Şimdi Ara

camlarim donmasin diye ne yapabilirim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
17.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • istanbuldayim ama biraz tepelerde oturdugumdan mutevellit her sabah camlarimi(hepsi) donuk vaziyette buluyorum.

    Silecek, silecek suyu destegi ile kaloriferide arkama alarak bi 15 20 dakika buzlari cozmeye ve camlari temizlemeye ugrasiyorum.

    Bu hususta ne yapabilirim ? Bi sivi yada sprey falan varmidir acaba aksamdan siksak yada ne bileyim buzluyken siksakta cozse buzlari sonra bezle temizleyip devam etsek ?

    Sevgiler.



  • Buz çözücüler var onlara pek gerek yok. Camları onla bile silseniz nemi tutup buz tutar mutlaka. Arabanın camını sıcak su ve el sileceği ile temizlemek daha pratik oluyor.
  • Kimileri elma suruyor camlara, denemekten zarar gelmez.
  • Elmadan daha iyisi alkol, gliserin gibi saf kimyasallardır. Hem ucuz, hem de güvenli. Uçakları bile alkolle yıkıyorlar ama önlem almak zahmetli biraz. En iyisi donduktan sonra sıcak su ile çözüp, camları el sileceği ile kurulamak.
  • bi kaç sene önce komşumuz sıcak suyla ön camı temizlemek isterken sıcak suyu döker dökmez ön cam çatlamıştı,

    Suyun sıcaklığı neydi bilmiyorum ama hava -10 derece civarıydı

    sanırım su çok sıcak olduğu için oldu,


    araç opel korsaydı
  • passat başlığından srcn09 kullanıcı adlı sercan isimli üyeye güvenle sorabilirsiniz
  • Arabadan indikten sonra bir süre kapıları açık bırakın içeriyle dışarının ısısının birbirine yaklaşmasını sağlar.Daha kolay çözülen buz olur.
  • Kaynamış su olursa patlatabilir tabi. Mesela sabah çaydan kalan suyu dökebilirsiniz veya su ısıtıcısında 50 derecenin biraz üzerine kadar ısıtıp o suyu kullanabilirsiniz.

    Kapıları açmanızı önermem. İçerdeki ve dışardaki hava nemlidir. Eğer kapıları açıp içeriyi soğutursanız, bu kez camlar içten de buzlanır.
  • sevgili Yusuf ; SilverBlue arkadaşımızın dediği gibi elma sürme işini duydum ama denemedim çünkü elmanın sonradan camda yapış yapış olacağı kanaatindeyim ama kamyon şoförlerinden duyduğum bantıklı seyler var buz tutmaması için önlem niteliğinde;

    1- cama aksamdan antifriz sürmek
    2- cama aksamdan fren yağı sürmek(benide düşündürdü açıkcası mantığı ne)
    3- camı aksamdan gazete ile kapamak üstüne silecekleri bırakmak (bence en temiz olanı bu)

    iyi forumlar saygılar




  • buz çözücü spreyler var onlardan kullanın. Ben kullanıyorum etkili oluyor özellikle alkol bazlı olanları alırsanız hem daha çevreci hem de daha sağlıklı olur


    www.hepsiburada.com/liste/buz-urunleri/department.aspx?CategoryId=20024787
  • Bende sonax`ın buz çözücü spreyi var.
    Ancak hemen çözmüyor, sıkıp biraz bekleyip çekçekle vs temizlemek gerekiyor.
    Gazete kağıtı sarmak mantıklı gibi duruyor ancak o da rüzgarda vs uçup gidebilir.
    Belki oda sıcaklığında veya biraz daha sıcak suyu döküp denenebilir...
  • Gazete kâğıdı nemden yapışabilir hatta cama donarak yapışabilir. Çıkartması daha kolay olan, battaniye gibi bir şey sarmak daha mantıklı bence.
  • hamza_007 , dediklerinin hiç birini yapma sakın

    Antifiriz ve fren hidroliği boyaya zarar verir :D

    Gazete kağıdı ise donup cama yapışabiliyor başıma geldi bikere

    En güzeli carpex marka buz çözücü spreyler var. Buzun üzerine sıkıyorsunuz ve özel alkollü bir kimyasal buzu çözüyor hemen. Bir sezon boyunca kullanmıştım bir zararını görmedim tavsiye ederim.

    Ilık su dökerekte bu işlemi yapabilirsiniz ama suyu silmezseniz eğer havanın soğukluğu ile kalan su tekrar buz tutuyor :) Orjinal cam ise çatlama pek olmaz ben kaynar su falanda dökmüştüm zamanında orjinal toyota camına bişey olmamıştı :)

    Yanlız bu kış bişey farkettim. Benim camlarımda yağmur kaydırıcı var carpex'in. Ön camdan buz temizlenmesi falan daha kolay oldu yapışmamış yani hemen çıktı. Bir deneyin isterseniz. carpex ürünleri güzel oluyor.




  • Alkol buzu çözer.
    Silecek suyuna da alkol karıştırırsanız tamamen sorunun çözmüş olursunuz. Hatta alkol içerikli silecek suları satılıyor, onlardan kullanın.
  • Sicak suyun cami catlatma olasiligi cok yuksek.

    Kis icin satilan cam sularindan alin (-50 derece icin olanlar bile var.) Sabah gelince ondan dokun hemen eritiyor buzlari. Tabi kar yagmissa once karlari temizlemek lazim cunku karin ustune dokunce azda olsa o su bile donuyor. Hem cam icin uretilmis bir urun silecek suyu sonucta hic bir yere zarar verme ihtimali yok kafaniz rahat olur.
  • Oda sıcaklığında sıvıların da camı patlatma ihtimali var. Sabah hava sıcaklığı -30 olsun, 20 derecelik sıvıyı cama püskürttüğünüzde aradaki 50 derecelik fark da camı patlatabilir. Kaliteli camlarda bu olmuyor ama olmaz diye de risk almamak lazım. Baharda patlayan kayaları anımsayın. Karın altındaki kayalar, güneşi gördüğünde çatır çatır kırılıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 13 Aralık 2010; 14:05:04 >
  • Bu kadar yorum, fikir ve açıklamadan sonra kaynar su dökmek artık herhalde hiçkimsenin aklına gelmiyordur. Alman TV ProSieben'deki Galileo programında gösterdiler, bir tencere sıcak suyu Opel Corsa'nın ön camına bocaladılar, cam balyoz darbesi yemiş gibi çatladı, ama patlamadı! Görüş sıfıra indi ama emniyet camı iki tabaka cam arasında bir takaba folyodan ibaret olduğundan an sıcaklık değişimini folyo izolasyon yaparcasına engelledi, sadece dış cam tuzla buz oldu.

    Biz Hollanda'da babamızın arabasına gazete sererdik, karton kutuyu düzleştirip serenler de olurdu. Bir defasında mutfak masası örtüsü serdik, bez taş kesildi, ondan vazgeçtik, Kayserili komşumuz sıcak suyu döker dururdu ama, Hollandalı'lar da kafalarını olumsuzluk ifadesi şeklinde sallar dururdu fakat Kayserili komşumuz işine giderdi de.

    Koltuk Isıtma, Ön Cam Isıtma, Arka Cam Rezistansı, Sabit Isıtma vb. gibi donanımların ne kadar işe yaradığı Showroom'da değil, gerçek hayatta, tam o anda ve tam orada işe yaradığını nedense hep çok geç anlıyoruz. Isıtmalı ön cam, düşünsenize, mis gibi. Ya WEBASTO sabit ısıtma? Her sabah araba sıcacık, yumuşak, kuru ve motor suyu bile ısınmış, kontağı aç, marşa bas ve git!




  • buz çözücü sıvılar en mantıklı çözümdür. onun dışındakilere pek güvenmeyin. buz tutmasını önlemek gibi bir seçeneğiniz yok, hele istanbul gibi nemli bir bölgede. dolayısıyla buz tutmayı önlemekten ziyade, tutmuş olan buzu çabuk çözmek üzerine yoğunlaşın derim.

    piyasadaki hazır çözücü sıvılardan daha ekonomik bir yöntem ararsanız o da ancak saf alkol veya ispirto olacaktır.
  • Belki de Opel'lerin camında bir iş vardır. Babam Hyundai, Volvo, Land Rover, Renault ve Mercedes'in camlarını kaynama derecesine yakın su ile çözmüştür, bugüne kadar da bir şey olmamıştır. Ama artık el sokulabilecek su kullanıyor ya da saf alkol.
  • sevgili Yazılımcı Online bende sıcak(düşük derecede) su ile halldiyorum ama bu bahsettiğim yöntemleri kamyonculardan duymuşdum dinlenme tesisinde camla uğraşırken zaten boca edercesine dökmeyeceksin ince bir kat halinde süreceksin demişlerdi ama hiç uygulayacak fırsatım olmadı aksam unutup sabah su fökmeye devam anlıyacan ama kamyoncularda işkembeden sallamıyordur bence

    quote:

    Koltuk Isıtma, Ön Cam Isıtma, Arka Cam Rezistansı, Sabit Isıtma vb. gibi donanımların ne kadar işe yaradığı Showroom'da değil, gerçek hayatta, tam o anda ve tam orada işe yaradığını nedense hep çok geç anlıyoruz. Isıtmalı ön cam, düşünsenize, mis gibi. Ya WEBASTO sabit ısıtma? Her sabah araba sıcacık, yumuşak, kuru ve motor suyu bile ısınmış, kontağı aç, marşa bas ve git!

    birde değerli Taner GÖDE Abimiz bir forumda (sanırım grande Punto forumuydu) rast gelmişti forumda arkadaşın dediğine göre arka camı buzluymuş ve rezisansı(buğu önleyici) açmış ve bir vakit sonra arka camı catlamış bana tuhaf geldi acaba forumda da böyle bir durumla karsılasan bir arkadasımız varmı?

    aman dikkat su ile bu problemi çözenler suyun aşırı sıcak olmamasına dikkat etsin silecek fitillerinide aksam kaldırsınlar

    iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 13 Aralık 2010; 15:19:00 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.