Şimdi Ara

Cd Katili LG

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün film izlerken(divx) 52x Lg cd mi paramparça etti!(ilk defa böyle bişi gördüm!) Daha öncede bu cdroomla ilgili şikayetimi yazmıştım yine.. kör topal kullanıyorum zaten! bugünde yapıcanı yaptı sonunda!! birde raydan çıktı kızak, açılıp kapanmıyodu! neyse uzun bi uğraştan sonra içini temizleyip sorunu giderdik arkadaşlarla.. şu anda çalışıyo! ama tekrar cd koymaya korkuyorum!

    Asıl merak ettiğim konu.. cd, cd room yüzündenmi parçalandı yoksa cd nin kalitesizliği yüzündenmi! belki cd de ufak bi çatlak vardı dikkat etmedim o yüzden parçalanmış olabilir ama cd-room da fazla sesli ve hızlı çeviriyo zaten cdleri.. bundan sonra neye dikkat etmeliyim!?
    cdlerin sağlamlığını anlamak zor olur heralde! naapmalıyım, nasıl önlem almalıyım?



  • Bence riske atabileceğin birkaç CD koyup 52x'e kadar çıkarmaya çalış transfer hızını. Eğer hala aynı problemi yapıyorsa aletin içini açıp iyice incelemen lazım yerinden çıkan parça var mı filan diye (Garanti kapsamındaysa direkt değiştir tabii ki)
  • daha önce senin sorununu yaşayan arkadaslarla karsilasmıstım bence lg cdrom yüzünden olmustur ama kaliteli cd kullanmaya dikkat et derim mesela arkası bembeyaz ayna gibi olsun eğer mavi yada yeşilse büyük ihtimal o cd kalitesizdir....
  • yamuk cd'lerden olabiliyo o iş
  • evt yamulmuş cd yüzünden oluo..
  • her cd driver da olabilir.ayrıca cddriver nin kasasının üzerinde hologram var mı??benimki sahteymiş mesela bozuldu...
  • daha önce benimde başıma geldi. bazı kalitesiz cdlerin orta delik kısmında ufak çatlamalar meydana geliyo. bende cd kırılmadan bilgileri yedekleyim derken parçalanmıştı. çatlak kısım yüksek devirde ilerleyip parçalanmaya neden oluyo. cdromun cd yi hızlı döndürmesi normal. o şekilde okuyo.
  • 2 ye 3 e ayrılanları gördüm tuzla buz (cd romun içini temizlemek saatlerimi almıştı) olanıda gördüm hep farklı CD markaları ve farklı cd romlar cd yazıcılar vs vs......olabilcek bişi geçmiş olsun...cd lerin kalitesizliğinden oluyor genelde...çatlaklar, derin çizikler, şeklindeki bozulmalar...
  • gümüş ya da siyah cd almak lazım.
  • siyah cd ler iyi değil ona kanmayın...
    fakat cd nin patlama olayı tamamen cd nin kalitesizliğinden kaynaklanıyo.CDnin içindeki kimsyasal maddelerin oranrısız dağılmasından dolayı cd nin farklı bölgerinde farklı genleşme oranları oluyo.Cd ısınınca da genleşme farkından dolayı yamulan cd biraz da kalitesiz malzemenin etkisiyle patlıyo..
    aslında biraz iyi bi cd yi elinizle katlayarak bie çok zor patlatırsınız...
  • Vay bea bende denemek istiyorum :) cdromu cok acmisligim vardir hatta acikken cd koyup calistirmistik arkadasla derin olaylar yaptik ama bolesini hic goremdim cd patliyor hea saka gibi catlatip koyklim bitane su eski 50xe :) asusu yamahyi sonyi riske atmam simdi ama 50xin icinde patlasin banane[evlol][evlol]
  • cd bir yerlere sıkışmıştır..
  • LG yamuk yapmaz kaliteli bi okuyucu ve yazıcıya sahiptir...lütfen...

    bu olay benimde başıma geldi cd tuz buz oldu ayrıca cd rom u da bozmuştu ama LG marka değildi...cd no name oldugu içindi...alacağınız cd de ne kayıt yapacksanız ona göre alın data cd si yapacksanız yada audio cd yapacaksanız ona göre alın...acık paraya kıyın...
  • Bu arada 52X LG'nin modeli ne?
  • LG sürücüler (istisnasız) ilk kullanıldığı zaman çok verimli ama belli bir süre sonra kendi kendini yiyor...
  • bahadır sölediğin tüm cdromlar için geçerli AOpen 52x'im belli bir süre sonunda (4 yıl)(bilgisayar geleli beri) artık CHIP dergisinin yanında gelen ve ayna gibi olan CD'lerde bile devirden düşmeye başlamıştı, açıkçası 3.5 yıldır manyak çizikli ve hatta veri olan kısmında delik olan cdleri bile okumuştu hata bulunca devir düşürüp orayı okumaya çalışıyor ondan sonra tekrar yükseliyordu ama 4 yıldan sonra yapamamaya başladı:)) En sonunda cdrom'un kapağı açıkken sandalyenin ayağıyla "geçirmem" sonucu tray girip çıkmamaya başladı bilgisayarı açınca CDROM'un ışığı sürekli yanmaya(bazen de hiç yanmamaya) ve POST işlemi sırasında tam CDROM'u algılayacağı yerde pcnin kilitlenmesine sebep oldu, bende compexten LG 52x24x52x RW aldım:)

    Şimdi cdyi parçalamasının nedeni CD'nin orta deliğinin orada minik çatlaklar olması olabilir ama bunu cdrom da yapıyor, mesela Quake3'ü min. kurup oynamaya başladığımda(yani sürekli cd 52x dönüşte)(AOPen'le kapağını kırmadan önceki günlerr) 1.3 saat oynadıktan sonra cdroma elimi attığımda tabiricaizse manyak ısınmıştı bu cdrom'un dışı. dışarıya sıcak hava atıyor dönüşün etkisiyle artık:) oyunu kapadım cd'yi çıkardım, hiç abartısız 70-80 C civarında sıcaktığı vardı elimde tutamadım yere attım:D ve ortasında çatlak oluşmuştu. sonra ben bu cd ile yine oyun oynadım ama patlamadı.

    İMPULS arkadaşım, sana bir önerim var CDROM'un hızını denetleyebilen prog.lar var. Mesela NERO'nun yanında kurulan Nero DriveSpeed, ya da CD Bremse(tavsiyemdir) gibi. Bunları kullanarak cdnin hızını düşürebilirsin 10x filan yaparsan patlama çatlama yapmaz:D
  • Bu arada İMPULS , CD okuyan aletin adı CD-ROOM değil CD-ROM ;)
  • ok cd-rom gözden kaçmış! :)
    modelini soran arkadaş sandradan yazıyorum.. CRD-8522B
    hızı denetleyen programlar demişsin ama alet boşuna hız yapmıyodur healde! yani belliki cd yi okumak için kasıyo! hızını düşürürsek nasıl olucak!? yoksa haybeyemi sürat yapıyo bu alet?

    ve cd yi patlattığında o kadarda hızlı dönmüyodu! belki çatlak değil yamuk olduğu içinde olabilir bilmiyorum artık!
  • peki arkadaşlar siz orjinal windows cd si gördünüzmü parçalara ayrılmış. ben gördüm bikaçtane. bu cdrom lar da dehşet bişey yani.
  • cd-romların cdleri kırabileceğine pek inanmıyorum. muhtemelen cdden kaynaklanan bir olaydır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.