Şimdi Ara

cd-rom cd-rw aynı anda nasil kullanilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar yeni bir cd-ron alacagim bugun asus falan ve bendeki kasa slim seklinde ve cd-rw de var ve tabi ikisinide beraber kullanmak istiyorum kasada takilacak yer var ama baska ne kablosu lazim yani cd-rom a 3 kablo takiliyor isimlerini tam bilmiyorum ama en önemlisi buyuk olan kablo saniirm su tam ortaya takilan 16lik mi bilemiyorum slot seklinde olan kablo bundan zaten bir tane var cd-rw den cikarip cd-rom a takabilirim ama bu sferde ikisini kullanamam kisaca ne lazim cd-rom u aldiktan sonra ikisinide kullanabilmem icin..



  • ide kablosu 80 veya 40 lık
    eğer kasanda iki tane varsa almana gerek yok
  • 80 konnektörlü olmasına dikkar et IDE kablosunun yoksa Anakartın uyarı verir eğer yeni bir anakartsa.Arasındaki fark birisinin daha sık kablodan oluşması diğeri daha seyrek yapılmıştır kabloları.bide güç kablosu var zaten hepsini yerleri belli mantık oluşturursan karıştırmadan takabilirsin.aynı zamada cd-room dan ses kartına bir kablo gidiyor ince onunda takarsın 3 lü galiba.hepsi çok basit halledersin.

    Saygılar
  • birçok anakartta toplam 4 adet disk desteği vardır. Bunları 4 HDD, 1 HDD 3 cdrom veya çeşitli şekillerde kullanabilirsin.

    1. Aynı ide kablosuna cd-r ve cd-rwyi takabilirsin. Bence bunu tercih etmelisin.
    2. HDD ide kablosunun diğer ucuna cd-r veya cd-rw'yi takabilirsin. Bunu pek önermem.

    Çok önemli bir mevzu ise aynı ide kablosuna takılan iki aygıttan birinin "master" diğerinin "slave" olması. Bunu ise cd-r ve cd-rwnin arkasında bulunan jumperlardan yapablirsin.
    Genellikle elektrik kablosundan tarafta olan "master" ortadaki ise "slave" olur. Zaten üstünde yazar MS (master)-SL (Slave).

    Alacak olduğun CD-RW'yi box (kutulu) alırsan içinde zaten ide kablosu mevcuttur. Elinde bulunan cdroma takılı olan kablonun bir ucu HDD'e takılı değilse bir ucu boştur zaten. olmazsa onu da kullanabilirsin.
  • arkadaslar simdi kasayi actim uzunbi ,suredir acmiyordum yeni fark ettim ve 40-80lik diye bahsettiginiz kablodan var sanirim film kablo oluyor degilmi bu ide kablo ve bunun bir tanesi cd-rw a takili digeri bosta olmak üzere 40 delikli bir soket.2 tane konnektor var yani biri dolu biri bos 40lik.. cd-rom a takicagim diger kablo p3 diye bir kablo oda var ama 3 üncü kabloyu nasil takicagim cd-rw a paralel mi olacak yoksa bu kablo.. 3. kablo diye bahsettigim cd-rw - cd-rom a takilan en ince kablo bu kabloda ne işle yarar onuda bir analtiverin lutfen..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.