Şimdi Ara

Turkcell Vınn mı?Vodafone mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
33.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bir köyde öğretmen olarak çalışıyorum da,adsl yok ne yazık ki.Sizce turkcell in vınn ınımı alayım?yoksa vodafone mobil internet mi önerirsiniz.Şebeke olarak ikisi de burda full çekiyor.Yalnız bu ikisinden hangisi daha hızlıdır,hangisi daha uygun fiyatlıdır acaba?4 gb kotalı almayı düşünüyorum,tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.



  • +
  • bence vodafone al
  • Turkcell VINN 4 GB ilk 6 ay 19, kalan aylar 44 TL , 24 aylık taahhüt ile ... Vınn modem de hediye ...

    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/3Ginternetcihazlari/vinn3Gmodem

    Vodafone Vodem 5 GB 45 TL, 12 - 18 -24 aylık taahhüt seçenekleri var

    http://www.vodafone.com.tr/Internet/mobil-modem-kampanyasi.php

    karar size kalmış, ben olsam Turkcell i tercih ederim ama .




  • Turkcell 12 aylık BIS servisi (aylık 4 GB) 30 TL/ay ..... Bu hizmette internet apn açık.

    İkinci el bir VIN yada Vodem modemle değerlendirebilirsiniz.
  • yok mu başka yardımcı olacak arkadaş?
  • turkcell vınn e 182 kullanıyorum tavsiye ederim içine herhangi bir tim den ücretsiz olarak alınabilen kontörlü data hattı taktım aylık 4 gb 29 tl dışarda çok işimin olmadığı aylar hiç yüklemiyorum ve ya 9 liraya 1 gb alıyorum kontrata bağlı olmamak güzel bir şey
  • 2 ay 11 tl lik paketi 3. Ay iptal edebiliyor muyuz. Tabi paket hala var mi.
  • benim kullandığım bölgelerde vınn resmen fiyasko yaşattı bana. hattım faturasız olduğundan bir nevi rahatım. kesinlikle vodafone almalısın. bu gittiğim yerlerde en iyi çeken 3g şebekeleri hep vodafoneundu.

    @inexo
    iptal edersen kampanya kapsamında aldığın indirim tutarını ödemek zorunda kalıyorsun.
  • Hocam, köyde Vodafone da Tcell de full çekebilir ama bu 3G de çekiyor anlamına gelmeyebilir. Yani 2G şebekesi vardır ve çekiyordur ama 3G henüz kurulmamış olabilir, öncelikle onu araştır derim.

    Fiyat konusunda ise eksik bilgiler verilmiş.

    Tcell:

    24 ay taahhüt verirsen 4GB'lık paket ilk 6 ay 19, sonra 44 TL oluyor. Ortalama 38 TL'ye geliyor.
    12 ay taahhüt verirsen 4GB'lık paket ilk 3 ay 19, sonra 49 TL oluyor. Ortalama 41,5 TL'ye geliyor.


    Vodafone:
    24 ay taahhüt verirsen 4GB'lık paket ilk 8 ay 22,5 sonra 45 TL oluyor. Ortalama 37,5 TL'ye geliyor.
    12 ay taahhüt verirsen 4GB'lık paket ilk 3 ay 22,5 sonra 45 TL oluyor. Ortalama 39,5 TL'ye geliyor.


    Kısacası fiyat açılarından bakınca Vodafone biraz daha ucuz görünüyor.

    Hız açısından bakacak olursak da Vodafone genel olarak bir çok yerde Turkcell'den hızlı. Bunun sebebi ise Vodafone'un Turkcell kadar yatırım yapmış olmasına rağmen Tcell'in daha fazla kullanıcısı olması sebebiyle yavaş kalması.

    Özetle, Vodafone fiyat ve hız olarak Turkcell'in bir adım önünde. Ancak bulunduğunuz köyde VF 3G olduğuna emin olduktan sonra almanızı tavsiye ederim.




  • Hocam, köyde Vodafone da Tcell de full çekebilir ama bu 3G de çekiyor anlamına gelmeyebilir. Yani 2G şebekesi vardır ve çekiyordur ama 3G henüz kurulmamış olabilir, öncelikle onu araştır derim.


    Bu öneri kesinlikle doğru.
    Bende 5GB lık vodafone var ve hızı muhteşem. Manisa nın bir köyünde vınn ile denedik açık ara önde veri transferine sahip. Turkcell donuk kalıyor. Ayrıca unutmamalısın ki download ve upload toplu olarak bu kotaya dahil. Yani ADSL deki gibi sadece download ile kota belirlenmiyor. Paylaşım proğramı kullanır ve senden data çekerlerse kotan bitiverir.
    Özetle Turkcell in 4GB kotasının yaklaşık 3.1 yada 3.4 arası bir GB ile bu ücreti ödersin. Kalanının sana getirisi olmaz çünkü upload olarak zayii oluyor. Bendeki 5GB tın 4.2 sini kullanınca Vodafone den sms geliyor kotanız bitti hesaabı...
  • Anladım arkadaşlar gayet açıklayıcı yazmışsınız,bizim burada birkaç öğretmen arkadaş turkcell vınn kullanıyor,geçen birinden hız testi yaptım 214 kb download hızı çıktı.Burada 3g olduğunu sanmıyorum,vodafone un hızı nasıldır bilmiyorum ama vodafone almayı düşünüyorum.
  • Avea 3 aylık jet istiyorum ben yalnız telefon ile denerken çok tl gidecek nasıl anlarım hızlı mi veya kopuyo mu yavaşlıyo mu diye.
    Çünkü turkcell burada cepten girince bazen acayip yavaşlıyor 3.5g dediği halde.
  • 1.nesil yani en iyi 3G teknolojisi Turkceldeyken ve bu avatajlar varken Turkcell 3G yi tercih ederdim.
  • A tipi lisans tan bahsediyorsun ama bence avea kötü demek değil bu.
    3 abone 3 yerde
    1 abone 1 yerde olabilir yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cool_boy10

    Anladım arkadaşlar gayet açıklayıcı yazmışsınız,bizim burada birkaç öğretmen arkadaş turkcell vınn kullanıyor,geçen birinden hız testi yaptım 214 kb download hızı çıktı.Burada 3g olduğunu sanmıyorum,vodafone un hızı nasıldır bilmiyorum ama vodafone almayı düşünüyorum.



    Bu bahsettiğin hız edge hızı 3G değil. Demek ki orada Tcell 3G yok, istersen köyün adını söyle belki VF'da vardır cevap verilir. Vodafone 3G yoksa bile edge'de Tcell'den hızlıdır diğer hocalar da edge kullanıyorlarsa :)
  • hızı sorun etmezsen vodafone al 8 liraya sınırsız girersin
  • Cool boy dostum ben Kontratsız yani vodem para miktarını ödeyerek aldım 5 gb KotaLI...Güneydogu bölgesinde görev yapıorum bence VINN a 10 basar niteLikte burda ki hızı ...Edge ile bagLandıgında 250 kps civarI goruyo ve EDGE fuLL de 5.7 MPS 3g ye gectiginde zaten sayfalarda akıosun 7.2 MPS ile...muhtemeLen senin oldugun yerde 3g yoktur ama EDGE de seni cok rahat götürür diye düşünüyorum !!en azından ne kadar girersen gir 5GB ve kendin program ile sınırlaya biliosun seni programla uyarıo sistem !!!

    Turkcell kalite satıyorum hesabına cok fena kazıklıo kullanıcıları ...tercih secenegin cok az Vodafone da öle degiL ...Gunde 9 saat baglanıorum sadece 1.3 GB kullandım 2 haftada hafta sonları haric....

    Bence Turkcell artık o eski hegomanyası yok bu piyasada...Sen gönüL rahatlıgı ile al bi vodem sonrada buraya yaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RuLazz_ -- 29 Eylül 2010; 16:30:40 >




  • Arkadaşlar belki çok alakalı değil konuyla ama burada sorma gereği hissettim genede. Konu ise Vınn modemi Vodafone hatta kullanabilmek. Daha önce Turkcellden 4Gb lik paket kullanıyordum fakat iptal ettim bu ay itibari ile Diğer hattımıda Vodafone a taşıdım.Vodafone'a. Vınn E176G model Huaweii modemim var.Bunu nasıl Vodafone üzerinden kullanıp internete girebilirim. İllaki romunumu değiştirmem gerekiyor?
    BU olayı uygulayan arkadaşlar vardır sanırım.Yapılıyosa nasıl yaptıklarını buradan paylaşırlarsa çok sevinirim. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesadufi -- 29 Eylül 2010; 18:02:03 >
  • sayın hocam vodafon al,3 g yoksa 2 gde de vodafon gayet iyi.25-30 kps/sn hız var edge olarak yeterli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.