Şimdi Ara

ATI yazılımları vs NVIDIA yazılımları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar DH üyeleri inşallah konuyu doğru yere açmışımdır ;

    Başlıktanda anlaşıldığı gibi Ati ve Nvidia ekran kartlarında ne tür yazılımlar kullanmaktadır,bunlar ne işe yaramaktadır,nasıl çalışmaktadır vs.. Birisi anlatabilirse sistem toplamak veya ati-nvidia arasında kalmış kişilere çok büyük yardımları dokunur bizlerde ona göre daha iyi seçimler yapabiliriz.

    Teşekkürler



  • Nvidia kartlar, 3d Physix Cuda özelliklerine sahiptir.3d bildiğiniz 3d monitörle gözlük kullanılan modeldir.Ati de şu an için yok.Physix, bazı oyunlar da (Batman: Arkham Asylum mesela, yakında Mafia 2 gibi) Ati kartların gösteremediği fizik efektlerini gösterebilir.Cuda, son kullanıcılar için kullanılıyor.Oyuncular için pek bir önemi yok.

    Ati'ye gelince, eyefinity özelliği var, yani bir kaç monitör ile oyun oynayabilirsiniz.Bunun dışında bir özelliği yok.

    2 markanın da, dx11 dx10 ve dx 9 kartları var.Dx11 de alınabilecek kart Ati de 700 lira seviyesinde 5870, 550-600 lira seviyesinde 5850, 450-500 seviyesinde 5830 ve 300-350 seviyesinde 5770'dir.Bir de 5970 var, ama epey pahalı 1000tl den ucuza bulamazsın.5770, düşük çözünürlükte bütün oyunları max ayarlarda açar.Düşük çözünürlükte fiyat performans kartıdır.5830 ise önermem, zira fiyatına göre performansı düşük.5850 ise yüksek çözünürlükte fiyat performans kartıdır.Neredeyse bütün oyunları full hd çözünürlükte ve max ayarlarda oynatır.5870 ise her oyunu full ayar ve çözünürlükte sıfır kasma ile kaldırır.5970 bence gereksiz.Hatta 5870 bile gereksiz, zira 5850 overclock olunca 5870'i yakalayabilir.Şimdi birileri 5870'de oc olunca hızlanır dicek, ama 5870'in oc siz versiyonu hiçbir oyunu kasmıcağından, gereksiz kalıcaktır oc yapmak.

    Nvidia hakkında pek bilgim yok




  • Nvidia nın 3d desteğinin pek işime yaracağını zannetmem,önümüzdeki 10 yıl içerisinde 3d bir ekrana sahip olabilecegimi pek düşünmüyorum.Nvidia içerisinde oyuncunun işine yarayacak tek özellik physix gibi duruyor peki bu özelliğin oyun içerisindeki farkı nedir?Önemli bişi mi yoksa göz ardı edilip ati alınabilir mi?
  • Tuhaf olan physx i göz ardı edip ati almak değil physx için nvidia almaktır. Ayrıca bu efektlerin (yanlış bir terim) ati kartlar tarafından gösterilemediğini iddia edenlerin de halen var olduğunu görmekten büyük üzüntü ve şaşkınlık duymaktayız.
  • Cogu kullanici tarafindan bahsedilmegen yada bilinmegen, Ati'de Cuda'ya karsiilik Stream teknolojisi bulunmaktadir.

    Yayginlik olarak Cuda'nin gerisindedir ama .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

    Nvidia nın 3d desteğinin pek işime yaracağını zannetmem,önümüzdeki 10 yıl içerisinde 3d bir ekrana sahip olabilecegimi pek düşünmüyorum.Nvidia içerisinde oyuncunun işine yarayacak tek özellik physix gibi duruyor peki bu özelliğin oyun içerisindeki farkı nedir?Önemli bişi mi yoksa göz ardı edilip ati alınabilir mi?



    Şu an için kesinlikle değmez, ama ileride çok güzel oyunlar yapabilirler physix için
  • Nvidia physix desteği için aegia ( yazımda hata olabilir ) firmasını satın almıştı ati de buna karşılık olarak havok firmasını satın almıştı ve iki firmada physix desteği içindi.Peki ati bu desteği kullanamıyormu hala? Evet birde bu stream teknolojisi neydi bir hatırlatabilirmisiniz?
  • UP Bu konu için daha fazla görüş ve bilgi lazım çünkü bir çok kişinin seçim yapması bu konuya bağlı olabilir.
  • Nvidia'nin hangi programlara hizlandirma ve fizik destegi sundugunu bilmiyorum ama cok oldugunu biliyorum..

    ATI icin soyleyebileceklerim, Stream teknolojisinin hala gelistirilmekte oldugu yonunde... Su anda nerdeyse butun Adobe yazilimlarina islem bazinda hizlandirma yapabiliyor. Bunun yaninda Flash uygulamalarini da hizlandiriyor..

    Diger taraftan Cyberlink MediaShow isimli program ile Video donusturme hizini arttirabiliyorsunuz. Ayrica yine ayni ureticinin PowerDirector programi ile de cok ciddi format degisikliklerini, ekran karti islemcisinin gucunu kullanarak yapabiliyorsunuz.. Diger taraftan Arcsoft HD izleme programinda GPU isleme yaptirabiliyorsunuz..

    Bunun yaninda Alien vs Predator oyunu yine ATI fizik destegi olan bir oyundur.. Bunun yaninda yine destegi hic eksik olmayan "Blizzard" oyunlari var. WOW bunlardan biri...
  • Nvidia hep grafik ile ilgili desteklere eğilirken ati niye cart curt larla uğraşıyor yaw ( herkese göre cart curt olmaya bilir kullananın işine yarıyodur tabkide ama bana göre öyle kusura bakmayın ) Peki bir oyun görüntüsü var mı? ati ile böyle nvidia ile böyle vs....
  • Nvindia oyun dışındaki konularda grafik tasarımı vb.vb. Atı den daha iyi olduğu söyleniliyor. Ati'nin kartları F/P oyun kartları. Yalnız oyunların çoğunun nvindia'yı destekleyen oyunlar olduğu için atılere göre daha fazla performans sergileyebiliyor. Mesela Farcy 2 deki gibi...

    Arkadaş zaten yazmış atı kartları bende nvindi yaziyim.

    Dx11 Kartlar Nvindia nın Fermi sersinde bulunuyor.

    Gtx 460 768 mb 410-460 TLGtx 460 1gb 500-530 TL
    Gtx 465 540-710 TL
    Gtx 470 670-1000 TL
    Gtx 480 970-1350 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusaderKnight -- 27 Temmuz 2010; 14:59:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

    Nvidia hep grafik ile ilgili desteklere eğilirken ati niye cart curt larla uğraşıyor yaw ( herkese göre cart curt olmaya bilir kullananın işine yarıyodur tabkide ama bana göre öyle kusura bakmayın ) Peki bir oyun görüntüsü var mı? ati ile böyle nvidia ile böyle vs....


    Adobe programlarinin cok buyuk bir kisminin normal kullanici tarafindan kullanilmasi bir yana, bir cok web ve imaj tasarimcisi tarafindan kullanildigini soyleyebilirim.. Adobe cart curt degildir yani..

    Karsilastirmali goruntuler pek yok. bir sure once eski ekran kartlari ile yapilan testleri gormustum.. ama dedigim gibi eski ekran kartlari ile.. Nitekim goruntu kalitesi hakkinda oldugu icin ATI'nin UVD ve UVD2 HD teknolojisi ile, Nvidia'nin Purevideo HD teknolojilerinin karsilastirildigi bir link veriyorum..
    Bu zaten hangisinin daha iyi goruntu kalitesi verdigini kanitliyor...

    http://www.pclabs.com.tr/2008/08/27/hd-video-uvd-purevideo-hdye-karsi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 27 Temmuz 2010; 15:11:48 >




  • Bu arada ATI'nin fizik destegi sundugu yukarda verdigim uygulamalar, normal ev kullanici tarafindan alinan, standart ekran kartlaridir.. Tam fizik destegi ve grafik performansi almak icin Nvidia'nin Quadro FX serisi gibi ATI'nin de FireGL, FireMV, Firestream ve FirePro serileri bulunmaktadir... Bunlar Cad ve Cam uygulamalarina ayrica ieri duzey hesaplama kabiliyetlerine sahiptir..
  • Parantez içinde kalan kısım net açıklıyordu ama neyse

    Sistem kurma arifesinde olduğum için merak ve ilgi hat safhada ama her kafadan bir ses çıkıncada işler bayağı sarpa sarıyor. Peki bir görüntünün normali böyle physix ile böyle diyebileceğimiz bir görüntü var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31


    Parantez içinde kalan kısım net açıklıyordu ama neyse

    Sistem kurma arifesinde olduğum için merak ve ilgi hat safhada ama her kafadan bir ses çıkıncada işler bayağı sarpa sarıyor. Peki bir görüntünün normali böyle physix ile böyle diyebileceğimiz bir görüntü var mı?


    Batman ve Mirrors Edge ornegi var..
    http://forum.donanimhaber.com/m_35297733/mpage_1/key_batman%2Cfizik/tm.htm

    bu konudan bakabilirsiniz...




  • Hmm resimler bayağı iyimiş peki bu physix in kapalı olduğu resimlere ati diyebilirmiyiz ? AH keşke yanına ati de de durum bu diyen resim koysalarmış.Birde anladığım kadarıyla her oyun bu physix e destek vermiyor gibi 3-4 oyun ile sınırlı mı?
  • Yanlis bilmiyorsam; o sekilde fizik bulunmayan imajlara ATI diyemezsin, cunku ATI gercekten iyi goruntu veriyor ve bir arkadasimiz ATI ekran karti ile fizik motorunu calistirmayi basarmisti. gayette iyi sonuclar elde etmisti..Nitekim fizik motoru calismiyor olsa bile ATI'nin de fizik motoru kapali Nvidia ekran kartina gore daha fazla gorsel sundugunu duymustum bir yerde..

    kisaca Nvidia'nin goruntu kalitesine gore ciddi bir kalite fazlasi var ATInin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 27 Temmuz 2010; 16:37:14 >
  • Bu sistem daha yeni olduğu için şuan çok az oyunda var. Ancak ilerdeki oyunlarda bu destek olucaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Towarscke
    Yanlis bilmiyorsam; o sekilde fizik bulunmayan imajlara ATI diyemezsin, cunku ATI gercekten iyi goruntu veriyor ve bir arkadasimiz ATI ekran karti ile fizik motorunu calistirmayi basarmisti. gayette iyi sonuclar elde etmisti..Nitekim fizik motoru calismiyor olsa bile ATI'nin de fizik motoru kapali Nvidia ekran kartina gore daha fazla gorsel sundugunu duymustum bir yerde..

    kisaca Nvidia'nin goruntu kalitesine gore ciddi bir kalite fazlasi var ATInin..

    Bu görüntü farkı olayı şehir efsanesi.karşılaştıranlar vardı forumda fark yoktu.bende kendi gözlemlerimde fark görmedim.
  • Savas baslasin. Benim babam senin babani döver.
    Nvidia ve ati, intel ve amd basliklari acilinca sonradan neler oldugunu hepimiz biliyoruz.
    Ben fiyat performanstan anlamam. Teknolojik gelismelere bakarim. Teknolojik bakamindan kim kimden daha üstün.
    O yüzden islemcide intel.
    ekran kartinda nvidia.
    Ati ekran kartlarinin bu seneki basarisi gecmis yillara bakarak cok büyük bir basari olarak görülebilir. Bence Ati yazilimsal olarak cok basarisiz. Bendeke Toshiba marka lcd tv ile hem hdmi hemde dvi kablosu üzerinden baglanti yapmama ragmen ekrani tanimadi.
    Arastirmalar sonucu Toshiba lcd tvlerin bazilarina destek vermedigini sonucuna ulastim. Yazilimsal destegi her donanimla birebir uyumlu diyemezsiniz. Nvidia öylemi neye takarsan nereye takarsan tak hemen taniyor.
    Amd islemciler 6 cekirdekli islemcilerle farklilik göstermeye basladi. Ama görüldüki 1090T x6 Bazi oyunlarda basarisiz kaldi 6 cekirdegi olmasina ragmen isteyen arastirabilir.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.