Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.198
Cevap
54
Favori
513.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saf hidrojen yakıt tasarruf sistemi dizel benzinli ve lpg li araçlarda hiç sıkıntısız kullanılabilir. Lütfen fiyat için telefon ile irtibata geçiniz çünkü araçtan araca göre fiyat değişiyor. 0 532 452 92 38.Yüzde 45 tasarrufu Bursada bir müşterim Nissan 2,5 dizel araçta elde etti. Eğer Bursalı arkadaş okuyorsa burada yazabilir. Tasarruf oranı değişiklik göstermesi aracın ateşleme zamanı ile ilgili. Optimum tasarrufu birkaç deneme ile elde ediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XWOOFERX -- 15 Mart 2017; 1:26:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanıtım amaçlı bir web siteniz yokmu. montaj yaptığınız araçlar. kullandığınız kitlerin resmi falan.
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    https://www.facebook.com/H2-Tech-Pure-Hydrogen-Fuel-Saving-Systems-513530782188607/
    https://www.facebook.com/safhidrojen/?fref=ts
    https://www.youtube.com/channel/UCWSiGDmlMQ1p2zHr8mCDjEQ

    Web sitesini yapmıyorum çünkü talep çok yoğun olduğu için zaten yetişemiyorum.Facebook ta ve youtube kanalımda yeteri kadar örnek var.




  • alın şu adamlardan su sistemleri, en azından onların cebi para görsün madem siz laftan anlamayacaksınız.
  • Evet arkadaşlar artık benden şu dandik işe yaramayan, tasarruf yapmayan kötü hidrojen sistemini alabilirsiniz.Sayın saygıdeğer bilim insanı yüce bilge DELİFİŞEK arkadaşımız onay verdi. Çok şükür yarabbim bu günlere. Yüce bilge dostumuz canımız ciğerimiz engin bilgilere sahip olan DELİFİŞEK alın dedi. Siz alırsanız ben para kazanacakmışım. Para kazanmak için bir deliye ihtiyacım vardı onuda burda buldum :)

    Hiç gülesim yoktu. Ben bu forumda işte bu yüzden bulunuyorum. Para kazanmak kazanmamak umrumda değil çünkü hiç öyle bir endişe içinde değilim.

    Sadece daha temiz bir dünyamız varolsun. Hidrojen sistemlerinin hepside doğaya faydalı. Çünkü araçların ekzostundan çıkan gazı en iyi temiz şekilde doğaya salan hidrojen takviyeli araçlardır. Tasarrufu ve güç artışı da cabası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki bin liramı bir sistem.. biraz tuzluymuş lpg kiti kadar fiyatı var lpg de sonuçda yeşil çevreci.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    iki bin liramı bir sistem.. biraz tuzluymuş lpg kiti kadar fiyatı var lpg de sonuçda yeşil çevreci.

    1- lpg araca monte edilir ruhsata işlenir
    2- lpg araç satışıyla elinizden çıkar
    3- az da olsa performans kaybı vs.
    4- tutuşması zor olduğundan ateşleme sistemi (bobin vs) arızaları ve masrafları
    5- motorun orjinali bozulur
    6- hidrojen ile performans artışı ve daha fazla çevreci
    ben aynı cihazı 3 aracımda da kullandım yeni araçlarımda da kullanacağım verdiğim para araçların üzerinde gitmiyor. bu nedenle lpg ile aynı para lpg tasarrufu daha garantili vs. diye bakılması bu nedenle eksik bir bakış açısıdır.
    Bilenlere sorum; amper ayarını şehir içi ve şehir dışı diye farklı amper ayarlamak daha iyi olmaz mı?
  • Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Tamam dediğiniz gibi olabilir. Fakat 2 bin tl bu sistem için yine de fazla. yüzde kaç tasarruf sağlayacak muallak... Yaygınlaşması için fiyat yüksek.

    Atıyorum yüzde 20 tasarruf sağlasa aylık 300tl yakıt alıyorsak 240tl ödeyeceğiz. yani 60tl tasarruf yaptık ayda. 2000/60= 33 ayda yani yaklaşık 3 yılda amorti ediyor. lpg li sistemi 1 yılda amorti etmek mümkün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shakircan

    Tamam dediğiniz gibi olabilir. Fakat 2 bin tl bu sistem için yine de fazla. yüzde kaç tasarruf sağlayacak muallak... Yaygınlaşması için fiyat yüksek.

    Atıyorum yüzde 20 tasarruf sağlasa aylık 300tl yakıt alıyorsak 240tl ödeyeceğiz. yani 60tl tasarruf yaptık ayda. 2000/60= 33 ayda yani yaklaşık 3 yılda amorti ediyor. lpg li sistemi 1 yılda amorti etmek mümkün.

    bence de pahalı. ama sebebi lpg kadar bilinirliği ve piyasası olmayan hala risk alarak araca takılan bir ürün olduğu için "subjektif" nedenlerle pahalı.
    yoksa %15 tasarrufur+ performans+sistem temizliği+ 1 kere alıp her araca rahat 10 yıl boyunca takabilecek olması şahsen maliyet olarak uygun. ayrıca sistem temizliği deyip geçmemek lazım; özellikle katalitik konvektör ve dizellerdeki pdf ömrünü uzattığından alacağınız orjinal kat. ile aynı para ( kendini amorti açısından alınır.) oysa ben lpg ayarsızlığı yüzünden 1500TL. kat.konvektör parası verdim.
    Sonuç: aracına önem veren ve cihazı uzun süre kullanacak özellikle dizel olanlar için yine de makul

    lpg de yaşadığım sorunlar ve masrafları ise ayrı bir konu. ;(kullandığım lpg markaları prins ve teleflex dahil en iyileriydi). Asıl bu nedenle hidrojene yöneldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 20 Mart 2017; 14:8:14 >




  • Yeni nesil hidrojen yakıt sistemi çıkmış.Niye bilmiyorum ama Fiyatı 350-500 arası. Birebir kullanan birine raslasam alıcam ama bir türlü denk gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    iki bin liramı bir sistem.. biraz tuzluymuş lpg kiti kadar fiyatı var lpg de sonuçda yeşil çevreci.

    evet 2 bin çok fazla. benwww.cyberenerji.com dan alıcam Allah kısmet ederse orda daha uygun 900 tl gibi bir fiyatı var.Denem süreside veriyorlar.bi deneyip görücem duruma göre iş yapmazsa iade ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shareware_cun


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    iki bin liramı bir sistem.. biraz tuzluymuş lpg kiti kadar fiyatı var lpg de sonuçda yeşil çevreci.

    evet 2 bin çok fazla. benwww.cyberenerji.com dan alıcam Allah kısmet ederse orda daha uygun 900 tl gibi bir fiyatı var.Denem süreside veriyorlar.bi deneyip görücem duruma göre iş yapmazsa iade ederim

    onlarında sitesine bakdım 900 tl lik bir kit yok kitler 1500 tl den başlıyor adam gibi alınabilicek yeni versiyon dedikleri kitler ve önemli bir ayrıntı montaj fiyata dahil değildir yazıyor yani montajada bir 300-500 tl alsa gene 2 bin lik olursun..

    her firma her tür rakamı vermekde özgür sıkıntı şu ki ekonomisini ciddi olarak ispatlamamış yani rüştünü ispatlamamış bir kit için bence riskli rakamlar .. lpg rüştünü ispatlamış bir sistem yeşil enerjiyse oda yeşil ekonomikse oda ekonomik üstelik aracı satarkende bazı araçların lpg li olması o araca prim yaptırıyor.. üstündeki kit kaliteli bir kit ise prins teleflex gibi ..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

    bir süredir yazmıyordum ama tam da çalıştığım yerlerden konu açılmış .. motorların (içten yanmalı ve elektrikli tüm motorlar) çalışma prensipleri, verimleri ve bu sistemler hakkında biraz konuşmak lazım.. öncelikle hidrojenin atom sayısı olarak dünyada en çok bulunan atom olduğunu (yaklaşık %90) düşünürsek tüketilmesi en zor yakıttır.. ancak kendisi ikincil yakıt kategorisine girmektedir, bu da şu demektir; doğada hazır bir şekilde bulunmamaktadır, sudan elde edilir (neredeyse bütün yöntemlerde su önceliklidir) ve enerji üretmek için kullanıldığı bütün alanlarda yine suya dönüşür .. bir enerji kaynağını üretmek için ne kadar peşin enerji verirseniz o kadar verimsiz bir sistem elde etmiş olursunuz diyebiliriz.. benzin bu konuda karlıdır, mazot da.. çok güçlü yanma kapasitelerine sahip oldukları için doğru basınç ve hızda yandıklarında ortaya çıkan enerjileri çok yüksektir.. o yüzden petrolü damıtırken harcadığınız enerjiye değer.. ancak bu yakıtlar yandıklarında (hidrojenin aksine) başlangıç formlarına değil başka kimyasallara (zehirlere) dönüşürler, bu da onların bir son kullanım tarihleri olduğu anlamına gelir.. zaten hidrojenden medet arayışı da buradan doğmuştur..

    fakat şimdi enerji dönüşümlerine bakalım.. benzin, mazot üretmek onların yaratacağı enerji bakımından karlıdır dedim ancak bu potansiyel onların içinde zaten damıtılmadan önce de var.. sadece kullanım alanlarına göre ayrılıp saflaştırılıyorlar, yani tam bir enerji dönüşümü yok.. ancak bir enerji dönüşümünü A-B-A şeklinde yaparsanız, yani A dan B ye, sonra yine B den A ya bir dönüşüm yaparsanız en sonda elde ettiğini A, birinci A dan düşük olacaktır.. bu, bütün doğanın en temel yasalarındandır; kayıpsız enerji dönüşümü olmaz..

    şimdi elimizde bir miktar su var diyelim, 100 birim enerji ile suyu birleştirdik, hidrojen elde ettik.. kağıt üzerinde 100 birim enerji potansiyeline sahip hidrojenimiz olması lazım, yani hidrojeni herhangi bir yolla suya geri dönüştürüsek 100 birim enerji açığa çıkacak diyebiliriz (çünkü enerji ve madde yoktan var olmaz, vardan yok olmaz) ancak deneme yaparsak bunun böyle olmadığını görürüz.. bunun sebebi de dönüşümü yapan sistemin (başta ısınma olmak üzere) kayıplı bir sistem olmasıdır..

    bu kayıp anlayışına göre şunu diyebiliriz; enerjiyi ne kadar dönüştürürsek o kadar kayıp olacak! çünkü her sistem kayıplıdır..

    bu son cümleyi aklımızda tutalım ve hemen başka bir noktaya değinelim; alternatör.. yani aküyü şarj eden arkadaş.. bir alternatör ya da dinamo elektrik enerjisini bir yerde depolamaya veya üretmeye çalışmıyorsa hafifçe dönebilir... mesela büyükçe bir dinamonun miline bir kol takıp çevirdiğimizi düşünelim, eğer dinamo elektrik üretmiyorsa (yani fişe takılı değilse de diyebiliriz) kolayca döner.. çünkü döndürmek için vermeniz gereken kuvvetin dinamonun iç parçalarının sürtünme direnç kuvvetinden büyük olması yeterlidir.. ancak diyelim ki dinamoyu fişe taktınız ve bir cihaza 2kW güç besleyeceksiniz.. aynı dinamoyu bu defa döndürmek için ihtiyacınız olan kuvvet 2kW+parçaların iç sürtünme direnç kuvvetini karşılayacak kadar olmalıdır (çünkü enerji yoktan ver edilemez demiştik, dinamonun da 2kW ı yoktan ver etmesi imkansız, o gücü kendisini döndüren koldan almak isteyecek, yani sizin kolunuzdan) .. yani buradan anlayacağımız üzere zaten akü dolduğunda alternatörün içten yanmalı motordan talep ettiği güç sadece kendi parçalarını iç sürtünmesi kadar (elektrik üreteçlerinde bu sürtünme kaybı %1 veya daha altındadır, çoğu zaman dikkate bile alınmaz) olacaktır.. akü boşaldığında alternatörün dönmesi (ürettiği güç kadar) zorlaşacak ve motora ona göre yük bindirecektir.. dolayısıyla alternatörün devreden çıkması gibi bir kavram çok önemli değil, yeni arabalardaki devreden çıkma dediğimiz özellik ise gaza tam yüklenildiği birkaç saniyelik zamanda akü boş olsa bile alternatörün devreden çıkması özelliğidir, bu da araca 5-10 saniyeliğine 1-2 bg ekler.. genellikle spor arabalarda kullanılan bir özelliktir..


    şimdi içten yanmalı motorun veriminden bahsedelim; benzinliler için %20 civarı (genellikle daha da düşük), dizeller için ise %47 civarıdır.. yani benzinli aracınızda yaktığınız her 10 litre benzinin ortalama 2 lt si sizi hareket ettirirken kalan 8 litresi; ısınma, sürtünme, soğutma çabası, belirli devirlerde düşük verimli yanma, egzoz basıncı, devir değişimlerinde anlık olarak hava/yakıt oranının idealden uzaklaşması gibi sebeplerden ötürü boşa gitmektedir..

    şimdi bütün bu verim konularını bir araya getirelim; aracımızda 100 bg brüt güç üreten bir motor olsun.. alternatör tam kapasite ile elektrik üretirken sistemden 2 bg çeksin.. hidrojen sistemimiz de arabamızda kurulu olsun.. bu sistem sürekli akım çeken bir sistem olduğu için alternatör sürekli olarak yüksek kapasite (belki de en yüksek) ile çalışacak.. bildiğiniz gibi her enerji dönüşümü kayıplıdır.. şimdi motordan hareket enerjisi gelip alternatörde elektrik enerjisi üretirken 1. kayıp (verim %80), sonra bu alternatör suya elektrik verip hidrojen üretirken 2. kayıp (bilinen en yüksek hidroliz verimi çok özel şartlar altında %70 ancak suya eklenen maddeler silindir odalarında yapışıp kalıyor dolayısıyla %54 lük ideal saf su hidroliz verimini ele alalım), sonra bu hidrojen motora giriyor ve yine motorun yanma verimine tabi bir şekilde (yani benzinli için %20) yanıyor.. bu sistemin suyu ve hidrojeni taşıması için kullanacağı pompalama enerjisini aküden almasından falan bahsetmedim bile.. onlar en son detaylar..

    şimdi alternatörü döndürmek için kendimizi yırttığımız enerjinin ne kadarı bize beygir gücü olarak geri geldi hesaplayalım : %8,64 .. bu arada bir enerji dönüşümü daha var unuttuğum; alternatörden gelen elektrik doğru akıma çevrilip aküde kimyasal enerji olarak depolanıyor ve sonra tekrar elektrik enerjisi olarak çekiyoruz... bu elektrik-kimyasal-elektrik enerji dönüşümünün de verimi %75-80 civarı.. yani %8.64 x %80= %6.91 .. diyelim ki alternatörümüzün çektiği 2 bg in hepsini (teyp, farlar, klima herşey kapalı ) bu hidrojeni elde etmek, sistemimize katmak ve benzinle yakmak için harcadık.. 2 bg x %6.91 = 0,14 bg güç ortaya çıktı.. tabi burada kütle (aslında atom sayısı) üzerinden hidrojenin benzine oranla 2.8 kat daha yüksek verimle (2.8 gr benzinin yaratabildiğini 1gr hidrojen yapabiliyor) yanabildiğini hesaba katmayı unuttum.. dolayısıyla verim hesabımda sonuç %6.91 değil, 2.8 katı olan %19,34 çıkmalıydı.. 2 bg harcayarak elde ettiğimiz güç de 0.39 bg olmalıydı..

    diyelim ki şehir içinde sakin bir hızla seyrediyorsunuz, 3-5 bg güçle yapabileceğiniz dur-kalklar yapıyorsunuz.. bunun 0.39 unu hidrojenden gelecek güç olarak karşılayabilirsiniz.. ancak öncesinde alternatöre 2 bg kadar yük bindirmek zorundasınız.. yani hayali motorumuzla yapılan her 5-7 bg lik harcamanızın (motorun diğer giderlerini saymazsak) yaklaşık 0.40 bg ini hidrojenden elde edebilirsiniz.. tabi ki benzinle aynı kalitede motora püskürtme yapan bir sistemden bahsediyorsak..

    yani teorik olarak hidrojenden tasarruf yapmak mümkün müdür? evet mümkündür.. bu sistem karlı mıdır ("kar" bilimsel anlamda değil, değer mi anlamında) ? bence değildir.. üstelik halihazırda bahsi geçen, üzerinde 3 yıl ar-ge (buradaki ar-ge anlayışının zararsızlık testlerinden ibaret olduğunu düşünüyorum) yapılmış bir cihazın sürekli sabit hidrojen üretip sisteme vermesi de cok acemicedir ve yüksek devirlerde ihmal edilebilecek alternatör yükünün rölantiye yakın devirlerde (yüzde olarak) gereksiz yere artmış olacağını düşünürsek (sistem rölantide de 2 bg çekiyor, 5000 devirde de) verim beklenilenin de altında olacaktır..

    bir de turbo sorunu var, turbolu araçlarda motora hava yüksek basınç altında veriliyor, dolayısıyla da bu yüksek başınçlı ortama püskürtülecek (ya da gönderilecek diyelim) hidrojenin daha yüksek basınca sahip olması lazım ki ortama katılabilsin..

    yani böyle bir sistemle bu kadar uğraşılacağına en basit lpg kitinin üzerine (motorun avans ayarları değiştirilerek) hidrojen uygulaması yapılsaydı 100 kat daha karlı bir sistem elde edilmiş olurdu.. hiç olmazsa hidrojen arabaya hazır olarak geleceği için sudan hidrojene dönüştürülmesi esnasındaki verimi toplam sistem verimine katmak zorunda kalmazdık.. lpg tankları da 115 bar a kadar destekledikleri için bu şartlar altında tankın kütlesinin %7 si kadar kütlede hidrojen depolanabilir.. yani demir döküm 100 kilo bir tankın içine 7 kg hidrojen depolanabilir, bu da 7x4=28 lt benzinin işini yapabilir.. çok yüksek bir menzil vaadetmediği açık ancak hidrojeni elde etmek için kullanacaklarımızın su+elektrik olduğunu düşünürsek çok ucuz olduğu da kesin..


    bir de son bir not; sistemlerin hidrojen üretimlerini karşılaştırırken "litre" kullanılmış.. kapalı ve değişken basınçlı ortamlardaki gazlar litre ile karşılaştırılmaz.. 5 bar basınçtaki 10 lt hidrojen ile 10 bar basınçtaki 7 lt hidrojenin kütleleri aynı değildir.. benzin-hidrojen karşılaştırmasını yaparken de benzinin normal şartlar altındaki yoğunluğunu hesaplayıp kütlelerini karşılaştırmak gereklidir.. hidrojenin 2.8 kat daha güçlü yanma verimi de kütle farkı üzerinden elde edilmiştir.. hacim üzerinden karşılaştırmak isteseydik sıvı hidrojen (yaklaşık 900 bar basınç altında) söz konusu olurdu, o zaman da hidrojenin yanma potansiyeli yaklaşık 4 kat büyük derdik ancak gaz hidrojende bu karşılaştırma mümkün değil..

    Hocam harbiden bu kadar yazmissiniz ama, boş yazmışsınız. Gerçekten boş...



    Bu makinenin amacı, ürettigi hidrojeni yakit amaciyla kullanmak degil, halihazirda aracin tukettigi ve yakamayıp disariya karbonmonoksit olarak attigi fosil yakıtı daha iyi yakabilmektir. Hidrojen de en iyi yanma potansiyeline sahip oldugu icin, aracin YANMA VERİMİNİN artmasi amaclanmistir. Yoksa herkes biliyor sizin yazdiginiz şeyleri. Şarj dinamosundan hidrojen üretelim sonra o hidrojeni yakalim oh bedava enerji değil olay.

    Proje baltalama ekipleri yine isbasinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fiyatlar makul olsa yapan sayısında artış olur ama lpg kiti fiyatına satılırsa kimseye anlatamassınız adam brc prins takarım der geçer gider.. yeşil enerjiyse oda yeşil buda yeşil..

    hidrojen %100 bir şekilde rüştünü ispat edip kendini ispatlamadığı sürece bu rakamlar bana göre fazlaki metaryal olarak bakarsakda lpg deki ekipman çok daha fazla işçilik daha fazla kullanılan ham madde bile fazla ..

    birinde koca demirden tüp takılıyor borular döşeniyor regülatörü ecusu map sensörü enjektörleri osu busu işçiliği ona rağmen fiyatları 2-2500 tl civarında lpg kitlerinin kalitelisi ucuzunu bin 1500 bile bulunur..

    hidrojene bakıyorsunuz yanlış anlaşılmasın küçük görmüyorum ama plastik bir tank hücreler var o kadar.. metaryel olarak hammadde olarak bile lpg hammadde olarak daha masraflı pahalıdır ama aynı fiyat..
  • Sistem işe yaramaktadır performans artışıda sağlamakta ama fiyatı verime göre yüksek izlediğim videolara göre %10-15 civarı tasarruf ve %10-15 civarıda performans artışı var binek araçlar için konuşuyorum bu oranları. Fayda az maliyet yüksek sanırım sebebi bilinmemesi ve yapan kişilerin az olması rekabetin olmamasından kaynaklanıyor. Seri üretim yapan firmalar çıkarsa çok uygun fiyatlara satılacağına inanıyorum çünkü en büyük maliyet unsuru elektroliz oda 316L çelik plakalardan oluşuyor gerisi hortum boru ve çok uygun fiyatlara mal edilebilecek elektronik ürünler.
  • Kullananalar yorum yapabilirlermi? Hangi sistemi kullanıp ne kadar tasarruf yapıyorlar?
  • gidin bir yabancı forumları okuyun. şurdaki muhabbete bak birde yabancılara bak.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoartgame -- 8 Nisan 2017; 18:4:1 >
  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.