Şimdi Ara

4870x2 Isınma Grafik Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şu anda karşı karşıya kaldığım sorunu sizlere belirteyim ve sizlerden biraz fikir istiyorum. ilk önce şunu söyleyeyim. elimde 2 yılını bu ay içinde doldurmak üzere olan hd4870x2 var. yani garantim bu ayın 28 inde sona erecek. müdahaleleri ona göre düşünmenizi istiyorum. şu anda stock fan üüzerinde sıkıntım var. kompresörümün arızası sebebi ile yaklaşık 3 aydır temizlik yapamıyorum ve stock soğutucunun fan kısmının tozlandığını hatta üzrinde plaka oluşturduğunu görüyorum. ( basit olan kısmını alabiliyorum). ekran kartım bu mesajı yazarken bile şu değerlerde çalışıyor. fan değeri < Fan 1336 rpm < çekirdek v. 10,5 V < Yük %0 < ısı 80 derece. kısacası şu sıralar mario bile oynayamıyorum. en ufak bir yüklenmede değerler tavan yapıyor ekranda ölü pixel vari noktalar oluşuyor renksiz. karıncalanma gibi sürekli gezinen pixeller görüyorsunuz oyunda. bazen mavi ekran verip w7 crash report alıyorum . çok ısındığı zaman ( mesajı yazmadan öcne oyundan çıktım ve şu anda da aynı durumda ) ekranda yata şekilde siyah çizgiler görebiliyorum. bazı kesimlerde. kartı garantiye yollasam bu kartı 1024*768 vs bi çözünürlükte test edip bana sağlam diye yollama ihtimalleri % 80 % 90. daha sorna geldiğinde garantisi bitmiş olacak bundan korkuyorum. (eski bir işletme sahibiyim kartı o zaman almıştım ve kartı aldığım toptancıya değilde direk dist. firmaya göndermeyi düşünüyorum) kafama takılan genelde firmalar fanların sökülmesini garanti dışı bırakmıyor diye biliyorum. kartı söksem incini cinciini temizlesem bi güzel fanı ışıl ışıl yaparım hertürlü. sonra toplasam bi güzel denesem. bu ısınmalar çekirdeğe daha zarar vermemiştir sanırım. kartda ısınma olmazsa bu problem başıma tekrar gelirmi acaba ? yada kart a şu meşur arctic in 4870x2 için yaptığı extreme fan alsam. taksam kulllansam diyorum . yani hani bu ısınma çekirdeğe zarar vermemişse soğutunca kullanırım gibi geliyor. ama asıl takıldığım nokta kart soğutmayı sağlamama rağmen aynı hatayı verdiğinde garanti için elimde kalan sürede ürünü garantiye yolladığımda distribütör vay efendim diye bana hikaye okursa işte o zaman ben ne yaparım. :( çok karışık anlattım ama sıkıntı büyük :( kusura bakmayın. sizlerden akıl bekliyorum.
    ankaradayım. ankarada 2 distribütör var ürün hangsinden daha onu araştıracağım yarın. arena , koyuncu , boğaziçi diye biliyorum ve hatırladığım kadarı ile benim ürün boğaziçi bilgisayardan alınmıştı. boğaziçine hiç garantiye ürün yollayan oldumu. işlemdeki huyu nasıl firmanın :D

    şimdiden çok teşekkür ederim.







  • İlk olarak kartlarınızı söküp bir bilgisayarcıda kompresörle temizlemenizde yarar.Temizledikten sonrada ısılar yüksek ve grafikler birbirine giriyorsa garantiye gönderin.(Grafiklerin birbirine girmesi pek hayra alamet değildir)
  • 12 farklı firma ile görüştüm. hiçkimse ürünü kabul etmiyor garantisi hiçkimsede çıkmıyor. çıldıracağım nasıl bir düzensizlik :S
  • az önce kompresör ile temizlik yaptım. şu anda ekran kartı ısı değeri boş durumda 60 dereceye düştü. sapphire de mail attım. umarım çözüm olur.
  • hocam o çizgilenmeleri vs... gördüğün dakikadan sonra fanını flan temızlemek fayda etmez kart büyük ihtimal ısıdan ve ya baska bişeyden fiziksel olarak zarar gormus, elektronık mudahaleye ıhtıyacı var...
  • su anda 80 dereceyi geçmiyor. sıkıntı ısıdan kesin de ram lar bozulmamıs sa soguratak işi çözebileceğime inandım :) sapphire den halen cevap gelmedi. sadece ısındıgı zaman olusuyor çizgiler. ısınmadıgı zaman sorun yok.
  • Maybe you can try to test it on the other PCs to make sure that the video board gets any hardware faulty or not?

    gelen cevaba bak.
  • adamlar acayip pofessyonel abi ne denir buna bu kadar rekor bir cvp beklemezdim
  • Bende 4870x2 kullanıyorum suan Masaustundeyim kart 70 derecede oyunlarda 90-100 oluyor fan son devirde calısmıyor bile.Sunu deneyerek bir test yapın ati consolundan fan hızını manuele alıp son hızında calıstırıp oyun oynayın vs test edin bakalım olacakmı cunku fan son hızda calısınca 20-25 derece gibi bir fark oluyor sıcaklıklarda bendede nadirde olsa arada parcalanmalar oluyor 3 5 tane parca cıkıyor ekranda.Kartın markasını soylerseniz hangi firma getiriyor soyleyebilirim.

    SAYGILARLA
  • sapphire ürünüm. sapphire hd4870x2 . ısı su anda bosta iken 70 - 80 derece arasına düstü. oyunda max 83 gördü. şimdilik. eğer sorunu soğutmadan çözeceksek sıvı bloğu alıp sıvı soğutmaya dahil edeceğim. yok garantiyi ben bulamadım eğer bulurum diyorsan tüm bilgileri paylaşayım seri no vs. yardımcı olursan sevinirim. ( Arena - koyuncu - epdata - boğaziçi - asbis - penta vs vs 9 10 frmayla görüştüm garantisini bulamadım. )
  • Sapphire Dis. 3 firma var

    # Arena Bilgisayar A.Ş.
    # Datagate Bilgisayar Malzemeleri A.Ş.
    # Penta Bilgisayar Sistemleri A.Ş.

    Kutudan cıkan garanti belgesi varsa uzerinde kasesi vardır.Ayrı bir problemde kart uzerindeki numaraların hangisinin seri numarasını temsil ettigi bazı firmalar kutu uzerindeki bir numarayı baz alırken bazı firmalar kendileri seri no uretebiliyorlar elinizde fatura varsa bence penta ile gorusun turkiyeden alınmıs oldugunu kanıtlarsanız penta yardım eder pentayı arayın teknik servis mudurunu isteyin onunla gorusun.Aynı sekilde diger firmalar içinde mudurleri ile gorusebilirsiniz.Bende 4 sene teknik müdür olarak calıstıgım için biçok firma ile irtibatım vardı rica ederseniz kırmazlar diye dusunuyorum olmadı sapphire turkiyeye mail atın onlar ile gorusun.

    destek@sapphiretech.com

    SAYGILARLA
  • datagate bakmamıştım. datagate de şimdi baktım ama garanti bulunamadı. sapphire usa dan bir cevap daha geldi. faturasını bulun yardımcı olalım. seri numarası kaydı ile baktığımızda garanti dışı görünmektedir. :( diyorlar. şu anda tam anlamıyla sıkıştım. tek umudum penta . daha evvel 3870x2 yi de pentadan bulmuştum garantisini. umarım yardımcı olurlar.
    pentaya da ulaştım pek değişen birşey olmadı. ne penta ne arena ne de datagate sahiplenmedi. vay canına gökten mi geldi bu kart. anlamadım. hata bende :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stellar -- 9 Aralık 2010; 16:11:43 >
  • Sizin elinizde urunun faturası varmı ? Varsa hangi firmadan faturalı Onların garanti bitis tarihi onemli degildir sizin faturanızın uzerinde yazan tarih gecerlidir ve o tarih dolmadı ise pasa pasa turkiye içinde garanti kapsamında islemi yapılır.Sapphirden gelen cevap dogurdur cunku yurt dısında garanti 1 yıl oluyor oyuzden garantisi dolmus gorunebilir.Size verdigim mail adresine mail atın urunun uzerinde bulunan butun numaraları yazın fotograf cekin sole hatta okunaklı halde gonderin faturanızı tarayın yada fotografını cekin.Sonra cevap bekleyin bakalım ne dicekler.

    SAYGILARLA
  • ürünün sıkıntısını buldum ısınma hangi noktada tespit ettim. tabi daha önce index in başının etini yedim ve garantisini buldum. ürün 10. ayda garantisi biten ürün olarak bulundu. malesef garanti yok. artık tek çözüm soğutma konusunda bir karara varmak. bugün termal macunları temizleyip tekrar tazeledim eskiler artık macun kıvamınyla bir alakası kalmayacak hale gelmişlerdi. bakalım netice ne olacak. eğer sorun çözülürse sizlerle paylaşırım. iyi günler dilerim.
  • kaç derecenin üstünde bu parçalanmaları çizgileri goruyorsunuz acaba? ben powercolor 4870x2 kullanıcısıyım yük altında fan hızını %100 e çeksem bile 90c lere çıktıgı oluyor ama hiç bu dediginiz parçalanmalara çizgilere neden olmuyor. sorunun ramlerinizden kaynaklanmadıgına emin misiniz? birde arctic in 4870x2 için yaptığı extreme sogutucudan bahsettiniz eger bulabilirseniz 40 dereceye kadar fark ediyor hatta buldugunuz yeri soylerseniz bende almak istiyorum...
  • :D ellerinden 2 tane kalmış. ankarada fireball. 1 i senin 1 i benim.www.fireball.com
  •  4870x2 Isınma Grafik Problemi




    stok fan ile masaüstü değerleri.

    yeni temizledim kartın içini açıp.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.