Şimdi Ara

WD My Book Pro Edition II 2 TB Harici Harddisk bitmeyen sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Western Digital My Book Pro Edition II 2 TB harici harddiskim var.Son günlerde bitmek bilmeyen sorunlarıyla baş etmek zorunda kalıyorum.

    1- Öncelikle harddiske 30 GB'tan fazla veri kopyalayamıyorum.30 GB'ı geçerse hardisk kendini kapatıyor.Kaç tane kopyalama işlemim bunun yüzünden yarım kaldı.

    2- Bu harddisk takılıyken bilgisayara başka bir depolama birimi bağlayamıyorum.USB veya başka birşey bağlanamıyor.Ama Seagate harddisk takıyorum yanına da 2 USB hiç sorun yok

    3- En önemli sorun işte bu.Harddisk içindeki dosyalara zarar veriyor.Hiçbir sorunu olmayan film arşivime bir bir zarar vermeye başladı.Filmler bozulmaya başladı.İzlerken karıncalanma oluyor durduk yere parazitlenme oluyor hatta film izlerken harddisk kendini kapaıyor.İşin kötüsü filmi bilgisayara kopyalıyorum öyle açıyorum ve film yine kapanıyor karıncalanıyor yani harddisk verilere zarar veriyor !!! Filmi USB'ye atıyorum başka bir bilgisayarda çalıştırıyorum sonuç aynı film yine bozuk bir halde karşıma çıkıyor içindeki verileri bozan bir harddisk görmedim hayatımda.Ki görmüş oldum böylece.

    Bu lanet cihazı aldığıma bin pişmanım.Gözüm gibi baktığım cihaz beni yarı yolda bıraktı.Herşeyi geçtim 400 film içeren film arşivimin belki de hepsi heba oldu.Bilgisayarımda en fazla 50 film var 350'si uçtu.Acaba bu bozulan filmleri eski haline getirmenin bir yolu var mıdır?Gerçekten bu benim için çok önemli bu bozuk filmleri düzeltemez miyiz?

    Edit: Şimdi birşey farkettim eskiden beri duran filmlerimde bir sorun yok ama birkaç gün önce attığım filmlerde bozulma var.Acaba sorun filmlerden mi kaynaklanıyor? Hadi sorun filmlerden kaynaklanıyor diyelim yine de diğer sorunlar WD almamak için yeter bile.

    4- Firewire ile harddisk açılmıyor bile.Ki Firewire normalde USB'den çok daha hızlıdır.


    Bu forumda ve diğer sitelerde yaptığım araştırmalar sonucu gördüm ki çoğu kişi WD'den şikayetçi.Bu harddiski satmak istiyorum.Zamanında 800 liraya almıştım.Şimdi ki buna eşdeğer olan WD ürünü 460'a falan satılıyor.Ben bunu satmak istesem kaça satabilirim.Ve siz hangi harici harddiski tavsiye edersiniz?Benim aklımda Seagate var açıkçası.

    Kimseye WD'yi tavsiye etmiyorum hadi istisna diyorsunuzdur belki ama diğer forumlara bakın çoğu kişi WD'den şikayetçi.

    Sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 24 Ocak 2011; 20:55:56 >







  • 3 farklı WD Green modeli yüzünden, benim de başıma tonla sorun çıktı. Bir daha Greenlere işim olmaz. Fakat diğer WD modellerim halen sorunsuz ve çok iyi çalışıyor.

    2 TB WD ARIZALI - WD20EARS
    http://forum.donanimhaber.com/m_44161595/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44185484

    quote:

    bu lanet cihazı aldığıma bin pişmanım.Gözüm gibi baktığım cihaz beni yarı yolda bıraktı.Herşeyi geçtim 400 film içeren film arşivimin belki de hepsi heba oldu.Bilgisayarımda en fazla 50 film var 350'si uçtu.Acaba bu bozulan filmleri eski haline getirmenin bir yolu var mıdır?Gerçekten bu benim için çok önemli bu bozuk filmleri düzeltemez miyiz? Şimdi birşey farkettim eskiden beri duran filmlerimde bir sorun yok ama birkaç gün önce attığım filmlerde bozulma var.Acaba sorun filmlerden mi kaynaklanıyor?

    Aynı sorunu bire bir yaşadım. Suçlu olan ve verileri bozan; bende ki 1,5TB lik WD15EARS diskiydir. Tonla kıymetli verimi kaybettikten sonra da diski firmasına iade ettim. WD15EARS içinde bulunan datalar, bir süre sonra kendi kendine bozuluyor. Mesela; normalde açılınca çalışması gereken .avi dosyalarını bir müddet sonra WD15EARS içinde açınca bozulmuş olduğundan hiç açılmıyor; .avi nin arızalı bilgisi ortaya çıkıyor. Bazıları da sanki parazitliymiş gibi bozulmuş oluyor. Arşive atacağım tüm .avi dosyalarını, her zaman teker teker önce açıp çalıştığını kontrol edip ardından diske attığımdan bir süre sonra bu .avi ler açılmayınca, bu sorunlu diski satın aldığım firmayla papaz oldum. Yüzlerce GB'lik arşivim; verilerim, kurtarılamaz halde direkt çöp oldu. Ömrümün sonuna kadar bir daha asla bu WD'nin Green modellerine yaklaşmam. Verilerinize değer veriyorsanız; ACİLEN, WD diskininin içinden ÇIKARTIN...

    Bu arada Advanced Format olayı ile ilgili Macintosh kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir sorunlu format bilgisini unutmayalım. Western Digital’de, Advanced Format drive sadece yeni GPT partititon map kullanan macintoshlar için uygundur. (APM) Apple Partition Map kullanan PowerPC Apple Macintoshlar da ise doğru bir şekilde format düzenli yapılamaz. Ve optimum performans sağlanamaz. ”How to install a WD Advanced Format Drive on a non-Windows Operating System“; ”Mac OS version 10.4 onwards (Tiger, Leopard and Snow Leopard) can use the GUID Partitioning Table scheme (GPT) which will align an Advanced Format drive correctly. Mac OS versions using Apple Partition Manager (APM) will not align partitions correctly and will not provide optimum performance.”




  • buyrun bir de burdan yakin

    http://forum.donanimhaber.com/m_46213684/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46213684


    ben de firewire li hizli guvenli diye aldim, macintosh da kullaniyorum ayrica ne virus var ne birsey... disksacma sapan hatalar veriyor hayatimda gormedigim...

    allah sizi inandirsin en az 4-5 kez yere dusmus 2.5'' hdd var 5 yillik 60gb hala takir takir calisiyor...
    1 tane seagate 500 gb 2.5'' var ona da massallah...
    2007 de mavi bilgisayardan aldigim 500gb 3.5'' lacie var ona da helal olsun

    bu wd 6 aylik falan..dogru duzgun kullanmamisimdir bile...
    simdi sn de 2mb akrarim hiziyla verilerimi icinden almaya calisiyorum lanet olsun...

    simdi bunu garantiye yollayinca yerine muhtemelen yenisi gelecek ve satacagim, nas server almayi dusunuyorum zyxel falan, ne onerirsiniz?




  • Tamam inanması belki güç ama inanın.Bu harddisk bilgisayarın içindeki dosyalara zarar vermeye başladı içindekileri yedekleyip satacağım bu lanet şeyi Belki inanmıyorsunuz ama gerçek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 25 Ocak 2011; 18:38:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.