Şimdi Ara

ESP'li araçta lastik patlaması... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bence esp kesinlikle işe yarar. neticede esp nin amacı 4 tekerliği de kontrol edip aracı çizgide tutmak gerekirse tekerlerden herhangi birine fren basmak ve ya çekişi düşürmek.
    esp li araçlarda anti patinaj da vardır. yani çekişi düşürür patinajda gaz yemez araba.

    yani esp nin hiç yararı olmasa dahi arabanın hızını düşüreceğine eminim.


    araba alırken esp ye çok önem veririm. bir problem olmaz ise inşallah bundan sonra da esp siz araba almam. 1 kere ufak kaza atlattım. o araçta esp olsa idi muhtemelen kaza olmayacaktı. neyseki sadece tamponla atlattık.
    boş alanda esp yi kendim aracı zorlayarak/savurarak vs test ettim. kesinlikle yarar sağladığını düşürüyorum. anında devreye giriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 6 Ocak 2014; 19:11:36 >
  • Lastik yırtılırsa esp falan kurtarmaz seni o anki kontrller çok önemli, ön arka lastikğinde okadar fark edeceğini sanmıyorum. Lastik patlaması ve yarılması bence ayrı olarak konumlandırılmalı. Lastik yarılırsa kaza olasığınız çok yüksek ama patlarsa lastiğin içinden hava çıkana kadar güvenli bir şekilde durabilirsiniz. Ve lastiğin kendi yapısı aracın kontrlünü azda olsa sağlayacaktır.

    Aracım Fiat Tipo 1.6sx 1994 model (doğal olarak ESP yok) Benimde başıma şöyle birşey gelmişti 90-100 arası temde gidiyorum lastik patladı araba direk sağa çekmeye başladı ve araba her saniye daha çok titremeye ve savrulmaya başlıyordu, tem'de yoğundu ,4lüleri yakıp kornaya devamlı basarak hafif frenlerle aracı yavaşlattım emniyet şeridine çektim. Emniyet şeridinde devam ettim patlak lastikle , taaki lastikçi bulana kadar trafik poliside eminyet şeridindeydi onu solladm geçtim yine emniyete devam ettim umursamadı bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 6 Ocak 2014; 21:22:20 >




  • 2 sene önce kamyonetle topkapıdan beylikdüzüne giderken sol ön teker gümledi. bariyerlere dalıyordum. resmen direksiyonu sağa kırdım. Allahtan yol boştu. saat sabah 5 civarı. Allah kimseye böyle tecrübe yaşatmasın..
  • esp yüzde yüz kurtarır demiyorum ancak arabanın yavaşlamasında ve çizgide kalmasında mutlaka etki eder.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.