Şimdi Ara

MSI AMD K8N NEO4 PLATINUM (SOKET 939) ANAKART

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar
    AMD 64 3500+ işlemci kullaniyorum, WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 8MB CACHE SERIAL SABİT DİSK, Extreme Ax5500 PCI Express 256 DDR Md ASUS ekran kartı, Kingston 512 Mb CL 2.5 ram (2 adet), 350 watt'lik kasa kullaniyorum. Bu sistemde ana kartım tek çekirdek çalışıyor, HT çalışmıyor. Bir işlem yaparken diğer bir işlemde kasıyor. Makina kitleniyor hatta restart yapıyor. Ayrıca silikon imajların ne olduğunu çözemedim kudurmak üzereyim bana yardımcı olabilirmisiniz. Bilgisayarci bildiğim tüm arkadaşlarıma danıştım ancak çözüm bulamadim. Son olarakta SATA2 HDD'mi yaktım. Sorun nedir yardımcı olurmusunuz.??
    Şimdiden tşk.ederim..



  • Overclock mu yapıyorsun?
    Hem amd 3500+ tek çekirdektir.Hyper Treading desteği pentium4 lere ait bir olay.
  • sizin işlemci zaten tek çekirdekli.silikon imaj dediğiniz şey büyük ihtimal anakartın sata kontrolcusu.bunun için anakartın cd'sinden gerekli sürücüleri kurman gerekiyor.
  • tüm sürücüleri kur anakart ,ekran vs özelikle interneten güncel sürücüleri bulup öyle yap..
  • ben sadece anlatımın iyi olması için öğle yazdım anakart cd her şey kurulu ama daha aynı şekil yavaş ve kasıyor makinayı da ayrıntılı bir bilgi üst seviyede olarak biliyoruz sonuçta bazı şeyleri benim orda demek istediğim bu şeyi kuramaması ve sürekli hdd yakması tam bir bilgi bilen var tek tek anlatacak varsa anlatsın saçma cevap istemiyorum belki sorduklarım saçma gelebilir ama içim açıyor yardım sadece msn jlnur@hotmail.com peki bir soru daha p4 3.0 kaç kat hızlı bu arada bu sistem
  • kullandığın 350watt psu kalitesizse bu problem yapabilir.aopen fsp tagan enermax gibi kaliteli psu kullanmanızı öneririm.yanan harddiski garantiye gönderin değiştirmeleri gerekir.
  • tüm bağlantılarını kontrol et.yada emin değilsen neyi nereye bağladığını yaz.her şey okeyse.başka bi psu ile dene.harddiskin tabi yanmayanının primary master old. kontrol et.tüm 4 pin bağlantılarını tekrar kontrol et.o anakartın sorunlu bi biosu vardı yanlış hatırlamıyosam son olarak en son biosu updatele.
  • sorunun galiba PSU ile alakalı,harddiskin anlık voltaj dalgalanmasıyla ilgili olarak yanmış olabilir..makina restart atıyor falan demişsin zaten,acilen başka bi psu ile dene sistemini.yoksa durup dururken anakart hdd yakmaz...baya güç çeken bir sistemin var,gerçek 350-400w bi psu kullan mutlaka.

    HT nforce4'lerde hyper-threading değil,hyper-transport anlamına geliyor.hyper-transport sende ve kimsede kapalı olamaz..zaten nf4'lerde güney köprüsü olmadığından HT,işlemci ile anakart yongası arasındaki alışveriş hızını ifade eden bir olay.hızı 1000 mhz(200x5) vs...
    aşağıdaki linkte anakartının incelemesi var,belki işine yarar,belki de bakmışsındır,neyse...umarım hallolur...
    http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=451



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 25 Eylül 2005, 20:26:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.