Şimdi Ara

IE 9 BETA ilk izlenimleriniz. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ewren

    xp yi nasıl desteklemez ya çok saçma


    Aynen kesinlinle tam bir fiyasko o kadar xp kulanıcısı varken hiç degilse betazyı desteklemesini gerekirdi win7 kullanımına gecmeleri için bir heves dogruta bilirdi bu ama yapamışlar
    bir digeride fark yaratayım derken gezinti cubugunun yanına gelen sekmeler cok can sıkıcı bence..
  • Ben beğendim. Öncelikle henüz Beta sürümü olmasına rağmen daha bir sorunla da karşılaşmadım. Tam sürümde yeni özellikler eklenecekmiş.

    Üstteki boşluk dışında arayüzünü beğendim. Sadelik gelmiş. Windows Aero teması etkinse üstteki bölüm tümüyle şeffaflaşmış. Ancak boşluğun genişlemesi benim de pek hoşuma gitmedi. Adres çubuğunun sekme çubuğunun solunda olması da kötü olmuş, taşınıp alta veya üste çekilerek hâlledilebilir.

    Efektler ve tema da değişmiş.

    Web gezintisinde bana önceki IE sürümlerine göre hızlı geldi, diğer IE dışındaki tarayıcılar konusunda bir şey söyleyemeyeceğim.

    Yeni bir sekme açında "En Popüler Siteleriniz" sayfasının açılması bana biraz Opera'dan esinlendiklerini düşündürdü.

    ClearType daha belirgin hâle gelmiş.

    Adobe Flash Player, Adobe Shockwave Player, Java, Windows Media Player, Microsoft Silverlight gibi eklentilerle ilgili bir sorun yaşamadım.

    Hâlâ işlevliğini pek kavrayamasam da Uyumluluk Görünümü modu var.

    Tümleşik arama motoru çubuğu kalkmış. Bunun nedeni arama motorunun adres çubuğuna geçmesi. Adres çubuğuna aramak istediğiniz bir şeyi yazın, açılan menünün en altında arama motorları var. Google'da aranmasını istiyorsanız en soldan Google logosuna tıklayıp arayabilirsiniz. İyi olmuş.

    Sekmelerden birini sürükleyip Windows'un görev çubuğuna sabitleyebiliyorsunuz, güzel olmuş.

    İndirme penceresi değişmiş. İndirme hızında önceki IE sürümlerine göre bir değişim görmedim, zaten Internet bağlantı hızınız değişmediği müddetçe hâlâ tek kaynaktan (Mirror) dosya indiriliyorsa kolay kolay hız değişimi beklemeyin. İndirilen dosyalar listeye kaydediliyor, liste içi arama motoru eklenmiş. Ben yine de dosya indirme konusunda daha fazla gelişmişlik beklerdim; ama IE'nin geçmişini düşününce bu bile ciddi bir gelişme olarak düşünülebilir. DAP, IDM, FlashGet gibi araçları kullanmak yine en iyisi.

    Windows XP desteğinin olmaması da artık Microsoft'un Windows XP desteğini yavaş yavaş kestiğini gösteriyor. İleride 2000, ME, 98 gibi XP'nin de küçük yazılımlar dışında desteği kesilir. Daha DirectX 10 çıktığında (sözde) XP desteğinin olmamasından belliydi buralara kadar gelineceği.


    Genel olarak sağlam bir sürüm olmuş. Microsoft geçen yıldan beri iyi işler yapmayı başarıyor.




  • Benim gibi appcrash hatası alan varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkan*

    Benim gibi appcrash hatası alan varmı ?

    yaklaşık 15 saattir kullanıyorum hiç appcrash almadım. sadece bir kere flash player hatası verdi o kadar. bana stabil gibi geldi... beta olmasına rağmen hızlı ve güzel olmuş. microsoft eskiyi unutturmakta kararlı anlaşılan :)

    ancak ben şöyle bir hata alıyorum. hani sayfayı tamamen sona dek kaydırdıktan sonra tekrar yukarı çıkarmak için touchpad i kullandığımda çıkmıyor yukarı. yandaki çubuktan yapmam gerekiyor.
  • Geri bildirim olarak bu isteklerimizi iletmemiz lazım aslında.. Tam sürüm için alınması gereken daha yol var çünkü.
  • menu çubuğu sabitlenebiliyormu İE9 da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyes22 -- 16 Eylül 2010; 13:48:57 >
  • @Nf
    Bunu öğrendiğim iyi oldu, çok teşekkürler.


    @reyes22
    Üstteki boşlukta bir yere sağ tıkla, menüden "Araç çubuklarını kilitle" öğesini tıkla.

    Ama ilginç ki adres çubuğunu veya sekme çubuğunu taşıyamıyorum. Adres çubuğu ile sekme çubuğunun arasına basılı tutarak adres çubuğunu genişletip daraltabiliyoruz; ama üste veya alta taşıyamıyoruz. Bunu yapabilen var mı?
  • firefox u sollamış chrome la kafa kafaya hız konusunda ama chrome varken diğerleri yalan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imozzi

    firefox u sollamış chrome la kafa kafaya hız konusunda ama chrome varken diğerleri yalan


    arkadaşın dedigi gibi şu an en iyi chrome bana göre mozilla kullandım hoşuma gitmedi opera kullandım bazen bilgisayarı kitleme yapıyor internete girerken bazen zar zor açılıyor turbosuz turbolu farketmiyor chromeyi sorunsuz kullanıyorum bi de ie 9un xpye yüklenmemesi sorunuda şundan dolayı microsoft xpyi yok etmek için ugraşıyor bundan sonra çıkan programlar hep windows vista ya da windows 7ye göre olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byhackermstf -- 16 Eylül 2010; 18:08:22 >
  • Bencede şuanda lider Chrome dur..çok kısa bir süre 6. sürümüne ulaştı. Firefox 4 betalarını da denedim hala hızlı değil.. Tam sürümü de görmek lazım tabi. Chrome eklenti havuzunu da genişletti mi kral olur
  • Üstteki logo IE9 'un mu bilmiyorum ama Gorillaz'ın albümünde kullanılmış :D
  • @Ricardo19

    Çünkü beta nın tanıtımı için microsoft o grupla anlaştı. =)
  • Sade ve hızlı olmuş. Keşke IE için de Adblock gibi bir şeyler olsaymış. Sekme çubuğu istenildiğinde yukarı veya aşağıya alınsa daha iyi olur. 30-40 sekme açan insanlar için zor olacaktır. Yukardaki boşluk da sinir bozucu üstelik geri butonunun şeklini bozuyor...
  • Arkadaşlar ben de az önce yükledim. Win7 kullanıyorum..ama facebooktaki videoları izleyemiyorum... daha önce karşılaşmadığım bir sorun veriyor... ve sadece facebook videolarına bu sorunu veriyor

     IE 9 BETA ilk izlenimleriniz.
  • yeni yetme hiç bi b.ktan anlamayan bebelerin "sen halaaa internet exploror mu kullanıyon yaaa " söylemlerinden kurtulmamızı sağlar diye umuyorum.

    ve artık -bence- ie nin savunulacak tarafları vardır.tarayıcı fanboy ları için eşitlik ie takımı için sağlanmıştır.
  • Şimdi kurdum..Fazla test edemedim ama arkadaşlara bende katılıyorum. Üstte ki boşluk hoş olmamış..
  • Arkadaşlar sorunu halledemedim cclaenar ile temizliyorum sadece bir video izleyebiliyorum... bilmiyorum beta olduğundan dolayımı ama 2 saatte beni çileden çıkardı... yeni sekmeden açtığım butun sayfalar sorun verdi... ve çok yavaş... tekrar ie8 e dönmek içinde sistem geri yükleme yaptım... çok şükür kurtuldum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taner_01985

    Arkadaşlar sorunu halledemedim cclaenar ile temizliyorum sadece bir video izleyebiliyorum... bilmiyorum beta olduğundan dolayımı ama 2 saatte beni çileden çıkardı... yeni sekmeden açtığım butun sayfalar sorun verdi... ve çok yavaş... tekrar ie8 e dönmek içinde sistem geri yükleme yaptım... çok şükür kurtuldum :)


    Bende de var aynı sorun.. Kaldıracağım...
  • o değilde bu sekme çubuğunu adres satırına alma işi hakkatten muazzam alan kazandırıyormuş...

    ie sayesinde farkettim...

     IE 9 BETA ilk izlenimleriniz.
  • Şu tarayıcı kapatılırken açık kalan sekmelerin bir sonraki tarayıcı açılışında otomatik açılması (sekmelerin kurtarılması) özelliği IE'de yok mu? Var da ben mi bulamıyorum?

    Düzenleme: Buldum, varmış. Tarayıcıyı bir sonraki açışınızda yeni sekme açma tuşuna tıklayıp Yeni Sekme açın. Sayfanın altında "Son oturumu yeniden aç" bağlantısına tıklayın. En son tarayıcı kapatışında açık kalan sekmeler geri açılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Eylül 2010; 3:47:45 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.