Şimdi Ara

iPhone 3GS'le 720p HD video kaydı yöntemi (Jailbreak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az önce RedmondPie'da çıkan bir haberi sizlere iletmek istedim. Eğer iPhone 4'ün HD video kaydı özelliği sizi cezbediyorsa bu yöntem ile 3GS'iniz de 720p HD video kaydı yapabiliyor.
    Yalnız interpolation yani piksel büyüterek mi yapıyor yoksa doğal olarak mı 720p kaydediyor bilmiyorum fakat örnek video ideal bir kalitedeydi. Denemek isterseniz haberi alıntılıyorum.
    Gece Türkçe çevirisini yapabilirim;

    Ekleme ; Bu anlatımı tek bir adımda yapan bir uygulama çıkmış Cydia'daki BigBoss repo'sunda.
    Adı HD Video Enabler for 3GS. İndirip bu anlatımla uğraşmadan yapabilirsiniz.


    quote:

    You Can Now Enable HD Video Recording on iPhone 3GS ! [Jailbreak Req.]
    By Taimur Asad | October 31st, 2010

    Yes you read that right! As the title suggests, you can now enable HD video recording on your jailbroken iPhone 3GS, running iOS 4.x. ARM Cortex processor on iPhone 3GS is apparently capable of handling 720p video encoding, it is just that Apple has imposed some limitation in the software which Mike has successfully managed to bypass to allow video recording at 1080×800 @ 30fps at up to 20Mbps. The default settings for video recording on iPhone 3GS are: 640×480 @ 3Mbps.

    Simply follow the instructions posted below to get it working on your iPhone 3GS. I have tried it on my iPhone 3GS (jailbroken using Limera1n on iOS 4.1) and it has worked perfectly !

    Step 1: First up, you will need to jailbreak your iPhone 3GS. Follow our step by step guide posted here to jailbreak your iPhone 3GS on iOS 4.1 with Limera1n or GreenPois0n if you haven’t already..

    Step 2: Next, you will need to install OpenSSH. To do this, Open Cydia, touch on “Search” tab and then search for “OpenSSH”. Install this app and reboot your iPhone.

     iPhone 3GS'le 720p HD video kaydı yöntemi (Jailbreak)


    Step 3: Connect your iPhone 3GS with your computer. Make sure iTunes is not running.

    Step 4: Download and install Cyberduck for Mac or WinSCP for Windows. Enter the following details to login to your iPhone:

    Cyberduck

    * Server: The IP address of your iPhone/iPad/iPod touch. Settings –> WiFi –> <Your Network Name>
    * Username: root
    * Password: alpine
    * Protocol: SFTP (SSH File Transfer Protocol)

    WinSCP

    * Hostname: The IP address of your iPhone/iPad/iPod touch. Setting –> WiFi –> <Your Network Name>
    * User name: root
    * Password: alpine
    * Protocol: SCP

     iPhone 3GS'le 720p HD video kaydı yöntemi (Jailbreak)


    Step 5: Download HDVideo3GS.zip file from here.

    Step 6: Navigate to /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/ directory and copy the N88AP.plist file in this location as shown in the screenshot below.

     iPhone 3GS'le 720p HD video kaydı yöntemi (Jailbreak)


    Step 7: Now navigate to /System/Library/PrivateFrameworks/Celestial.framework/N88/ directory and copy AVCapture.plist, CameraRollValidator.plist and MediaValidator.plist files in this location as shown in the screenshot below.

     iPhone 3GS'le 720p HD video kaydı yöntemi (Jailbreak)


    Step 8: Now simply restart your iPhone 3GS and you are done !

    And the result? fantabulous! as can be seen in the video embedded below.









    DH Video 720p mp4 video kabul etmediği için Youtube'dan 720p örnek izleyebilirsiniz ;http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ctg9kXyKJFU



     iPhone 3GS'le 720p HD video kaydı yöntemi (Jailbreak)


    Kaynak :http://www.redmondpie.com/enable-hd-video-recording-on-iphone-3gs-jailbreak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tora -- 4 Kasım 2010; 23:57:44 >



  • donanımsal destek olmadan bir cihazın çekim kalitesi yükseltilemez.Bu sadece pixell sayısı artırılarak yapılır.Yazılım değişikliği ile 1080p kayıt adı altında bile sunulur.Çin işi çakma teller bu yöntemi çok kullanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 31 Ekim 2010; 23:14:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    donanımsal destek olmadan bir cihazın çekim kalitesi yükseltilemez.Bu sadece pixell sayısı artırılarak yapılır.Yazılım değişikliği ile 1080p kayıt adı altında bile sunulur.Çin işi çakma teller bu yöntemi çok kullanır.


    donanımsal olarak bu yeteneğe zaten 3gsnin sahip olduğu yazıyor yazıda okudunuzmu bilmiyorum.

    ben bu dosyayı değiştirirsem acbaa kalıcı olarak hep 720p videomu çekerim acaba.yeri geliyo bazen çok uzun video çekmem gerekiyor.hepsi bu şekilde olursa telefonda yer bulmam imkansız olur
  • 3gs'in Donanımsal olarak bu yeteneğe sahip olması imkansıza yakın bir olay bu yüzden okumadım.
  • İşlemcisi bu çözünürlük ve bitrate'te encode edebiliyorsa mümkün. Donanımsal olarak bir engel yok, yazılımsal olarak engel var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tora

    İşlemcisi bu çözünürlük ve bitrate'te encode edebiliyorsa mümkün. Donanımsal olarak bir engel yok, yazılımsal olarak engel var.


    Sadece işlemcinin değil,ram ve sensör desteğinin de bulunması gerekir.İşlemci ve ram gereksinimi karşılasa bile sensör dur diyebilir.480p 30fps kayıt alabilen sensör 720p kaydı göndermeyebilir.-ebilir ifadesini kullanıyorum çünkü çok az da olsa bir ihtimal var.Sensör sorun çıkartmayabilir ama apple gibi bir firma maliyetleri kısmak adına ihtiyaçları doğrultusunda sipariş verir.
  • Zaten olasılıklara göre konuşuyorum, kesin bir bilgim yok. Deneyip yorumlara bakmak gerekir.
    Söylediğim gibi piksek büyütme de olabilir, gerçek de olabilir.

    Ekleme : Aslında yazıda belirtildiği gibi Apple'ın uyguladığı limitlerin, bu yöntemle kaldırıldığının unutulmaması gerekir. Donanımsal olarak yeterliliğinden bahsedilmiş ve işlemin sadece bir limit kaldırma olduğu belirtilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tora -- 1 Kasım 2010; 0:03:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xiaxle

    Aslinda bunu yapanlara sinir oluyorum fakat, konu ilgimi cekti. :)
    "Mesajim bulunsun."

    Ben amacı anlamıyorum bu "mesajım bulunsun"da :D
    Eğer gelen yanıtları takip etmek istiyorlarsa konuya abone olma durumu var üst kısımda :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tora -- 1 Kasım 2010; 0:26:29 >
  • orjinal linkide ilk mesaja ekleyebilirmisiniz? orda indirilmesi gerekn bir dosya var ama kopyala yapıştırdan dolayı ben o linki indiremiyorum.denemek istiyorum bunu.bakayım gerçekten kalite çok farkediyormu.hatta aynı videoyu iki türlüde çekebilirim karşılaştırma açısından
  • Kaynak da ekledim, linki de düzelttim
  • hımmm olsa güzel olur ama üreticinin yaptıgı bir program olsaydı daha iyi olurdu tel. kırılmadan.
  • Sakın iOS 4.1'in altındaki sürümlerde denemeyin, ben 4.01 ile denedim, iphone'a restore atmak zorunda kaldım, açılmadı. Yeni 4.1 yükledim, ama bunda denemedim henüz ve denemeyeceğim de, bir daha uğraşmak istemiyorum çünkü.
  • i.y
    sitesinde sabah gormustum
    ama ifile ile kurulum istiyorum ugrasamam simdi winciple vs ile ifile ile yapabilirim ancak belki yknda cikar o sekilde
  • donanımsal olarak mümkündür. sesnsörle bir alakası yok. önemli olan 720p görüntüyü aynı anda işleyip sayısallaştırarak kaydetmektir.buda işlemci ve ram göreci. sensörün 720p resim çekmesi bile yeterlidir 720p video kaydetmesi için...
  • Ben dun aksam denedim. 3GS iOS 4.0 telefonum. Fakat bi fark goremedim. Yanlismi yaptim aceba diye dusundum ama sonucta 4 tane dosya var ve nerelere gonderilmesi gerektigi acikca yazilmis zaten. Bilmiyorum belki bu versiyonda bi etkisi olmuyordur. Neyse.. Deneyen diger arkadaslarda deneyimlerini yazsin. Bakalim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xiaxle

    Ben dun aksam denedim. 3GS iOS 4.0 telefonum. Fakat bi fark goremedim. Yanlismi yaptim aceba diye dusundum ama sonucta 4 tane dosya var ve nerelere gonderilmesi gerektigi acikca yazilmis zaten. Bilmiyorum belki bu versiyonda bi etkisi olmuyordur. Neyse.. Deneyen diger arkadaslarda deneyimlerini yazsin. Bakalim.


    kaydedip pc ye atın özelliklere bakın orda yazar çözünürlüğü veya bs playerde yazar ...
  • bu arada cydia dan indireceğini unutma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömer Tuğrul
    donanımsal olarak mümkündür. sesnsörle bir alakası yok. önemli olan 720p görüntüyü aynı anda işleyip sayısallaştırarak kaydetmektir.buda işlemci ve ram göreci. sensörün 720p resim çekmesi bile yeterlidir 720p video kaydetmesi için...

    Sensorle nasıl alakası yok 720p fotografın saniyede 30 adet çekilerek işlemciye gönderilmesi gerekir.sensör latency ,dfr diagram genişliği gibi teknik şartların sağlanması gibi.öyle her sensorle istediğin boyutta ve hızda görüntü alamazsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ömer Tuğrul
    donanımsal olarak mümkündür. sesnsörle bir alakası yok. önemli olan 720p görüntüyü aynı anda işleyip sayısallaştırarak kaydetmektir.buda işlemci ve ram göreci. sensörün 720p resim çekmesi bile yeterlidir 720p video kaydetmesi için...

    Sensorle nasıl alakası yok 720p fotografın saniyede 30 adet çekilerek işlemciye gönderilmesi gerekir.sensör latency ,dfr diagram genişliği gibi teknik şartların sağlanması gibi.öyle her sensorle istediğin boyutta ve hızda görüntü alamazsınız


    dostum işlemcin yeterli olsun iphonenin kamerası 3.2 mp mesela... o boyutta video çekebilirsin... bunun bir hesabı vardı. her pksel bir bayt sanırsam. ham olarak bu görüntü çok ibüyük boyutlara çıkıyor .mesela 1.3mp olsun bu 1.3 mb eder kapaca... saniyede 30 kare çekse 39 milyon bayt eder bir saniyede. bunuda sıkıştırıp aynı anda da sesi de kaydettiğini düşünürsen baya bir zor oluyor. bu görüntüyü alıp sıkıştırmak işlemciyi ve rami aşırı zorluyor. yani anlıyacağın bu konuda sınırlayıcı etmen sensör değil görüntüyü işleyecek işlemci ramdir. örnek eski uyduruk wep camlarle bile 640 a 480 video alınabilir. 10 yıl evvelki wep camım bu işi yapıyordu. çünkü orda videoyu işleyecek olan bilgisayar 800 mhz p3 bilgisayar. ama sakın yeni 10 mp diye geçen aslında 1.3 mp falan olan wep camlarla karıştırma :) ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ömer Tuğrul
    donanımsal olarak mümkündür. sesnsörle bir alakası yok. önemli olan 720p görüntüyü aynı anda işleyip sayısallaştırarak kaydetmektir.buda işlemci ve ram göreci. sensörün 720p resim çekmesi bile yeterlidir 720p video kaydetmesi için...

    Sensorle nasıl alakası yok 720p fotografın saniyede 30 adet çekilerek işlemciye gönderilmesi gerekir.sensör latency ,dfr diagram genişliği gibi teknik şartların sağlanması gibi.öyle her sensorle istediğin boyutta ve hızda görüntü alamazsınız



    bu arada sesnsor latency diyafram vs dediğin şeyler görüntü sırsaı ile görüntü kalitesini ve ışık hassasiyetini etkiler videonun.... fotoğraf makinelerine bakarsan aynı sensör boyutuna sahip ancak farklı mp değerlerine sahip makinalar var... diyaframda sensöre gelecek ışığı etkileyen bir birimdir...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.