Şimdi Ara

Telefon Tesisatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apartmanımızda telefon tesisatı yenilendi. Kimisi dışarıdan uzanan kablolar bina içindeki eski borulardan zar zor geçirilip bir düzene kondu. Ancak bizim evde biri ISDN, biri ADSL ve diğeri normal olmak üzere üç telefon hattı var. Duvar içinden geçen kablolara baktım, incecik bakır kablolardan kullanılmış. Yapan ustaya, "Telekom yavaş yavaş hatları fiberoptik yapıyormuş, sizde fiberoptik kablo yok muydu?" diye sordum. "Bunları kullanıyoruz başka kablo yok." dedi. Acaba doğrusu bu mudur? Fiberoptik ya da daha kalın bakır telli telefon kabloları mevcut değil midir? (İçinden 5 tek ince tel geçen üzeri gri plastik kaplı kablolar kullanıldı.)



  • evet bizim binada da yaz başı yapılmıştı.Bir zorunlulukmuş sanırım,bütün kablolar içeri girdi.
    Bizimkinde 4 telli kablo vardı.2si internet hattı için 2si ise tel hattı için denmişti.
    Evlere fiber kablo döşenceğini hiç sanmıyorum,üniversiteler bile yeni yeni geçiyor fiber kablolara.
  • Bizdeki kablolar çok ince görünüyor. 0.4 ya da 0.5 mm olabilir. Sorduğum birisi, yeni kablo tesisatı çekiliyorsa, 0.8 mm yaptırın demişti. Acaba ADSL bağlantısında, bu nedenle yavaşlama olur mu diye aklıma takıldı. Şu an kullanılan kablonun tellerine baktım. Eskiden sigorta sarmakta kullanılan tellerin azıcık kalını gibi duruyor. :)
  • Biz 6 seneden beri aynı binada oturuyoruz. Bizim binadaki tüm kablolar 5li telefon kablosu. İçinde Sarı,yeşil,kırmızı,siyah ve beyaz kablolar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.