Şimdi Ara

Hat Trafolu Amfi İle Normal Amfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
20.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hat trafolu amfi ile normal amfiler arasında nasıl bir fark var.100V hat trafolu satılan amfilerin diğer amfilerden farkı nedir



  • Selamlar.
    Hat trafolu amplifikatörler , çıkış katının sonuna bir adet empedans trafosu bağlanmış amplifikatörlerdir. Bunun amacı PA ( Public Address ) şeklinde bilinen , çok hoparlörlü anons sistemlerinde , uzun kablolamalarda kayıpları azaltmaktır. İcabında 3-5 Km öteye bir hoparlör koymanız gerekebileceğini düşünün. Aynen şebeke voltajının evimize 220VAC olarak gelmeden önceki , 7500 VAC , 15000VAC , 35000 VAC , 150kV vs. gibi , önce yükseltilip sonra düşürülmesini sağlayan sistem, ses frekansında uygulanmaktadır.
    Çıkıştaki transformatör haricinde bir fark da ses frekans aralığındadır. Hi-Fi bir sistem için öngörülen 20Hz - 20kHz lik frekans aralığı , trafodan kaynaklanan aktarım sorunları nedeni ile biraz daha dardır. Mesela 60Hz - 13kHz ler gibi ( bu kesin bir aralık değildir , pratikte genelde bu aralığı gördüğüm için yazdım).
    Daha başka sormak istediğiniz olursa bu konuda acizane yardımcı olmaya çalışırız.
    Saygılar.




  • Bir cok amfilerde bu hat trafolu özelliğini görmustum ama ne ise yaradığını bilmiyordum.
    cevabın icin tesekkurler
  • Hazır konu açılmışken bir soru da ben iliştireyim araya.Benim elimde hem 100V çıkışı hem de 8ohm çıkışı olan bir anfi var.100 V u kullanmadığım için içerideki bağlantısını da söktüm çarpılmayayım yanlışlıkla diye.
    Sorum şu ki?

    Benim anfimde hangi çıkış daha performanslı olur?Eğer 100V çıkışta performans kaybı oluyorsa % kaç oranda olur. 20 m² bir odada kullanıyorum.
  • Selamlar.
    Şayet bir veya 2 hoparlör kullanıyorsanız , tabiiki 4-8 Ohm çıkışı mantıklı. Çünkü bu çıkış , kondansatör ve dirençten oluşan basit bir filtreden geçerek trafoya giriyor ve trafonun çıkışında ses bandı daralmış olarak çıkıyor. Direkt sinyal , özelliği değişmiş sinyalden daima iyidir. Hatta siz içeriden ( 8 Ohm çıkışı da trafodan çıkmıyorsa !!! ) trafoyanun girişine bağlanan uçları da sökünüz...
    Saygılar.
  • Ben sadece trafodan çıkış soketlerine bağlanan bağlantıyı iptal ettim.O halde trafoya gelmeden önce bağlantıyı kesmem daha faydalı diyorsun hocam.Elime alır almaz ilk işim bu olacak.

    Teşekkürler AMATÖR ÜSTAD
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.