Şimdi Ara

1 DAKİKA İÇİNDE KAPANACAK DİYOR VE GERİYE DOĞRU SAYIP BİLGİSAYARI KAPATIYOR YARDIM LÜTFEN!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim masaüstü bilgisayarım aynen söylediğim şeyleri yapıyor ve kapanıyor ad-aware ile taradım ama birşey buladı neden??? yardım lütfen



  • büyük bir ihtimalle win32.Blaster.worm'u bulaşmıştır. Internetten bu wormu temizleyecek ufak programı bulabilirsiniz.
  • Birde antivirus programı ile taramayı dene.
  • antivirus+ad-aware+spybot+microsoft antispyware tool
  • geçmiş olsun sistemde antivirüs yok herhalde ,virüs bulaşmış avast! Antivirus le temizle diyecem ama artık o sistemden hayır gelirmi bilmem bu durum larda önemli bir arşivin vs yoksa en iyisi format ve sonrasında muhakak bir antivirüs ve frewal kurmak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüküm -- 24 Eylül 2005, 20:57:30 >
  • Ağ ayarlarından güvenlik duvarını aktif hale getir sonrada tüm windows güncellemelerini yap.
  • yok arkadaşlar hasta oldum tarama yaptırdım antivirus ile win32 de bir şey buldu ve sildi ama msni açınca gene başlıyor geriye doğru saymaya
  • seyah-seyyare lütfen tam adres verebilir misin? çünkü bu tür sitelerden diğer bilgisayarımada bulaşsın istemiyorum
  • kaspersky kullan tamamını silersin güzel bir antivirüs
  • ya bu bi arkadaşın belirttiği gibi worm.. onu kapatman için çalıştır'a çeşitli komutlar yazıp netten onu silen programcıklar bulabiliyordun ama bakalı uzun süre oldu komutu unuttum haliyle.. Biraz dolan nette.. (imkanın varsa cafe ortamında dolan tabi 1 dk da ne yapabilirsn ki..) Bunun haricinde sana önerim formatlaman ve bilgisayardaki ilk donanımsal kurulumlardan sonra bilgisayarına kaspersky, avast, mcafee antivirüslerden birini kurman; ad-aware, microsoft antispyware programlardan birini kurman ve de spy & bot search and destroy u da yüklemeni tavsiye ederim.. Bütün bu programları güncel tut.. spy bot search and destroy bilgisayarındaki hatalı ve zararlı yazılımları tespit eder ve siler bu nedenle başlangıçta tutmana gerek yok.. Düzenli olarak tarama yaparsın olur biter.. Bunun haricinde bilgisayarını güvenli kipte açıp dene bir de.. bazı dergi cdlerinde bu tür programcıkları veriyordu.. Güvenlik kipi internetli açıp biraz nette araştırma yapmayı dene.. İnternetli başlatırsan yine 1 dk geri sayar mı bilmem ama en kökten çözümün format olmalı bence..
  • bende ayrıca laptopda var zaten onunla giriyorum şu anda ama lapropda öemli bilgiler ve çizimler var ondan aramak istemiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kornkrunded

    yok arkadaşlar hasta oldum tarama yaptırdım antivirus ile win32 de bir şey buldu ve sildi ama msni açınca gene başlıyor geriye doğru saymaya



    sp2 kur otomatikman o spy ı siliyor ve acığı kapatıyor denenmiştir tarafımdan
  • quote:

    sp2 kur otomatikman o spy ı siliyor ve acığı kapatıyor denenmiştir tarafımdan

    Tarihi bi virüsbu sp2 kur düselir.
    Hiçbir antivirüs durduramas bu küçük canavarı.
    kapanmaya başlayınca
    başlat----çalıştır---------shoutdown -a yaz;)
    kapanma duracaktır.
    Kapsamlı bilgi için microsoftun sitesine bak.
  • sisteminde her zaman
    kasperksy internet security,kasperksy antivirus ve microsoft antispyware bulunmalı
  • W32.Blaster ve Türevlerinden Kurtulun


    Tarih : 12 Eylül 2003, Cuma
    Yazar : Özkan Erden
    Yazı Tipi : Rehber
    Yazdırılabilir Sayfa




    NOT: Bu konu daha önce forumlarımızda okuyucularımız tarafından çözümlendi ve detaylıca anlatıldı fakat referans olması açısından konuyu şöyle bir toparlayalım istedik. Forum'daki konuya gitmek için tıklayın.

    "Delikanlı bilgisayarcı 3. parti koruma yazılımları kurmaz, sistemine virüs bulaştırmaz" mantığıyla hareket edip de sistemine virüs bulaştırmayan delikanlı çok nadirdir. Özellikle son 2-3 ay içerisinde Microsoft Windows işletim sisteminin açıklarından yararlanarak ortaya çıkan bir çok virüs, çoğu kişiyi en amansız zamanda avlayabiliyor. Bunun önlemini almak mümkün, fakat özellikle son zamanların en popüler "solucanı" W32.Blaster veya türevi ile karşılaştıysanız ve sisteminiz onun elinde ise, önlem almanızın bir anlamı yok. Vakit, sistemi solucanlardan ve virüslerden kurtarma vaktidir, işe koyulalım. Önlemlere daha sonra bakarız.

    W32.Blaster, diğer isimleriyle W32/Lovsan.worm.a, Win32.Poza.A, Lovsan , WORM_MSBLAST.A, W32/Blaster-A, W32/Blaster, Worm.Win32.Lovesan; daha önce Microsoft'un açıkladığı ve yamasını sunduğu bir açıktan faydalanan bir solucan. Açığı bulan birisi, uzaktan erişim ile sisteminizde istediği herşeyi yapabilir. Yani son derece tehlikeli bir durum.

    Düzenli olarak işletim sistemini yamalayan ve firewall kullanan kişiler bu solucandan feci bir şekilde etkilenmediler. Uzaktan erişim portlar üzerinden yapıldığından ve aklı başında her firewall programı bu portları dinlediği ve koruduğu için, farkına varılmaması mümkün. Solucan, 135 nolu TCP portunu kullanan RPC servisindeki açıktan faydalanıyor. Çözümlere ve detaylı bilgilere geçmeden önce etkilenen işletim sistemlerinin de listesini vermek gerekiyor. Windows 98 ve ME dışındaki tüm Microsoft işletim sistemleri bu açığa sahip. Bunların içine Microsoft'un yeni göz ağrısı 2003 Server da dahil.

    Eğer sisteminize W32.Blaster solucanı bulaştıysa, Internet' girdiğiniz anda RPC servisinde bir hata ile karşılaşacaksınız ve sistemin 60 saniye içerisinde yeniden başlatılacağı mesajını alacaksınız. RPC (Remote Procedure Call) servisinin Türkçe işletim sistemlerindeki karşılığı "Uzaktan Yordam Çağrısı". Bu servis sonlandırıldığı için sistemin 60 saniye içerisinde yeniden başlatılacağı mesajı geliyor:



    Bu mesajla ilk karşılaşan kişilerin tepkisi genelde "Windows'um çöktü, bir format çekeyim şöyle güzelcene" oluyor. Windows'a şiddet göstermeden yapılması gereken işlemleri şöyle bir sıralayalım.

    İlk olarak Internet'e bağlanmayın. Bağlanmadan önce mutlaka bir Firewall kurun. WindowsXP veya 2003 kullanıyorsanız, işletim sisteminin yapısında gelen Firewall'ı aktif hale getirmelisiniz. Bunu yapmak için, bağlantınıza sağ tuış tıklayıp, Advanced bölümünden Firewall'ı aktif hale getirmelisiniz.

    Eğer üçüncü parti Firewall yazılımlarından kullanmak isterseniz, tavsiyemiz ZoneAlarm Pro ve SyGate Personal Firewall olur. Fakat dosya çekmek lüksümüz şuanda yok, Windows'un kendi firewall'ını kullanmak şuanda yeterli.
    RPC servisinde hata oluştuğu zaman sistemin 60 içinde yeniden başlamasını engelleyeceğiz. Control Panel (Denetim Masası) - Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) - Services (Hizmetler) yolunu izleyin. Sağ pencerede RPC (Remote Procedure Call)'yi yani Uzaktan Yordam Çağrısını bulun.

    Servisin üzerine sağ tuş tıklayıp özelliklere gelin.

    Hata oluştuğu zaman yapılacak işlemi Recovery bölümünden ayarlıyoruz. Buradaki 3 seçeneği de Take No Action konumuna getiriyoruz.
    Şimdiki adımda ise W32.Blaster solucanını ezeceğiz. Symantec'in W32.Blaster solucanını silme yazılımını buraya tıklayarak çekebilirsiniz.
    Dosyayı çektikten sonra hemen çalıştırmayın. İlk başta Windows XP ile birlikte gelen "System Restore" (Sistem Geri Yükleme) özelliğini kapatmak gerekiyor. Windows 2003 ile bu özellik varsayılan olarak gelmiyor. System Restore'u kapatmak için, Bilgisayarım'a sağ tuş tıklayın ve System Restore (Sistem Geri Yükleme) bölümüne gelin. Buradan kapatabilirsiniz.

    İşlemler bittikten sonra eski haline getirmenizi tavsiye ederiz. Aynı durum RPC Servisi için de geçerli.
    Çektiğiniz dosyayı şimdi çalıştırın ve gerekli dosyaları ve registry kayıtlarını silmesine izin verin. Program tarama işlemini bitirdikten sonra sizi Microsoft'un bu açık için sağladığı yama adresine yönlendirecek. Hatta biz de üşengeçlik etmeyip bu sayfanın adresini de verelim. Buraya tıklayın. Eğer FixBlast dosyası, dosya silemediğini söylerse, sistemi güvenli kipte açıp dosyayı tekrar çalıştırın.
    Geçmiş olsun! Ayarları eski haline getirmeyi unutmayın.
    Buradan çıkarılacak önemli sonuçlar da var.

    Micrososft işletim sistemi kullananlar sürekli tehdit altında. İşletim sisteminizi düzenli olarak "Güncelleme" işlemine tabii tutmalısınız. Eğer "herşeyi elle yapayım" derseniz, Micrososft'un TechNet sitesini takip etmenizi önereceğim. Güvenlik açıklarını takip etmek için TechNet'in bu sayfasına gitmelisiniz.
    Özellikle sabit IP ile Internet'e çıkış yapan kişiler sistemlerinde mutlaka Firewall yazılımı kullanmalılar. Firewall kullananlar Blaster'dan neredeyse etkilenmediler.
    Sisteminizde mutlaka AntiVirüs yazılımı kullanın ve virüs tanımlamalarını mutlaka güncel tutun.
    Bana virüs bulaşmaz demeyin; günü birinde Blaster vari bir solucan / virüs kafanızı feci bir şekilde ağrıtabilir.
    Belki birgün şu sistemleri virüsden koruma yollarına değiniriz de, yapılması gereken işlemleri tekrar gözden geçiririz.



    Ana Sayfa



    Yazı İçeriği
    W32.Blaster ve Türevlerinden Kurtulun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amddma

    quote:

    sp2 kur otomatikman o spy ı siliyor ve acığı kapatıyor denenmiştir tarafımdan

    Tarihi bi virüsbu sp2 kur düselir.
    Hiçbir antivirüs durduramas bu küçük canavarı.
    kapanmaya başlayınca
    başlat----çalıştır---------shoutdown -a yaz;)
    kapanma duracaktır.
    Kapsamlı bilgi için microsoftun sitesine bak.




    bune ek olarak baslat / calıştır / msconfig yap başlangıç sekmesine gel orda tümünü devre dısı bırak secenegini işaretle bilgisyarını yeniden başlar ve hemen zone alarm kur makinana
  • kapanmayı durdurduktan sonra verdiğim linkten microsoft kötü yazılım temizleme aracını kullanın.

    http://rapidshare.de/files/5509114/Windows-KB890830-V1.8-TRK.exe.html
  • denetim masası/yönetimsel araçlar/hizmetler kısmından hizmetleri incele kapanma olayı eğer internete girdiğinde falan oluyorsa uzaktan yordam çağırısı(rpc) lere tıkla açılan pencerede kurtarma sekmesine tıkla hatalar için yapılacak işlemler de bilgisayarı yeniden başlat seçeneği seçili ise işlem yapmayı seçerek kapanmaları engeleyebilirsin.. kapanmanın hangi hizmetten olduğunu bilmiyorsan hepsi için bu işlemi yapabilirsin işlem yapma yada programı yeniden başlat seçebilirsin... ama yukarıda arkadaşların da dediği gibi virüs olayından kurtulman gerekiyor aksi halde ayarlar tekrar bozulur ve tekrar kapanmalar başlar yada sürekli hata yapacağı için sağlıklı çalışamayabilir. önce virüsü sil sonra ayarları düzelt....kolay gelsin..
  • ayni problem bizde de var netowr deki 2 pc birbirini goruyor fakat nete giris yapamiyor 60sn de kapanan pc

    .sorun bu virus yuzunden olabilir mi?
  • BLASTERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRrr
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.