Şimdi Ara

JETTA 2011 MODEL TANITIMI 'AUTOSHOW 2010'DA YAPILDI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
17.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni VW Jetta, Avrupa’da ilk kez 13. İstanbul Uluslararası Otomobil Fuarı “Autoshow 2010”da gösterildi.

    13. İstanbul Otomobil Fuarı “Autoshow 2010” kapılarını basın mensuplarına 28 Ekim 2010 tarihinde açtı. Fuarın en pahalı olmasa bile en çok dikkat çeken modellerinin başında yeni (2011) Volkswagen Jetta vardı. Bu otomobilin önem katsayısını arttıran nedense Avrupa’da ilk defa İstanbul’da gösteriliyor olmasıydı. Tabi bunda Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük VW Jetta pazarı olmasının da payı olsa gerek.

    Saat 21.00 itibarı ile başlayan yeni (2011) VW Jetta’nın basın toplantısında Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu ve VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun’un yanı sıra Volkswagen Group Pazarlama Direktörü Luca De Meo, Bölge Satış Direktörü Hans Heiner Tüting de bulundu.

    Yeni nesil Jetta’nın Avrupa prömiyerinde söz alan Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, Türkiye’nin Jetta segmentinde Avrupa’nın en çok talep gören ve en büyük pazarı olduğuna dikkat çekerek, “Jetta Türkiye’de satışa sunulduğu 2005 yılından bu yana 40.000 adetlik bir satış yakaladı. 2011 yılında pazara sunulacak olan 6. nesil Jetta’yla iddiamızı devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

    Jetta’nın Volkswagen markasının artık tüm dünya tarafından kabul edilen öncü özelliklerinin birleştiği en yeni model olduğunu söyleyen Luca De Meo ise yeni Jetta’nın yepyeni bir çığır açacağına olan inancının sonsuz olduğunu ifade etti.

    Basın toplantısı sırasında tüm davetliler standda bulunan üstü örtülü Jetta’nın örtüsünün kalkmasını beklerken, diğer bir Jetta salon içindeki yürüme yolunda görevliler eşliğinde ilerleyerek standa geldi ve böylece meraklı bekleyiş son bulmuş oldu.

    Görünüm olarak yeni VW Passat’ın bir kopyası gibi duran altıncı nesil VW Jetta’nın ilk ipuçları 2010 Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilenen VW NCC ile verilmişti.

    Uzunluğu 4644 mm, genişliği 1780 mm, yüksekliği 1453 mm, aks mesafesi ise 2651 metre olan yeni Jetta’nın bagaj hacmi 510 litre.

    Yeni VW Jetta Avrupa pazarında 1.2 TSI 105 HP, 1.4 TSI 122 HP, 1.4 TSI 160 HP, 2.0 TSI 200 HP, 1.6 TDI 105 HP ve 2.0 TDI 140 HP motor seçenekleriyle satışa sunulacak. 1.2 TSI hariç, diğer tüm motor seçeneklerinde DSG opsiyonel olarak alınabilecek.

    Yeni VW Jetta’nın Avrupa versiyonları ile ABD versiyonları arasında bazı motor seçenekleri dışında, yürüyen aksamda da farklılıklar söz konusu. ABD pazarına yönelik VW Jetta’larda arka süspansiyon sistemi yarı bağımzı iken, Avrupa versiyonlarında arka süspansiyon sistemi 4 kollu bağımsız.

    Almanya’da 20.900 Euro başlangıç fiyatına sahip yeni(2011) VW Jetta’nın ülkemizde satışına 2011 yılının ilk çeyreğinde başlanacağı belirtiliyor. Otomobilin Türkiye fiyatlarıysa haber yayına verildiğinde henüz açıklanmamıştı. (Kaynak: otomobil.com.tr)





     JETTA 2011 MODEL TANITIMI 'AUTOSHOW 2010'DA YAPILDI


     JETTA 2011 MODEL TANITIMI 'AUTOSHOW 2010'DA YAPILDI


     JETTA 2011 MODEL TANITIMI 'AUTOSHOW 2010'DA YAPILDI


     JETTA 2011 MODEL TANITIMI 'AUTOSHOW 2010'DA YAPILDI


     JETTA 2011 MODEL TANITIMI 'AUTOSHOW 2010'DA YAPILDI


     JETTA 2011 MODEL TANITIMI 'AUTOSHOW 2010'DA YAPILDI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinn06 -- 29 Ekim 2010; 21:19:27 >



  • almanyada 20900€ değil, çünkü almanyada satışta değil!
    fiyat henüz belli değil..
    ocak ayına kadar bekliyecez fiyat bilgisi için
    doların düşük gitmesi ile ben kesinlikle 40K altı fiyat bekliyorum, biraz da donanım
  • Selamlar
    Dun bende gittim inceledim.Hayal kırıklıgına ugradım.İşçilik plastik kalitesi ile mevcut jetta dan daha kötü malzeme kullanılmış.
    Ancak passat 10 numara olmuş açıkçası.İç plastik malzemesi süper olmuş.Kapı kaplamaları falan çok begendim .Daha üst birsınıfa sıcramış adeta.
  • ben de dün fuardaydım ve benim aldığım bilgiye göre kasım sonu satışa çıkıcakmış araç.arabanın iç kalitesi gerçekten kötü olmuş.ama ben türkiye de satışa çıkıcak olan araçta daha yüksek kalite bekliyorum.amerika için üretilen araçlardan getirmiş olabilirler.amerika da jetta nın 2.0 yada 2.5 motorlu baz modeli 15 bin dolardan satışta
  • ben de inceledim
    dıştan çok iyi içten çok kötü.
    türkiyeye gelenlerin içi iyileştirilirse bence çok iyi bir paket çıkar ortaya
  • Fuara gelen ABD'de lansmanı yapılan "base" model olmalı. İç donanım son derece zayıf, direksiyon üzerinde bir tane bile kumanda tuşu bulunmuyor. Eski model radyo kullanılmış. Bunun yerine TR pazarına daha donanımlısını getireceklerini bekliyorum ve de umuyorum.
  • En çok ilgi gören modellerden biriydi fuarda Yeni Jetta.Internetteki fotoğraflarla ilgili her kafadan dizayn kötü vb.. eleştiriler gelse de piyasaya çıktığında deli gibi satacak gibi görünüyor.Açıkçası hem passat hem de jetta yakından çok daha heybetli görünüyordu.
  • Ankara'da olduğum için fuara da gidemeyen biri olarak jettayı büyük bir merakla bekliyorum. Umarım uygun fiyat ve yeterli donanımla satışa sunulur.
  • Bu araçlar amerika versiyonları arkadaşlar.Avrupada satışa çıkacak olan jettaların malzeme kalitesi ve işçiliği bildiğiniz VW standartlarında olacaktır.Ayrıca araç en erken ocağın 2.haftası geliyor.Çok büyük ihtimalle şubatta gelecek.Biz şubatta bekliyoruz araçları.Aralığın sonlarına doğru yada ocak başı gibide fiyatları belli olur.Yeni passat kasım sonu aralık başı geecek.İç kokpit dizaynı şuanki passatla aynı.İç kapılarda ise CC modeli kullanılmış.Fakat şuanki kasayla malzeme kalitesi ve işçlik bakımından fark var.Kokpit dizaynı aynı olsada kalite bakımından iyileştirmeler var anlayacağınız.
  • Yeni Jetta'lar, eski kasaya göre %2 daha pahalı olacakmış. Fuardaki satış danışmanından aldım bu bilgiyi. Kalite olarak da dediğiniz gibi bunlar Türkiye'ye gelecek modeller değilmiş. İşçilik çok zayıftı gerçekten. Türkiye'ye gelecek modellerin daha kaliteli olacağını düşünüyorum.
  • Selamlar tekrardan.........
    Yani demek istediğiniz şuan ki passatların kapı kaplamaları fuardaki gibi değilmi?
    Hafta sonu yolum oto sanayiye düştü orada doğus otoyu görünce gecmeden gitmeyeyim belki yenikasayı görürüm dedim ancak maalesef kasım ayı sonunda gelecek dediler.Orada dikkatimi çeken şey ise işçilik ve malzeme kalitesi kötü idi.Sanırım demek istediğiniz bu değilmi?.Orada ki satış sorumlusu net cevap veremedi.Sadece fuar daki modellerin almanya dan getirldiği ve yenimodellerinde muhtemelen fuar dakikalitede olacagını soyledi umarım oyledir:)
  • Ankara oturuyorum.Fuara nasıl gidebilirim.Fuara gidip orda bilet mi alacam?
    Atatürk Havalimanına yakın mı?
    Fuara hangisi yakın? Bayrampaşa,Alibeyköy,Beşiktaş,Mecidiköy,4.Levent,Avcılar Tesis,Harem,Dudullu Tesis,Samandıra..
    Bunlardan hangisi fuara yakın??
    Nasıl gidebilirim?
  • Yeni jetta da orta konsol içindeki çift renk bileşen ek yeri hoş durmamış. Ayrıca orta konsolun alt vites bölümü ile birleşimi de sürekli çizgi olmamış. Yani olmamış. 1990 lı yılların araçlarını ya da KİA araçları andırdı bana. Yüksek ön gögüs. İçinde çukurda hissi. Koskoca bir orta konsol ve dik. EK yerleri görünür.

    Passat için: sert plastik gitmiş mi ön göüsteki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokturk010 -- 31 Ekim 2010; 22:02:20 >
  • Açıkcası Avrupa üretiminde Meksika üretiminden bir fark beklemeli miyiz bilemiyorum, ancak Amerika'da 16.000 dolar seviyelerine çekmek için bazı özelliklerin ve kalitenin basitleştirildiğini herkes konuşuyor. Tabi Türkiye'de indirim olmaz yeni araçta haliyle Doğuş oto...
  • Arkadaşlar, fuarda gördüğünüz Jetta'lar nasıldı bilmiyorum. Ama size net bir şekilde söyleyebilirim ki Avrupalı Jetta Amerikalı Jetta'dan pek çok açıdan daha kaliteli bir otomobil olacak. Özellikle plastik kalitesi ve ses yalıtımı Golf 6'daki gibi sınıf standartlarının üzerinde olacak. Ha şu var, fuara gelen Jettalar belki Avrupalı Jetta ama siz beğenmediniz, onu bilemem. Passat için de malzeme kalitesinin yükseltildiğini söyleyenlerin yanında eleştiri yağmuruna tutanlar var. Tabi bazı şuursuz marka fanatikleri Golf 6 için de aynısını söylemişlerdi, ısrarla ve ısrarla 308 daha iyi diyen bi arkadaş vardı hatta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunder9

    Yeni Jetta'lar, eski kasaya göre %2 daha pahalı olacakmış. Fuardaki satış danışmanından aldım bu bilgiyi. Kalite olarak da dediğiniz gibi bunlar Türkiye'ye gelecek modeller değilmiş. İşçilik çok zayıftı gerçekten. Türkiye'ye gelecek modellerin daha kaliteli olacağını düşünüyorum.


    Aynı fikirdeyim. Fiyatta az bir yükseliş olur. Ancak kalite şu anki jettadan geriye düşmez. Hatta daha ileri düzeyde özellik ve kalite beklentisi var. Bunların boşa çıkacağını düşünmüyorum.
  • aracı fuarda inceledim ve bu araç kesinlikle amerika versiyonu çünkü kaputu tutan amortisör bile yoktu!

    kasa her yönüyle harikulade olmuş, açıkçası yakından inceleyince fotoğraflardaki gibi bir araç olmadığını net biçimde anlıyorsunuz. tek kelimeyle kusursuz bir kasa ortaya çıkmış. eh, içinin de avrupa versiyonlarında daha dolu olacağını düşünürsek ben bu aracın en dolu + deri koltuk paketli içi gri-siyah ya da bej - siyah 1.4 tsi 160 hp dsg versiyonuna verilecek 55 bin tlyi helal sayarım. eski jetta 55 bin tlyi haketmiyordu, bu eder.
  • araç yeni audi a4ün kasası, burundan arkaya kadar. fark etmemek ve tabii ki hayran olmamak elde değil.

    direksiyon ve gösterge kısmındaki içe doğru çöküntü ve kavisi bile aynı, orta konsolun sürücüye hafif dönük pozisyonu bile.
  • Doğuş'un uygulayacağı fiyat politikası beni şu anda endişelendiren tek unsur ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ascentarium

    Doğuş'un uygulayacağı fiyat politikası beni şu anda endişelendiren tek unsur ....


    Emin ol ki, senin duygunu birçok arkadaş paylaşıyordur... İnşaallah uygun fiyatlarla satışa sunulur...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.