Şimdi Ara

KABLOSUZ INTERNET CALISMALARIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zor diye birşey kalmadı HaLLowMaN. Yapıldı ve çalışıyor. Artık Teknoloji almayacağız satacağız. Tek isteğimiz var destek olmayan bazı şirketler köstek olmasın yeter.
  • Ben sorumun cevabını tam alamadım. Maksimum ne kadar bir mesafeyi
    destek(liyor)leyecek? Telekom'dan uydu kiralamaya ne gerek var? Yoksa interneti uydu üzerinden direkt mi ethernet kartına gönderiyorsunuz? Eğer sınırsız bir internet erişimi için uydu düşünüyorsanız frame-relay de işinizi görmez mi? Anlattıkların çok soyut kalıyor. Şu anda zaten gprs'den başka, yine cep telefonlarının baz istasyonları kullanılarak doğrudan pc için özel ethernet adaptörlerine veya laptop için özel pcmcia kartlarına yüksek hızda internet sağlanabiliyor. Bu Amerika'da başladı. Hatta şu anda Amerika'daki McDonalds'lar wireless internet ile yüksek hızlarda müşterilerine internet sağlıyor. Destek olmayan şirtekler diyorsunuz, bu tip bir projeye hangi şirket destek olmaz ki? Eğer anlattığın gibiyse aradaki tüm fiziksel engeller kalkıyor. Sadece abonelik. Buna da neden şirketler köstek olsun. Benim superonline gibi bir şirketim olsa derhal senden bunu satınalmak isterim.




  • iyide arkadaşın dediği gibi bunlar hep lafta kalıyor.
    eğer bölüştüreceğim bağlantıyı neden uydudan almaya kalkıyorsun neden tt den hat kiralamıyorsun?
    direk uydudan aşağı böyle bir hizmeti vermeni öngöremiyorum zaten hat kiralarından dolayı..
    ee bunlar yoksa sen ne yapmak istiyorsun?
  • Arkadaşlar araştırmalarımız sonucunda türkiyede interneti paylaştırmak için internet servis sağlayıcı olup telekomdan lisans almanız gerekiyor işte bu maliyetler çok çok fazla. Bana şu an çıkıp bir yetkili deseki kardeşim projeni destekliyoruz. Adsl ile bunu paylaştırmanada izin veriyoruz. 72 saat içerinde tüm istenbulu kapsayacak şekilde proje aktif hale geçebilir. Ancak buna destek vermesi gereken şirketler kendi internet paketlerinin satışı etkilenmesin bir yerden kazanırken diğer taraftanda kaybetmemek için destek olmuyor.

    Gelelim soruların cevaplarına;

    Mbayramın sorusuna cevap: Bu Vericiye bağlıdır örneğin X lira masraf yaparsınız bir verici 1 km destekler 3x lira masraf yaparsınız 80 km destekler. Bu konuda maximun şebeke seviyemiz vericiye bağlıdır. Şu anda 50 km lik vericiler sorunsuz olarak çalışıyor. Bu arada wireless internet için amerikadan örnek vermene gerek yok fuara gittiyseniz telekomund fuarda wireless internet ağı vardı ama bu bina içinde yapılan birşey açık alanda yapsınlarda görelim. Alkışlayalım. Dava açalım :) Bu arada bizim amacımız projeyi satmak falan değil sadece servis sağlayıcı lisansı olan bir şirketle beraber bu işi yapmak. Ama Şuana kadarki gelişmeler pekte olumlu görünmüyor.

    HaLLowMaN e cevap: Ttnetten hat kiralaman demek o hattı paylaştırabilirsin pazarlaya bilirsin demek değil. Az öncede dediğim gibi lisans alman gerekiyor. Bizde lisans almamak için diyoruzki bu lisansa sahip bir şirketle beraber yapalım. Şu an tek problem bu. Siz tekniği merak etmeyin. Sistem Şu anda çalışır durumda.

    Ayrıca sistemin getirdiği yeni bir bomba daha var. Sisteme bağlı tüm aboneler bu alacakları anten sayesinde şebeke içi telefon görüşmelerini çok çok ucuza belkide bedavaya yapabilecekler.




  • paylaşılan ortam denince tüylerim hemen diken diken oluyor.valla bedava da verseniz hattın güvenliği kablo modem gibi olacaksa ben almayayım. vericilerin oluşturabileceği radyasyon sorununa hiç girmiyorum.şu işin lisansı madem alındı adam gibi anlatsan da çalışma mantığını biz de bilgilensek.
  • peki sistem ne kadar zaman sonra çalişir hala gelicek onu söle barii çok blirsiz konuşuyosun ne kadar ücreti olacak ne kadar band genişiliği sunacak bi tt sana bu altyapıyı kurman için nasıl izin verecek(ayrıca niye versin hem internet gelirleri azalacak hemde telefon gelirleri azalacak) bence bu çocuk ölü doğar arkadaşı....
    haaa gerçekten böyle bir şeyin gerçek olmasını isterdim senin sölediğin sistemden amerikada kullanıldığı duydum testleini okuldum (ayrıntı vermediğin için aynımısı bilimiyorum)1.5 mbps ile bağlanıyolarmış.... bence biraz daha arıntıya girsen daha inadırıcı olursun ama türkiye şartlarında işin çoooook zoooor!!!!
  • Arkadaşlar detay veremememin sebebini size söyle açıklayayım. Ürünün patenti avrupa ülekeleri için alınmış durumda (şengen ülkeleri yani AB) türkiyedede patent alınabilmesi için aktif hale gelmesi gerekiyor. Şu anda aktif olmadığı için patent türkiyede geçerli değil bu yüzden teknik olarak çok fazla açıklama yapamıyorum kusura bakmayın. Ücret konusuna gelince bir işletmede yöneticilik yapan varsa iyi bilir maliyet çıkmadan ücret belirlenemez. Bu yüzden şu an tam olrak fiyat veremiyoruz. Ama İşlevsellikler kıyaslandığı zaman Fiyat / Performans derecesi en iyi olan ürün olacağına garanti veriyorum. cemoka amerikadaki bahsettiğin sistem bizim bilişim fuarındakinin aynısı. Kapalı bir mekan içinde sistemi çalıştırmak çok kolay ama çok değil 20 km ileriye sistemi verebiliyor mı? Kesinlikle hayır...
  • sora millet pringles kutusuyla bizim wireless sitemleri hack e kalkmasın:)
  • Anladığım kadarıyla mrsilver, sizlerin tek sorunu internet paylaşımı. Yahu bundan kolay ne var. Bütün internet cafeler interneti paylaşmıyorlar mı sanki. Bunun için izin mi gerekiyor? Bildiğim kadarıyla hayır. Vlan diye birşey var. Benim üniversitemde bu sistem mevcut. Virtual Lan. Üniversite genelinde 500-750 arası bilgisayar var. Bütün fakülteleri, birimleri vlan'a ayırdık. Hepsi sanal ip ile çalışıyor. Ancak dışarıya cisco pix firewall'da tanımlanan gerçek iplerle çıkıyor. Bunun bir dezavantajı var, bir ip'yi birden fazla kullanıcı kullanabiliyor, bu da ip kontrollü erişimi olan bazı yerlerde sorunlara neden olabiliyor. Ne farkeder, önemli olan internet. Avantajı da şu, vlan'da bulunan bilgisayarların dışında kalan kullanıcılar, vlandakilere zarar veremiyor. Yani çözüm aslında yok değil.
  • Birde mrsilver, biz de üniversiteden başka bir birime (keşke bu benim evim olsaydı) wireless bağlantı sağlamak için girişmde bulunduk. Bunun için iki tane d-link access point aldık. Devil666'nın dediği pringles kutusu gibi, ama biraz daha profesyonel YAGI anten yaptık. (Bunun yapımını anlatan siteler var. Biz Amatör Telsizciler Derneğinden aldık. 2,5 km mesafede halen çalışıyor. Bu kendi imkanlarımızla ucuza mal ettigimiz bir sistem. Ama daha önce de belirttiğim gibi 12 km mesafede mevcut bir wireless bağlantımız var, ancak bu point to point ve çanak antenlerle bağlı. Dedigin sistem kulağa çok hoş geliyor... Görmeyi çok isterdim.
  • mbayram dediğin gibi çözüm yok değil çözümler var ancak yasal değil. Bugün Türkiyede interneti ticari olarak paylaştırabilmek için İnternet Servis Sağlayıcı olmanız gerekiyor. Bununda çok fazla maliyeti var. Bizim tek sıkıntımız bu. Böyle bir problem olmasaydı ben 5 tane barracuda sistem alır onlarla benim sistemi entegre eder tüm istanbula dağıtırdım veya adsl hatlarını alıp dağıtırdım ancak bunlar yasal değil. Zaten bizim çalışan sistemimiz şu anda adsl i dağıtıyor. Ama Türkiyede değil.
  • wireless teknolojisi ıle cok ugrastım, cok urun denedım.
    zamanında ben de bır kac proje yapmıstım fakat, wireless baglantıda
    kullanıcı bandwith sınırlandırılamadıgı ıcın kullanılamamıstı.
    Mesafe konusunda hallowman a katılıyorum.
    burada tek olay senın verıcın degıl kı.
    aynı sekılde kullanıcının da kuvvetlı bır verıcıye sahıp olması gerekır.
    bellı bır gucun ustune cıkarsa telsız gen.mud. lısans ıhtıyacı dogar.
    frekans tahsıs olayı cıkar.
    ama sen dersen kı ben yıne uydu sıstemı gıbı telefondan upload,
    wireless download yapıcam o zaman ayrı.
    kurarsın aynı gsm gıbı baz ıstasyonlarını ıslem tamam olur.
    ama tabı bu kadar basıt degıl.
    bence ya konuyu teknık acıdan acıkla, ya da yaptıgın zaman
    buyur ıste yaptım dersın. bu sekılde tartısmak cok yersız.
  • varidat arkadaşım aslında çok güzel bir konuya değinmişsin açıklayayım. Bizimde üzerinde en çok zaman harcadığımız bölüm bandwith sınırlandırması oldu. Bizim sistemimizde her kullanıcının bir kullanıcı adı ve şifresi var bununla bağlantıyı sağlıyor sınırlamaya gelince bunu özel bir yazılım ile çözdük bu yazılım sayesinde kullanıcıya özel bandwith bile verilebiliyor. Ayrıca 5 km nin altındaki vericiler için telsiz gn. mud. lisansına ihtiyac bulunmuyor. Ama bizde 80 km lik bile verici var sanırım bunun içinde lisans alınması gerekecek. Yani herşey prosedür.
  • Bu sistemi biz üniversite olarak satın alabiliriz. Gelin bize demonuzu yapın. Beğenileceğinden eminim ve beğinilirse kesin alınır. Eğer ilgilenirseniz, mesajınızı bekliyorum. mbayram@yyu.edu.tr
  • mbayram teklifin için teşekkürler. Ancak demo için üniversitenizin yetkili kişileri ile görüşmeliyiz. Gerçekten böyle bir talepleri olur ise kendilerini sistemimizin çalıştığı şehire götürüp orada çalışan sistemi görmelerini isteriz.
    İlgin için sağol.
  • Teklifi yaparken Üniversitemizin Bilgi İşlem Müdürü ile birlikteydik. Ben de zaten bilgi işlemde yetkiliyim. Buna benzer bir çözüm arıyoruz. Zaten kendi UlakNet'ten 8 mbps'lik kendimize ait resmi bağlantımız var ve bunu istediğimiz gibi dağıtmak tamamen bizim insiyatifimizde. Ancak sistemi görmek için çalıştığı yere gitmek pek pratik bir çözüm değil. Teklif ciddidir. Tabi her ne kadar bu forum aracılığıyla resmi bir teklif olmasa da eğer sizin bunu demo yapma imkanınız varsa kesinlikle ilgileneceğimizden emin olabilirsiniz... Zira demo yapamayıp da sistemin çalıştığı yere götürme teklif etmek akla sorular getiriyor.
    Soru 1: Siz İstanbul'da bulunmuyor musunuz? Yoksa sistemin çalıştığı yurtdışında mısınız?
    Soru 2: Eğer İstanbul'da bulunuyorsanız, kendi yapmış olduğunuz sistemi neden istediğiniz zaman yine yapamıyorsunuz?
    Soru 3: Demo için finans sorununuz mu var.
    Soru 4: "Yoksa böyle birşey yok mu?" dememi mi bekliyorsunuz? Bu sorunun cevabı hayır, ben size inanıyorum...




  • Ben çok merak ediyorum tek antenle 80 km bir alandaki bütün kullanıcılara nasıl ulaşıldığını ve hizmet verilebildiğini?
  • mbayram a cevap:
    Ben istanbuldayım ancak çalışan sistemimiz şu an türkiyede değil bu yüzden demo yapma ile ilgili finans problemimiz bulunuyor bunuda şu şekilde açıklayabiliriz öncelikle kurulması gereken ekipmanların tamamı yurtdışında (yazılım hariç) ve bunların türkiye 'ye sokulması ancak gümrüklerinin ödenmesi ile mümkün oluyor. Ve bunlar elektronik cihazlar olduğu için miktarlar biraz yüklü. Ancak kurumunuzun antetli kağıdına bilgi işlem yetkilisi ve Kurum sorumlusu nun imzaları ile bir fax çekme şansınız varsa tüm şartlarımızı zorlayıp demo yapmayı bizlerde çok isteriz. Özellikle bir üniversite bizim tanıtımımız açısından çok iyi olur diye düşünüyoruz.
    İlginiz için teşekkürler.

    mail: mrsilver20@hotmail.com
    mrsilver@mrsilver.net
    icq: 97600000




  • Hallowman bu sistem gerçekten çalışıyor. Gsm şebekeleri nasıl çalışıyorsa, uydu telefonları nasıl çalışıyorsa veya radyo kanalları nasıl çalışıyorsa bunların sentezlendiği bir sistem. Detay veremediğim için üzgünüm umarım yakında kullanılmaya başlar.
  • Hatta sistemin bir benzeri (kısıtlı olanı) fuarda vardı. Telekom standına uğrayan arkadaşlar varsa telekom standında kablosuz internete bağlanan bir notebook görmüşlerdir. Ancak bunun kapalı ortamda 40 mt. kapsama alanı bulunuyor. Bizim sistemimizde iste anteninizi notebookunuza bağlayıp istediğiniz cafeye oturup internete bağlanabilecek hatta otobüs durağında beklerken veya yolda yürürken bile bağlı olabileceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.