Şimdi Ara

p4 extreme edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • biraz önce ntvmsnbc den ghelen haberi aynen kopyalıyorum..

    Intel’den PC oyuncularına yeni çip

    Intel, PC’de oyun oynamayı sevenleri hedef alan yeni ‘Pentium 4 Extreme Edition’ adlı işlemcisini yıl sonuna kadar çıkaracağını açıkladı.



    3.2 gigahertz hızındaki ve ekstradan 2 megabyte önbellekli Yeni Pentium 4 Extreme Edition’da, Intel’in PC’lerde bir çok programın birbirinin hızını düşürmeden işlemesini sağlayan ‘Hyper-Threading’ teknolojisi de bulunuyor.

    AMD İLE KIYASIYA REKABET
    Analistler yeni ürünüyle Intel’in rakibi AMD’nin 64-bitlik işlemcisi Athlon 64’i hedef aldığını belirtiyorlar. Yeni ürünün özellikle PC’de oyun oynayanlara yönelmesini, PC oyun pazarını son yıllardaki büyümesi olarak gösteren analistler bu pazarın bir başka yönüne de dikkat çekiyorlar. PC oyun pazarında üst profil bir makinenin fiyatının 5 bin dolarları bulması ve şirketlerin oyun makinelerini geliştirdikleri ürünleri sergileyecek bir podyum olarak görmeleri nedeniyle, bu pazar teknolojik gelişmelerin ilk denendiği alanlandan biri oluyor.
    Intel imajını güçlendirmek için Cyberathlete Professional League’in sponsorluğunu üstlendiğini belirtmekte yarar var. Ancak bu pazarda Intel ciddi rakipleri Nvidia Corp ve ATI Technologies’in gerisinde kalıyor.

    TEK SİLİKONDA ÇOKLU İŞLEMCİ
    Intel, tek bir silikon parçası üzerinde 2 ya da daha fazla işlemci taşıyacak bilgisayar yongası üretimiyle ilgili planlarını açıkladı. Çok işlemcili yongaların özellikle kurumsal sunucuların kapasitesini artıracak. Intel’den yapılan açıklamaya göre, yeni işlemcilerden 32 bit’lik olanı “Tulsa”, 64 bit’lik olanına ise “Tanglewood” adı verildi. 32 bit’lik işlemci Xeon, 64 bitlik işlemci ise Itanium sunucularında kullanılacak.
    Intel CEO’su Paul Otellini, “Tulsa’nın 2-3 yıl içinde, Tanglewood’un ise 2005 yılında piyasaya çıkacağını” açıkladı. 64 bit’lik işlemciye sahip masaüstü bilgisayarlar için gerekli işletim sisteminin henüz piyasaya çıkmadığını” kaydeden Otellini “gerekli programların da gelecek yıldan önce hazır olmayacağını” söyledi.
    Intel aynı zamanda PC ve TV bağlantıları arasında, kullanıcıları illegal kopyalama yoluna gitmeden film seyretmesi ve müzik dinlemesini sağlayacak bir dijital içerik koruması üzerine çalıştığını açıkladı.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.