Şimdi Ara

MSI Nforce ISI + TV KARTI +SES SÜRÜCÜ PROBLEMLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler sizlere birkaç sorum olacak.
    sistemimin özellikleri:
    MSI K7Nforce
    XP 1700
    2*128 ddr ram
    cooler master 4700rpm
    P4 kasa 2 tane kasa içi fan

    1-İşlemci ısım 56 normal-66max derecelerde seyrediyor.Kasa ısısı 36-38 arası
    Şu ana kadar ısıyı düşürmek için bir çok denemem oldu.
    -1.74 lük voltaj ayarını 0.05 azalttım. 1.70 oldu ısı 58 iken 56 oldu.şu anda sistemi böyle kullanıyorum.Sistemde stabilite OK (Umarım yanlış bi şey yapmamışımdır)
    -Cooler masterın 5700 lük fanını(bu fanla ısı 65-73 arası idi.) değiştirdim. Yine CM ‘IN 4700 lük daha büyük bir fanını taktılar.Ayrıca termal gres sürdüler.
    -Kasa içi fanları devre dışı bıraktım .ilginçtir işlemci ve kasa ısısında hiçbir değişme olmadı.
    -Bir akşam pencereleri açtım.işlemci ısısı 47-48 dereceye düştü.Ardından kasa kapağını açtım ısı 42 dereceye düştü.(İşlemcinin bu kadar duyarlı olması beni ürkütüyor. Yazın bu derecelerin fırlamasından korkuyorum.)
    -Bir de bios 2.0 versiyonu yüklü. Bu anakartların işlemci ısısını 10-15 derece VIA ya göre fazla gösterdiği söyleniyor.(teknohaberin nforce incelemesinde yazıyor.)
    Size sorum bu ısıları nasıl düşürürüm? ve işlemci fanının dönüş hızını nasıl artırabilirim?( fanın voltajı artırman gerektiğini söylüyorlar bunu nasıl yaparım?)

    2-İkinci sorum: TV kartımı(Inca) winxp de bir türlü tanıtamadım.Şu anda C de win me d de win xp kurulu ve win me de Tv kartını kurdum ama win xp de CD içindeki sürülerin bulunamadığını söylüyor.(Donanımı algılıyor ama cd den sürücüleri bulamıyor.) ve tv kartını açtığımda Load library hatasını veriyor.Bu problemi nasıl çözerim?

    3-Son Sorum: Nforce un ses ayarları neden kaydedilmiyor.Bir şarkı dinlerken ses ayarlarını yapıyorum. Ve exit ten çıkıyorum.Ama ikinci şarkıya geçtiğinde yine eski ayarlara dönüyor.
    Bu anakart için yani ses sürücüleri var mı ve nereden bulabilirim?

    4-Nforce hakkında ayrıntılı bilgi ve incelemelerin yapıldığı(Türkçe) sitelerin adreslerini verirseniz sevinirim.

    Bira uzun oldu ama yardımlarınız için şimdiden teşekkürler…




    Edited by - sulo61gun on 31 March 2002 18:35:40



  • hadi yaaaw
    ben de msi nforce alacaktım kıllandım şimdi

    en iyi sistem henüz yapılmamış olanıdır
  • Merhaba,
    Şu anda ısınız normal gibi ama yazın dediğiniz gibi ısı dahada yükselebilir. Nforceların ısıyı 10-15 derece fazla göstericeğini sanmam. Neden böyle birşey olsunki? Bunu öğrenmenin tek yolu işlemcinizi via kt266a çipsetli bir anakarta takıp ısısını kontrol etmek. Eğer böyle bir imkanınız varsa deneyin bence. Tv kartını win9x/me sürücüleri ile winxp'ye tanıtamazsınız. İnternetten tv kartınızın win xp sürücülerini çekmelisiniz.
    Saygılar,


    Amd Duron 750@1072(143fbs)
    Epox 8kha+
    128Mb Kingston DDR2100 Ram+128Mb Samsung DDR2100 Ram(286Mhz)
    Sb Live 5.1 DE
    Creative İnspire 5700 5.1 Digital
    15" Vestel Digital
    40Gb Maxtor 7200Rpm Ata-133
    Winfast Geforce2Mx-400 Sh Max (235/183)
    16X Lg Dvd-Rom
    56K V.90 İnca Fax/Modem (Motorola)
    2010 yılına kadar bedava netone aboneliği <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>

    İCQ=150048394
    emrahd@netone.com.tr
    emrah@satko.com.tr
  • ses ayarları bende düzgün çalışıyor neden 2.0 versiyondasın hala anlayamadım 2.3 çıktı ona geçsene ufak tefekte olsa güzel gelişmeler var.

    bendede ısı 50C civarı dolaşıyor thermal gres yok default votaj'da senin voltajı azaltamn bi problem çıkarmaz tabii stabil olduğu sürece.

    Bu aslında ortamın hava sıcaklığından ne kadar etkilendiğini gösterir. Esas problem kısaca kasaya temiz ve soğuk havanın giremiyor olması çok güzel incelemişin.

    Duron 1000 Mhz @1113 Mhz, 133Mhz FSB
    nForce Msi K7n420Pro
    2x128 MB DDR-Sdram Cas 2
    1xQuantum Lm 30 Gb, 1x 13,6Gb Quantum KX
    Samsung 950p+
    Pioneer 16X DVD 106S (Slot)
    Surf Board 3100 Kablo Modem
  • sulo
    senin problemin birazda benim problemim oldu artık bende athlon xp1700+ ve msi k7n420pro alacaktım sorunun çözülene kadar almayacam.
    ama çabuk çöz fiyat acaip uygun ve sabrım kalmadı.

    en iyi sistem henüz yapılmamış olanıdır
  • <BLOCKQUOTE id=quote<font size=1 face='Verdana, Arial, Helvetica' id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
    sulo
    senin problemin birazda benim problemim oldu artık bende athlon xp1700+ ve msi k7n420pro alacaktım sorunun çözülene kadar almayacam.
    ama çabuk çöz fiyat acaip uygun ve sabrım kalmadı.

    en iyi sistem henüz yapılmamış olanıdır
    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face='Verdana, Arial, Helvetica' size=2 id=quote>

    Dostum o kadar korkulacak bir şey yok.Ben sistemimden memnunum.Sadece ısıda biraz problem var onu da kasa fanları ile 55 dereceye düşürdüm.Sen Bu anakartı alırken mutlaka kasayı da aynı yerden al kasanın hava akımını ek kasa fanları ile düzelttir.
    Ve cooler master dp5 7h...oc serisi fanını al.Ben sistemden memnunum şu anakadar bir kere bile kitlenmedi(nazar değmez inşallah)
    Oyun performansı da gayet iyi.Max payne ve Q3 arenayı ful özellikte gayet iyi oynuyor.
    Ama 2*128 ddr ram almayı unutma.Bir de nereden alacağını bana söylermisin Ben Ankaradan gigatek bilgisayardan aldım.
  • sulo61gun seni yakalamışken sorim gigatek bilgisayar nası bir şirket sence müşteriye davranışı dünya görüşüyeni fikirlere açıklık filan ne dersin memnun kaldın mı ?


    Duron 1000 Mhz @1113 Mhz, 133Mhz FSB
    nForce Msi K7n420Pro
    2x128 MB DDR-Sdram Cas 2
    1xQuantum Lm 30 Gb, 1x 13,6Gb Quantum KX
    Samsung 950p+
    Pioneer 16X DVD 106S (Slot)
    Surf Board 3100 Kablo Modem
  • MSI K7T Turbo 2 + ATHLON 1000 266 Kullanıyorum. İlk zamanlar bendede ısı 55-57
    arası idi. Hatta bir gün alarm 60 dereceye
    ayarlıydı alarm çalmaya başladı.Kafam bozuldu
    fanı söktüm taktım olmadı bir daha denedim
    şimdi sistem 42-47 dereceyi milim geçmiyor
    demek istedigim fanın altındaki aliminyum
    soğutucunun bakır levhası çok iyi oturnası
    lazım cpu ya,ve sıkıştırma yayınında sert kurulu olması lazım. Milimetrik kaçıklık ısıya neden oluyor. Tavsiyem bir kaç defa
    soğutucuyu sök tak yayı ger bu arada her taktıgında makinayı kas ve ısıyı kontrol et
    taki sonuca ulaşıncaya kadar.Şunuda biliyorsun her halde xp ler daha az ısınıyor
    Bence AMD cpu ların ısınması kendi yapılarından değil.sogutucu aliminyum bakır
    plakalaların hassas milimetrik oturmamasından
    ben sorunu dediğim gibi uğraşarak çözdüm.


    MmM
  • <BLOCKQUOTE id=quote<font size=1 face='Verdana, Arial, Helvetica' id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
    sulo61gun seni yakalamışken sorim gigatek bilgisayar nası bir şirket sence müşteriye davranışı dünya görüşüyeni fikirlere açıklık filan ne dersin memnun kaldın mı ?


    Duron 1000 Mhz @1113 Mhz, 133Mhz FSB
    nForce Msi K7n420Pro
    2x128 MB DDR-Sdram Cas 2
    1xQuantum Lm 30 Gb, 1x 13,6Gb Quantum KX
    Samsung 950p+
    Pioneer 16X DVD 106S (Slot)
    Surf Board 3100 Kablo Modem

    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face='Verdana, Arial, Helvetica' size=2 id=quote>
    Gigatekten bundle paket aldım.xp1700 nforce ve 128*2 ddr diğer parçaları Tarbzonda oturduğum için burdan aldım.İlk olarak bana cooler masterın dp5 6I31C modeli vardı. bu soğutucu ile 65 -73 derece arası işlemci ısısı gidip geldi.Email ile sorunu gigateke bildirdim.Ücretsiz olarak fanı değiştiler. ve sıcaklık 56 lara düştü.Malı iki günde eve teslim ediyorlar.Yani bir sorunla karşılaşmadım. Ben kasayı Trabzondan aldığım için sanırım bu sıcalıklarla karşılaştım.
    Sanırım senin dedediğin gibi bende kasa içi hava akışı ile ilgili bir sorun var ama forumdaki birinin tavsiyesi üzerine Led kablolarını katlayıp birbirine bantladım.ısı iki derece daha düştü.Şu an 54 civarında.benim kasa fanlarının ısıyı düşürmede etkili olmadığını testlerim sonucunda gördüm.Değişik bir şey denedim.Kasanın ön-alt tarafındaki fanı çıkartıp arkadaki fanla birleştirdim.(Bantlayarak gayet sıkı oldu)Sanırım fanın gücünü artırmış oldum. Kasa içi sıcaklık 2-3 derece düştü.(35 derece)Şimdi alt tarafta boşalan kısma etkili bir fan daha takarsam sanırım düşük bir ısı elde ederim.Beni korkutan ise yaz sıcakları.Ama ben bu sistemi almadan önce(özellikle nforce ve xp7000 hakkında) baya araştırma yapmıştım.Nforce incelemelerin çoğunda incelemeyi yapan kişinin dediğine göre sistemi ilk açtığında ısı 53 derece oluyormuş(msı nforce da)Onların dediğine göre korkulacak bir şey yokmuş bunu fanın metal kısmına dokunarak anlayabirsiniz diyolar(Teknohaber incelemesine bir bakın msı anakartların ısıyı VIA ya göre 10-15 derece fazla gösterdiği yazıyor.) gerçekten de 60-65 derecelerde metal kısma dokunduğumda bana o kadar sıcak gelmedi.(en azından elimi yakmadı)Ama ben yine de işi garantiye almak istiyorum.Bu yüzden ısıyı düşürmeye çalışıyorum.Bu konuda da bana fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
  • mustimuti Hiç fan takıp çıkartmadığım için biraz çekiniyorum.Ama senin dediğin gibi gerçekten ısı o kadar düşecekse denemeye değer.Elimle kontrol ettim baya işlemcinin üzerine sıkı oturmuş görünüyor. Bide termal gres çok pahalımı beyler?.kendimiz satın alıp sürebilirmiyiz.(İşlemci yüzeyine sürüyoz dimi?)
    Bir de şu Inca tv kartının sürücülerini pasifikbilgisayardan indirdim.winxp yoktu win2000 ni indirdim sanırım aynı ikisi de tabanlı.kurulumda bir sorun yaşamadım.sürücüleri hemen tanıdı Aygıt yöneticisinde de bir sorun yok.Ama tv izleme programını açtığımda program açılıyor ama takılmalar oluyo çok uzun süre beliyorum.Yani ortada bi sorun var.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Şimdi bir kere her driver'in 200 ve Xp için ayrı driverları var. İkisi için aynı driver'in kullanıldığı durumlarda olabilir ama genelde Xp driverları ayrıdır.

    Termal Gres'i ben geçenlerde Konya Sokak'tan ufak bir şişesini 4 milyona aldım biraz cesaretin varsa kendin sürersin fazla zor bir tarafı yok.
  • Bence iki fanı birleştirmek fayda sağlamaz.
    Sorun güç kaynağına ne kadar yakın. ve hava akımını ide kabloları vb. engelliyor olabilir.

    en iyi sistem henüz yapılmamış olanıdır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.