Şimdi Ara

Jinekomasti Erkekde Göüs Büyümesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Jinekomasti erkekde göüs büyümesi yada göüs ucu belirgin boyuta gelmesi..

    Bu tür hastalıklar yaygındır ama sorabilen yoktur genelde utanma duygusundan kişi kendini saklar bu bir hastalıktır ve tedavi edilebilir.

    Bazı erkeklerde kilo alımı kilo kaybı bazılarında ise tamamen vicut genlerinden dolayı belirginleşmişti..

    Ve ne yazıkki egzersiz yada göüs kası yapmakla geçmemektedir..

    Konu sağlık bölümünde olup lütfen konu dışı gibi geyik konusuna çevirmeyelim..

    Jinekomasti: Erkeklerde Meme Büyümesi

    JİNEKOMASTİ NEDİR?

    Yapısal olarak aslında erkek memesinin kadın memesinden büyük bir farkı yoktur. Erkek memesinin küçük olmasının tek sebebi erkek vücudunda yeterli miktarda kadınlık hormonu olmamasıdır. Ancak bazı durumlarda erkek memesi kendiliğinden büyümeye başlar ve neredeyse bir kadın memesi şeklini alır. Bu bir hastalıktır ve tıp dilinde bu hastalığa “jinekomasti” adı verilmiştir.

    Jinekomasti Erkekde Göüs Büyümesi

    JİNEKOMASTİNİN NEDENLERİ NELERDİR?

    Jinekomastinin birçok nedeni olabilir. Bazı hastalıklar; örneğin siroz gibi ağır karaciğer bozuklukları, bazı ilaçlar, örneğin bir zamanlar çok kullanılan bir mide ilacı (cimetidin) jinekomasti yapabilir. Ancak jinekomasti vakalarının büyük çoğunda hiçbir sebep bulunmamaktadır. Yani bu hastalık büyük bir oranda hiçbir sebep olmadan ortaya çıkar. Vücut geliştirme sporu ile ilgilenen sporcuların büyük bir kısmında da jinekomasti görülmektedir. Bunun sebebi uyarıcı olarak kullandıkları yüksek miktarda erkeklik hormonundan kaynaklanmaktadır. Erkeklik hormonu vücutta kullanıldıktan sonra yok edilirken ortaya kadınlık hormonuna benzeyen bir ara madde çıkar ve bu da yüksek miktarlarda olunca göğüslerin büyümesine neden olur. Türkiye’ de en sık kullanılan ilaçlar primabolan, sustanon ve anapolandır. Özellikle anapolan ciddi şekilde jinekomastiye neden olur ama hem çok etkili, hem de hap olarak alınabildiği için bu sporcular tarafından tercih edilir.
    JİNEKOMASTİ MEME KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIR MI?

    Tüm meme kanserlerinin sadece %1' i erkeklerde görülmektedir. Meme kanseri gelişmesi için jinekomasti olması riski artırmaz. Sadece Klinefelter's sendromunda meme kanseri riski 60 kat artmaktadır. Sonuç olarak jinekomasti meme kanseri riskini artırmaz.
    JİNEKOMASTİDE AMELİYAT ŞART MIDIR?

    Cerrahiye tamamen karşı olan bazı hastalarda testosteron, clomifen ve tamoksifen gibi östrojen karşıtı ilaçlar ve danazol ile sınırlı bir başarı elde edilebilmiştir. Ancak bu ilaçların çok fazla yan etkileri olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden jinekomasti hastalığında büyüyen meme dokusunun ameliyat ile alınması gerekmektedir.
    AMELİYAT

    Jinekomasti Erkekde Göüs Büyümesi


    Jinekomasti ameliyatında yapılacak tekniğe; memelerdeki kitlenin içeriğine bakılarak, jinekomasti derecesine, ve hastanın tercihi de göz önüne alınarak karar verilir. İki tür ameliyat yapılmaktadır. Büyüyen meme bezi yumuşak ve yağlı ise sadece liposuction, yağ alma ameliyatı yeterli olabiliyor. Ama sert ve büyük jinekomastilerin açık teknik ile çıkarılması gerekiyor. Meme ucunun altında, deir ile renkli kısmın birleşme hattında yarım daire şeklinde bir kesik yapılıyor ve meme bezi buradan çıkarılıyor. Gerekiyorsa liposuction da yapılıyor. Bu küçük sayılabilecek bir ameliyattır. Yaklaşık bir saat kadar sürmektedir ve ağrılı bir ameliyat değildir. Hastanede yatmak gerekmez. Pansumanlar iki gün sonra çıkarılır ve üçüncü gün yıkanılabilir. Dördüncü gün normal yaşantınıza dönebilirsiniz.
    Jinekomasti Ameliyatına Karar Nasıl Verilmelidir?

    Ameliyat kararı vermede, jinekomastinin meydana geliş sebebinin bilinmesi çok önemlidir. Ergenlik dönemi dediğimiz ortalama 15 yaş civarında görülen jinekomasti de bazı tetkikler yaptırarak alınan sonuçlara göre, bu durumun 1-2 yılda kendiliğinden gerileyeceği, belki bir delikanlı için beklemenin çok zor olacağı, ancak takibin en doğru yaklaşım olduğu bildirilmelidir. Bu nedenle de ergenlik yaşı bitimi olarak 18 yaş jinekomasti operasyonu için alt sınırdır. Ergenlik dönemi dışında belli bir hastalık bağlı olmayan ve yaklaşık 1 yıldan uzun zamandır devam eden jinekomasti için ameliyat kararı alınabilir.
    KOMPLİKASYON VE ÇIKABİLECEK SORUNLAR

    Cerrahi olarak meme dokusunun çıkarıldığı vakalarda, liposuction işlemine oranla daha fazla komplikasyon görülmektedir.
    Meme Başının Duyu Kaybı:

    Her iki seçenekte de meydana gelebilen genellikle geçici bir komplikasyondur. Duyunun geri dönmesi bazı hastalarda 6 aya kadar uzayabilmektedir.
    Hematom:

    Her iki seçenek içinde olması muhtemel erken komplikasyonlardan biridir. Kan toplanması ile karşılaşmamak için ameliyat sonrası baskılı bandaj kullanılması şarttır. Asimetri, aşırı ağrı, şişlik belirtileri verir. Mutlaka müdahale edilip biriken kanın boşaltılması gerekmektedir.
    Seroma:

    Her iki seçenek içinde olması muhtemel geç komplikasyonlardandır. Kanama değil doku sıvısı birikmesidir. Nadiren ortaya çıkar. Biriken sıvı mutlaka boşaltılmadır.
    Enfeksiyon:

    Tüm cerrahi işlemler sonrasında erken veya geç ortaya çıkabilen bir komplikasyondur. Yara yerinde akıntıyla, ağrıyla ve ısı artışı ile başlayıp devam eder. Damardan antibiyotik tedavisi ile kontrol edilmeye çalışılır ancak kontrol edilemezse bölgenin cerrahi olarak çok iyi bir şekilde temizlenmesi gerekebilmektedir.
    Aşırı Meme Dokusu Çıkarılması:

    Cerrahi çıkarma işleminin kontrolsüz yapılması sonrasında, meme başı altında bırakılması gereken meme dokusunun bırakılmamasından kaynaklanmaktadır. Tedavisinde bu bölgeye yağ enjeksiyonu ile yumuşak doku hacmi artırılmaya çalışılır. Liposuction ile böyle bir komplikasyon görülmez.
    Az Meme Dokusu Çıkarılması:

    Jinekomasti Erkekde Göüs Büyümesi


    Her iki işlemde de yetersiz müdahale yapıldığında ortaya çıkabilen bir sorundur. Tedavi cerrahi olarak veya bazen liposuction ile fazla dokunun alınma işlemidir.
    AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI

    Bu büyüklük ve zorluk olarak küçük denebilecek bir ameliyattır. Ağrılı bir ameliyat değildir. Genellikle hastalar aynı gün taburcu olup ve 3–4 gün sonra işlerine dönebilirler. İlk gece nispeten sıkıntılı geçebilir. Genellikle ağızdan alınacak basit bir ağrı kesici sıkıntıları gidermeye yeterli olur. Bu ameliyat ciddi morarmanın ve şişliklerin beklenmediği bir girişimdir. Çalışıyorsanız bu ameliyat için en az 4 gününüzü ayırmanız yetecektir. Ameliyattan sonraki 10-15. günlerde yürüyüş şeklinde sizi fazla yormayacak aktiviteler yapmanızda fayda vardır. Tempolu egzersizlere başlama ortalama 4.-6. hafta olmalıdır. Meme şeklinin tam olarak oturması ve ameliyat izlerin hafiflemesi ortalama 6 ay sonra gözükecektir.

    Ameliyat tarihinizden bir hafta öncesi; sigarayı bırakmanız, aspirin türü kan sulandırıcı ilaçlar almamanız, bitkisel tablet kullanmamanız ve bitki çaylarına ara vermeniz gerekmektedir. (Sürekli kullandığınız ilacı doktorunuza danışmadan kesmeyiniz) Ameliyat sonrası iyileşmeniz hızla tamamlanacaktır ancak; ameliyat sonrası 2 ay güneşlenmenin, ağır sporlar yapmanın yasak olduğunu unutmamalısınız.
    AMELİYAT SONRASI MEMENİN TEKRAR BÜYÜME RİSKİ VAR MI?

    Ameliyat sonrasında eğer yağ dokusu mevcutsa hastanın aşırı kilo aldığı durumlarda (15-20 kg) meme bölgesinde bir artış olabilir, bunun haricinde ameliyat sonucu tekrar eski hale geri dönmek söz konusu değildir.

    Jinekomasti Erkekde Göüs Büyümesi


    Jinekomasti Erkekde Göüs Büyümesi


    Jinekomasti Erkekde Göüs Büyümesi


    Jinekomasti Erkekde Göüs Büyümesi


    Not: Ben Ameliyatı Şişli nişantaşında bulunan Doktor Ali Mezdeği`de yaptırdım.

    Memnunum

    Esteport olarak bilinir.
    https://www.instagram.com/esteport/
    https://www.youtube.com/channel/UCuTwy87auKXU5Lo1jM7tDcA
    http://www.alimezdegi.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 19 Aralık 2018; 11:4:18 >







  • ameliyatı çok kolaydır, liposuctionı tercih edin en az komplikasyon olanı.. Askere gitmeden önce yaptırın.. saygılar
  • Lipo genelde aşırı yağlılarda basit tercih olarak yapılabiliyor ama cerrahi müdehale şart olabiliyor özel hastaneler genelde Lipo önerir 1 gün bekletip 2nci gün eve gidebilirsiniz..
  • Ya bendede kilo sonrasi hafif kaldi ama mesela body yapiyorum gogus caliştigim zamanlar kan toplamadan dolayi şişkin oluyor ya hic bir problem gozukmuyor
    Sanirsam benim sorunum hafif yagli ve zayifladigim icin gergin olmamasi duzelir diye duusnuyorum. az daha zayiflayip gorecegim
    Kilo varken tshirtlerdne siakyetciydim ama suan normal :) memnunum
  • Kilodan dolayı olanlar tabi azda body ile değişebilir ama boyu 1,84 kilosu 68 olan erkeklerdede göüs büyümesi var.

    Bu bedenle ilgili kişi zayıf ama göüsler problem doktor kontrolu gerekli body buna çare olmaz..
  • yaş 22 boy 1.84 97kg idim suan 85 civari
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MORFEUS

    yaş 22 boy 1.84 97kg idim suan 85 civari


    Ne güzel kilo verip body yapıyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plastic_surgeon

    ameliyatı çok kolaydır, liposuctionı tercih edin en az komplikasyon olanı.. Askere gitmeden önce yaptırın.. saygılar


    Liposuctionda emboli riski daha yüksektir ve olursa geri dönüşü yoktur o yüzden liposuction tercih etmemeni öneririm pampacım bu yüzden ölen çok kişi var. Ben de oldum bunun ameliyatını bildiğimiz anam babam açık ameliyatla. Hiç sıkıntı çekmedim gayet rahat geçti. Ameliyatın akşamı çıkışımı yapıp eve gittim. Ameliyat olduğum plastik cerrah ülkenin en iyilerinden birisi ve liposuction önermediğini çünkü riskli olduğunu söyledi. Riske girme gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slash7895123 -- 25 Aralık 2010; 12:25:48 >
  • çok fazla jinekomasti ve liposuction ameliyatı yapmış biri olarak benim düşüncem liposuction yaptırmaları. Dünyadaki gold standartta budur şu anda. Liposuction ile konturlar çok dügün ve güzel olur kimse ameliyat oldugunu bile anlamaz, açık ameliyat yaptıgında mem cucu gögüs ön duvarına yapışma riski var o yüzden kolunu kaldırdıgında memeucu hareket eder buda hoş bir görünüme yol açmaz. Ayrıca liposuction plastik cerrrahların yaptıgı en güvenli ameliyattır, öyle kulaktan dolma bilgiler ile yok yag embolisiymiş filan hikaye,
  • Liposuction zordur neden derseniz her iki göüs ayrı büyüklüktedir herzaman bir değildir ikisini doğru orantıda yağlarını emip aynı tipte tutması gerekir..

    Biri farklı diğeri farklı olması iyi durmaz..
  • Aman kitaptan okumuş hanfendi, günümüzde o ilaçlar kullanılmıyor artık, meslektaşım genç olmasına ragmen güncel bilgilerin gerisinde kalmış.
    Birde bu forumda ne kadar çok bilmiş adam var kendi sanki liposuction yapmış gibi jinekomasti ameliyatlarında asimetrilerin düzeltilmesinde açık teknik daha iyiymiş gibi bir yorum var sadece yuhh diyorum. İnsan tam olarak bilmedigi bir konuda bu kadar ilginç ve ciddi bir yorum nasıl yapabilir şaşıyorum?
    Liposuction simetriyi saglamada en etkili yoldur, verirsin sıvıyı sonrasında çekerken ölçümünü yaparsın. Açık teknikte çıkardıgın parçayı nasıl ölçeceksin? hadi fazla olan dokudan fazla çıkardın ne kadar fazlalık vardı bunu nasıl anlayacaksın ?


    http://www.teomandogan.com/erkeklerde_meme_buyumesi.htm

    jinekomasti ile ilgili en güncel bilgiler içeren bir site teoman abiyide çok severim bu ameliyatıda biraz pahalıda yapmış olsada süper yapar(A+). İlk önce liposuction yapar sonrasında kalan meme dokusunu sizin açık teknik olarak tanımladıgınız şekilde çıkarır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MORFEUS

    Ya bendede kilo sonrasi hafif kaldi ama mesela body yapiyorum gogus caliştigim zamanlar kan toplamadan dolayi şişkin oluyor ya hic bir problem gozukmuyor
    Sanirsam benim sorunum hafif yagli ve zayifladigim icin gergin olmamasi duzelir diye duusnuyorum. az daha zayiflayip gorecegim
    Kilo varken tshirtlerdne siakyetciydim ama suan normal :) memnunum



    Tabi gerekli ameliyat yada doktor kontrollerinden sonra body de yapmak iyi olcaktır sanırım doktor izninde
  • ben izmirde dr ulvi günere 13 ay önce 4500 tl jinekomasti ameliyatı oldum fakat sonuç berbat meme dokusuyla beraber yağ vardı vaser lipo yöntemiyle her ikisinide yakıp alacagını söyledi yabancı sitelerde arastırdım o aletle sadece yağ yakılıyormuş ben üstüne basa basa sordum meme dokusu gidecekmi diye ulvi günerde tabikide dedi her defasında.Fakat halen jinekomasti sorunum devam ediyor yağlar biraz gitti ama sert meme dokusu olduğu için eskisi gibi devam edoyor problemim. Kontrole gittiğimde başından sağmak için elinden geleni yaptı eğer meme dokusunda sertlik varsa liposection falan olmayın kesi yaptırmadan gitmez o sert doku ve en önemlisi işi bilen ehli bir doktora gitmek kesinlikle. Dr ulvi günerden öncede yaklaşık 5 sene önce dr tolgahan alpaydına liposection yontemiyle ameliyat olmuştum sert doku o zamanda gitmemişti sert doku varsa kesinlikle kesi şart. en önemlisi işi bilen ehli bir doktor iyi araştırmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba kendi ameliyat olduğum doktorun ismini pm attım sitesi ile beraber kontrol edin bi araştırın.

    bilinen bir hekimdir
  • Evet gördüm bakicam tskler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllardır jinekomastiyle yaşayan biriydim ve vücut geliştirmeye başladım ama kas dokusu geliştikçe daha kötü oldu çünkü ne yaparsanız yapın bu yag dokusu erimiyor ve kasada dönüşmüyor.yıllarca bu dertle yaşadım.en sonunda özelde docent doktor celalettin severe ameliyat oldum. su an cok mutluyum. yaz gunlerinde artık istediğim tişörtü giyebiliyor ve rahattca plajda geziyorum. izim de kalmadı hic. celalettin sever hocama, cok tesekkur ediyorum . doktorun internet sitesinin ismi
    www.celalettinsever.com. ameliyatımdan sonra 3. gun
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2339594/916ed501-f85d-4838-9329-58bf30b172f9.pngJinekomasti Erkekde Göüs Büyümesi




  • jinekomasti erkekler için zor bir hastalıktır. Bende bu hastalığı yaşadım. Liposakşın ile tedavi yntemi bulunmakta. yaklaşık 45 dakika kadar sürüyor. korkulacak hiçbirşeyde yokmuş onu anladım.
    www.dilekbagdatli.com/tr/icerik/20/izmir-jinekomasti Buradan bilgi alabilirsiniz.
  • Not: Ben Ameliyatı Şişli nişantaşında bulunan Doktor Ali Mezdeği`de yaptırdım.

    Memnunum

    Esteport olarak bilinir.
    https://www.instagram.com/esteport/
    https://www.youtube.com/channel/UCuTwy87auKXU5Lo1jM7tDcA
    http://www.alimezdegi.com/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.