Şimdi Ara

İng maçının Ş. Saracoğluna verilmesine dair.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kemal Belgin"den bu sefer bir eleştiri yazısı alıntıladım:

    İşte, Şükrü Saraçoğlu Stadı yanlışı!..

    Aylar önce, yani İngiltere maçının oynanacağı stad Şükrü Saraçoğlu olarak açıklandığında, bunu büyük bir yanlış seçim biçiminde vurgulamıştım. Gerekçe olarak da, böylesine büyük maçların, sahadan önce de, kazanmak adına bazı eylemlere manipüle edilebileceğini belirtmiştim. Yani şunu demek istemiştim: "İngilizler bizi, Londra'da, Arsenal, Tottenham ve Chelsea'nın mükemmel stadları dururken, buradan 200 kilometre uzağa Sunderland'a sürmüşlerdi. Bu açıklandığında da, bizim sorumlular yakınmışlardı. Çünkü Londra'da Sunderland'a trenle gidilecekti. Bu bile bizim o maçı kaybetmemizdeki faktörlerden biriydi.

    Peki, biz ne yaptık? Ülkenin en modern stadını, hem de en modern şehri İstanbul'da bulunan Şükrü Saraçoğlu'nu İngiliz maçı için seçtik. İngiliz, uçağa binecek, İstanbul'a inecek ve Boğaz manzaralı harika bir otelde kalacak. Maç günü otobüse binecek, eskortla köprüden geçip, taaa soyunma odasının kapısına kadar gelebilecek. Soyunma odası ise bir başka şaheser. Zaten İngilizler de gelip stadı gördükten sonra, hiç kuşkusuz Londra'ya gruptan çıktık naraları ile dönmüşlerdi. Neyse...

    Peki, ne yapılmalıydı? Alırdın maçı, örneğin Bursa'ya... İngiliz şaşırırdı. Orası neresi diye sorardı. Derlerdi ki, orada hem Almanya'yı, hem de Hollanda'yı yendiler....Anaaaa... Ardından, sizin familyadan Serbest İrlanda'yı baraj maçında da orada elediler. İngiliz sorardı, oraya nasıl gidiliyor diye... Derlerdi ki, İstanbul'a indikten sonra, otobüsle 4 saat... Vayyyy.... Deniz falan, manzara falan var mı? Yok... Karanın tam ortası... Bastı mı şimdi İngiliz'i kasvet, sıkıntı...Moralini taaa işin başından etkiledin mi? Maçın yüzde 25'lik bölümünü kazandın mı?

    İşte ben bunları anlatmaya çalıştım. Şimdi bakın, İngiliz, maçı İstanbul'da, ülkenin en modern stadında oynayacağını bilmesine rağmen ne pislikler yapıyor. Daha yapacak da... UEFA'dan özel gözlemciler isteyecek. Güvenlik olarak neler neler talep edecek... Bütün bunları düşünmekten önce, İstanbul dışındaki bir stadı öğrendiğinde başka başka acılar içinde kıvranacaktı.

    Korkum odur ki, maçtan önce maçın yüzde 25'lik bölümünü kaybetmiş olmanın ucuna bir de geri kalan yüzde 75'lik kısmını eklemeyelim. Bu olursa, baş sorumlu, Fenerbahçe'ye yanaşmaya çalışan federasyon olacaktır. Oysa Şükrü Saraçoğlu'na Makedonya maçı verilebilirdi. Ya da, önümüzdeki Dünya Kupası grup eleme maçlarından biri, ikisi, belki de hepsi...Ama bugünkü uygulamanın ne kadar yanlış olduğunu sanki İngilizler dile getiriyor. Yöneticilik, hele hele sporda çok başka şeydir vesselâm...







  • adam güzel yazmış. psikolojik olarak ezmeyi bilmiyoruz. diyarbakır bile seçilebilirdi. gerçi stadın uygun olduğunu sanmıyorum ama çok güzel olurdu.
  • -1. stadın nesi var gidipte yolları bile olmayan olimpiyat stadında mı oynasaydık? siz merak etmeyin biz onları şükrü saracoğlu stadında da yeneriz.
  • sakal arkadaşım konu olimpiyat veya alisamiyen veya inönü değil , önce psikoloji demiş adam , şükrü saraçoğlu stadı Tr'nin en iyi stadı , ama maç bursa da yada başka bir şehirde (antalya,diyarbakır,dayak yedikleri izmir atatürk , kocaeli, samsun vs vs ) önce adamlar bi duraklıyacaklardı "ulan bura nere" diye , bence gayet mantıklı bir fikir hem şu biz onları yeneriz gazına futbolcuları getirmeyelim , daha golümüz yok adamlara , benim hatırladığım tek yüzde yüzlük pozisyonsa 4-0 lık wimbledon da oynadığımız maçta ,Ünal'ın(TS'lu) üst direkten dönen topu . . . ,açıkçası benim maçtan umudum yok , ingilizcesi olanlar bir baksın , ingiliz taraftarların propagandalarınıda burada bulabilirsinizwww.soccer24-7.com/forum adamlar dünyayı ayağa kaldırıryor , Fifa ve UEFA bizimle uğraşıyor Türkiye bizi yenerse bu sayede yenecek diye. . .




  • boşverin kardeşim bunları, şu anda kendine güvenen ve ben daha iyiyim diyen takım hangisi? tabi ki Türkiye. o zaman yapacaklarımızı sahaya yansıtmamız bizim için çok büyük avantaj. yani rakibin psikolojisini bozup 15-20 bin kişilik statta oynayacağımıza, zaten onları sahada ezeceğimiz bir de üstüne 55 binlik süper tribün desteğiyle oynayacağımız Kadıköy daha ideal olur...
  • insallah hersey diledigimiz gibi olur resmen nefretettigim su ingilizleri *öt üstü oturtup bozup eve gondeririz. İNŞALLLAH!!!
  • inşallah yenecegiz
  • Arkadaşlar bence İngilizlerin gözünde ha Bursa Atatürk Stadında oynamışsın, ha Şükrüde..Bİr kere adamların Türkiye'ye gelmeleri bile bir psikolojik eziklik altına girmeleri demek..Kendi medyalarının bu veryansınından muhakkak onlarda etkilenecekler..Korkacaklar açıkçası..
    İlk 20 dakika içerisinde gol bulabilirsek (bakın burası çok nemli) o zaman maçı koparabilme şansımız var..Ama bulmazsak işte o zaman mazimiz , hiç gol atamadıgımız bir takımın karşımızda oldugu futbolcuları yavasca esir edecekk. Ki böyle olursa da maçı almamıza imkan yok..
    Maçı inşallah kazanırız..
  • o kemal belgin çok bilmiş
  • ben sizin şu psikolojinizi Bir yerlerden hatırlıyorum. Hani GS ın en iyi olduğu ve UEFA yı aldığı seneydi galiba. Bir GS Chealse maçı vardı. O çıkış olmayan Alisamiyende. ne olmuştu o maç hatırlayanınız var mı?
  • Şampiyonlar ligi defterleri açmalayım istersen ,6'da (0), maç saraçoğlunda oynanmalı en doğrusu budur, türkiyedeki en iyi stad saraçoğludur orda oluşcak atmosfer yeter...
  • arkadaşla lütfen uluslararası maçlarda taraftar gözlüklerini çıkaralım
  • ya webex ne ilginç insanlarsınız ya...
    bir türlü şu taraftar fanatik gözlüklerinizi gözünüzden çıkaramıyorsunuz.
    ben ne demek istemişim sen ne demişsin. eminimki zeki birisisin, ama iş taraftarlığa gelince gözündeki renkler okuduğunu anlamanı engelliyor.
    ben aşırı hırsın hırs sahibine çok daha zarar verebileceğini göstermek için mecburen GS ın Chealseye 5-0 yenilip bizi rezil ettiği maçı örnek gösterdim. sen de bana FBnin 6 da (0) şeklinde türkiyeyi rezil ettiği maçları hatırlatıyorsun. bunun benim söylediklerimle alakası ne?
    a-) eğer FB de aşırı hırslandı ve 6 da 0 yaptı sen haklısın diyorsan yanlış bir örnekle beni destekliyorsun FBde hırs falan yoktu.
    b-) bak FB hiç hırs yapmadığı halde 6 da 0 yaptı GS da aşırı hırs ve motive olduğu için 5-0 yenildi demek ki hırsın ve motivasyonun hiç önemi yokmuş demek istiyorsan. bunun cevabı çok uzun ama kısaca FB nin 6 da 0 yapmasının sebebi herşeyiyle 5 para etmeyen bir klüp olması derim.
    c-) yok aklınca benimle FByi hatırlatarak dalga geçmeye çalışıyorsan, sana benim Türkiye liglerinde futbol kalitesini yükselten takımları desteklediğimi dolayısıyla senin bildiğin anlamda takım tutmadığımı hatırlatır FB ile dalga geçmenin benim nezdimde zerre kadar rahatsız edici olmadığını sana söylerim.




  • kardeşim takımıma sataşma olmadığı sürece karşı biişi sölemem, tamam niyetin başka bi şeyi hatırlatmak olabilir,ki doğru bunu gördüm ben, ama bu hatırlatmayı bi fenerli olarak galatasaray üzerinden yapınca dayanamıyorum ve cewap vermek zorunda kalıyorum...bu fanatiklik ama yapıcak bişiyim yok..
  • hassas konular bunlar, hatırlatmak istediğin sey dogru alakasız ama ilk bakışta öyle görülmüyor,böle anlamsız tartışmalar çıkabiliyo bu nedenden dikkat etmek lazım..
  • simdi egri oturup dogru konusmak var!? hangi gs'li sukru saracoglunda duzgun top oynamis? stad ve seyirci secimi kesinlikle dogru, bir tek futbolcu secimini iyi yspmsk ksliyor geriye!? [evlol]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.