Şimdi Ara

System bus mı yoksa cpu çarpanımı olsun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Celeron 1.7ghz - Ga GB8S648 board 128-266mhz rd ram overclock ta cpu hangi yöntemle verim verir? 17x100 100mhz system bus geçerli şuanda.
    cpu tempeture normalde 24 derece oyun oynadıktan sonra (3d) 35 derece oluor.. Hangisi veya ikisinden nekadar yükseltirsem iyi performans alırım. ayrıca fan intel orjinal box dan çıkan fan.
    (easy tune 4.0 la süper olaylara girişilio bordun cd den çıkan oda ayrı bi mevzu...)



  • çarpanı zaten yükseltemezsin..
  • çarpan kilitli fsb sadece...dandik intel
  • Merhaba,
    arkadaşım öncelikle overclock işine meraklı olduğun için tebrikler ve hayırlı oc lar diliyorum.
    intel işlemcilerde çarpan sayısı sabittir yani kilitlidir değiştirilemez.Her ne kadar biosdan değiştirilebiliyormuş gibi gözüksede aslında kilitli olduğu için değişmez.Bu yüzden intel işlemcilerde o/c sadece fsb hızı arttırımıyla gerçekleşebilmektedir.Yapacağın iş eğer board izin veriyorsa cpu fsb sini yavaş yavaş arttırmandır.stabil çalışabildiği yere kadar arttırarak oc miktarını belirleyebilirsin.Bu tabi şansa bağlı bir iştir her cpu yeterince oc olmayabiliyor,boardunda önemli bu işte.Daha sonrada ram ayarlarıyla oynamaktır.Yani ramlerini daha çabuk ayarlarda çalıştırabilirsen perfromans artışı elde edersin.yani cas ayarlarıyla oynayacaksın.(düşük değer daha iyi)
    Forumdaki bu bölümün eski sayfalarını karıştırırsan oldukça faydalı bilgiler elde edebilirsin.

    Kolay gelsin.




  • çok teşekkürler beyler ama azcıkda detaylıyalım.
    easytune4 var gb borddan cıktı. çok sağlam bişiye benzio. ve güzel işlemleri var komplex bişi.
    çarpan sabit bus yükseltiym diosunuz. 100 den kaça yükseltiym 1.7cel i ? ram 266-128 uyduruk bişi bord gb ga 8s648 sağlam bişi... fan intel orjinal o da dandik ama zımparalı ve bol silikonladım. çok teşekkürler yardımlarınıza (çok oc yaptım eskiden senelerdir teknikte çalışıyom ama eski teknoloji şimdi ne iyidir orenmeden atlamayalaım dedik...) saolun
  • şanslı bir cpu ise 133 fsb rahat yapması lazım.ama yinede azar azar yükselt
  • ya hoş güzelde benim anlamadığım kısım bus yükseltince agp uçuyo yukarı e agp yi indirince bus da iniyo (aynı anda ram de çıkıp iniyo)
    bunuun çarresi nedir ya bord dada aynı software dada bunun çözümü ne sadece istediğim cpu bus i nı yukseltmek genel bişi deil diğer leri sabit kalsın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.