Şimdi Ara

Uydu Kanallarını Nasıl İzlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar öncelikle herkese selam...
    Bir sorum olucak. Mesela eve uydu anteni alıyoruz ne bileyim işte receiver falanbir sürü kanalı seyredebiliyoruz icabında peki ben tv kartı alsam ya da ne bileyim böyle bir donanım var mı bu işi bilgisayarda yapabilmem için. ne gibi bir donanıma ihtiyaç var yani ya da olabiliyor mu böyle bir şey? bir arkadasımdan vaktiyle tv kartını uydu antenine bağladığını falan duymuştum ama böyle mi bir çözüm üretilebiliyor acaba?yardımcı olursanız sevinirim....



  • uydu izlemek için tv kartları farklıdır.normal tv kartlarıyla izlenmez."skystar2" "skystar1" "pinnacle pctvsat" vb. kartlar ile uydu yayınları izlenebiliyor.bunların en popüleri skystar2 dir.bu kartları PCI slota takıyorsun. uydu anteninden daha doğrusu lnb den gelen kabloyu karta takıp izliyorsun yayınları.
  • yayın dijital uydu mu
  • Evet. üstelik yazılımla hotbird uydusunda birçok şifreli kanalı çözebiliyorsun. Daha fazla bilgi içinwww.kayacenter.com Bu firma bu kartların ithalatçısı.
  • arkadaslar bu kadar mı olay yani
    basit gibi geldi de bana peki bu yasal mı
    kaç kanal çıkıyor mesela?
  • digital yayınlar şifresizler yasal malum diğerleri illegal...normal receiverlerde kanal sayısı 5000 kadar olan var benim 150cm lik motorlu çanakla yaklaşık 8 uyduda toplam anolog/digital 3000 civarı kanal var fakat bunların yüzde 90 nı şifreli paket kanallar geri kalanlarda ise işine yarayacak epey kanal da var..fakat bilgisayara takılan digital uydu kartlarında bildigim kadar kanal kapasitesi okadar yüksek değil..eğer sadece şifreli özel popüler kanalları seyredeceksen kanal sayısı fazlasıyla yeterli bu kartlarda..
  • skystar1 efsanedir. Skystar 2 de aynı işi daha ucuza görür. Ama senin receiver bilgisayarla aynı odadaysa normal bir tv kartının composite in (video in) bölümüne uydudan video out kablosunu takarak, ses çıkışlarını da ses kartının line in'ine takarak uydu seyredersin. Bunun tek avantajı TV'ye gerek duymamandır. Kanallar falan gine recevier'dan değişir. Tabi eğer Humax 5400z alırsan kanalları da bilgisayardan değiştirme imkanın olur. Receivera bir modül+fun card alırsan (joker,magic modül vs) çözülebilen çoğu şifreli yayını çözersin. Ama bazı şifreli yayınlar halen orijinal kartın olmadan çözülemiyor.

    Skystar2 78 Euro civarındaydı. Receiver almak istersen minumum 200-250 euroyu gözden çıkarman lazım. Eğer ben uydu işiyle iyice bi uğraşayım diyorsan Dreambox receiver al 400 euro civarı. Yok sadece rahat rahat kanalları izleyim diyorsan Next8000 işini çok güzel görür.

    Dijital uydu kartları receiver'a gerek duymaz. LNB'den gelen kabla yeter. Ama çok profosyonel kartlar dışında (5000 doların üstündeki sistemler) monitörden tv seyretmek pek zevk vermez. Saniyede 24 kare gösterim oranını sadece 320x240 piksel büyüklükte yakalarsın. Tam ekran seyrederken fps (frame per second) oranı 15-20 arasına düşer. Bu da maçlarda, aksiyon filmlerinde, kayan altyazılarda gözü fazlasıyla rahatsız eder. Hareket sürekli değil adım adım gibi gözükür. Flashla uğraşdıysan ordaki fps ayarı gibi.

    Fazla uzattık galiba :)
    Aklına takılan bi şey olursa sor.




  • KÜRŞAD HOCAM ÇOK SAOL YA ÇOK AÇIKLAYICI OLMUŞ AMA BEN ŞİMDİ O ZAMAN EKRANDAN KALİTELİ BİR ŞEKİLDE YANİ MESELA NORMAL FLY TV KARTTAN NASIL TV İZLİYORUZ O KALİTEDE UYDU KANALLARINI İZLEYMEM Mİ UFAK BİR MALİYETLE,YA DA BU KALİTEDE İZLEMEK İSTİYORSAM ÇOK MU PARA HARCAMALIYIM, YANİ BENİM İSTEDİĞİM ASLINDA RECEIVER ALIP TV YE BAĞLAMAK AMA O ZAMANDA PROGRAM KULLANIP ŞİFRELERİ KIRAMAM. DOLAYISIYLA BİLGİSAYARA MAHKUMUM. NASIL BİR ÇÖZÜM ÜRETİLEBİLİR SENCE?
  • eozen alacağın digital uydu receiver'da zaten şifre çözme yeteneği bulunuyor. Yani bilgisayara bağlayıp programlar aracılığıyla çözmene gerek yok. Ben 150 euro'ya bi tane buldum onu alıcam büyük ihtimal. Saygılar...
  • ya ben o olayı bilmiyordum ne bileyim forumlarda nette falan hep şu programı çekin o açar falan muhabbeti dolaşıyordu da. demek o imkan tv den de oluyor nerden alıcan peki hocam nasıl bir araştırma yaptın, ne zaman alacağın belli mi?
  • eozen,

    monitördeki kalite olayı aşağı yukarı tüm tv kartlarında aynıdır. Yani bir tv kartından seyrettiysen bir şeyler, kalite o kalite. Yukarda da dediğim gibi normal filmlerde falan aynı tv gibi verir ama tam ekranda saniyede 25 kare gösteremez. Antenden gelen yayın PAL ise (türkiye'de ve avrupanın çoğunda pal kullanılır) 24 kare/saniye, NTSC ise (ABD, Kanada vb) 25 kare/saniyedir. İnsan gözü de saniye 24'den fazla kare(görüntü) algılayamaz. Kalite bozukluğu çok hızlı hareketlerde oluşuyor. Mesala futbol maçında kaleci degaj yaparken topun gidişi TV'deki kadar kesintisiz gözükmez.

    Uyduyla şifreleri çözmek için mutlaka ya orijinal kart, ya da modül gerekir. Matodarın dediği gibi bazı receiverların modülsüz, direkt olarak fun cardla (defalarca yazılabilen, gelişmiş hafızası olan(128-256 kb) bir smartcard türü), yayın çözme işi içlerindeki embedded(gömülü) modül sayesinde olur. Bunu da genelde receiverın modelindeki kısaltmalardan anlayabilirsin. IRCI derse Irdeto Common Interface'dir. CI her zaman common interface için kullanılır. Başındaki harfler de Cryptoworks, Seca, Irdeto, Conax, Nagra gibi şifreleme sistemlerinin kısaltmasıdır. Bence sen Next8000 al. Şu an için en ucuz fiyata en fazla yayın standartı çözen o. Hem de yeni başlayanlar için menüler falan çok kolay. Türkçe herşey. Bir funcarda 6in1 (şifreleme sisteminin sayısını belirtir. Bir kartta 6 farklı standart) güncel dosyaları yükleyerek yayınları çözersin. Bunun için de sana bir funcard programmer gerekir. Ama çevrende bir uyducu varsa almana gerek yok. Çünkü çoğu yayının şifresi aylarca değişmez.

    Fiyatlar aşağı yukarı:
    Funcard: 10 USD
    Programmer: 35-40 USD
    Next 8000 xcam Receiver: 200 USD

    Aklına takılan bi şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.




  • Arkadaslar benim de bir sorum olacak...
    Bir dizustu bilgisayarim var benim. kayacenter.com'a girip baktim. USB Skystar2 modeli var. Simdi ondan bir tane alsam (gerci fiyati yazmiyor orada) ve bilgisayarima baglasam sonra da anten girisine normal tv anten taksam, evlerdeki normal televizyonlarin cektigi butun Turk kanallarini ceker mi? Yani fly tv kart gibi is gorur mu? Diyelim ki karti asil fonksiyonu icin kullanmak istedik. O zaman bir adet canak satin almakla olay bitiyor mu? Tabi yaninda bir de LNB alinacak herhalde. Onun da ne oldugunu bilmiyorum. Burasini bana biraz anlatabilir misiniz?
  • USB'sini hiç görmedim ama pci'lar ile aynıysa maalesef seyredemezsin. Bu kartlarda normal antenden gelen kabloyu takabileceğin bir giriş yok.

    Çanak + LNB + Kablo alman lazım. Çanak anten'in fiyatları 150'liğe kadar çok uygun. 120'lik bilsatlar 30-35 dolar civarı ve böyle bir çanakla türksattaki tüm kanalları çok rahat seyredersin. Çoğu kanalda %100 sinyal alırsın ki %19-20 sinyalle yayınlar hiç dropsuz(donma,karelenme) seyredilir. Ayrıca hotbird'den 600 civarı radyo+tv, astradan da 300-350 civarı yayın alırsın. Çanak alacakken motorsuz, yani sabit kullanacaksan bence parabol değil offset çanak al. Hispesat'ta problem yaşamazsın. Aldığın yere sorarsan ne gibi avantajı olduğunu anlatır. Biraz daha pahalıdır. İngilizcen iyiyse Hispesat, Türksat (EurasiaSat)'tan çok daha iyidir.

    LNB dediğimiz "Low Noise Blocker", gerçi şu an piyasada satılanlar genelde LNC yani Low Noise Converter. Bunlar Çanakların odağına yerleştirilen ve gelen yayının sinyal seviyesini düzenleyen aygıtlar. Receivera veya Dijital TV kartına gelen kablo LNB'den çıkar. Lnb fiyatları da 7-8 dolardan başlar, çok iyileri 30 dolara kadar çıkar.

    Kabloyu aldığın yere sor ve kaliteli bir kablo al. Onun da metresi 500bin civarı.

    Yani Çanak+LNB+kablo+jaklar 40-50 dolar arası tutar.

    Türksat yerine başka uyduları da anlattım ama sadece türksat izlemek için skystar almak yazık olur bence. Normal bir harici tv kartı al ve çatı anteniyle işini gör. Skystarla diğer uydulardaki bir sürü şifreli kanalı çözebilirsin.




  • skystar ile motorlu çanak kullanılınca kart yanabiliyormuş sanırım.
    bu yüzden harici yönlendirmeli motorlu çanak sistemleri var mı?
  • Senin dediğin DiseqC 1.2 motorlar. Normal receiverla kullanıldığında 120cmlik çanakla motor 1 yıldan fazla gitmez diyen bir sürü adam vardı. Ama gayet iyi çalışıyor. Hiç de yandığını görmedim. Kartın yanıp yanmaması konusunda bir bilgim yok. Ben sabit çanakla kullanmıştım.

    Ama bence de Diseq motor alma. Harici sistem olarak kollu motor ve pozisyoner al. Hem çok daha büyük çaplarda çanakları çevirebilecek kapasitede olanları var (Diseq maksimum 1.2mt çevirebilir) hem de bozulma riski sıfır gibi. Tek farkı diseq motorda receiverdan/karttan bir kanal seçtiğinde motor otomatik olarak o kanalın yüklü olduğu uyduya dönüyor. Diğerinde sen pozisyonere giriyorsun hangi uyduya dönmesi gerektiğini. Pozisyonerin kumandasıyla sen döndürüyorsun. Goldmaster veya Grundigin çok güzel bir pozisyoneri vardı. Ama hangisiydi tam hatırlayamıyorum şimdi :) İyi bir pozisyoner alırsan aynı diseq gibi rahat kullanırsın




  • ya kursad hocam verdiğin bilgilere,ayırdığın zamana çok teşekkür ederim. sencen ricam,anladığım kadarıyla benim ilk olarak skystar almam gerekiyor skystar2 sonra çanak + lnb dediğin şey :) ve kablo ile jaklar. ben pazarda fiyat araştırması yapmak açısınndan sorucam,çanak olarak ne sormalıyım uyducuya gidip,ya da lnb dediğin olayı nasıl araştırırım yani marka model farkı var mı ikincisi o funcard ve programmer ı da uyducudan mı buluyoruz. ve önerdiğin Next 8000 xcam Receiver la alacağım çanakta uyumsuzluk gibi bir problem olurmu,bunlara da vaktin olur kısaca cevap verirsen çok makbule geçer. sağolasın tekrar...
  • LNB dediğim şeyi:) çanakların ucuna baktığında görürsün. Üç tane uzun çubuk tam çanağın odağında birleştirilir ve oluşturdukları halkaya LNB takılır. Gerçi şimdi ofset çanaklarda alttan tek bir çubukla odakdan farklı bir yerde duruyor. (Walla ne kadar kısa anlatmak istesem laf uzayıp gidiyor, her şeyin 2-3 alternatifi var)

    Uydu işinde bi standart fiyatlar var bi de bunların bir basamak üstü fakat en az 2 katı olan fiyatlar var. Yani LNB'ler genelde 10-15 dolar civarı. Ama bunların bir kalite yükseği 35-40 dolardan başlıyor.
    1.50'lik bir çanak 40 dolar falanken, 2.00met'lik bir çanağa 150 dolar isteyenler çıkıyor. Bence sen standart fiyat aralığından ürünler seç.

    Çanakla uydu arasında uyumsuzluk diye bir şey olmaz. Çanak alırken dikkat etmen gereken, kalıbının ve boyasının iyi olması. Bilsat ve Mega marka çanaklar iyi. Ben Bilsat 1.20 çanak ve Grundig LNB kullanıyorum ve 1.50'lik çanakla alınamayan bazı yayınları alabiliyorum. Benim LNB 30-35 dolar ama.

    Gelelim ne alman gerektiğine. Bence şimdilik ucuz bir sistem kur. 1 ay sonra her şeyi kendin öğrenirsin ve istediğin şeyleri alırsın. Zaten bu işle ilgilenen herkesde 1'den fazla çanak olur.

    Funcard ve programmeri eğer istanbuldaysan karaköyden bulursun. Ayrıca bu işle ilgili bir sürü forum var internette ama linklerini burdan vermem doğru olur mu bilmem. Sonuçta bu işler pek legal sayılmaz. Funcard alırken entegre chip'in üzerinde @ işareti olan bulursan onu ol.

    Skystar2 alacaksan forumlarda bir sürü ikinci el satanlar var. PM atarsan yardımcı olurum.




  • canak alırken biraz kalitelisini sec bencede kursad ın dedigi gibi cunku odak cok hassas oluyor ve kuvvetli ruzgarlarda sorun cıkarabiliyor.
  • arkadaşlar ben burada biriki ip ucu vermek istiyorum..olayı gayet teknik anlatmışsınız yalnız biraz kafa karıştırıyor...ilk önce çanak alırken kursad ın dediği gibi kalıp çok önemli..birde 120-150 cm lik çanakların aliminyum olanını tercih etmelisiniz..hem hafif hemde paslanmaya dayanıklı..LNB ise mutlaka geniş bant almalısınız,markası çok önemli değil..ülkemizde doğuya doğru gidildikçe çanak çapı küçülür..eger batıda iseniz bu uydu anteni kuran kişilerde uydu ismi kanal adı ve özellikleri nerelerde kaç cm antenle izleneceğini belirten listeler var güncel bir tane mutlaka bulun.valla benim receiver im pozisyoner değil ama motorlu çanağı evden 12-40v bir tane(hurdadan aldım)transformatörle(!!!DC akım devreli!!!)elle kumanda ediyom..bayağı iyi eğer zırt pırt uydu değiştirecem diyorsanız tavsiye etmem..pm atan arkadaşlara devre şemasını gönderebilirim..çok basit hiç bilgisi olmayanlar dahi yapabilir..




  • motor sistemini bilmiyorum ama hangi uyduya çevirdiğinizi nasıl ayarlıyorsunuz ki?
    sadece dönüş hareketi yetiyor mu?
    yukarı aşağı bir açı yapması gerekmiyor mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.