Şimdi Ara

Core 2 duo mu i3 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • INTEL C2DUO E7500 2.93GHz 1066MHz 3MB 64BIT 775p

    SAPPHIRE ATI HD4650HM(128Bi)1GB/2.8G DDR2 AVIVO16X

    2 GB DDR2 800 MHz RAM (2) (HI-LEVEL/SOĞUTUCULU-KUTULU)

    ASUS P5G41-M LX G41 DDR2 VGA+SATA+LAN 16X L775

    1 TB SEAGATE 7200Rpm 32MB NCQ SATA2 HDD



    Arkadaşlar şöyle bir sistem topladım fakat işlemciye bir türlü karar veremedim.i3 işlemcilerin özellikleri hakkında hiçbirbilgim yok.
    Oyunla fazla aram yok sadece çoğunlukla download yaparım.core 2 duo ile ilgili %80 olumlu şeyler okudum fakat yinede foruma yazmak istedim.Görüş bildirmek isteyen olursa sevinirim.



  • O sistem olmamış sen max bütçeni yaz sana çok daha iyi öneriler gelir.
  • No Way Out a katılıyorum dinle arkadaşı
  • Sistemden anladığım pek söylenemez.Max. bütçem 1350 TL.(duruma göre monitörü değiştiririm) Teknoloji marketlerde hazır pc ler o civarda fiyatlarda fakat tek tek parça olarak alınca daha ucuza gelir dedim belki.Yine de dediğim gibi pek anladığım söylenemez.Umarım dediğin gibi iyi öneriler gelir..
  • core 2duo artık alınmaz..
    ya amd sistem düşün yada intel alacaksan i3 i5 gibi bir sistem düşün
    ayrıca seçtiğin ekran kartı çok zayıf.. ciddi bir oyun performansı bekleme..

    şöyle bir sistem alabilirsin..

    Intel Core i3 530 2.93 GHz 4MB 733Mhz Vga
    Asus P7H55-V /DDR3 2200MHz S+GL+16X 1156pin
    Kingston 4 GB (2*2) 1333 MHz DDR3 Dual Kit CL9
    Samsung Dvd-Rw 22X SH-S223F/B Sata Siyah
    Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+450W PSU (AK-ZEN450-BKTK)
    AXLE VGA HD5770 1 GB 128Bit DDR5 16X
    Samsung 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2

    TOPLAM:1.310,52 TL
    http://www.exa.com.tr/shop/pcwizard.asp




  • ooppss hocam bence arkadaşa amd quad tavisyesi verelim nede olsa sıfırdan topluyor sistemi i3 e para yatırılmaz amd nin i3 e göre daha önü açık nede olsa.
  • Athlon II x4 lere bakın

    C2D serisi mantıklı değil artık. Geçti o seri. i5 önercektim fakat bütceyi aşabilir diye Athlon II x4 veya Phenom II x4
  • Arkadaşlar yukarıda da yazdım oyunla aram yok sadece download yapıp nette gezen birisiyim.Bu yüzden harddisk i yüksek tuttum.ekran kartıda iyi kötü idare eder fakat anlamadığım ve bilgi sahibi olmadığım tek konu işlemci?

    Şimdi c2d artık alınmaz yorumları var gerçekten çok açıklayıcı olmuş.i serisi ile yapılan yorumlar da son derece açıklayıcı teşekkürler.

    Yani c2d artık alınmaz ama neden? i serisi alınmaz ama neden?

    Ben c2d aldım fiyat performansı harika, i yerine c2d tavsiye ederim yada o seri geçti performansıda i ye göre çok düşük diyen varmı? bu tarz açıklayıcı bi yorumu olan?

    Ya da i serisi daha mantıklı ama orada da i3 zayıf kalıyo bütçeni zorla en az i5 almaya çalış diyen varmı?

    Ya da bu şekilde parça parça toplama git bimeks vatan teknosa tarzı yerlerden hazır paket halinde olan pc lerden al daha ucuza pahalıya gelir tarzı yorum yapacak olan varsa çok memnun olurum, teşekkür ederim.Ama o alınmaz bu alınmaz nokta bitti tarzı üstü kapalı yorumların hiçbir faydası yok haberiniz olsun.Yine de ilgilenenlere teşekkürler..




  • hocam core 2 duo serisi eskidi o yüzden artık alınmaz diyorlar. ddr ın devri kapandı ddr2 ninki de kapanmak üzere o yüzden core 2 duo yerine i serisi al diyorlar. i serisi alınmaz demelerinin sebebi de amd platformlarda işlemci değiştirdikçe anakart değiştirmek zorunda kalınmaması. yani anakart soket yapısı sonraki seri işlemcileri de destekliyor bu da amd platformları fiyat/performans sistemleri olarak öne çıkarıyor. bu seçim tamamen sizin ihtiyacınıza göre şekillenir:
    1)eğer oyunla işim olmaz, internete girerim, arasıra da film izlerim derseniz. core 2 duo işlemci 775 soket anakart ve ddr2 belleklerle çok ucuza sistem toplarsınız. amd ile de olur ama giriş seviyesi sistemler için fiyat farkı pek hissedilmez. bu sisteme orta halli bir ekran kartı ekleyerek hd filmleri de rahatça izlersiniz.
    2)arasıra oyunda oynarım ama oynamışken son çıkanlardan oynarım. ama görüntü kalitesi çok iyi olmasa da olur derseniz. i3 işlemci, ddr3 belleklerle 1156 soket sistem toplarsınız. orta seviye bir ekran kartı ile (5770 vb.) istediğiniz zaman oyunda oynarsınız ve bu pc her işinizi görür. veya aynı maliyetle 4 çekirdek amd sistem de toplayabilirsiniz.
    3)çok oyun oynarım oynamışken iyi bir grafik kalitesi de isterim derseniz. en kötü i5 dört çekirdek (i5 750) bir işlemciden, amd 6 çekirdekler de dahil olmak üzere i7 980x işlemciye kadar olan işlemcilerden biri ile en az 6GB DDR3 bellekli ve en kötü HD5850 veya GTX465 ekran kartlarından başlayarak güçlü bir oyun sistemi toplayabilirsiniz.
    net maksimum bütçe belirtin daha detaylı yardımcı olalım.




  • Download için PC topluyorsan öncelikle düşük güç tüketen parçaları tercih etmek mantıklı olacaktır. Bu bakımdan Anthlon II X4 işlemciler ve ona uygun bir anakart tam aradığınız çözümü sunacaktır. Ayrıca bu sisteme iyi bir ekran kartı takarsanız, güncel tüm oyunları hakkıyla oynatabilecek seviyeye de rahatlıkla gelebilir. AMD'yi de bir düşünün derim.
  • C2D alınmaz çünkü intel LGA775'e yeni işlemci üretmiyor. İlerde upgrade yapmak istediğinizde anakartınızıda değistirmek zorunda kalırsınız.

    i3 alınmaz çünkü intel 1156'ya işlemci üretmeyi artık düşünmüyor. İlerde upgrade yapmak istediğinizde anakartınızıda değistirmek zorunda kalırsınız. Zaten i3 fiyatına göre performansı düsük olan bir işlemci.

    althon x4 alınır. Neden?. 890 çipsetli bir anakart ile çalısıyorlar. AMD ilerde 890 anakartları için işlemci üretmeyi düşünüyor. Buda upgrade yapmak istediğinizde anakart masrafı yapmadan işlemci değistirebilirsiniz demek oluyor.
  • ARKADAŞIM NEDEN C2D ALINMAZ ANLAMADIM HAA BELKİ C2D NİN ESKİ İŞLEMCİLERİ ALINMA ZONA EYW AMA E8400 ÜN VERDİĞİ OYUN PERFORMANSINI ÇOĞU İ3 VEREMİYOR AYRICA KİM DEMİŞ LGA 775 İLE DDR3 KULLNAILLMAZ DİE ALIN SİZE BU ANAKARTI GÖSTEREM
    AYRICA İNTELİN HALA SULAR SELLER GİBİ C2D ÜRETİYO CELERON İŞLEMCİLER BİLE DAHA GEÇEN GÜNLERDE KALDIRILDI ÜRETİMDEN C2D LAR O KADAR ESKİ DEİL SALLAMYIN

    BURDAKİ BÜTÜN BOARDLAR DDR3 VE LGA 775 PLATFORM UYUMLU TIKLAYIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 10 Temmuz 2010; 16:41:43 >




  • uygun fiyatlı 600-700 dolar seviyelerinde laptoplara da bir bak derim. oyun oynamak yok haa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e j d e r



    uygun fiyatlı 600-700 dolar seviyelerinde laptoplara da bir bak derim. oyun oynamak yok haa


    Mario Bros.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.