Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: multisongohan Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.271
Cevap
31
Favori
156.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Üstadım merhaba saygılar � inşallah iyisindir Şimdi şöyle bir meselemiz var benim arkadaşımın bir cep telefonu var bunun radyasyon değerlerini öğrenmek istiyor yani daha doğrusu sar değerlerine bakarak cep telefonunun onun sağlığı için iyi ya da kötü olduğunu söyleyebilir misin değerleri aşağıda vereceğim

    SAR Değeri 10g (Baş)

    0.294 W/kg

    0.362 W/kg

     

     

    SAR Değeri 10g (Vücut)

    1.350 W/kg

    1.180 W/kg

    Saygılar....
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Üstat 1 sorusu daha var diyor ki akılsız telefon kullanırsa yani klasik cep telefonu kullanırsam çok daha az zarar mı görürüz

    Saygılar.....
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler üstadım
    Saygılar....
  • Karasal dijital yayin tamamen gereksiz israftan baska birsey degildir. Avrupa bunun kazigini dibine kadar yedi. Bizde isi fazla uzatmadan kesmek kaynagi uyduya kaydirmak en mantiklisi. Akan veri yolu genişliği belli esnetilemiyor. Diylem ki 50seritli bir yol var sana dogru ayni anda 50 adet hd 50 arac uzerinden sana dogru geliyor. Bu yayin 4k cevirdiginde 1 kanal 4 serti kapatacak. Kuleden 4k yayin yapsan 12 kanal yarin 8k baslasa trt 8k sekiz seriti isgal edecek. Daha birde bunun sesini 5.1 olarak düşün devgibi kule dik sen evine t2 alicisi al sonra gec basta 20 30 kanal izle kuleye uzak oldun hadi bakalim kutunun yanina anten daha uzak oldun olmadi catiya anten. Yayinda 1990 yillara geri dönüş baslasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etme hocam zaten bu iş rafa kalktı gibi bir şey.Ben umudu kestim artık.Bak kaç yıldır bekliyoruz bu naneyi.Yok FETÖsüydü yok ANTEN A.Ş.siydi uzadıkça uzadı gitti.İstanbuldaki kulenin reklamını yaptılar ama her nedense karasal yayının esamesi bile okunmadı.

    Ben artık beklemeyi bıraktım.Bir gün bir haberi yapılır DVB-T2 geldi diye o zaman inceleriz artık bu naneyi.Umudu kesmek en iyisi diye düşünüyorum.
  • soykan80 S kullanıcısına yanıt
    Ben ilk başlarda bu konudan çok umutluydum fakat zaman uzadıkça Benim de umudum yavaş yavaş kayboldu fakat bazı teknik konulara açıklık getirelim mesela demişsiniz ki 8k geldiği zaman kanal sayısı çok düşecek yani bugün kule devreye girse Yanılmıyorsam 80 tane kanal yayın yapabiliyor neyse 8k geldiği zaman kuledeki teknik cihazların yenilenmesi gerekecek hem donanım hem yazılım olarak Mesela bugün hevc denilen bir kodlama ile bu yayın yapılacak 8k geldiğinde hevc kullanılmayacak onun yerine çok daha iyi sıkıştırma yapan bir yazılım kullanılacak aynı şekilde bunalımda yenilenecek Neyse dediğim gibi sürenin uzun olması beni de konudan uzaklaştırdı Aslında benim şu anki düşüncem daha farklı bukule dvb T2 yayını için kullanılacağına biraz daha bekleyip 5G teknolojisi için çok iyi bir altyapı oluşturulabilir de bu kule ile 5G teknolojisi kullanılabilirdi benim hep bir hayalim var uygun fiyata Her eve 100 megabit upload 100 megabit download hızı ip TV'den televizyon izlersin aynı zamanda bilgisayarını kullanırsın falan filan neyse bu Kuleden Dap Plus radyo yayınları da yapılacak bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz




  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Hocam DVB-T2 bu saatten sonra gelse de gazı kaçmış kola gibi olur. En geç 2012 gibi gelmeliydi ki tadı olsun.

    5G konusunda ise ne yazık ki koca bir hayalden öte geçemiyor. Her G gibi bu G'yi de allayıp pulluyorlar sanki uzay teknolıjisiymiş gibi.

    Peki neden kuleye güçlü 5G antenleri eklenip yüksek hızlar verilemez?
    İki ayağı var bu işin. İlki 5G teknolojisinin sınırları ikincisi ise mobil teknolojinin tek noktadan yayına uygun olmaması.

    İlk bahsi izah edeyim. Bugün 4.6G ile telefonlarımızda 100-200Mbps gibi hızlat görebiliyoruz peki neden sabit internetin yerini almıyor sorusunun cevabı da aynı. İstasyon kapasitesi bu iş için oldukça yetersiz kalıyor. Bugün en gelişmiş, Avrupa'daki yayındaki tüm frekansları kullanan bir 4.5G baz istasyonunun kapasitesi maksimum 1.2Gbps. Yani bir istasyona 10 kişi 100Mbps hızla bağlansa istasyon neredeyse kilitlenecek zaten bu yüzden millet yüklenip sürekli kapasitesi işgal etmesin diye mobilde kotalar oldukça düşüktür.
    5G'de ise bir istasyonun kapasitesi en iyi ihtimalle 20Gbps gibi bir kapasiteyle sınırlı olacak gibi duruyor. O da tüm frekanslar istemci tarafından yani cep telefonu tarafından birleştirildiği takdirde. Hadi tüm İstanbul'da tüm frekansların birleştirilebileceği bir yayın elde ettik diyelim koca İstanbul için 20Gbps kapasite yetersiz kalacaktır. 20Gbps ile ancak bir mahallesi beslenebilir sağlıklı olarak.

    İkinci mesele olan mobil teknolojinin tek noktadan yayına uygun olmaması. Günümüzde daha yüksek boyutta veri taşıyabilmek için yani halk tabiriyle daha hızlı bir erişim sağlayabilmek için gittikçe daha yüksek frekanslar kullanıyoruz. Haliyle bir baz istasyonunun hizmet verebileceği aktif alan küçülüyor. Bu yüzden bırakın bir kule vasıtasıyla 5G vermeyi bırakın çok daha fazla baz istasyonuna ihtiyacımız olacak. Hatırlar mısınız eskiden Suudların orta dalga radyo yayınları olurdu ülkemizden bile dinleyebilirdik, peki bugün FM yayınları aynı şehirin dışında dahi dinleyebiliyor muyuz?

    Peki bir soru da ben ekliyeyim. Peki madem tek noktadan değil de çok noktadan yayına elverişli mobil. O zaman her yere baz istasyonu dikip 5G ile sabit internet verelim nasıl olur?
    Bu sefer de karşımıza maliyet engeli çıkıyor. 5G'de en fazla 20Gbps kapasiteli bir baz istasyonu dikebileceğiz ve bu çok pahallı olacak, sabit erişim verebilmek içinse en azından her mahalleye, mahalle büyüklüğüne göre en az 2 taneden 8-9 adede kadar istasyon dikmemiz gerekecek, ortaya da deli gibi bir maliyet çıkacak. Sabitte ise bir saha dolabı modele göre 20Gbps kapasiteye sahip üstüne üstlük yanına dilediğiniz kadar dolap ekleyip load balance ile kapasitesini dilediğiniz kadar yükseltebilirsiniz. Keza saha dolaplarından 50-100Gbps kapasiteye kadar olan modeller de var.
    FTTB sistemlerde ise MDU'lar 2.5Gbps ile 50Gbps arasında kapasiteye sahip modele göre.
    Bu ekipmanların fiyatları ise mobil ekipmanlara göre daha ucuz ve gelişen teknolojiye daha uyumlu, yani güncelleme daha kolay.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Saygılar.......
  • türkiyenin çoğu max 15-20 kanal izler 300 kanal bile yetmiyor yan çanak bağladım diyen kesim türkiyenin %0.2 si bile değildir...80-90 kanal çok küçük bir azınlık için sorun olur anca...fta izleyenler için no problem...bir yerel memleket kanalı izleyen vatandaşlar için kısmi sorun teşkil edebilir tabi...evde izleyen yok diye gavur kanallara gerek yok izlemiyozki dedi bizimkiler hotbridi bile çatıdan söktüm attım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Nisan 2019; 22:58:55 >
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Saygılar hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben DVB-T2'yi DVB-S2 ve IPTV gibi ana tv yayın teknolojilerine alternatif ve rakip olarak değil, tamamlayıcı olarak görüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    sıradan türk ailesi dizi haber eğlence programları takılan aileler için yeter artar 80-90 kanal tabi uydu ,ip tv gibi olamaz ama türkiyenin %90+ sının onlarla pek işi yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Nisan 2019; 0:46:38 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Yok da hocam, DVB-T2 yarın aktif olsa ülkenin büyük kısmının da haberi olmaz zannediyorum ki. Haliyle insanların düzenlerini değiştirip uydu-IPTV gibi platformları terkedip DVB-T2 izleyeceklerini zannetmiyorum, bilen izler.
  • bende de artık eskisi gibi heyecan kalmadı açıkçası. yapılan çamlıca tv kulesi de muhtemelen teras kafe, restorasyon vb. olarak hizmet verecektir. dvbt-2 yarın yayına başlasa da hızlı şekilde yaygınlaşacağını da sanmıyorum çünkü bir çok TV'de dvbt-2 özelliği yok. yeni TV alacaklar bu özelliği gözardı etmeyebilir. sırf dvbt-2 için insanların masrafa gireceklerini zannetmiyorum. olsa bile çok azdır...
  • TV açısından rağbet olmayabilir ama radyo açısından çok rağbet görecektir. Evde uydu dvb-s sistemi tercih edilir. İşin mobilite kısmı (Telefon-tablet-taşınabilir TV-radyo) sayısal karasal yayın çok hoş olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar; Siteye sırf cevap verebilmek için üye oldum.

    Birçok kişi farklı farklı platformlarla kıyaslamış DVB-T2 teknolojisini ancak karşılaştırılan platformlarla DVB-T2 karasal dijital yayın tamamen farklı. Avantaj ve dezavantajlarından bahsetmek isterim.

    Avantajları
    - IPTV gibi internet bağlantısı gerekmiyor. En büyük şehirler için bile basit birkaç verici ile tüm evlere erişilebiliyor.
    - Uydu platformları gibi aylık belirli bir ücret ödemenize gerek yok. Tamamen ücretsiz sadece basit 20-300 TL arası antenleri mevcut. Bu fiyat farkı vericiye eviniz uzaksa daha uzun erişim alanına sahip alıcılar alacağınız için oluşuyor. Vericiye eviniz çok yakınsa 20 tl lik bir anten ile tüm kanalları izleyebiliyorsunuz.
    - DVB-T2 gelişen bir teknoloji, dolayısı ile kanal sayısını dert etmeyin çünkü vericilerle bir alakası yok verici yazılımları var. Sıkıştırma teknolojisi ne kadar fazla olursa okadar fazla kanal sığacaktır. Buda zamanla artmasına neden olacaktır.
    - Mobilite şansınız var. DVB-T2 antenleri ile seyir halindeyken yayın almak mümkün. Özellikle bu konuda araçlara takılabilen gerek Android uygulamalar gerekse başka cihazlar ve antenleri ile aracınızda cam gibi net yayınlar izleyebilecek ve bunun için hiç ekstra ücret ödemeyeceksiniz.
    - DVB-T2 için TVnizi değiştirmenize gerek yok. DVB-T2 uyumlu bir alıcı almanız yeterli. Bununla ilgili okadar çok ürün var ki dünyada. Örneğin usb alıcılar, micro Usb alıcılar HDMI Alıcılar.

    Dezavantajları
    - Yazılımsal teknolojisi itibariyle şuan uydular kadar kanal bulamayacaksınız. Zira Rusya 2 kanal hariç tüm kanallar açılıyor. Almanya'da 20-30 kanal çekiyor. Zaten kanal sayıları da o kadar. Bizim ülkede yerel ve alışveriş kanalları bolluğu olduğu için 200-300 kanal mevcut. Birçoğunun olmasına da gerek yok.
    - Vericiden çok uzak olursanız kanallar bozuluyor.
    - Anten evin içindeyse çekmeyebiliyor.
    - Anten evin dışında yada pencerelerin yakınındaysa çok iyi çekiyor ancak evinizin genel coğrafik konumu itibariyle çukur bir yerdeyse çekmeyebiliyor (Bu durumun çok yaşanmadığının altını çizeyim).
    - Bazı yayıncı kuruluşların DVB-T2'de yayın yapmak istemeyebilir. Bu durumda çok az karşımıza çıkıyor.Örneğin bu durumdan dolayı Rusya'da 2 kanal DVB-T2'de çıkmıyor.
    - Çok azda olsa kanalları tekrar taratmak durumunda kalıyorsunuz. Tarama işlemi bazı yazılımlarda 2 dakikada biterken bazılarında 5-6 dakikayı buluyor.


    Daha detaylandırılabilir tabiki ancak yinede ben zaman sıkıntım yüzünden bu kadar yazabildim. Yazım yanlışım olduysa kusuruma bakmayın aceleyle yazdım.




  • Türkiye de yayın yapan TRT, Polis ve Meteoroloji radyoları hariç TV ve radyoların karasal yayın yapmak için ruhsatları mevcut değil mevcut durumda RTÜK tarafından verilen uydu yayını lisansı ile karasal yayın yapıyorlar Anten A.Ş. kurulup yurt çapında bölgelere ve ulusal olarak planlanan lisans ihalesine (Bölgesel MUX ve Ulusla MUX) adı verilen transponder paketlerinde bazı kanallar yer bulamadığı veya bulamayacağı için dava açıp tüm sürecç durduruldu.


    Mevcutta İstanbul'da Çamlıca vericileri Çamlıca TV kulesinde toplanacağı için hız kazanması olası ilk olarak TRT yayında başlayacak DVB-T2 olarak standart belirlendi Türkiye de amaç H265 Yani HVEC codec ile daha fazla kanal iletmek.

    Boşa çıkan frekanslar ile 5G ihalesinde lisansların satılması planlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt
    Hocam boşa çıkacak bandlar karasal TV bandları ise 5G'de yüksek band genişliği ve dilimlemdirme ile kurumsal çözümler için işe yarayabilir ancak son kullanıcı için pek işe yaramayacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    DAB radyo, DVB-T2'den daha fazla işime yarar benim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Mevcut durumda filtreleme yapılmadığı için bazı frekanslarda parazit yapıyor İstanbul'da ve yurtiçinde örneğin İngiltere DAB konusunda kullanıcılar şikayetçi verimi konusunda kamu hizmeti olduğu için bir kaç TRT radyosu devam eder analog yayına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.