Şimdi Ara

Modem ve ses kartı ya da PCI slot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce sorunsuz çalışan cretive modem ve ses kartımdan önce ses kartım çalışmamaya başladı,ben de ses kartının pcı slotunu değiştirdim ilk başta sorun giderildi ancak daha sonra yine bilgisayar ses kartını görmemeye başladı,yeniden slot değiştirdim bu sefer bigisayar açılmadı.Ses kartını çıkardığımda bilgisayar açıldı ancak bu sefer modem kayboldu,modemi diğer pcı slotlarında denedim ancak bilgisayar modemi görmüyor,yani hem ses kartı hem de modem çalışmıyor.Bütün bunlar gprs ile internete bağlandıktan sonra oldu.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • 2 sene önce aynı tür bir problem başıma gelmişti. 15 gün uğraştım. (benimde modemim ve ses kartım creative di) Bir ses kartı yok bir modem yok deliriyordum. O aralar aynı gün içerisinde 15 kere 98 kurduğum oluyordu. Belki inanmayacaksın ama sorun IDE 66 kablosunda çıkmıştı. Değiştirdim ve sorun kalmadı. (daha sonra kendi kendime galiba sürücülerin CD den kurulumu sırasında bu kablo üzerinden HDD e bir takım bilgileri eksik atıyor diye bir yorum getirmişdim) Senin problemin driverlar yada irq ayarları ile ilgili olabilir ama şu ide kablosunu bir değiştir.En azından kafan dinç olsun.

    Size O tarihlerde yapmış olduğum yazışmayı da gönderiyorum. Artık isyanımın derecesini siz tahmin edin. Ben aklıma geldikçe açar okurum bu yazıyı ve hala gülüyorum (o kabloyu da hala saklıyorum) Birazda siz gülün buyrun..
    kolay gelsin.

    ---------------------------------------------------------------------------
    Cum 19.01.2001 17:06

    Değerli Çizgi Elektronik Yetkilisi,

    Yaklaşık 8 yıldır bir fiil pc kullanıcasıyım. 3. PC mi almak üzere yaptığım araştırmalar sonucunda piyasada bulunan tüm donanım bileşenlerini inceledim ve ihtiyaçlarım ve bütçem ölçüsünde alacağım donanım bileşenlerini seçtim. PC’ im için gereken parçaları İstanbul kadıköy deki Eksen bilgisayardan aldım. (bütün bir pc olarak değil parçalar halinde). PC mi topladım ve şu ana kadar başıma gelmeyen herşey malesef bu PC de başıma geldi.
    İlk olarak PC mdeki ses kartı, sürücülerini (creative 128) kurarken kilitlendi. Orijinal CD sinden yüklememe rağmen yanlış sürücüleri kurduğumu zannettim ve sürücüleri kaldırdım. Tekrar yüklemek istediğimde makina yeniden kilitlendi. Safe modda açmama ve sürücüleri tekrar yüklememe rağmen pc bir türlü normal açılmadı. Format attım ve win 98 SE i tekrar yükledim.
    Daha sonra herşey yolunda gitti ve ses kartımı düzgün biçimde kurmayı başardım. Daha sonra modem i yüklerken ne tesadüf ki aynı hatalar. Çarerizlik içinde modemimi kuramamaktan dolayı ve makinamın her açılışta safe modda açmasına tahammül edemediğim için win 98 se i diskimi formatlayıp tekrar yükledim.
    İnanılmaz biçimde hiç bir problemle karşılaşmadan her iki donanımımıda kurabildim. Tam makinam normale döndü herhalde ben yanlış yaptım diye düşünürken bu sefer 3 parçaya bölünmüş olan HDD im (IBM 30 GB UDMA 100 7200 rpm) “write error drive d:” diye şu ana kadar hiç karşılaşmadığım bir hata vermeye başladı. Bu seferde her açılışta scan disk ile uğraşmaya başladım (her scan disk =1 saat 45 dakika). Herhalde disk de bir problem var dedim ve disk imi başka pc lerde denedim (Doğal olarak daha önceki problemleri de diskimin bozuk oluşuna bağladım tabii). Ancak bozuk dediğim disk im diğer makinalarda hiç bir problem yapmadan çok stabil vaziyette çalıştı. (bu arada çıldırmak üzereyim tabii 12 gün geçti ve ben daha pc mi çalıştıramadım)
    Daha sonra deneyimlerime dayanarak başka bir ide kablosu denemeye karar verdim. Tabii monitor hariç 900 dolara malolan bir PC nin küçücük bir IDE kablosundan bu kadar başımı ağrıtacağından habersizdim. Ve şu an makinamda hiç bir problem yaşamadan çalışıyorum. Muhtemelen başıma gelen diğer tüm problemler de diskime bilgi ileten bu küçücük ide kablosunun sağlıklı yapamadığı data transferinden kaynaklanıyordu.
    Sonuç olarak beni 15 gün uğraştıran ve beni uykusuz bırakan bu 20 cm boyundaki küçücük IDE 66 kablosunu evimin en güzide köşesinde saklamaya karar verdim. Tabii diskimin UDMA 100 özelliğini kullanabilmem için gerekli olan yeni bir IDE 66 kablosu almam da gerekiyordu. Ayvalık ta oturduğum için bu kabloyu buradan temin etme olasılığım yok malesef. Bu yüzden İzmir den getirtmek üzere sipariş verdim ve ellerinde olmadığını ve eğer istersem 20 milyon gibi faiş bir fiyat karşılığı bu kabloyu temin edebilecekleri cevabını aldım.
    Bu konuda sizin birşeyler yapabileceğinizi düşünüyorum. Satışını yaptığınız Asus cusL2 kartımla beraber gelen bu IDE 66 kablosunun denenerek tarafıma temin edilmesini istiyorum.


    İyi Çalışmalar Dilerim.




  • artsa cevabın için teşekkür ederim,tavsiyeni deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.