Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.197
Cevap
54
Favori
513.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 aydır foruma görmediğim için merak eden arkadaşlara cevap veremedim...45 yaşındayım hayatım boyunca yediğim kazıkların haddi hesabi yok biliyorum bu memlekette yaşıyorsanız muhakkak sizlerinde yaşamış olduğu olaylar vardır her nereye baksam herkeste bir kazıklanma korkusu ama millette haksiz sayılmaz yani malumunuz memlekette bu kadar üçkağıtçı varken normal herkese hak veriyorim. Neyse asil konumuza gelelim 3 ay önce takmış olduğum cihazimdan memnunum neyinden memnunum daha önce aracımdan harcamış olduğu yakıtın karşılığı olan torku alamıyordum yani boşa gaz harcıyor ama gidecem diye tirmaliyordum simdi daha iyi durumda ben memnunum özellikle eski araçlarda daha faydalı olacağı kanısındayım ANCAK BİZ KONUYU BİR BUTUN OLARAK ELE ALMALİYİZ ben mesela sistemi taktim faydasını gördüm DAHA SONRA bütün ateşleme elemanlarını da yeniledim buna 72 amper varta akü ve 90 amper sarj dinamosu da takarak sistemi guclendirdim ayrıca bu cihazdan memnun kaldığım için simdi yeni bir sistemle internette karşılaştım ve onu da bu hafta taktirmaya gideceğim bu sistemde bir nevi torbo görevi görüyormuş ben bütün bunlardan sonra aracının hem yakıt hem tork olarak daha iyi bir duruma geleceğine inanıyorum onu da takınca tekrar sizi bilgilendiririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçek araştırmacılar, atı almış üsküdarı da geçmiş efendim.

    UCLA da bir profesor sonunda bir yolunu bulmuş.

    https://phys.org/news/2017-11-hydrogen-cars-masses-closer-reality.html

    3 elektrotlu...

    Ahada verdik dolandırıcının eline oyuncağı.

    Bizim jeneratör 3 elektrotlu, %250 daha tasarruflu, devlet üste para veriyor diye satmaya başlarlar yakında.
  • Hidrojen sisteminin yararlı mı değil mi tartışmalarını sonlandıracak bir üretim yapılmış.

    Hyundai Fuel Cel Hidrojen sistemli suv

    http://otomobil.haber7.com/foto-galeri/51734-hyundaiden-fuel-cell-otomobil/p1
  • smoc76 S kullanıcısına yanıt
    smoc76 kardeşim, söylediklerine katılmıyorum, satmış olduğum bmw marka aracımda kullandım, sattığım kişi de kullanmaya devam etti ta ki araç kaza yapıp pert olana kadar.

    Şu an gözüme çarpan bir sistem var, http://hidrojenyakittasarrufcihazi.com/ bu arkadaşın sistemi oldukça verimli. Videolarıda var. Sistemlerdeki tek eksik, üretim için harcadığı elektriği üretememesi, bu da mevcuttaki tasarruf miktarını düşürdüğü kanaatindeyim, henüz faaliyete geçiremedim, şu an küçük motorlu bir araç kullanıyorum, ama yakın zamanda bmw ya da omega tarzı büyük motorlu bir araçta deneme yapacağım Allah nasip ederse. Yedek akü, güneş paneli ile kendi elektriğini üretebilir hale de geleceğini düşünüyorum. Bizzat kullanıp test etmiş biriyim, üzerinde çalışılsa çok daha güzel sonuçlar elde edileceğine inanıyorum, internette otomobilini komple hidrojenle çalıştıran insanlar da var.




  • Sayın arkadaşlar çalışmalarınızdan dolayı sizi kutlarım.
    Bu bilgiler doğrultusunda nikel ile deneme yapan var mı.
    http://www.gercekbilim.com/bilim-insanlari-dusuk-gucle-hidrojen-uretebilecek-ucuz-katalizoru-buldu/
    http://www.gercekbilim.com/deniz-suyundan-hidrojen-nano-malzeme/

    Saygılar.




  • Keşif Stanford yüksek lisans öğrencisi Ming Gong tarafından yapıldı. “Ming nikel-metal/nikel-oksit yapısı sayesinde saf nikel veya nikel oksitin kendi başına kullanılmasından daha aktif bir yapı keşfetti. Bu eşsiz buluş hidrojen elektrokatalizinde başı çekse de , halen bilimsel olarak nasıl gerçekleştiğini anlayamadık,” diyor Prof. Hongjie Dai. Nikel/nikel-oksit katalizörü sayesinde suyu ayrıştırmak için gereken enerji oldukça düşüyor. Bu sayede hidrojen üreticileri milyarlarca dolar tasarruf edecek. “Elektrotların stabilitesi düşük ama yarılanma ömrü uzun. Şu an ürettiğimiz cihaz birkaç gün çalışırken, üretilecek cihazın aylarca çalışması tercih edilir,” diyor Ming Gong. Araştırmacılar bu düzeneği güneş enerjisiyle çalıştırmayı düşünüyor. Yeni geliştirilen bu ucuz katalizör pahalı teknolojileri ucuzlatarak,hidrojenin yaygınlaştırabilir. Umarız bu sayede global ısınma yavaşlar . Kaynak :http://phys.org/news/2014-08-scientists-splitter-ordinary-aaa-battery.html#nwlt

    ...Copyright (C) Gerçek Bilim kaynağını göstermeden paylaşmak ve yayınlamak yasaktır,http://www.gercekbilim.com/bilim-insanlari-dusuk-gucle-hidrojen-uretebilecek-ucuz-katalizoru-buldu/ .




  • chocolateman kullanıcısına yanıt
    Bizde 1998 model mazda xedos 9 var. Japonlar aracın sanrufuna güneş paneli takmışlar 20 yıl önce. Sürekli aküyü şarz etme özelliği var. Şimdi bu sistem bu araç için biçilmiş kaftan ama en uygun sistem piyasada hangisi tam olarak karar veremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musluk suyu mu icme suyumu yoksa saf su mu kullaniyorsunuz da sararma yapiyor. Saf su da sararma yapiyor ise plakalarkorozyon olmustur. Diger sularda normal sararmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Forum ölmüş canlandıralım arkadaşlar. Son gelişmelerden bahsedeyim. Yaklaşık 2 yıldır yazmıyordum. 2 yılda biçok gelişme kaydettik. Sistemlerimizde artık 316L plaka kullanmıyoruz. Titanyumda kullanmıyoruz. Uzun araştırmalar denemeler ve testler sonucu malesef türkiyede bulunmayan özel bir malzeme buldum. 316L plakaya göre 5 kat daha pahalı bir malzeme. Ancak kullanım ömrüde yaklaşık 10 kat daha uzun ve bakım temizlik süreleride 10 kat uzun oluyor. Yaptığım testlerde 5 hafta boyunca günde 24 saat tam güçte çalışan hücrede suda hiçbir sararma kirlenme olmuyor, plakalarda kir birikimi çok çok az.Enteresan bir durum bu sürenin sonunda plakada biriken kir aniden dökülüyor ve su kirleniyor. İşin güzel tarafı plakalarda böylece temizlenmiş oluyor.Normal bir araçta bu süre yaklaşık 80bin km yol yapılması demek. Kullananlar bilir 316L plaka kullanıldığında birkaç saatlik çalışmada bile su sararır ortalama 7-8bin km de bir hücre temizliği gerekir.Aksi halde gaz üretim verimi düşer. Yeni plakalarımızla temizlik süresi 10 kat uzamış oldu.Plakalarda aşınma olmadığından ortalama 15 yıl kullanım ömrü olacaktır. 316L ile sistem artık üretmiyoruz. Maliyet artışına karşın fiyatlarımıza yansıtmadık eski fiyatlardan satışına devam ediyoruz.

    Diğer yenilik elektronik kontrol sistemimizde oldu. Normal pwm devrelerde ısı arttıkça akım ayarlanan değerin üzerine çıkmaktadır. mesela siz 4 ampere ayarlarsınız su ısınınca amper 6-7 amperlere çıkabilir. Bu sorunu yeni devremizde çözdük. Artık su ne kadar ısınsada soğusada amper sabit kalmakta. Amperin sabit kalmasının önemi şöyle. Motorun belli bir miktarda gaz ihtiyacı var. amperdeki 1-2 amperlik artış azalış dahi tasarruf oranını ciddi oranda etkiliyor. Bu sistemi kendi yapıp tasarruf sağlayamaması yada bazen sağlayıp bazen sağlayamamasının başlıca nedenlerinden biridir amperdeki stabilitenin olmaması.Bazı arkadaşlar motor devrine göre gazı artırıp azaltan sistem yapalım demişler. Bu esasen mantıklı ancak çok basit değil. Üretilecek gaz miktarı çok hassas şekilde kontrol edilesi gerekir.3000 devirde mesela 3 amper yeterli ise 5000 devirde 5 amper yeterli olacaktır.Yani öyle aşırı bir artış sözkonusu olmaz. Bunu şuan helan geliştirmeye devam ettiğimiz dokunmatik ekranlı sistemimize entegre ediyoruz.Bu yaz bitirmeyi hedefliyoruz bir yıldır geliştirilmesi devam ediyor. Bu sistemde ekstra birçok özellik daha bulunmakta. oksijen sensörleri, maf sensörü, ısı sensörü gibi sensör ayarlarınıda kullanıcı istediği şekilde ayarlama yapabilecek. Böylece ister yüksek performanslı sürüş ister yüksek tasarruflu bir sürüş sağlama imkanıda olacak.
    Şuanki sistemimizde bir diğer değişiklik sadece 2 kablonun aküye bağlanması ile elektrik bağlantı işlemi bitmiş oluyor. Ekstra alternatöre veya kontağa kablo bağlayıp tetikleme almaya gerek yok. Sistem araç çalıştığında otomatik algılayıp devreye giriyor motor stop edince otomatik kapanıyor.

    Sorusu olan arkadaşlar yazarsalar mümkün oldukça cevaplamaya çalışırım. Bu arada resmi test verisi isteyen arkadaşlarda linkten yenilenebilir enerji kaynakları genel müdürlüğü yetkilileri ile yapılmış test tutanağını inceleyebilirler.

    https://www.cyberenerji.com/FileUpload/bs148113/File/enerji_bakanligi_yakit_tasarruf_testi_tutanagi.docx




  • Canlanmaya katkı
    LPG de yeni bir ayar şekli başladı: AFR ayarı deniyor: ecudan ve ekzosdan çıkan değerlere göre ideal AFR (hava-yakıt oranı) sağlanarak performan artışı ve tasarruf sağlanıyor. yaptıranlar memnun. benim de arkadaşım yaptırdı: 2.0 outlander aracında performans artışı ve yarım litre tasarruf sağlamış (pek kolay memnun olmaz)
    Bizi ilgilendiren yönü: (mühendis değilim ifadeler için kusura bakmayın)
    1- AFR ayarı için özellikle sisteme hidrojen nereden verilmesi daha ideal olur: maf sensöründen sonra vs.
    2- ideal amperden fazlası performans arttırsa da yakıtı da arttırıyor malum. hidrojenli lpg li araçta bunu avantaja çevirebilirmiyiz? mesela ideal amper 6 diyelim. biz bunu 7,8 amper vs. yaparak -1 birim yakıt kaybımız olduğunu varsayarsak lpg ayarını fakirleştirerek ama hidrojen nedeniyle performans kaybetmesek +2 Birim tasarruf olur mu?
    3- yani sonuç olarak benzin enjektör ve Ecusuna müdahele edemesek de LPG AFR ayarı ile lpg enjektörlerine ve yakıt mapine müdahele şansımız sayesinde LPG de, AFR+ Hidrojen ile ekstra avantaj yakalayabilirmiyiz?
    http://lpgayari.com/neden-afr-ayari/
    şu anda aracıma önce yeni lpg taktım daha sonra da Hidrojen taktırdım. lpg AFR ayarı yaptırmadım. yol bilgisayarına göre şehir içi hidrojende 1 litre kadar tasarruf var görünüyor. performans kaçınılmaz zaten
    Aracım otomatik 2.4 motor outlander. daha önce şehir içi tüketimi +17 küsur litre idi (18, 19 da rahat oluyor) şimdi 16,5 litre




  • Biz hidrojeni maf sensöründen sonra veriyoruz.Afr ayarıyla hava yakıt karışım oranını bozarsanız fakir bir yanma olacaktır buda güçte azalmaya neden olacak.Yapılacak ayar oldukça hassas olacaktır . yakıtı fazla kısarsanız eskisindende fazla tüketmeye başlayabilirsiniz.Lpg li araçlarda yakıtı kısarak yapılan denemelerde biz iyi bir sonuç göremedik.En sağlıklısı hidrojen kapalı iken ayarlarını normal şekilde yaptırıp sonra hidrojenle kullanmak. Tasarrufu artırmanın bir yoluda uzun yolda araç istenilen hıza ulaştığında ayağınızı gazdan çekip araç yavaşlamaya başladığında hafifçe gaz verip bırakarak mevcut hız korunduğunda çok iyi sonuçlar alınıyor. Bir müşterim bu şekil kullanımda uzun yolda lpg de %40 tasarruf sağlayabildi.Yakıt alım fişleri araç resimleri facebook sayfamızda bulunmakta.www.facebook.com/cyberenerji




  • cevap için teşekkürler.
    1- Benimde aklıma yazdıktan sonra şöyle bir olumsuz ihtimal gelmişti: diyelim ki aşırı fakir lpg ayarı hidrojen sayesinde perfarmans kaybı yaşatmadan bize tasarruf sağlatmış olsun. Bir sebeple hidrojen sistemi çalışmadı diyelim (uzun yolda su bitti, elektrik sorunu oldu, potasyum yetersiz vs.) bu durumda aracın aşırı fakir lpg ayarı ile gitmesi de sıkıntı olacak ve benzinli kullanılmak zorunda kalınacak. İnat edip düşük hız lpg fakir karışım yüzünden hararet, Kat. Konvektör eritme vs. sorunlara da neden olabilir. bu yüzden sizin ddediğiniz gibi önce hidrojensiz lpg ayarı yapılmalı. gerekirse hidrojenli iken tekrar ayarlara bakılıp çok küçük tasarrufa yönelik (hafif fakir karışıma doğru) ince ayar yapılabilir.
    2- gaza basılmasa bile buji ateşlemeye devam ediyor mu? eğer ediyor ise sisteme verilmeye devam eden hidrojeni de yakarak aracın akarını (tekrar gaza basmadan gitme mesafesi) arttırarak tasarruf sağlar mı? (sanırım müşterinizin uzun yolda %40 lpg tasarrufu bu soruyla bağlantılı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 10 Mayıs 2018; 17:11:9 >




  • Aynen lpg kısılıp hidrojensiz kullanıldığında çekiş fazlasıyla düşer normaldende fazla tüketim olur.
    Gaza basılmadığındada buji ateşlemesi devam etmektedir.Haliyle üretilen hidrojende yanmaya devam ediyor.
  • peki gaza basılmadığında yanma odasına hava ve hidrojen girişi devam ediyor mu yoksa sadece gaza basılınca vakumlama/ hava emiş olyor mu. (gaza basılmadığında çok az bir hidrojen girişi mi oluyor?)
  • Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Gaza basılmadığındada motora hava ve hidrojen girişi olmakta.
  • teşekkürler
    o zaman tatlı tatlı gaza basılırsa uzun yolda daha iyi tasarruf olur sanırım
  • Bu islem motordaki olusan isiyi arttirmaz mi yanmayi arttirdigi icin?
  • Hidrojen oksijen ile karşılaştığı anda suya dönüşmuyor mu,yani sizin sisteminiz motora bir nevi su püskürtme yapıyor bu esnada manifold dan gelen oksijeni de kullanarak motora giren oksijen miktarını azaltıyor.hidrojeni direk piston içine sıkıştırma anında basmak gerekir.manifolda vereceğiniz hidrojen piston içine su olarak girecektir.hidrojeni yakıt olarak kullanmak yerine yakıt hücresinde elektrik üretmek için kullanmak ve aracı elektrik motoru ile hareket ettirmek doğru kullanımı bu şekilde.aksi takdirde piston içine hidrojen bir enjektör den ateşleme anında püskürtme yapmak gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurcandmt

    Bu islem motordaki olusan isiyi arttirmaz mi yanmayi arttirdigi icin?
    Hayır ısıyı artırmıyor aksine verimli yanma nedeniyle motor hararetinde bir miktar düşmede sağlanıyor. Biçok araçta gözlemlediğimiz durum bu şekildedir.
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.