Şimdi Ara

Seagate 120GB alinir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Artık Seagate eskisi gibi değil, çok iyi HDD üretiyorlar, WD de iyidir elbette ama ben olsam ARTIK Seagate tercih ederim.Üstelik çok sessiz çalışıyor.
  • Arkadaşım ikisi arasında tabii ki Seagate al derim çünkü yeni teknoloji sata kullanıyor
  • Alacaksan bence 80gb seagate 8mb Sata al 120gb 8mb sata ile arasında 4O TL fark var bende 80 almayı düşünüyorum benim harddiske el koydular da :) işyerine taktım orda arıza acil gerekti bende verdim e daha iyisini alırlar heralde
  • Levent bey.Bende arkadaşa katılıyorum.97 den beri sistem satıyorum.En son kurduğum (3ds için özel)workstation da 2 tane serial ata 80 gb 8 mb lık seagate kullandım.kulaklarıma tenime inanamadım.hem sesli hem cok cok sıcaklık sorunu vardı.seri lerini muşterime gidince alırım.Bunlar tcrubeyle sabittir.Şaşardım çunku segate kadar sessizi yoktu.Bilgininze.
  • Selamlar,

    Önemle belirtmek gerek ki ben burada Seagate'in ürünlerini savunmuyorum, firma ile de arada sırada yaptığımız donanım incelemeleri dışında bir ilişkimiz yoktur, şu anda yenisiyle eskisiyle 6 kadar sabit diske sahibim, hiç biri de Seagate değil. Benim bu konuyu uzatmamın nedeni, "DarkHardware'deki incelemeyle gerçeğin alakası yok" gibi bir ifade kullanılması, bu ifadeye delil olarak da kişisel gözlemlerin sunulmasıdır.

    "disklerde sıcaklık sorunu vardı" diyorsunuz. Peki sıcaklık nedeniyle sistemde herhangi bir sorun yada arıza oluştuğunu belirlediniz mi? "Sorun vardı" demek, "diskler sıcaklıktan arıza yaptı" sonucunu da beraberinde getirir zira.

    Sizin de bildiğiniz gibi bazı bilgisayar bileşenleri çalışırlarken el değmeyecek ölçüde ısınırlar ve bu durum çalışmalarını da engellemez. İki adet Maxtor, bir adet de IBM 7200rpm diskim var ve çalışırken hepsi de ateş gibi.




  • Her şeyin limitlerinin zorlandığı bir donanım dünyasında yaşıyoruz artık eskiden cpu'larda bile fan yoktu. Şimdi ise yarım kiloyu geçen canavar gibi heatsinklerle cpuların ateşini söndürmeye çalışıyoruz. Bu kavramı harddisklerde yaşıyor artık marka ayırt etmeksizin eğer sıcaklıktan şikayet ediyorsanız kendinizcede bir çözüm arıyorsanız size cooler'lardan almanızı öneririm.
  • merhaba,
    Asagida linkini verdigim yeni WD's Serial ATA Caviar incelemesi sonuclarina bakinca ve Seagate ile kiyaslayinca HaLLowMaN' a hak vermemek elde degil.
    Belkide bu ses ve sicaklik SATA larin bir ozelligidir.

    http://www.storagereview.com/articles/200309/20030904WD2500JD_1.html
    Ayni sitede Seagate HDD incelemesi de var kiyaslayabilirsiniz.
  • western dijital jb :))
  • Seagate 120GB alinir mi?

    pcmark hdd puanı 14xx
    ewt arkadaşlar harddiskim geldi performansından acayip derecede memnunum win nasıl yüklüyor farkına bile olmuyosunuz programlar-oyunlar falan çok hızlı yükleniyor
    performanstan %100 memnunken gelelim şu ısı ve ses mevzusuna harddiski ilk aldığımda gereğinden fazla sıcak oluyodu fakat basit bir hdd cooler ile harddiskin ısı sorunu tamamen ortadan kalktı ellediğinizde default bir mx440 gpusu kadar sıcaklıkta
    ama ses olayı gerçektende gereğinden fazla normal oyun yüklerken win yüklerken sesini duymak imkansız fakat dosya transferinde nedenini anlayamadığım <b>çok fazla kullanılmış eski 3.2 tarzında bir ses çıkarıyor</b>
    kısaca perf.=<b>OK</b>
    sıcaklık=<b>OK</b>
    ses=<b>[V]</b>




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Levent P</i>
    <br />şu anda yenisiyle eskisiyle 6 kadar sabit diske sahibim, hiç biri de Seagate değil. Benim bu konuyu uzatmamın nedeni, "DarkHardware'deki incelemeyle gerçeğin alakası yok" gibi bir ifade kullanılması, bu ifadeye delil olarak da kişisel gözlemlerin sunulmasıdır.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Tam iki aydır bu diskler odamda, yanı başımda. Hergün yaklaşık 5 saat kullanıyorum. Yani istediğiniz sentetik testle bu diskleri inceleyin, maalesef kendi disklerimdeki sıcaklık ve gürültüyü benden daha iyi bilemezsiniz. Maalesef bire bir edindiğim tecrübeyle, sitenizde yaptığınız inceledeki değerlendirmeler örtüşmüyor. <b>Bu kadar basit.</b>

    Arkadaşlar Seagate bu seride maalesef coşmuş, kaliteden eser yok. Çok sesli ve gürültülü. Bu sıcaklıkta bu disklerin ömürlerinin fazla olacağını zannetmiyorum. Nacizene deneyimlerimi arz ederim.

    Herkese bilinçli alışverişler dilerim. Her zaman donanım sitelerinde ve dergilerde yazanlar doğru veya "gerçekle alakalı olmayabilir" bu gayet doğal bir durumdur.




  • Levent bey bende sagate e karsı degilim hatta sattıgım sistemlerde samsung veya maxtor yerine ya seagate yada wd secmişimdir.ama bilgi babında konusuyorum.Bu serilerde 80 gb serial ata 8 mb lık seagate ler hem sesli hem fazla ısı uretiyor hepsi bu.Belki yeni surumlerde bunu duzeltirler.Asırı ısı uretimi bence negatif tir.Cunku sisteminde ısısnı yukseltti 2 disk olunca.Bu problem degilmiş gibi düşünülebilir.Ama ben düşünemiyorum cunku sıcaklık abartılı yuksek.KEndim 120 gb western digital kullanıyorum birz ılık okadar ve seside nerdeyse seagate baracuda IV kadar.
  • nası yani şimdi WD JB 120 nin sesi neredeyse barracudaIV kadarmı?
    bi yanlışın olmasın yanılmıosam barracuda IV piyasadaki en sessiz disk, bende bi WD JB 40 GB kullanıcısı olarkdan JB serisine sessiz denmesine şaşırıyorum storagereview dede DB değerleri gaet yüksektir JB lerin hele hele barracuda IV e göre baya bi yüksektir.......
  • merhaba,

    Aopen anakartlari icin sitesine girip arastirma yapiyordum.Bir overclock incelemesi vardi.Incelemenin sonunda SATA HDD lerle ilgili bir not (uyari) gordum.Buna ne dersiniz?

    " Serial ATA Hard Disk is not suitable for overclocking. Because the serial ATA works very high clock frequencies, please use IDE HDD when you want to overclock "

    SATA HDD ler sesli ve sicak calisirlarken simdi bir de overclock icin uygun olmamalari cikti.

    Link:
    http://english.aopen.com.tw/tech/report/overclk/mb/AK79D-400Max_1.htm
  • ilginç... [bandt]
  • seagate diskler o kadar ilginç ci ata4 serisini neredeyse hiçbir highpoint raid yongası tanımıyor daha doğrusu tanıyorda perfonmas diye bişi yok windows 3 dakikada acılırsa acılıyor ata5 de durum nasıl deneyen varmı?
  • Seagate'nin 2MB Bufferli, 120GB olan modelini kullaniyorum 2 aydir. Hicbir sorun ya$amadim, gayet sessiz ve hizli. 8MB Bufferli olan modelini hic denemedim ama ses yapiyormu$, bilemeyecegim. Ama aradaki fiyat farkina deger mi? Bence degmez, en azindan ben degmeyecegini du$undugumden bu modelini aldim.. Tavsiye edilir...
  • Anakartımda boşta sadece SATA portları kaldığından mecburen sata alıcam, sistemde 2PATA olması SATA ile kullanımı etkilermi acaba. aşağıda verdiğim adreste sıcaklık ve gürültü seviyeleri hakkında detaylı bilgi var, site Maxtor SATA yı önermiş Seagate için de kötüdür demiyor tabi,

    Maxtor SATA kullanmış bir arkadaş varmı acaba.


    http://www.hardwarezoom.com/viewcontent.jsp?ReviewID=154&PageNo=1
  • merhaba,
    Can arkadas HDD hayirli ugurlu olsun gule gule kullan.
    Bugun IBM HDD min akustik ozelligini disable ettim.Ve hemen performanstaki artisi gordum.Random Access hemen 19milisecond dan 14miliseconda dustu.AverageReed Speed de 36500 lerden 37600 lere yukseldi.
    Darkhrdware.com daki Seagate SATA 7200.7 incelemesinde
    " Diskin hataları önceden bildirebilen S.M.A.R.T desteği var, fakat ilginçtir ki Seagate hem 5400.1, hem de 7200.7 serisi disklerde hem ses yönetimi (Acoustic Management), hem de güç yönetimi sistemlerini devre dışı bırakmış. Merak edilen konuysa, ses yönetimi sisteminin düşük gürültü düzeyinde mi, yoksa yüksek performans düzeyinde mi kilitlenip bırakıldığı." deniliyordu.
    Sanirim Seagate de akustik dusuk duzeyde kapatilmis ama buna karsin daha fazla performans kazinilmis.
    Acaba herhangi bir programla bu durum degistirilebilinir mi?
  • bende onu merak ediyorum dostum çünkü hdd den eski hddler gibi ses geliyor
    yüksek gürültülü ve performanslı bir hdd tek söyleyeceğim bu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.