Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (121. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.890
Cevap
129
Favori
1.607.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Juan - Juan kullanıcısına yanıt
    Sana verilecek en iyi tavsiye vakit kaybetmeden doktora gitmen.Bu sözümü unutma gitmediğin her gün sana zarar.Ben uzun süre gitmedim ilerledi.Keşke ilk gün gitseydim diyorum.Utanacak bişey yok ama ileri seviyede o ağrıyı çekince ne dediğimi anlarsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MekanSIzZ_IM M kullanıcısına yanıt
    Sanırım makat zamanla daraldığı için ne yaparsak yapalım problem oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Hocam gidecektim aklıma koymuştum. Fakat şu corona virüsünden dolayı gidemiyorum. 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi flep+lis yöntemiyle ilgili düşüncelerin neler?

    Bugün muayene oldum doktor anlattı detaylıca.

    Saat 6 ve 12 yönünde fissür olduğunu bunları baklava dilimi şeklinde çıkaracağını ve doku kaydırıp kapatacağını, bu şekilde orda ki sert mukozayı esneteceğini ardından sfinkterin %75’ini keseceğini söyledi.

    Başarı oranının literatürden yüksek olduğunu söyledi.
    Tek başına LİS uygulandığında,orda ki kalan fissür hattının gevrek doku olduğunu ve bunun nüksleri arttırdığından bahsetti.

    Senin yorumun benim için önemli, zira çok eski zamanlardan beri bu hastalığı tanıyorsun ve buna bağlı da belli bir bilgi birikimin var.

    Sence LİS+flep yöntemi mantıklı bir yöntem mi?
    Sen ameliyat olucak olsan hangi yöntemi tercih edersin?

    Bu arada doktora nüks olursa ne yapıldığını sordum. Daha önce olmadığını,olursa sadece flep yapılacağını kalan kasa dokunulmayacağını söyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin69

    2 aydır duphalac kullanıyordum bıraktım. Şimdi 3 gündür ne yaptıysam dışkıyı yumuşamıyor kanamaya oluyor ya.
    bagırsakların alısmıs bende de aynı sıkıntı var

    günde bir avuç kuruyemiş ye
    1 adet meyve muz hariç
    1 tabak salata kesin ye bol zeytinyaglı
    3 litre su bunlardan en zor kısmı su içmek olacak tabi
    eti burçak bisküvisinde de bol lif var galiba deneyebilirsin..
    yogurt ve süt kesinlikle yeme içme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin69 E kullanıcısına yanıt
    Ev yogurdu epey farkeder her ögünde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev yoğurdu yemek mi lazım yememek mi?
    Akşam öğününde 1 tatlı kaşığı keten tohumu karıştırıp yiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca kuru bakliyatı fazla tüketmek sıkıntı yaratır mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin69 E kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim; LIS ameliyatı sırasında 3 farklı yöntem uygulanıyor.

    1.’si: Videolarda da izlemişsinizdir, parmak yardımıyla iç sfinkter kası tespit ediliyor. Makat ağzının 2-3 cm kenarından ufak bir kesi yapılıyor ve ilgili alet yardımıyla iç sfinkter kası o kesi alanından çıkarılıp koterle kesiliyor. Başka hiçbir işlem yapılmıyor, beslenme düzeni öneriliyor ve yaranın iyileşeceği söyleniyor. Makat bölgesinde çok şiddetli bir travma (kabız veya ishal) yaşanmazsa ve iyi bir hekim tarafından ameliyat yapıldıysa başarı oranı %99 deniyor.

    2.’si: LIS + fissürektomi. Fissür alanı kesilir çıkarılır. Nöbetçi meme varsa kesilir alınır. Ve 1. Maddede yazdığım LIS operasyonu yapılır. Fissürektomi yapılan alan kanlı bir şekilde açık yara olarak bırakılır. Kendi kendine iyileşmesi beklenir. İyileşir de. Ama yara iyileşene kadar bakıma dikkat etmek gerekir.

    3.’sü: LIS + Flep. Bunun da internette videoları var. Fissürektomi yapıldıktan sonra makat içinden mukoza çekilerek yara üstü kapatılır ve dikiş atılır. Veya makat dışındaki bir bölgeden deri kesilir ve fissürlü alana dikilir, makat dışındaki kesilen alan da ayrıca dikilir. Fiziksel bir görüntü bozukluğu olur mu bilmem ama ciddi iz kalıyor. Erkek için pek de önemli değildir zaten... Şurada detaylı açıklama ve görseller var;https://www.proktolojimerkezi.net/makat-darligi-anal-stenoz-ve-stri·ktür.html (linkteki karakter sorunundan dolayı sayfa hata veriyor. Açılan sayfada Alttaki anal stenoz ve striktür başlığına tıklayın)

    3. yöntemi botoksla yapan da var, misal Korhan hoca. Demek ki botoks hala etkin bir yöntem anal fissür tedavisinde. Kadir Uskuay da 2. yöntemde LIS yerine talep edilirse botoks yapıyor. Yani botoks gerçekten etkin bir yöntem hala. Her doktor farklı düşünüyor artık. Fissürektomiye karşı çıkan ünlü hocalar da var... Hatta ameliyata karşı çıkan -özellikle genç hastalarda- çok ünlü bir hoca da var... Bu hastalığın Locafen + Beslenme ile geçeceğini, asıl sorunun beslenme bozukluğu olduğunu, LIS yapılsa bile beslenme problemi düzeltilmedikçe yine nüksetme ihtimali olabileceğini, nüks olmasa bile ilerde %30 lara varan gaz, %10’lara varan da dışkı kaçırma ihtimali ile karşılaşılabileceğini belirtiyor.

    Ben kronik anal fissür hastasıyım. Haziran-Temmuz 2019’dan beri çekiyorum. Ayda bir nüksetti. Her seferinde acılarım daha da arttı. Leğenin içine kaynar su döksem, yine acım dinmez oldu. İnsan leğen içinde kıvranır mı? Kıvrandım.

    Yaklaşık 5 gün önce locafen kremi temin edebildim. Bana rectoderm ve anrecta yasak. Locafeni öneren hocaya demiştim ki, sabah ve akşam mı kullanacağım? Bana dediği şu oldu. Amerikada yapılan bir araştırmaya göre, diltiazemi %0,2 olarak kullanınca günde 6 kere dışkılama yapsan 6 kere de sürebilirmişsin. Yaşatacağı yan etki tansiyonunu 1-2 bile düşürmezmiş. Hakikaten de öyle oldu. Dışkı yumuşatıcı içip günde 4 kere leğene oturduysam, 4 kere de locafen sürdüm. Sabah akşam zeytinyağı ile yaraya hafif hafif pansuman yapmaya çalıştım ki oradaki iltihabı kurutsun. Şu an 5 gündür, bulutların üstündeyim. Umarım 1 aydan fazla süre tekrar kanatmam yarayı da iyileşme sağlayabilirim.

    Makatta daralmaya gelince... Yaradan dolayı iç sfinkter kasımız gereksiz kasılıyor. Bu da rahat dışkılayamamamıza neden oluyor. Yani istesek de gevşeyemiyoruz, çünkü iç sfinkter kasına hükmedemiyoruz kalp kasımıza hükmedemediğimiz gibi... İşte nitrogliserinli veya diltiazemli kremler o kası gevşetiyor. Ama maalesef nitrogliserinli olanlar müthiş baş ağrısı ve tansiyon düşüklüğü yapıyor. Ben parmağımı ucunu sokmayı geç ittiremiyordun bile krem sürmek için. Bepanthen plus ile bölgeyi kayganlaştıracaksınız, Locafen ile de işaret parmağınızın bir boğumu kadar makata girip döndüre döndüre yedireceksiniz. Yanacak ama çok önemli değil.

    Bazı arkadaşlar bir günde dışkı nasıl katılaşıyor demiş. Aynı şeyleri ben de dedim. Hatta açık açık şöyle dedim “ulan ne yedim ki bu dışkı böyle kalınlaştı, keşke kalem gibi olsa, ya da ishal olsam su gibi aksa gitse.” Olay öyle değil işte. Zaten dışkının hacimli ve yılan gibi çıkıp gitmesi isteniyor makattan. Tek parça halinde uzunca.

    Şimdi canımız acıdığı için tam boşaltım yapamıyoruz bu birincisi. Tam boşaltım olmayınca da sonda kalan dışkı daha çok katılaşıyor. Yani bir sonraki dışkılamada, önce kalın ve sert bir dışkı, arkasından yumuşak bir dışkı geliyor ama o sert dışkı zaten fissürü parçalayıp çıkıyor... Bu yüzden lifli beslenin ki dışkı tek parça olarak ve tek seferde çıksın diyorlar.

    Ekstra bir şey daha söyleyeyim. Geçmiş sayfalarda bunu yapan olmuştu, biraz iğrenç bir durum ama etkili. Sıcak su iç sfinkter kasını kesinlikle gevşeten bir şey bunu biliyoruz. Fissür hastaları psikolojik sorun da yaşıyor “ya tekrar yırtılırsa” diye ve bu gerginlik ve panik hem iç hem dış sfinkterin tam olarak esnemesini engelliyor. İşte bu durumda, psikolojik olarak sıcak suyun gevşettiğini siz ve beyniniz bilince dışkılama esnasında su kullanma kısmını deneme durumları ortaya çıkıyor. Nasıl yani? Şöyle. Ufak bir leğen alıyorsunuz. Leğeni altına sert bir şeyler koyarak biraz yükselteceksiniz. Yani çömelerek dışkılama yapar pozisyona geçtiğinizde, kalçanız ve makatınız suya girmiş olacak. Bunu Vilada kovasının içine ağzına kadar su doldurarak da yapan olmuştu. Ve evet o iğrenç şeyi yapacaksınız, sıcak suya dışkılayacaksınız. Hem dış hem de iç sfinkter gevşediği için çok fazla acı çekmeyeceksiniz. Tabi bunu ishalken yapmayacaksınız, kalın dışkılama olduğunu düşündüğünüzde... Tekrar yırtılacak mı korkusu yaşadığınızda...

    Locafen ve beslenmeyle atlatırsın sen bu durumu diyen doktor dışında, İstanbul’da ve Ankara’da Proktoloji alanında en ünlü en az 4 doktora gittim hepsi ameliyat şart dedi. Şu an locafen + bepanthen plus + lifli beslenme ya da lif takviyesi eğer lifli beslenemediysem dışkı yumuşatıcı + yarayı kurutmak için zeytinyağı ve sıcak su ile oldukça rahat hissediyorum. Umarım bu şekilde en az 2 ay giderim de yara iyice iyileşmiş olur ve kremleri keserim...

    Baya uzun oldu ama yapacak bir şey yok. En ince detayına, en iğrenç çözümüne kadar yazdım :) Söylediklerimin çoğu meşakatli iş. Of uğraşamam böyle diyen gidip LIS ameliyatı olabilir sağlam bi doktorda. %99 iyileştecektir fakat 50’li yaşlardan sonra gaz ve dışkı kaçırma ihtimalini de göz önüne alsınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 27 Mart 2020; 1:51:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin69 E kullanıcısına yanıt
    Şuna ayrı bir cevap yazayım; bakliyat demek lif demektir. Bol lif tüketir, az su içerseniz o da sıkıntı. Lifi bollaştırırsanız, suyu da arttırmak zorundasınız yoksa zorlu bir dışkılama olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin69 E kullanıcısına yanıt
    Ben 2 aydır nohut,kuru fasülye,mercimek çorbası,salata ve pilav yiyorum bakliyat bu işin ilacı diyebiliriz lif kaynağı yiyecekler bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değerli mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Bu hastalıkla mücadele etmek için gerçekten sağlam irade,azim,istikrar ve zaman gerekiyor. Kronik fissür olup kendini tedavi edebilmek gerçekten büyük bir başarı bence.

    Bende ki durum da kronik çift fissür hattı. Kendimi iyileştirmeye dair umudum yok gibi artık. 3-4 gündür sürekli kanama da oluyor. Pes etmek yok tabi mücadeleye devam.

    Şu an öyle bir dönemden geçiyorum ki, şaka gibi.

    10 ay önce geçirmiş olduğum kıl dönmesi ameliyatından tam kapanmamış bir yaram var.

    Ameliyat sonrası tuvalet düzenin bozulması ve hareketsizlikten dolayı +eklenen fissür problemi.

    Fissürle uğraşırken de sıcak su uygulamaları,oturma banyoları
    dolayısıyla uzun dönemlerdir benimle olup hiç sıkıntı çıkarmayıp, şimdi hortlayan ağrılı sızılı testis varikosel. Ameliyatlık derecede.

    Üniversite öğrencisiyim, virüs nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçtik. Bugün mezuniyet projemi online bilgisayar karşısında sıcak suyun içinde ağrılar eşliğinde otururken yaptım. Diyeceklerim bu kadar. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin69 E kullanıcısına yanıt
    bende senin gibi 6 ay ne çektiğimi neler yaşadığımı bir ben bilirim. çok zorlu bir süreçti geçekten. yaşadığı bir günü bile unutmak elde değil. cerrahlara gittim bana hep krem verdiler. 1 hafta snra sonuç hep aynı çıktı. ağrılarımla başbaşa kaldım. kantoran yağı, çağağacı merhemi gibi o kadar çok bitkisel kremler dahil herşeyi denedim ki çok yorulmuştum. resmen psikolojim altüst olmuştu. daha önceden yaşadığım kötü bir ameliyat sonrasında makatta illet bir fissür oluştu. tuvalete çıkmak ölüm gibiydi. allah bir daha o günleri yaşatmasın. 2 ay oldu çok şükür kurtuldum hepsinden. inetrnetteki bir site üzerinden gittim.doktr yasir beydiye bir doktor buldum. iyiki de denemiş ve gitmişim. artık tuvalete çıkabiliyorum. neredeyse hiç bişeyim kalmadı. acıyı ağrıyı çeken bilir. nefes almak bile ölüm gibi geliyordu bana. çok şükür allahıma kurtuldum.
  • fissur ve hemoroid şikayetim için yeni ameliyat oldum. ameliyattan sonraki süreç şu an çok sıkıntılı. kendimi hazır hissettiğimde bu hastalıktan muzdarip olan arkadaşlarım için süreci detaylı olarak yazacağım. sağlığınızın kıymetini bilin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bendede anal fussur var acaba siz nerde tedavi oldunuz fussur tedaviniz lazerlemi yapildi yoksa normal kas kesme ilemi tedavi oldunuz bilgi verirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar malesef bendede 4 aydir anal fussur var tedavi olmayi duşunuyorum lazerle ama bazi arkadaslar lazerden memnun degillee sonradan daralma yapiyor falan die siz lazerle tedavinizi olmussunuz
    Lazeri tavsiye ederimisiniz iyileşmesi cok suruyormu acaba bide hangi hastanede tedavi olmuştunuz maliyeti ne oluyor bu işlemin bi bilgi verirseniz sevinirim tsk ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gizok34 -- 3 Nisan 2020; 12:58:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar akşam yatarken bir bardak lahana suyu ( lahana haşlayın suyunu alın soğusun için kalanını dolapta saklayın) içmek dışkıyı yumuşatıyor iyileşme sürecinde önemli. Lacofen krem sabah akşam makat içine uygulayın, mor desitin krem tuvalet sonrası kurulandıkdan sonra komple yetirerek sürün kaşınma yanma problemine iyi gelir.günlük 15 dk. Tempolu eli kolu sallayarak yürüyüş yapın. Kefir yeşil fasulye nohut gibi yiyecekler iyi gelir. Kola acı asitli fastfood hayatınızdan çıkarın. Kuru incir çiğ badem kuru kayısı iyi gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gizok34 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba çatlak olan bolge yakılarak dikiş atıldı. Kas ise kesildi. Lazer operasyonunu çok araştırdım ama tavsiye etmiyorlar. Lazer işlemi sonrası nuksetme şansı çok yüksek. Ankara Özel kudret Hastanesi'nde ameliyat oldum biraz kendimi toparlarsam ameliyat sonrası süreci yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anal fissur sorunum var. Tek şikayetim ise 2 günde 1 olan aşırı kaşıntı isteği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.