Şimdi Ara

dandik PSU mevzusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • O zaman şu sonuç çıkıyor; piyasada iki çeşit Ever-Power var. Biri 25$lık kasanın (Ever-Power marka kasa) içinde satılan Ever Power PSU diğeri mavidonanımın sattığı hakiki Ever-Power PSU... Ben şimdiye kadar hep birincisini görüp kullandığım ve de sefaletine tanık olduğum için Ever-Power'in kalitesiz bir ürün olduğu kanaatine sahibim doğal olarak. Yanlış bilgilendirme için özür dilerim. Ama kondansatör olayında halen büyük kondansatör = kaliteli PSU denklemine itiraz ediyorum ve mantıksız buluyorum.
  • Öyle bir denklem kurulamaz haklısın (kondansatörün tek başına bir belirleyiciliği yok). Ama daha önce de belirttiğm gibi kalitenin/özenin bir göstergesi olduğu da yadsınamaz. Hiçbir 10$'lık psunun içinde büyük ve yüksek kapasiteli kondansatörler göremeyişimizin nedeni bu.
  • Kardeşimin sistemindeBox oalrak satılan Ever-Power ın aliminum serisinden 300w lık modelini aldım 30$+kdv ye karizma dan.En basitiniden ağırlığından anlaşılıyo dandik bişey olmadığı.Yani 10 dolarlık psu lardan farklı olduğu kesin.Zaten kutusunda diğer modellerin resimleride var kalite bi firma belli.
    400W lık modelini alacaktım ama ellerinde olan bi tane de satılmış o yüzden alamadım.
    Ama kendi sistemimde test ettim fps 300w ile hiç bi fakını göremedim yüksek oc değerlerinde bile...
  • Gerçekten 300 watt veren bir power supply:ever power’ın içi…bu kutuda 300wattlık olduğu iddia edilen oldukça yaygın satılan bir power supplyın içini daha göreceksiniz. Ever powerın yaklaşık bir kilo ağırlığında olduğuna dikkat çekmek isteriz.Bu ağırlığın başlıca sebebi, içerisinde yer alan ve power supply ın gücünü belirleyen büyük kapasitörler. 300 Watt lık bir power supply ın 625 veya 650 µF lık kapasitörleri olması gerekir. Ever powerın 820 µF lık kondansatörleri var.

    Piyasada satıan 300 watt olduğu iddia edilen diğer model ise solda görülüyor.İçinin ne kadar boş olduğunu fark edebilirsiniz.Diğer modelde bu boş yerler koruma devreleri ve büyük bir fanla dolu.300 Watt olduğu iddia edilen modelde kullanılan kapasitörlerin elektriksel sığa büyüklüğü sadece 320 µF. Yani olması gerekenin yarısı.

    Bu durumda nasıl bi kalite farkı olduğuna siz karar verin. En az 650 olması gereken kapasitörler neredeyse yarı değere sahipler.Yüksek kalitedeki power supply larda devreler aşırı ısındığında yada aşırı güç çekildiğinde cihaz yanmadan önce kendini ve sistemi kapatıyor.Oysa kalitesiz olanlarda bu durum olmuyor ve power supplve –muhtemelen- bilgisayarınızın içindeki pek çok parça yanıyor.üstelik sadece 30$ eksik ödediğiniz için.

    Alın işte metin tastamam böyle bişey..iki sayfa daha var işte hangi parça ne kadar güç çeker sistemimiz toplam ne kadar çeker.. hard diskiniz çok ısınıyosa supply yetersizdir gibilerinden..Ayrıca sadece ever power değil zalman,vantec,FSP gibi markalarda tavsiye ediliyor..

    Benim çıkarttığım yorum demekki okkalıcaz psu ları hangisi ağırsa onu alcaz..kilo işi..




  • Doğru gibi görünüyor aslında. Sonuçta Zalman, Vantec, Thermalake gibi PSU lar elimden geçti ve hepsi leş gibi ağırdı. Ama diyelim ki üreticinin biri de tuttu içindeki trafoları elinde olmadan ağırlarından koydu ama cihaz halen bildiğimiz 8$ lıklardan. Bu durumda kriterimiz çuvallar. Doğal olarak PSU ların sağlıklı olup olmadığını anlamanın tek yolu çıkışlarına gerekli yükleri bağlayıp örneğin üzerinde +5v 30A gibi bir değer yazıyorsa bu 30A'i gerçekten verip vermediğini ve bu esnada 5v gerilimin stabil olup olmadığını test etmekten geçiyor... Bilimseli bu esasen ama kim deneyecek kim ölçecek? 30A çeken yükü nereden bulacaksın vs.. gibi sorulara da cevap bulmak gerekiyor ki sanırım bu forumda kimsenin öyle bir laboratuvarı yok...
  • teori değilde prtaik olarak anlaşılır aslında en basitinden
    mesela ben 2.0v 2500 mhz axp ile ti4200 ü 320-670 de kullanarak yaptığım testlerde fps ile ewer-power ın hiç bi farkını göremedim diyorum.en azından bu ewer power hakkında genel bi bilgi verir.
    çünkü aynı sistemle 300w lık everest ,codegen vs dandik psu larla 2300 mhz de sonra restart alıyodum biraz daha zorlayınca uçuyodu.3 tane uçurdum
  • Bu arada aspart ın verdiği link lerdeki psu ların hepsi gerçek ewer-power bendeki
    bunların bi ''aliminum'' bide ''secc'' modelleri var.iki serininde 300-400-500 watt lık modelleri var...
  • Tamam da dostum şunu bir açıklasan; diyorsun ki xyz testinde Ever Pover'le bir fark göremedim... Çok güzel ama neyle Ever Power arasında bir fark göremedin? Eğer "dandik" PSU ile Ever Power arasında bir fark göremediysen sistemin şu meşhur dandik PSU'nun limitlerini zorlamıyor demektir. Yok eğer daha iyi bir PSU (ör: Elan Vital) ile aralarında bir fark göremediysen o zaman hakikaten Ever Power iyi bir markadır sonucunu doğurur. Ama öncelikle neyle neyi mukayese ettin bir söylesen diyorum..???
  • nebi yazmış fps ile karşılaştırdığını zaten...
  • yani drhardware ne dyim sana.benim yazıyı tam okumadan atlıyosun
    bu kadar yazı yazan bi insan onuda düşünmez mi be hocam...
  • Ok.. Gördüm özür!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.