Şimdi Ara

Applebred'den Athlon XP Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [html]
    Applebred çekirdekli yeni Duronlar'dan biraz bahsedersem Athlon XP ile aralarında ki fark sadece diğer Duronlara nazaran L2 cache miktarındaki farktır. Bu cache miktarı Duronda 64KB iken Athlon XP'de 256KB'dır.
    Şimdi ise Rus dostlarımız yine bir bomba patlatmışlar. Yeni Duron'ları ilk overclock testinden sonra yine bu yeni nesli ellerine almışlar ve XP ile karşılaştırırken L2 köprülerinden birinin birleştirilmemiş olduğunu fark etmişler bunun üzerine açık olan köprüyü birleştirmişler.

    Bunun sonucunda yeni nesil Duronu 256 Kb L2 cache belleği olan bir Athlon XP'den farksız bir hale getirmişler .

    Burdan şu çıkıyor belkide AMD cache belleği stabilite sorunu yaratabilen Athlon XP'leri downgrade ederek sorunlu bölümleri kapatarak Duron adıyla tekrar piyasaya sürmeye hazırlanıyor çünkü rus arkadaşların yaptıkları bu modifiye sonucunda bir işlemcide stabilite problemleri olurken diğerinde bu olmamış yine işe oc'de olduğu gibi şans faktörünüde dahil edeceğiz belki. Bir diğer merak konusuda Barton'un kırpılmış versiyonu olacak Thorton'lara bu modifiyenin yapılıp yapılamayacağı. Şimdilik bekleyip göreceğiz.

    Sayfanın Linki : http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20030908004407.html </a></b></span id='msg'></font><br><br>[/html]







  • adamlar nasıl inceliyorlar, buluyorlar herşeyi yaw bizde imkan olsa bizde boyle keşifler yapabilirmiyiz acaba ???
  • daha doğrusu amd nin uyguladığı bu politika çok ilginç daha ne kadar sürderecek bu politikayı,soket değişikliği yapmıyor ama işkemci mimarilerindede adam akıllı ciddi değişikliklerde olmuyor.
  • Athlon 64 herşeyi alt üst edecek bir işlemci. Intel ile fiyat rekabetine girince herkesin alabileceği seviyelerede yıl başı sonrası inebilir bu bahsettiğim seviyeler yinede 200$ altı değil.

    Diğer yandan son bir 0.09 micron'dan Athlon XP işlemcileri çıkarmayı planlıyor ve şimdiki kullandığımız anakartlara belkide 1 Mb ön bellekli 2.5 Ghz hızında çalışabilecek işlemciler bile çıkartabilir. Alt seviye olarak o işlemcileri kullanırsa Athlon 64'ler 0.09 micron'da 2 mb ön belleğe sahip olup hemen hemen 2.5 Ghz'i aşacaklarına göre üst seviyede rahatça yer alırlar.

    Intel'in gelecekte Prescott dışında büyük bir gelişmesi yok FSB arttırıp duracak ki bu çekirdek 4 Ghz'den fazla gidecek değil. O bile inanılmaz pahalı soğutma çözümleri gerektirecek gibi gözüküyor çünkü prescott intel'in en sıcak işlemcisi olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.