Şimdi Ara

iPhone 4'le özdeşleşen anten sorunu şimdi de HTC HD7'de mi baş gösteriyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Teknoloji dünyasının yaz aylarında en çok konuştuğu konuların başında gelen iPhone 4'ün anten sorunu; bu sefer başka bir telefonla gündemde. Ürettiği kaliteli akıllı telefonlarla pazarın en önemli oyuncuları arasında yer alan Tayvan'lı HTC'nin Windows Phone 7'li telefonu HD7 de iPhone 4 gibi sinyal sorunuyla karşı karşıya olabilir.


    İnternette kullanıcıların yayınladığı videolarda, T-Mobile ağı üzerinde çalışan HD7'de, tıpkı iPhone 4'deki ölüm tutuşu nam-ı diğer "Death Grip" şeklinde tutulduğunda; yani telefon avuçiçiyle iyice kavrandığında; bir süre sonra sinyal seviyesinde ani düşüş meydana geliyor ve bu düşüş kimi zaman çağrının sonlanmasına sebep veriyor. Fakat bazı kullanıcılar; telefonun gündelik kullanımında bu durumun sorun yaratmadığının altını çiziyor ki iPhone 4 kullanıcılarının birçoğu da bu yönde görüş bildiriyordu.


    Ayrıca belirtmekte fayda var ki; bu tarz sinyal düşümleri özellikle operatör sinyallerinin çok güçlü olmadığı bölgelerde meydana gelmekte.


    Teknoloji dünyasının yaz aylarında en çok konuştuğu konuların başında hiç şüphesiz, iPhone 4'deki anten sorunu geliyordu. Özellikle Amerika'daki kullanıcıların birçoğu telefonun avuç içinde sıkıca tutulması ya da Wi-Fi antenininin bitip GSM anteninin başladığı bölüme dokunulması halinde sinyal seviyesinde büyük düşüşler yaşadığını söylemiş; Apple da kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine basın toplantısı düzenleyerek; anten sorununun iPhone 4'e özel olmadığını; bütün telefonların ortak sorunu olduğunu vurgulamıştı. Konunun uzman isimleri de Apple'ın söylemlerini doğrulamış ancak iPhone 4'ün tasarımının bu sorunu ön plana daha çok çıkardığını belirtmişti.
















  • iphone da dahil o şekilde kim kullanırki telefonu
  • hd2 çıkalı 1 sene oldu ancakmı anlamışlarda haberini yapıyorlar

    edit:hd7ymiş telefon ya yanlışlık oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul615 -- 30 Kasım 2010; 0:24:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_alien89

    iphone da dahil o şekilde kim kullanırki telefonu


    Yolda yururken bu sekilde kullandigim da oluyor. HTC dede bu sorun olmasi baya sasirtti beni, iphone a atilmadik tas kalmadi bu yuzden ve bunu gordugu halde ayni sorunlu cihaz uretmesi... Aslinda kasti olarak mi sorunlu uretildi diye dusunmuyor degilim.
  • ölüm tutuşu :D
    duyan da Bruce Lee nin bir hareketi sanacak.
  • Bunda çok daha ani düşüyor
  • bu durum bir hata degil, iphone ile ozdeslestirildigi de yok. uydu anteninizi de folyo ile kaplayin bakin cekmiyor. onda da anten sorunu var ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    bu durum bir hata degil, iphone ile ozdeslestirildigi de yok. uydu anteninizi de folyo ile kaplayin bakin cekmiyor. onda da anten sorunu var ..


    Konuyu saptırmaya gerek yok,bunun olduğunu Apple bile kabul ediyorken bunları yazmayın bari.Uydu anteni ile dediğiniz telefon sinyalinin dalga boylarını biliyormusunuz ? Anteni folyo ile kaplamazsınız ama telefonu elinizde tutarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mk2kill

    ölüm tutuşu :D
    duyan da Bruce Lee nin bir hareketi sanacak.


  • Bu konu da uzayıp gidecek . mesajım bulunsun .
    Defalarca söyledik , samsung telefonumu da zayıf sinyal olan yerde test ettim .sinyal aynen düştü , Apple da anten dışarıda olduğundan bu düşüş daha bariz yaşanıyor . Apple bile kabul etti deyip durmayın , herkes kabul ediyor , Anten sorunum yok diyen arkadaşlar bizim buralara (kağıthane) gelip bir test etsin bakalım ,
  • Ben su gune kadar gosterildigi sekilde 1 kere bile telefon tutmadim, neden mi ? cunki ergonomik degil. Ayrica dalga boyunun du durumda 13 cm yada 25 cm olmasinin cok da onemi yok. Uydu anteni ornegini yagmur ile degistireyim o zaman, yagmur yagdigi zaman sinyal sayiflamasi her uydu anteninde olur, zira elektromayetik dalga suda sonumlenir ve buluttan, yagmurdan hatta yuksek nemli havadan gecerken bile anteninizin performansini degistirir. apple in kabul ettigi durum da bu fiziksel kanun. biz cihazi hatali urettik diye sanki apple kabul etmis gibi konusulmasi da yeni moda oldu . Applein yaptigi bircok seye uyuz oluyorum, ancak daha cok uyuz oldugum birsey varsa "Anten sorunu" diye cikip konusulmasi. Bu durum kablosuz iletisimin (radyo , ve zamanindaki telgraf yayinlari dahil) kullanilmaya baslamasindan beri vardi, ve ne hikmetse buyuk bir firmanin yaptigi urunde olunca buyuk mesele oldu. Adamlarin asil yaptigi eseklige ise kimsenin baktigi yok. 3 nesil sinyal seviyesini hesapladiklari formul ozellikle sinyal seviyesini yuksek gosteriyor(mus) .

    Konunun saptigi da yok, apple da sorun degildi bu, HTC de de degil . EM teorisinden memnun degilseniz size baska bir teori verelim onu kullanin .. Aaa bir dakika evrenin kanunlarini(simdilik teori bile olsa) -henuz- degistiremiyoruz.. ayricaya su anki tum teknoljimizin tamami malesef bu EM teorisi uzerine kurulu di mi .. bu sorunun cozumu zaman .. zamanla daha iyi modulasyon teknikleri gelistikce belki sinyal zayiflasa bile iletisimin kesilmedigi cihazlar yapilabilir olacak, ancak su anki teknolojinin sinirlari budur.




  • Haklısınız,haklısınız (konu gereksiz uzamasın bari) zaten sorun yok diye anten mühendisleri arıyor haklısınız.....
  • iphone4 teki anten sorununu biliyorum birkac gun once htc hd7 de cekis gostergesinde aniden 2 cizgi dusmesiyle ilgili bir haberde okumustum ama gecen gun yaptigimiz reel bir testte her iki telefonla is yerinde -3. kattan ayni kisiyi aradim. iphone da seste kesilmeler olurken hd7de herhangi bir sikinti yasamadim.

    kisisel bir deneyimdi.
  • bu sinyal düşmesi her telefonda oluyor neredeyse. sinyalin biraz zayıf oldugu yerlerde telefonunuza sarılırsanız aynı video daki gibi cekim gucu dusuyor. pek çok cihazda denedim hepsinde aynı seyi gordum bir tanesi hariç. oda samsung e200 telefon incecik birşey ve kapatsamda hiç düşüremedim. belki düşmeyen baska modellerde vardır ama kesinlikle ip4 e özel bir durum degil...
  • 2G sebekesinde mi boyle yapiyor bu ? Yoksa 3G acik halde mi ? Cunku iphone se 2G sebekesinde ne yaparsan yap dusuremezsin. Ayrica iphone de soz konusu noktaya dokundum ses kalitesi dustu ama htc daha iyidi olayi da bir yalan goruntulu konusma yapmiyorsaniz iphone de ses kalitesinde de bir dusme olmaz sinyal gercekten dusuk ise 2G sebekesine atar ki onda da herhangi bir sinyal dusmesi yok.
  • ben telefonla konuşurken şimdiye kadar telefonu hiç böyle tutmadım tutamam da bana göre cambazlık gerektirir.
    o yüzden içim rahat hiç sorunum yok..
  • ben amuda kalkıp tutuyorum iphone4'ü yinede sinyal sorunum olmuyor(yer amasya)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cincinnati Kid

    ben amuda kalkıp tutuyorum iphone4'ü yinede sinyal sorunum olmuyor(yer amasya)


    amuda kalkınca kuvvetli çekiyormuş zaten,fakat tek kolla şınav çekerken sinyal seviyesi düşüyormuş dediler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.