumda, iyi bir cpu fan almak gerektiğinin farkında olduğumu anlamak zor değil, değil de benim soruyu forumda paylaşmamın amacı farklıydı. Stabil halde bios üzerinde bu değerleri görmem normal mi, değil mi, işlemci de sorun olam ihtimali nedir noktasında fikir almak istedim. Yoksa i7 2600 düz model bir işlemci alınır K serisi işlemcilerle uğraşılmaz. Sağol ilgin için.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kudretx

    Stok fandan ne fayda olur ki,caydanlik kapagi kadar,idare etsin niyetine veriyorlar,bilincli kullanici paraya kiyip kule tipi fan aliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mynisan

    Sitesinden buldum;http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=90759 budur sanırım?


    Evet bu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.