Şimdi Ara

ram ustune ram ekleyince performans düser mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bazı insanlar ram ustune ram ekleyince performansın dustugunu soyluyorlar.
    sizce bu dogru mu?
    benim 64 mb ram im var ben onu 128 mb ram yapmak istiyorum.Sizce
    64 mb ram ekleyip mi 128 mb ram yapim? yoksa;
    128 mb ram alıp kalan diger 64 mb rami satiym mi?

    (128 mb ram al 64 mb rami de ekle demeyin sadece iki secenek arasında onerilerinizi
    bekliyorum)

    Atakan Kalyoncu
    ICQ:110063413
    e-mail:
    atakankalyoncu@yahoo.com



  • Direxct olarak 128.0Mb 133Mhz ram al derim..Diğerinide sat gitsin..[}:]]
  • Önce eski RAMinin nasıl birşey olduğunu öğren.Yani kaç mhzde çalışıyor?Markalı mı markasız mı?Sonra da eğer markalıysa aynısından bir tane daha bulursan sorun yapmaz büyük ihtimal.Ama oemse sorun yapabilir.Paran warsa 128 al derim.Hem sonra 64den daha fazla işine yarar.

    Gözü kapalı 133mhz alma.bakalım anakartın destekliyor mu 133mhz yi?

    Ne bilg. ne hesap m. ne de parmak hesabı hiç farketmez kafkafım için
    [url][/url]www.kafsinkaf.org

    Edited by - BornFLOWS on 30 April 2001 17:42:21

    Edited by - BornFLOWS on 30 April 2001 20:12:46
  • bornflows'un dediği gibi eğer aynısını bulursan sorun olmaz.untmadan bak 64 ün üzerine 64 eklersen 128 perfonmansını alırsın
    ama 64 ün üzerine 128 eklersen performans alır sın ama tamamını değil yani sendeki ramin megabaytına göre aynı megabaytlı ramleri koy yani 64 ise 64 32 ise 32 OK.
    unutmadan ben ce iki 64 al(aynı marka) niye bi düşün aha ram yandı deyince neyapacan gitti 128 heh bekle ram alana kadar ama iki 64 ise ikisininde bir anada yanması tesadüfün iğne deliği o yüzde bir 64 gider bir 64 kalır (bu teorik olarak ve mantık olarak böyle napalım )

    Unutmayın!!
    Gelecekte bir gün gelecek.
  • Performans dusmesi diye bir sey olmasi imkansiz tam tersi,iki secenekte senin kararin hic farketmez...

    iCQ:13522744
    http://fpsgame.com
    canerce@hotmail.com
    To Be Or NoT To Be!<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
  • Abiler RAM nasıl yanar ya..?Hiç öyle birşey duymadım.Ewet performansı farketmez ama ileriyi düşünüyorsan 128 çok az daha avantajlı denebilir.

    Ne bilg. ne hesap m. ne de parmak hesabı hiç farketmez kafkafım için
    [url][/url]www.kafsinkaf.org
  • performans kaybı olmaz tabi ramlerin denilen gibi aynı özelliklere sahip olması senin için e iyisi olur çünkü hızlı ram mecburen yavaş olana uymak zorun performans kaydı olcak ise bu yüzden olur

    Northerner
    www.northerner.sayfasi.com<img src='http://powerstorm.sitemynet.com/xx.gif' border=0>
  • Performans yavas olana gore olur. Ama stabilite cok bozulabilir. Ben onu yaptim. Gittim dandik bir oem ekledim. 2 ay sonra bilgisayar sapitmaya basladi. Git bence markali bir 128 Ram al. Mavi ekran falan artik gormezsin. Ben her 3 acisimdan birini mutlaka reset tusu ile kapatirdim. Simdi mavi ekran bile gormuyorum.
  • bornflows bunun uzncevabı var ama çok uzun surer
    en kısası (baska bir konu)bir düşün ramı yüksek mb 'a o/c ettin neolacak yaaaa
    ayrıca neden yanmasın o çeliktenmi ram yanmazsa ekran kartıdamı yanmaz cpu damı yanmaz board damı yanmaz yaaaa
    elektronik olan herşey yanma tehlikesi içindedir.
    mantıksal olarak boyle.

    Unutmayın!!
    Gelecekte bir gün gelecek.
  • Burada herkes yanılıyor. Tek RAM kullanmak 2 RAM kullanmaktan daha iyidir. Neden mi?

    1. Stabilite
    2. Performans

    Daha stabildir çünkü, 2 RAM'in fsb lerinin farklı olmasını bırakın ns'leri yani erişim süreleri farklı olabilir. Bu da zaman zaman kilitlenmelere yol açar.

    Daha çok performans verir çünkü bazı BIOS'larda RAM latency time denen bir ayar vardır (örneğin Abit KT7A-R). Tek RAM'de bunu daha düşük tutabilirsiniz ama 2 ya da daha fazla RAM'iniz varsa bu değeri daha yüksek tutmak zorunda kalır ve bu da performans kaybı demek. Daha düşük tutarsanız da kilitlenmeler olabilir ve stabil olmaz. Tabi ki saat hızları açısından bir fark yoktur, ama bu bahsettiğim nedenlerden dolayı performansınız düşer. Teoride de fark olmadığını söylerler, mesela Sisoft'ta benchmark yapsanız belki aynı değerler çıkar, ancak pratikte "çok ufak" bir performans kaybına uğrarsınız 2 RAM'le.




  • Refik cigim, bence bundan sonra konusmalarina herkes yaniliyor gibi bir lafla baslama. Nasil ki ben senin gorusune cevabina saygi duyuyorsam senden de bunu beklerim. Yanlis cevap verilmis olsa bile bu sekilde soylenmez. Bunun yaninda benim cevabimin yanlis oldugunu soylemen de bence hos degil. Cunku senin soyledigini ozet olarak soyledim. Bu arada ne kadar iyi bilirsen bil, bilgisayar gibi komplex bir makinenin, her turlu yanini, elektroniginden yazilimina suyuna buyuna kadar cok iyi bir sekilde bilemeyecegin kesin. Bu sartlarda cevabinin kesinliginden bu kadar emin olman cok yanlis. Agir konustuysam kusuruma bakma ama bu sekilde 2 kez oluyor, bir uyarmak istedim.
  • 1. Sen kimsin ki beni uyarıyorsun?
    2. Birinin birşeyi yanlış bildiğini nasıl ifade edeceğimi sana sormam.
    3. Çok anlamsız laflar ediyorsun. Ben bilgisayarın herşeyinden çok iyi anlarım falan demiyorum, sadece yanlış birşey yazılırsa onu düzeltirim.
    4. Kendini birşey sanarak bu tavrını sürdürürsen ağır konuşmak ne demek sana gösteririm.
  • Sen kimsin ki beni uyariyorsun mantigi bir toplumu geri birakan dusuncelerden biridir. Bu senin kendini digerlerinden ustun gordugunu, digerlerinin fikirlerine dusuncelerine hic deger vermedigini gosterir. Benim yaptigim bir arkadas olarak sana yapici bir elestiride bulunmak. Ben sahsen herturlu yapici elestiriye acigim. Herkesin de bu sekilde olmasini beklerim. Sana herseyi dogru bildigini iddia ettiginide soylemiyorum. Bilgisayar gibi oldukca komplex bir konuda en emin oldugun seyin bile bir ihtimal yanlis olabilecegini, bu yuzden cok kesin konusmanin pek de dogru olmadigini belirttim. Bu nu kendi hayatimdan biliyorum. 4. maddeni ise pek hos bulmadigimi belirtiyorum. Ben birine bir elestiri yaptigimda belki sozlerimin dozunu ayarlayamamisimdir, kirici olmayayim diye o laflarimi eklerim. Benim amacim, millete laf atmak degil, yapici onerilerde tavsiyelerde bulunmak. Son olarak, eger beni sana laf atan ukala biri olarak goruyorsan, eger seni bir konuda ikna etme sansim yoksa, senin ettigin tum laflari uzerime alirim ve tartismayi bitiririm. Bu sekilde taritsmanin bir anlami da yoktur.




  • ne yapmak istediğini sorabilirmiyim acaba.bu tavrınla neyi ispatlamaya çalışıyorsun

    Northerner
    www.northerner.sayfasi.com<img src='http://powerstorm.sitemynet.com/xx.gif' border=0>
  • Ben bilgisayarın herşeyinden çok iyi anlarım falan demiyorum, sadece yanlış birşey yazılırsa onu düzeltirim.
    Ya sen kendine bak once "sen kimsinki" milletin yanlislarini duzeltiyorsun sana mi kaldi yanlislari duzeltmek insanlarin benim hayatta yaptigim bir cok yanlis var,pc-donanim hakkindada bir zamanlar cok yanlisim vardi ama kismenin telafi etmesiyle o yanlisimi gidermedim kendim okudum,kastim...nesin sen doga ustu pc uzmani pardon senle konusmak ne haddime duzeltici translator refi kardesim...

    iCQ:13522744
    canerce@hotmail.com
    http://fpsgame.com
    To Be Or NoT To Be<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>




  • Refik'ciğim burada (banagöre)çok yanlış düşünüyosun başkasının yanlışını düzeltebilirsin fakat yazına ""burada herkes yanılıyo"" diye başlayamassın herkesi küçük duruma düşürürsün artı sen bilgisayarı çok iyi bilemessin TEKNOLOJİ HER GEÇEN GÜN İLERLERRRRRRRRR
    ve bunları zamanında öğrenmen imkansız söyle bakıyım bana (amerikalılar ışığı yakaladı bunu heryerde açıkladılar ve artık ışık hızlı harddisklerin yapılacağını belirttile ve çok hızlıolacakmış) ışık hızındaki harddisklerin çalışma prensibini çok biliyonya bilgisayarı.birde yazılarında çok kaba oluyon:""sen kimsin, ne hakla bana karışırsın vb.vb""
    bunlar burada yazılacak sey diil...
    birazdaha yumuşak ol yazılarında..
    (şimdi banada sen kim oluyon deme lütfen)

    Unutmayın!!
    Gelecekte bir gün gelecek.
  • Öncelikle hepinize şunu söyleyeyim:

    Bakın ben burada konuşulan birçok konu hakkında hepinizden daha fazla bilgi ve tecrübeye sahibim (tabi bazı konularda da sizin bilginiz daha fazla olabilir), neden mi? Ben bu işin eğitimini aldım, hem de yurtdışında, çoğunuz gibi hobi olarak uğraşmıyorum bu işle bu biiiir (tabi bu foruma zevkten katılıyorum o ayrı). İkincisi de Türkiye'de ve dünyada çok popüler olan bir firma için mühendislik yapıyorum, ilgili çevreler aslında beni iyi tanır bu da ikiiiii. Bu nedenlerden gibi yanılıyorsun, ya da herkes yanılıyor gibi cümlelerle başlayabirim kimse kusura bakmasın, ayrıca bu konuda kimseye de hesap verecek değilim, sonuçta bu ayıp bir laf değildir. Ama editörler üslubumdan hoşlanmıyorsa bu foruma takılmam olur biter, nasıl olsa bilgilerinden faydalanacak başka birileri bulunur sizin için. Ama tabi birkaç çoluk çucuk lamer insanlar bu konuda beni eleştireceklerse dinlemem bile.

    tritium: kardeşim ben söylediklerimde haklıyım. Eğer ayıp birşey söylenmemişse, diğeri de konuşmalarına dikkat et falan derse, ben de sen kim oluyorsun demek de haklı olurum. Sonuçta kimse kimseye ahlak dersi veremez, hele hele ayıp bir laf edilmemişse. Sana bu yüzden ukala dedim. Ayrıca son söylediğim laf da gayet anlamlı. Sen bana ağır konuşursan ben de tabi ki daha ağır şekilde cevap verebilirim.

    powerstorm: bu tür forumlarda birşey ispatlayarak avunacak bir halim yok merak etme. Sadece bildiğiniz birşey yanlışsa bunu belirtirim. (Bu foruma takılıyorsak başka işimiz ne?)

    TheGuardian: Evet şu lamer halinle bana pek laf etme hakkına sahip değilsin bu konularda. Sen bu kafada devam et. Herhangi bir konuda yanlış olan birley hakkında uyarılırsan doğruya dönmen daha çabuk olur. Yok ama sen ben 10 sene uğraşayım kendim öğreneyim diyorsan sen bilirsin. Anladın mı beni lamer Lavuk TheGuardian karfdeşim...

    DEADMan: Hiç merak etme o tür yenilikleri hepinizden daha fazla takip ediyorum. Ve daha sizin bilmediğiniz birçok yenilik hakkında da bilgi sahibiyim. Hatta bazıları üzerinde ben de bünyesinde bulunduğum grupla beraber çalışıyorum. Ne hakla karışıyon... gibi lafkarı niye söylediğimi yukarıda açıkladım. Ayrıca şunu da söyleyeyim sadece söylentiden ibaret bir ürünün ya da bir prototipin incelemeden, okumadan çalışma prensibini anlatmam imkansız, sadece tahminlerde bulunabilirim. Sonuçta medyum da değiliz yani.


    OK? Umarım tarafınızca merak edilen bütün konular açıklığa kavuşmuştur...




  • tamam arkadaslar ben size bi soru sordum bunu tartısma haline getirmeyelim

    Atakan Kalyoncu
    ICQ:110063413
    e-mail:
    atakankalyoncu@yahoo.com
  • Bende demokratik olarak Refik'in bir yanlışını düzelteyim.
    Tek ram kullanmak her zaman avantajlı değildir, eğer o tek ram bozulursa yandım anam dersin.
    İkinci olarak cas latency olayında tek veya çift ram farketmez güzel kardeşim. Eğer ramin oem ramsa o cas3'tür. Anakarttan cas2 ayarlaman performansı değiştirmeyeceği gibi stabiliteyi de bozar. Örnek mi, bende Asus K7-V anakart var, ramlerimin biri century cas2 diğeri apacer cas3'tü. Anakartta ram ayarını 2T'ye yani cas2'ye getirdiğimde makine açmadı bile. Sebep tritium'un dediği gibi makine en yavaş olanın hızına göre kendisini ayarlamak durumundadır. Aksilik ki daha sonra sattığım Apacer bozulunca ayarı cas2'ye getirdim ve gerçektende sentetik olarak hız arttı, gözümle farkı anlamam tabiki mümkün değildi, ancak sifoft sandra aradaki farkı hemen gösterdi. Eğer ben 256 MB rami tek slot olarak kullansaydım tahminim şu an şu yazıları yazamaz olacaktım, çünkü ramsiz kalacaktım ve de o ithalatçıya giden ramde 1 aydan önce gelmeyecekti, bende kullanmak zorunda olduğum için bu mereti gidip bayılacaktım paracıkları.

    Birde ram yanma olayına bizzat şahit olmuştum kendi makinemde. Via MVP3 Pro anakartımla Amd K6-2 300 kullanıyordum. Bir gün overclock denemeleleri yaparken, hemde makine açıkken, birden voltajın aşırı derecede yükseldiğini farkettim, o zamanlar UPS kullanyor ve masraf gözüyle bakıyordum. Gözlerimin önünde makinenin powerından ve raminden dumanlar çıktığını gördüm. O an gözlerimi kapattım, ve kafayı duvara vurdum. Çünkü emin olduğum bir şey vardı ram yanında beraberinde birçok şeyi götürürdü. Anakart, işlemci. Yüce Allah'ın takdiri ilahisi ki anakarta ve işlemciye birşey olmamıştı. Ram century olduğu için garantiliydi, aslında garanti dışı sayılır bu olaylar ama ram century olunca hiç rama bile bakmadan değiştiler. O gün bugündür UPS kullanırım.

    Astek




  • cas latency ayarından bahsetmiyorum lamer kardeşim, bazı boardlarda md driving strength denen bir ayar var öğren de gel. (ram latency benzetmesi yaptığım şey bu, çünkü bu lafla daha anlamlı oluyor) Ayrıca bozulursa mantığın çok garip geldi. Sen bundan sonra bozulursa diye herşeyden 2 tane al. mesela hdd... 1 adet 30 gb yerine 2 adet 15 gb al. Ayrıca şunu da unutma ki yurdumuzda satılan çoğu markalı ram ömür boyu garantili (kingston, century, mushkin örneğin)
    Kusura bakma ama sende demokratik olarak yanlış düzeltecek yeterince bilgi yok!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.